Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως τις 6 ίντσες δεν τις αλλάζω. Σε σχέση με το ereader, το 10άρι tablet μου φαίνεται εντελώς γκουμούτσα και ακατάλληλο για διάβασμα (και γι' αυτό σχεδόν ποτέ δεν το χρησιμοποιώ γι' αυτό το σκοπό). Ίσως κάποια στιγμή να κοιτάξω και τις 7 ίντσες, όμως οι 6 έχουν το τεράστιο πλεονέκτημα της μεταφοράς (χωράνε σε τσέπες μπουφάν κλπ). Εννοείται μιλάμε πάντα για "κανονικά" βιβλία (πχ. μυθιστορήματα) σε μορφή epub/mobi και όχι για τεχνικά βιβλία σε pdf κλπ.

Επίσης το "φλασάρισμα" κατά την αλλαγή της σελίδας μετά από ένα σημείο το συνηθίζεις και δεν το παρατηρείς καν, ειδικά αν δεν διαβάζεις πολύ γρήγορα ή δεν "ξεφυλλίζεις".

Επεξ/σία από nzeppos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω το AuraHD και 2 6άρια (ένα sony prs-t1 και ενα kobo touch). Το HD είναι βασιλιάς, τα αξίζει τα 50 παραπάνω ευρώ. Μην ξεχνάμε την δυνατότητα να αλλάζουμε και να αυξομειώνουμε την γραμματοσειρά σε πιο ξεκούραστη λογω της εξαιρετικής ανάλυσης.

14 :

Όταν πλησίασε την πόρτα της σκάλας διέκρινε ένα αμυδρό ήρεμο φως που ερχόταν από ψηλά κι έλουζε τον τοίχο, ρίχνοντας στην επιφάνειά του τη σκιά ενός χεριού.

18:

Όταν πλησίασε την πόρτα της σκάλας διέκρινε ένα αμυδρό ήρεμο φως που ερχόταν από ψηλά κι έλουζε τον τοίχο, ρίχνοντας στην επιφάνειά του τη σκιά ενός χεριού.

Εγω χρησιμοποιώ το 16άρι font και ΟΛΟ το χωρο της οθόνης του HD (ελαχιστοποιώ τα κενα στα πλαγια και πανω κατω), και σε βιβλιο του Μουρακάμι εχει 517 σελίδες απο τις 506 του έντυπου.

Σε "γυναικείο" βιβλίο που διαβάζει η γυναίκα μου εχει 680 απο τις 692 του έντυπου!!

To 14άρι ειναι τέλειο, αν δεν υπαρχει καποιο θέμα με την όραση μας.

Αν εβγαινε κατι σε 7,5 ιντσες με μικρο πλαισιο, κοντα στα επίπεδα του μεγέθους και βάρους AuraHD,

θα ειναι το τέλειο.

Επεξ/σία από capiros

Εγώ τελικά κατέληξα στο Kobo Glo, το οποίο μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικό. Παραγγελία από Ebay, από Ιαπωνία, καινούριο, 74€, με τα μεταφορικά μέσα, και δεν πλήρωσα τίποτα στο τελωνείο. Και επίσης, έφτασε με EMS σε 10 μέρες (όχι εργάσιμες, κανονικές)!

Τώρα, η συσκευή είναι φοβερή. Δεν είχα έως τώρα κανένα από τα προβλήματα που έχουν συναντήσει άλλοι. Ο φωτισμός είναι πάρα πολύ καλός και ομοιόμορφος. Πολύ καλή ευκρίνεια, και πολύ παραμετροποιήσιμες γραμματοσειρές. Μόνο αρνητικό είναι ότι συχνά "χάνει" το περιθώριο κάτω, αφήνοντας μεγαλύτερα κενά από όσο χρειάζεται, άρα περισσότερες σελίδες στο βιβλίο. Η μπαταρία επίσης είναι αρκετά καλή. Γενικώς, με αυτά τα λεφτά δεν νομίζω ότι βρίσκεις κάτι καλύτερο, μη μεταχειρισμένο.

• Like 2

Ρε παιδιά, πήρα κι εγώ το Kobo Glo και μου έχει σπάσει τα νεύρα, γιατί προφανώς κάνω κάτι λάθος ή κάτι δεν έχω καταλάβει (πρώτο ereader που πιανω στα χέρια μου). Δεν μπορώ να προσθέσω κάποιο από τα pdf ή epub που έχω αποθηκευμένα στον υπολογιστή μου. Τα βάζω με drag and drop στο Glo, δοκίμασα και μέσω Adobe Digital Editions, αλλά όταν ανοίγω τη συσκευή, η library είναι άδεια. Η διαθέσιμη χωρητικότητα στη συσκευή μειώνεται και τα βλέπω τα αρχεία ότι είναι εκεί, όταν είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή, αλλά δεν έχω ιδέα πού να τα ψάξω για να τα ανοίξω από τη συσκευή. Καμιά συμβουλή για τον αρχάριο; Ευχαριστώ.

Ρε παιδιά, πήρα κι εγώ το Kobo Glo και μου έχει σπάσει τα νεύρα, γιατί προφανώς κάνω κάτι λάθος ή κάτι δεν έχω καταλάβει (πρώτο ereader που πιανω στα χέρια μου). Δεν μπορώ να προσθέσω κάποιο από τα pdf ή epub που έχω αποθηκευμένα στον υπολογιστή μου. Τα βάζω με drag and drop στο Glo, δοκίμασα και μέσω Adobe Digital Editions, αλλά όταν ανοίγω τη συσκευή, η library είναι άδεια. Η διαθέσιμη χωρητικότητα στη συσκευή μειώνεται και τα βλέπω τα αρχεία ότι είναι εκεί, όταν είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή, αλλά δεν έχω ιδέα πού να τα ψάξω για να τα ανοίξω από τη συσκευή. Καμιά συμβουλή για τον αρχάριο; Ευχαριστώ.

Σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις το Calibre για μεταφορά αρχείων. Κατέβασέ το από εδώ:

http://calibre-ebook.com/

Δεν προλαβαίνω να γράψω πολλές λεπτομέρειες τώρα, αλλά θα βρεις πολλούς οδηγούς και βοήθεια για το πρόγραμμα. Εγώ το χρησιμοποιούσα με το Kindle και τώρα με το Glo, και όλα λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Όταν το εγκαταστήσεις θα σε ρωτήσει τι e-reader έχεις, και μετά όλα είναι -σχετικά- απλά, και όπως ξανάπα θα βρεις τόνους πληροφοριών και βοήθειας με ένα απλό search στο Google!

@FilipposMD: Επίσης, αν δεν θες να το συνδέεις κάθε τρεις και λίγο για να περνάς κάποιο βιβλίο μπορείς να τα ανεβάζεις στο dropbox και να τα κατεβάζεις μέσω του browser της συσκευής. :)

Μόλις το πήρα στα χέρια μου!! Είμαι στη δουλειά τώρα οπότε δε μπορώ να πω και πολλά.

Αρχικά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο πολύ λεπτός σχεδιασμός και φυσικά το πολύ μικρό βάρος. Η οθόνη δείχνει εξαιρετική για διάβασμα (λογικό) και με πολύ καλή απόκριση.

Όσο αφορά κάποια θεματάκια που έχω διαβάσει όπως πχ οι λεγόμενες pinholes (πιξελάκια δηλαδή [αν μπορούμε να τα αποκαλέσουμε έτσι σε μια τέτοια οθόνη] που είναι μονίμως λευκά ή μάυρα) δεν έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής. Ο φωτισμός επίσης δείχνει ομοιόμορφος και αρκετά "θερμός".

Παραθέτω κάποιες φωτό που τράβηξα με το κινητό.

post-48061-0-10732000-1382345497_thumb.jpg

post-48061-0-50681400-1382345529_thumb.jpg

post-48061-0-76762400-1382345618_thumb.jpg

post-48061-0-53722800-1382345764_thumb.jpg

• Like 4

Ευχαριστώ πολύ! Εννοείται πως έχει να πέσει αρκετό ψαχούλεμα στις ρυθμίσεις αρχικά και έπειτα να περάσω και κάποια βιβλιαράκια.

Χθες γυρισα απο Γερμανια με ενα Aura hd στην Τσαντα μου. 

Πηγα στα ηλεκτρονικομαγαζα εκει πέρα και περασα αρκετη ώρα σκαλίζοντας τας. Για το glo ξεκινησα. Αλλα μου φάνηκε πολυ μικρο σε σχέση με το aura hd. Δεν ειναι ουτε 1'' διαφορά, αλλα στο διαβασμα μετράει. Πονάει λιγο η τσέπη μου βέβαια αλλα νομιζω αξιζει. 

Χθες το σύνδεσα με τον υπολογιστη εκανα drag and drop τα βιβλια στην συσκευη και κατευθειαν τα αναγνωρισε!!  Αρχισα ήδη το διαβασμα και με φως και χωρις και μου είναι παρα πολυ ξεκουραστο. Περισσότερες εντυπωσεις στην πορεία που θα το χρησιμοποιησω λιγο περισοτερο. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...