Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά, πήρα κι εγώ το Kobo Glo και μου έχει σπάσει τα νεύρα, γιατί προφανώς κάνω κάτι λάθος ή κάτι δεν έχω καταλάβει (πρώτο ereader που πιανω στα χέρια μου). Δεν μπορώ να προσθέσω κάποιο από τα pdf ή epub που έχω αποθηκευμένα στον υπολογιστή μου. Τα βάζω με drag and drop στο Glo, δοκίμασα και μέσω Adobe Digital Editions, αλλά όταν ανοίγω τη συσκευή, η library είναι άδεια. Η διαθέσιμη χωρητικότητα στη συσκευή μειώνεται και τα βλέπω τα αρχεία ότι είναι εκεί, όταν είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή, αλλά δεν έχω ιδέα πού να τα ψάξω για να τα ανοίξω από τη συσκευή. Καμιά συμβουλή για τον αρχάριο; Ευχαριστώ.

Δεν ξερω αν οταν ριχνεις χυμα τα αρχεία μεσα στο reader θα τα δει για να τα βγαλει στην βιβλιοθηκη. ισως θελει να ειναι σε φακελους. Εμενα για παραδειγμα που εβαλα με το calibre 2-3 βιβλια, τα εβαλε μεσα σε φακελους με τα ονοματα του συγγραφέα.

Εκανες το glo authorized?. πρεπει μεσα απο το ADE και αφου συνδεσεις το glo να πατησεις authorize device. Με αυτον τον τροπο αν ενα βιβλιο ανοιγει στο ADE θα ανοιγει και στο glo. Αυτο για ολα τα free αλλα και κλειδωμενα βιβλια που ανοιγουν στον υπολογιστη σου.

Τωρα, οπως σου προτειναν ο πιο σιγουρος τροπος είναι μεσω του calibre. Ομως το βιβλιο αν είναι DRM protected τοτε υπαρχει περίπτωση να μην εμφανιζεται καθόλου στο reader. Αν τα αρχεία που εχεις είναι βιβλία που εχεις αγορασει τοτε σιγουρα είναι κλειδωμενα και χρειαζεσαι καποιο Plugin προσθετο για το calibre. Με το Plugin θα μπορεις να διαβασεις ολα τα βιβλια σε ολες τις συσκευες σαν να ηταν free.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις το πήρα στα χέρια μου!! Είμαι στη δουλειά τώρα οπότε δε μπορώ να πω και πολλά.

Αρχικά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο πολύ λεπτός σχεδιασμός και φυσικά το πολύ μικρό βάρος. Η οθόνη δείχνει εξαιρετική για διάβασμα (λογικό) και με πολύ καλή απόκριση.

Όσο αφορά κάποια θεματάκια που έχω διαβάσει όπως πχ οι λεγόμενες pinholes (πιξελάκια δηλαδή [αν μπορούμε να τα αποκαλέσουμε έτσι σε μια τέτοια οθόνη] που είναι μονίμως λευκά ή μάυρα) δεν έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής. Ο φωτισμός επίσης δείχνει ομοιόμορφος και αρκετά "θερμός".

Παραθέτω κάποιες φωτό που τράβηξα με το κινητό.

Άλλος ένας που μπήκε στο... κλαμπ! Άντε, καλοδιάβαστο! Εκτός από τις ρυθμίσεις του ίδιου του Kindle, δες και τι μπορείς να κάνεις στη σχετική σελίδα της Amazon "Manage Your Kindle"

Σε ευχαριστώ φίλε μου. Καλά εντάξει καμία σχέση με το iPad. Μόνο και μόνο που το κρατάω και το δουλεύω με το ενα χέρι μου αρκεί. Επίσης λόγω φωτισμού αλλα και χάρη στην καθαρότητα των γραμμάτων πότε φύγανε 3-4 κεφάλαια απο το game of thrones το μεσημέρι ούτε που κατάλαβα.

Πι.ες: το calibre ειναι τρομερό εργαλείο, με δυο κλικ πέρασα τα βιβλία που ήθελα και εξαφάνισα απο κάποια το ενοχλητικό personal banner.

Sent from my iPad using Insomnia

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Btw, αν:

1. δεν σε ενδιαφέρει να έχεις κάπου ταξινομημένα τα βιβλία σου (άρα δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις φακέλους και βιβλιοθήκες στο calibre),

2. δεν σε ενδιαφέρει να βλέπεις τα εξώφυλλα των βιβλίων στο Kindle*,

τότε δεν χρειάζεται καν το calibre και τα καλώδια, τουλάχιστον όχι για καθημερινές μεταφορές. Φαντάζομαι πως ξέρεις ότι μπορείς να στείλεις τα βιβλία απευθείας στη συσκευή μέσω email. Κάπως έτσι το κάνω εγώ εδώ και 2 χρόνια στα Kindle μου και πολύ σπάνια χρησιμοποιώ το calibre για μεταφορές.

Πάντως και το ίδιο το calibre μπορεί να στείλει απευθείας email στο Kindle αν του δηλώσεις τα στοιχεία του λογαριασμού, οπότε το (1) δεν ισχύει πλέον.

ps: "Καλά εντάξει καμία σχέση με το iPad", ακριβώς αυτό. Και φυσικά τις υπόλοιπες λειτουργίες του iPad δεν μπορεί να τις πλησιάσει καν το ereader. Γι' αυτό λέμε ότι είναι συσκευές που λειτουργούν συμπληρωματικά και προορίζονται για διαφορετικές χρήσεις.

* αυτό το τελευταίο παίζει και να έχει διορθωθεί αλλά δεν είμαι εντελώς σίγουρος. Αν όντως είναι έτσι (δηλ. το εξώφυλλο διατηρείται μετά την αποστολή με email), τότε ούτε το (2) ισχύει και δεν υπάρχει πλέον λόγος καλωδίων :P

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2

Το γνωρίζω αυτο με το email. Είχα κάνει δοκιμές με το iPad. Γενικά τα πάω καλά με την τεχνολογία :)

Επίσης δοκίμασα να στείλω 2 διαφορετικά βιβλία στο email του kindle και είχαν κανονικα εξώφυλλο, μόνο το μπανερακι personal εμφανίστηκε στο κάτω μέρος. Εντάξει μεγάλη ευκολία, για αυτο επέλεξα τελικά το pw, λόγω οικοσυστήματος περισσότερο.

*Η αναφορά στο iPad και η σύγκριση μεταξυ τους αφορούσε βασικα το θεμα της ανάγνωσης βιβλίων (λογοτεχνικών) και τίποτε περισσότερο. Τα αγαπημένα μου comic πχ (βλ. The X Files, Walking Dead, Popeye), περιοδικά, PDF και φυσικά surfing γίνονται στο tablet.

Sent from my iPad using Insomnia

Ναι, όντως διορθώθηκε το πρόβλημα με τα εξώφυλλα. Τώρα αν αυτό οφείλεται στην τελευταία αναβάθμιση του PW firmware ή του Calibre, δεν έχω ιδέα. Πάντως υπήρχαν πολλοί που τα ήθελαν αυτά τα εξώφυλλα (εγώ πάλι όχι) και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που δεν χρησιμοποιούσαν την αποστολή μέσω email. Το άλλο με το iPad δεν το είπα για σένα, αφού φαίνεται ότι το κατέχεις το... αντικείμενο, αλλά για όσους εξακολουθούν να συγκρίνουν tablets και ereaders, όταν είναι εντελώς διαφορετικές συσκευές. :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Σκέφτομαι να αγοράσω ενα ereader εδώ και καιρό, αλλα δεν ξέρω πώς να επιλέξω.

Μαλλον δεν θέλω kindle, καθώς υποστηρίζουν μονο το δικο τους πρωτυπο από οτι είδα.

Κάτι απλό με υποστηριξη ελληνικών νομιζω μου κάνει. Δεν με νοιαζει να εχει wifi, χρώμα και τετοια.

Τι προτεινετε;

Σκέφτομαι να αγοράσω ενα ereader εδώ και καιρό, αλλα δεν ξέρω πώς να επιλέξω.

Μαλλον δεν θέλω kindle, καθώς υποστηρίζουν μονο το δικο τους πρωτυπο από οτι είδα.

Κάτι απλό με υποστηριξη ελληνικών νομιζω μου κάνει. Δεν με νοιαζει να εχει wifi, χρώμα και τετοια.

Τι προτεινετε;

Απλό με Ελληνικά σε μενού και λοιπά είναι μόνο της Cybook(Odyssey κ.ο.κ) και της Pocketbook(Touch,Lux κ.τ.λ.).

Από εκεί και πέρα είναι θέμα τιμής και πως θα το αγοράσεις.

Ευχαριστώ. Η υποστήρικη ελληνικών δεν με καιει ιδιαιτερα, οπότε αν υπαρχει επιλογη χωρις ελληνικα με ουσιαστική διαφορα απο αυτα τα 2 μαλλον θα την προτιμησω.

Απο αποψη τιμης μεχρι 100€ σκεφτομουν.

Εγώ τελικά κατέληξα στο Kobo Glo, το οποίο μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικό. Παραγγελία από Ebay, από Ιαπωνία, καινούριο, 74€, με τα μεταφορικά μέσα, και δεν πλήρωσα τίποτα στο τελωνείο. Και επίσης, έφτασε με EMS σε 10 μέρες (όχι εργάσιμες, κανονικές)!

Τώρα, η συσκευή είναι φοβερή. Δεν είχα έως τώρα κανένα από τα προβλήματα που έχουν συναντήσει άλλοι. Ο φωτισμός είναι πάρα πολύ καλός και ομοιόμορφος. Πολύ καλή ευκρίνεια, και πολύ παραμετροποιήσιμες γραμματοσειρές. Μόνο αρνητικό είναι ότι συχνά "χάνει" το περιθώριο κάτω, αφήνοντας μεγαλύτερα κενά από όσο χρειάζεται, άρα περισσότερες σελίδες στο βιβλίο. Η μπαταρία επίσης είναι αρκετά καλή. Γενικώς, με αυτά τα λεφτά δεν νομίζω ότι βρίσκεις κάτι καλύτερο, μη μεταχειρισμένο.

Διαβάζει ΟΚ τα ελληνικά epub; Δεν έχει θέμα με τα ελληνικά ελπίζω...

Ακούγεται καλή ευκαιρία για να το πάρω για δώρο στην αδερφή μου...

Ευχαριστώ. Η υποστήρικη ελληνικών δεν με καιει ιδιαιτερα, οπότε αν υπαρχει επιλογη χωρις ελληνικα με ουσιαστική διαφορα απο αυτα τα 2 μαλλον θα την προτιμησω.

Απο αποψη τιμης μεχρι 100€ σκεφτομουν.

Λοιπόν, μετά απο ψαξιμο διαφορων ebook readers, μάλλον θα αυξήσω λιγο το budget. Δύο που σκέφτομαι ειναι τα Cybook Odyssey HD FrontLight και Kobo Aura HD. Το δευτερο με τραβάει περισσότερο λογο λιγο μεγαλύτερης οθόνης. Παρόλα αυτα, 6" και 6.8" δεν ειναι λίγες; Ποια η δική σας εμπειρία με αυτά τα μεγέθη; Επισης αν έχετε κάποιο από αυτα τα δύο, πείτε αν θέλετε την γνώμη σας, και κάποια αρνητικά για να έχω υπόψιν.

Ευχαριστώ.

Για το Aura HD έχω αρχίσει κι εγώ να ψήνομαι σιγά σιγά. Είτε να το πάρω για μένα και να χαρίσω το Paperwhite, είτε για σκέτο δώρο. Προσωπικά πάντως και οι 6" μια χαρά με βολεύουν.

• Like 1

Λοιπόν, μετά απο ψαξιμο διαφορων ebook readers, μάλλον θα αυξήσω λιγο το budget. Δύο που σκέφτομαι ειναι τα Cybook Odyssey HD FrontLight και Kobo Aura HD. Το δευτερο με τραβάει περισσότερο λογο λιγο μεγαλύτερης οθόνης. Παρόλα αυτα, 6" και 6.8" δεν ειναι λίγες; Ποια η δική σας εμπειρία με αυτά τα μεγέθη; Επισης αν έχετε κάποιο από αυτα τα δύο, πείτε αν θέλετε την γνώμη σας, και κάποια αρνητικά για να έχω υπόψιν.

Ευχαριστώ.

Πριν πάρεις κάτι περίμενε γιατί έβγαλε η Nook νέο μοντέλο και η CYbook θα παρουσιάσει τα νέα της μοντέλα τον Νοέμβρη και επίσημα(μέχρι τώρα τα περιμένουμε και έχουμε μόνο γενικές περιγραφές).

Το Aura είναι απλά εξαιρετικό από θέμα hardware(πολύ καλύτερο από οιαδήποτε συσκευή κυκλοφορεί,ακόμη και από το "καινούργιο" kindle PW2),το software να το φοβάσαι γιατί ως kobo βγάζει προβλήματα.

Προσωπικά είχα πολλά προβλήματα έως που έκανα ολόκληρη διαδικασία(downgrade στην εργοστασιακή έκδοση και ξανά μανά τα updates) και μέχρι τώρα,δόξα να έχει ο γιαραμπής, είναι σταθερό πάλι.

Αλλά ισχύει ότι βγάζουν προβλήματα,ιδίως τα updates και θέλει προσοχή και ψάξιμο εάν συμβεί κάτι.

Τα Cybook από την άλλη δεν έχουν καλά(ή γενικά) λεξικά.Όμως η τιμή τους πέφτει πολύ γρήγορα και τα βρίσκεις σε ευκαιρίες.

Κατά τα άλλα είναι καλές συσκευές και δεν έχουν άλλα προβλήματα από όσο ξέρω,όχι state-of-the-art αλλά απλά καλές.

Το Aura είναι απλά εξαιρετικό από θέμα hardware(πολύ καλύτερο από οιαδήποτε συσκευή κυκλοφορεί,ακόμη και από το "καινούργιο" kindle PW2),το software να το φοβάσαι γιατί ως kobo βγάζει προβλήματα.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Μπορεις να γινεις λιγο συγκεκριμένος ως προς το ειδος των προβλημάτων που βγάζει; Το μονο που ειχα βρει στο ιντερνετ που κοιταγα ειναι μεγάλα spacings στο κειμενο, που ειδικα για καποιες γραμματοσειρες ηταν πολυ ενοχλητικο. Αλλα αυτά σε ποστ του 2012. Ισως εχουν διορθωθει, ποιος ξερει.

Προβλήματα με το λογισμικό σημαίνει ότι κολλάει,βγάζει λάθος σε συγκεκριμένα βιβλία ή χάνει την σελίδα που διάβαζες.

Επίσης έχει και άλλα micro-bugs που έχουν αναφέρει άλλοι σε σχέση με τα μη-Kepub(τα βιβλία του Kobo ή που έχουν διαμορφωθεί σαν kobo) με χαλασμένες σελίδες(τελείως άλλο φορμάτ/γραμματοσειρά)και μη αναγνώριση χαρακτήρων.

Εάν διαβάσεις λίγο στο φόρουμ mobileread θα τα δεις και μόνος σου.

Από εκεί και πέρα είναι και τύχη.Πάρα πολλοί την παθαίνουν με προβλήματα,αλλά υπάρχουν και άλλοι που δεν τους βγάζει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Γενικά πάντως κατά μεγάλη πιθανότητα κάποια φορά θα σε εμφανίσει κάποιο πρόβλημα(μεγάλο ή μικρό).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...