bnvdarklord Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Κρίμα τότε, γιατι εδειχνε αρκετά καλό, αλλα αυτά ειναι σοβαρά θέματα. Από οτι ειδα τα χριστουγεννα θα βγαλει η Cybook το Ocean που ειναι στις 8", μεγεθος που ακουγεται ιδανικό. Ειδωμεν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) http://mattasher.com/post/57797122931/how-to-add-a-book-to-your-kobo-aura-hd-in-just-36-steps και σχολιασμός των παραπάνω στο: http://www.the-digital-reader.com/2013/08/11/how-to-add-a-book-to-your-kobo-aura-hd-in-just-36-steps-or-why-amazon-is-still-winning-the-ebook-market/#.Un4H8uLpwiU Δεν ξέρω πόσα από τα παραπάνω ισχύουν ή σε πόσα ο blogger υπερβάλει, πάντως γέλαγα κανα μισάωρο αφού τα διάβασα. Θυμήθηκα για ποιο λόγο και ενώ ψήνομαι εδώ και καιρό για αγορά Aura HD (ακόμα και για δώρο), τo αναβάλω διαρκώς. Φυσικά πολλά από τα παραπάνω διορθώνονται αν απλώς χρησιμοποιήσουμε το calibre, αλλά και πάλι... Τελικά το ρημάδι το οικοσύστημα της Amazon δουλεύει, όσα μειονεκτήματα και αν έχει η συσκευή της. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2013 από nzeppos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Χαχα καλό. Και γω ψηνομαι για το AuraHD παρόλα τα προβλήματα (θεωρώ οτι αρκετά θα εχουν ξεπεραστεί μετα απο διαφορα software updates) αλλα περιμένω το Bookeen Ocean τον Δεκέμβρη(http://bookeen.com/blog/cybook-ocean-first-look/) που θα ναι στις 8" το οποιο μου φαινεται λογικοτερο μεγεθος, αφού το μικρότερο βιβλιο που εχω σπιτι μου ειναι 8,5". Το μόνο "μειον" ειναι οτι εχει ανάλυση 1024x768 αλλα δεν ειχα ποτέ μου ereader οπότε δεν ξερω αν αυτό ειναι πραγματικά αρνητικο ή οχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Στις 6-7" μια χαρά είναι το 1024x768. Στις 8" δεν είμαι και τόσο σίγουρος αλλά πιστεύω πως προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα. Στο κάτω κάτω για διάβασμα την παίρνουμε τη συσκευή και όχι για να χαζεύουμε... φωτογραφίες. Εφόσον δεν έχεις ereader (και ειδικά αν δεν έχεις δει ποτέ πως είναι από κοντά), είναι βέβαιο πως ακόμα και μια e-ink οθόνη στα 1024x768 θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Εχω δει μονο ενα Kindle από κοντά προ 3ετίας και μου είχε αφήσει τρομερή εντύπωση. Απλα δεν ξερω κατα πόσο ειναι εμφανής η διαφορά στο κείμενο αναλογα την αναλυση, ή η ανάλυση του AuraHD ειναι απλώς ένα gimmick. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2013 από bnvdarklord Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Κάτι παραπάνω προσθέτει, αλλά δεν είναι ούτε ιδιαίτερα σημαντικό, ούτε και εμφανές. Κοίτα πχ. αυτή τη συγκριτική φωτογραφία μεταξύ PW και AuraHD: Οι διαφορές εντοπίζονται κυρίως στην ομοιομορφία του φωτισμού. Ούτε καν στην ένταση, αφού το Paperwhite έχει αρκετά δυνατό φως και στη φωτό ο blogger πρέπει το έχει ρυθμίσει αρκετά χαμηλά. Στο δικό μου PW σπανίως αυξάνω την ένταση πάνω από 7-8 (στην κλίμακα του 20) όταν διαβάζω το βράδυ. Και πάλι όμως είναι πιο φωτεινό απ' ότι φαίνεται στη φωτογραφία. Σε άλλα συγκριτικά, όπως αυτό: οι διαφορές είναι λιγότερο εμφανείς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Ωραια σ'ευχαριστώ. Ελπίζω να το φέρει ο Καστανιώτης το Ocean οπως εφερε και το Frontlight για να μπορω να το δω και live πριν το παρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capiros Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Καμία σχέση οι φωτογραφίες με την πραγματικότητα. Η πρώτη φωτογραφία δειχνει το AURA στην θεση ρυθμίσεων. Η δεύτερη δείχνει το AURA να έχει ρυθμιστει με κενά ανάμεσα σε κάθε πρόταση. Οσο για το φωτισμό θα επαναλάβω ότι ρυθμισμένο στο 30% έχει τον φωτισμό καλοκαιρινής ημέρας. Οσο για τα βήματα στο link, πρέπει να ειναι πραγματικά ηλίθιος ο εμπνευστής του κειμένου. Επειδή τα έχω και τα δύο, η αξία του aura ειναι η διπλή απο του Paperwhite. Αν μπορέσει κάποιος να αγοράσει το Paperwhite σε τιμή Αμερικής, τοτε αξίζει. Μέ την τιμή που έρχεται στην Ελλάδα, με τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Επειδή τα έχω και τα δύο, η αξία του aura ειναι η διπλή απο του Paperwhite. Αν μπορέσει κάποιος να αγοράσει το Paperwhite σε τιμή Αμερικής, τοτε αξίζει. Μέ την τιμή που έρχεται στην Ελλάδα, με τίποτα. Μιας και εχεις το AuraHD, ποια ειναι η εμπειρια σου σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζει; (ανέφερε καποια απο αυτα ο LongTom στην προηγούμενη σελιδα). Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capiros Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Ας τα δούμε: 1) Προβλήματα με το λογισμικό σημαίνει ότι κολλάει,βγάζει λάθος σε συγκεκριμένα βιβλία - Τίποτα απο αυτα. 2) ή χάνει την σελίδα που διάβαζες. - Οντως, σε ενα 500άρι βιβλίο θα μου το κάνει καμιά δεκαριά φορές. Πάει 2-3 σελίδες μπροστά αντί για την επόμενη. Δεν το έχω ψάξει καθόλου, δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα. 3) Επίσης έχει και άλλα micro-bugs που έχουν αναφέρει άλλοι σε σχέση με τα μη-Kepub(τα βιβλία του Kobo ή που έχουν διαμορφωθεί σαν kobo) με χαλασμένες σελίδες(τελείως άλλο φορμάτ/γραμματοσειρά)και μη αναγνώριση χαρακτήρων. Εδώ δεν μπορώ να πω πολλά. Kepub δεν έχω χρησιμοποιήσει. Υπάρχει ένα θέμα σε κάποιες σελίδες με κενά που αφήνει στην κάτω πλευρά και ο όγκος κειμένου είναι όμοιος με ενός 6ιντσου. Αυτο μπορεί να συμβεί ακόμα και στο 25% των σελίδων, η και σε καμία. Επειδή εγώ κάνω και δικά μου epub, έχω καταλήξει σε ένα html που με βολεύει και με αυτο δεν έχω καθόλου το κενό που λέμε. Τι φταίει δεν έχω καταλήξει ακόμα. Αυτά τα δύο θέματα έχω δεί εγώ. Το Paperwhite δεν με βολευει καθόλου, λόγω οθόνης και περιορισμών στα βιβλία. Προτιμώ το glo η ακόμα και ενα sony prs t1 που δεν εχει φωτισμό. Το Paperwhite και το glo τα χρησιμοποιούν η γυναίκα μου και ο γιος μου (είμαστε διαβαστερή οικογένεια). Προσωπικά για μένα το AURA τα έχει βγάλει τα λεφτά του. Πιστεύω όμως ότι θα παρουσιαστούν πάρα πολύ καλά e-reader στο άμεσο (1-2 χρόνια) μέλλον. Περιμένω κάτι σε 8 ίντσες με πολύ λεπτό κάδρο, ελαφρύ, με καλύτερο επεξεργαστή απο το AURA, με android για να έχει υποστήριξη, και να έχει γύρω στα 150 ευρά. Το χρώμα μου είναι αδιάφορο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hispanos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Περιμένω κάτι σε 8 ίντσες με πολύ λεπτό κάδρο, ελαφρύ, με καλύτερο επεξεργαστή απο το AURA, με android για να έχει υποστήριξη, και να έχει γύρω στα 150 ευρά. Το χρώμα μου είναι αδιάφορο. +1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Δεν αντιλέγω ότι το Aura HD είναι ανώτερο σαν συσκευή (και φυσικά σαν οθόνη), παρά τα όποια bug του. Αν ήταν να αγοράσω σήμερα ereader, σίγουρα θα επέλεγα το Aura HD χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ωστόσο δεν θεωρώ πως το value for money του είναι "διπλάσιο" σε σχέση με του PW, ακόμα και σε τιμές Ελλάδας. Οι περιορισμοί του PW στα βιβλία είναι γενικά υπερεκτιμημένο ζήτημα, αφού στην πράξη διαβάζει όλα τα mobi. Τα μεν κλειδωμένα (δηλ. αγορασμένα από μαγαζιά εκτός του Amazon) ξεκλειδώνουν κυριολεκτικά με ένα κλικ μέσω του Calibre, ενώ όλα τα epub μπορούν να μετατραπούν σε mobi εντός δευτερολέπτων, με πιστότητα που αγγίζει το 100% (πάλι με ένα κλικ στο Calibre). Έχοντας ψάξει το... μισό Internet για τζάμπα βιβλία, μπορώ να πω ότι ακόμα κι αν κάποιος βαριέται να κάνει μετατροπές, τα mobi είναι εξίσου δημοφιλή με τα epub (προφανώς λόγω Kindle, διαφορετικά θα είχαν ήδη εκλείψει). Η μεγαλύτερη ανάλυση του Aura HD είναι συνέπεια της μεγαλύτερης διαγωνίου του, άρα στην πράξη η διαφορά δεν είναι στα pixel αλλά στη μεγαλύτερη επιφάνεια. Στην πράξη όμως υπάρχει το γνωστό πρόβλημα με τα τυχαία κενά γύρω απ' τις σελίδες, οπότε συχνά η εμπειρία ανάγνωσης πλησιάζει αυτή του 6ιντσου reader και το πλεονέκτημα αμβλύνεται. Επιπλέον ο όγκος (βλ. πάχος) της συσκευής είναι μεγαλύτερος (έτσι έχω διαβάσει, δεν το έχω δει από κοντά). Αυτά έχουν προφανείς συνέπειες στη φορητότητά της, αν και κυρίως εμένα με προβληματίζουν οι περισσότερες ίντσες. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αυτό που λέω, ωστόσο τα 6ιντσα ereader τυχαίνει να χωράνε ακριβώς στις διάφορες τσέπες παντελονιών/μπουφάν μου και δεν ξέρω τι θα έκανα αν έπρεπε να κουβαλάω μεγαλύτερες συσκευές. Γι' αυτό δεν κοιτάω καθόλου προς τις 8 ή περισσότερες ίντσες. Θεωρώ πως το ιδανικό μέγεθος για συσκευή ereader είναι οι 6-7 ίντσες, με όσο το δυνατόν μικρότερο bezel και λεπτό κάδρο. Τελικά κατ' εμέ η μεγαλύτερη διαφορά των Aura HD/PW είναι στο φωτισμό της οθόνης, με αυτόν του πρώτου να είναι σαφώς ανώτερος (βλ. πιο ομοιόμορφος). Και στο PW όμως η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όσο την παρουσιάζουν. Ίσως αν κάποιος έχει δοκιμάσει το Aura HD και αμέσως μετά πιάσει στα χέρια του το PW, να στραβομουτσουνιάσει. Για όσους όμως διαβάζαμε στις παλιότερες μη-φωτιζόμενες οθόνες, με αυτά τα αμφιβόλου ποιότητας φωτάκια του ebay, ακόμα και ο σχετικά ανομοιόμορφος φωτισμός του PW είναι... επανάσταση. Και πάλι όμως δεν είναι ενοχλητικός, πρέπει να ασχολήθηκα μαζί του το πρώτο βράδυ που έκατσα να διαβάσω στη συσκευή και μετά ποτέ ξανά. Μια δεύτερη διαφορά ανάμεσα στα AuraHD/PW είναι το οικοσύστημα της Amazon που λέγαμε πιο πάνω, η ευκολία να αγοράζεις και να κατεβάζεις βιβλίο με-ένα-κλικ αλλά και να το στέλνεις μέσω email απευθείας στη συσκευή (τεράστιο πλεονέκτημα κατ' εμέ, αφού το 95% των βιβλίων που έχω στα K3/PW τα έχω στείλει με email, τόσο σε εμένα όσο και σε φίλους μου). Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2013 από nzeppos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 O κυριοτερος λογος που δεν εχω παρει ακομα το AuraHD ή το Cybook Frontlight ειναι επειδη μου φαινεται μικρό το το 6 και το 6,8. Κατι βιβλια τσέπης που έχω στην βιβλιοθήκη που ειναι 8.5 ιντσες οπότε μου φαινεται καπως. Βεβαια δεν ειχα ποτε ξανα ereader, οπότε δεν ειμαι και σιγουρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Εγώ θα σου πρότεινα να περάσεις κάποια στιγμή από ένα κατάστημα που πουλάει ereader και να τους ρίξεις μια γρήγορη ματιά από κοντά. Όχι απαραίτητα για να αγοράσεις κάποιο, αλλά για να σιγουρευτείς ότι οι 6-7 ίντσες όντως δεν σε καλύπτουν. Σε τέτοια περίπτωση το 8ιντσο ereader θα είναι μάλλον μονόδρομος, αφού τα ακόμη μεγαλύτερα (10") αρχίζουν να ξεφεύγουν τόσο σε τιμή, όσο και σε βάρος/διαστάσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
despina_83 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Καλημέρα! Μήπως έχετε καμία πρόταση για e-reader γύρω στα 50 ευρώ για δώρο; Θέλω να το κάνω δώρο, οπότε το budget είναι περιορισμένο. Εγώ έχω το kobo glo, απ' το οποίο είμαι υπερευχαριστημένη. Δεν μου έχει βγάλει τα bugs που περιγράφετε, το μόνο που μου έκανε 2 φορές ήταν να κολλήσει και ξεκόλλησε μόνο με reset. Το καλοκαίρι πήρα και ένα nook simple touch για τη μαμά μου, το οποίο επίσης έχει βγει πολύ καλό. Το είχα πάρει 55 ευρώ από ebay αλλά τώρα βλέπω ότι το έχουν πάει γύρω στα 70. Έχετε καμιά άλλη πρόταση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα