Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν σήμερα περνώντας από conrad & saturn είδα δύο πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Το πρώτο ήταν το νέο sony prs-t3 στο saturn.

Μπορώ να πω ότι ήταν αξιοπρεπέστατη συσκευή,αλλά το ότι είναι ουσιαστικά μοντέλο του 2011 φαίνεται από την πρώτη επαφή με την συσκευή.

Από άποψη σχεδιασμού-κατασκευής είναι αρκετά καλή,αν και χειρότερη αισθητικά από τους προκατόχους της.

Επιτέλους την έκαναν ματ,έτσι ώστε να μην γυαλίζει όπως τις προηγούμενες.Από την άλλη φοβάμαι ότι θα μαζεύει δακτυλιές(κάτι που δεν είδα στην εκθεσιακή συσκευή,αλλά το φαντάζομαι λόγω υφής).

Το κάλυμμα είναι ένα generic με αρκετά καλή αίσθηση,αλλά τίποτα ιδιαίτερο.

Η οθόνη είναι παρόμοια με του glo,ωραία αλλά δίχως φωτισμό περιορισμένη.

Στο λογισμικό τώρα θα έδινα ένα 7 στα 10.Ικανοποιητικό,αλλά τίποτα διαφορετικό τα τελευταία 2 χρόνια.

Εάν έβγαινε το 2011 θα ήταν η καλύτερη συσκευή,τώρα απλά είναι ένα υπερτιμένο προϊόν που δεν μπορεί να σταθεί στον ανταγωνισμό.

Η τιμή είναι απλά γελοία για αυτά που προσφέρει(ή μάλλον δεν προσφέρει).

Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι είδα από κοντά το pocketbook touch lux στο conrad,αν και λόγω περιορισμένου χρόνου δεν μπόρεσα να το περιεργαστώ όσο ήθελα.Πιθανότατα να ξαναπάω τις επόμενες μέρες για ενδελεχή ψάξιμο.

Θα κάμω μια μικρή παρουσίαση με τις εντυπώσεις μου:

Θετικά:

-Ελληνικό μενού(25 στο σύνολο).

-Τελικά έχει λεξικό(α).Αν και είναι freeware της Aabbyy και ένα του 1909!! της Οξφόρδης, λειτουργούν πάντως όπως και οι ανταγωνιστικές συσκευές.

-Δέχεται όλα τα φορμάτ.Epub,mobi κ.ο.κ.

-Έχει καλή αίσθηση και κατασκευή.Αν και λίγο με πείραξε το ON/OFF κουμπί που ήταν λίγο λάσκα(ίσως είναι επειδή είδα συσκευή παρουσίασης).

-Έχει μεγάλα και καλά ποιοτικά hardware buttons στο κάτω μέρος της συσκευής.

-Η ποιότητα της οθόνης και του φωτισμού είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής.Λίγο κατώτερη από το kobo glo και η οθόνη δίχως φωτισμό ήταν σαν και το πρώτο kinlde pw/prs-t3.Δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα στον φωτισμό,αλλά επειδή ήμουν κάτω από ισχυρή λάμπα μπορεί και να μην το πρόσεξα.

-Έχει αρχειοθέτηση με φακέλους.

-Πολύ πλούσιο UI.Με πάρα πολλές επιλογές.Δεν πρόσεξα όμως εάν γίνεται να αλλάξεις reading app.Είχε διάφορα στο αντίστοιχο μενού,αλλά λόγω χρόνου δεν το έψαξα.

Ουδέτερα-μέτρια:

-Μέγεθος.Είναι μεγαλύτερο και λίγο βαρύτερο από τον ανταγωνισμό.Όχι τίποτα ιδιαίτερο,αλλά έχει διαφορά.Είναι κυρίως λόγω του ότι επέλεξαν να το σχεδιάσουν με μεγάλα hardware buttons στο κάτω μέρος και μεγαλούτσικο bezel.

-Τιμή.Στα 130€ είναι λογική,αν και λίγο τσιμπημένη για ουσιαστικά μικρό παίκτη(εταιρία).Ίσως να πέσει λίγο,αλλά δεν το νομίζω.

Αρνητικά:

-Είναι αισθητά πιο αργό,στα μενού/UI,από το glo και τον ανταγωνισμό.Πιστεύω ότι οφείλεται στον επεξεργαστή και στο ότι το UI είναι πιο βαρύ(βλέπε περίπλοκο)από τον ανταγωνισμό.Δεν είναι βέβαια στα επίπεδα του Orizon,αλλά περισσότερο σε 2011-12 καταστάσεις.

Προσωπικά δεν με πείραξε ιδιαίτερα και μπορώ να πω ότι το παρατήρησα κυρίως λόγω συνήθειας από το glo και τους χρόνους αντίδρασης που έχει.

Συμπερασματικά μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε.Δεν περίμενα να έχει ούτε λεξικό,ούτε ελληνικό μενού αλλά ούτε και τέτοια ομοιογένεια στην οθόνη.Δεν μπορώ να πω τίποτα για αξιοπιστία-μπαταρία γιατί φυσικά δεν μπόρεσα να βγάλω κάποιο συμπέρασμα.

Μάλλον θα το σκεφτώ σοβαρά να το αγοράσω,εάν δεν βγάλει τίποτα καλύτερο η cybook(με το 8αρι) ή όπως φημολογείται η nook.

Σίγουρα είναι μια αξιοπρεπέστατη εναλλακτική σε ένα κατά τα άλλα ψιλοαπογοητευτικό τοπίο.

btw:Η amazon έβγαλε tablet,που απογοήτευσαν κυρίως λόγω τιμής.

Επίσης είδα και το νέο nexus 7,πολύ ωραίο και εξαιρετική οθόνη/κατασκευή.

edit:Ξέχασα ότι έχει text-to-speech(κάτι που δεν έχει καμία άλλη συσκευή από τις γνωστές)και mini-jck για ακουστικά.

edit MrkII:Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό το αναλυτικότατο review για το pocketbook 623 lux από ένα γερμανικό σάιτ.Φυσικά είναι στα γερμανικά,αλλά ο τύπος κάνει τρομερή ανάλυση.Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει και τα πολύ ενδιαφέροντα σχόλια από κάτω.

http://allesebook.de/testbericht/pocketbook-touch-lux-31095/

Το ενδιαφέρον είναι ότι του βάζει την υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις συσκευές που έχει κάνει review,γιατί όπως λέει είναι αυτό που προσφέρει τα περισσότερα.

Όσο ψάχνω τόσο βλέπω ότι είναι πολύ αξιόλογη συσκευή(και σίγουρα από τις ποιο ευέλικτες),βέβαια ακόμη δεν βρήκα κάτι για την αξιοπιστία του λογισμικού που με καίει ιδιαίτερα...

Επεξ/σία από LongTom
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νέα βίντεο από το νέο Icarus Illumina HD.

Φαίνεται ενδιαφέρουσα συσκευή σε χαρακτηριστικά και UI,αλλά πολύ λαγκ ρε παιδί μου.

Είναι σαν να βλέπω παρουσίαση από το Orizon τόση αργοπορία...

edit:Στο δεύτερο βίδεον είναι φανερά πιο γρήγορη και snappy(που λεν και στα χωριά).

Δεν ξέρω τι έγινε.Ίσως είναι άλλη συσκευή,άλλο λογισμικό(αναβάθμιση) ή άλλο βιβλίο; :wacko:

Επεξ/σία από LongTom

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα... θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με το kobo touch (του οποίου είμαι πλέον κάτοχος).. έχω παρακολουθήσει λίγο το θέμα και τελικά κατέληξα σε αυτό. Απλά στην πρώτη φόρτιση τώρα έχω ένα θεματάκι... το έχω αρκετή ώρα συνδεδεμένο σε υπολογιστή και η μπαταρία έφτασε μέχρι 90%... μετά το έβγαλα κάτι που ήθελα να δω και έπεσε μέσα σε 2 λετπά στο 65% (και τώρα το έβαλα να φορτιστεί όσο χρειαστεί μέχρι να φτάσει στο 100%)... είναι λογικό αυτό;

ευχαριστώ

edit: διαβασα στο ιντερνετ οτι πρεπει να αναβει και καποιο λαμπακι;...εμενα δεν αναβει τίποτα... Επίσης μετά από πολύυυ ώρα είναι ακόμη στο 90% και δεν ανεβαίνει. Το άλλαξα θύρα usb και ξαφνικά έπεσε στο 67% και συνεχίζει να φορτίζει... δεν ξέρω αν έχει κανένα ελλάτωμα ή μήπως θέλει να το ξεφορτίσω όσο πάει και μετά να το ξαναφορτίσω...

Επεξ/σία από mpompo13

Έφτασα σε αυτό το thread γιατί σήμερα έσπασε η οθόνη του Kindle Keyboard μου :-(

Αν έχει κάποιος e-reader με backlight και το πουλάει, ή ξέρετε κάποιον, ας μου στείλει PM!

Καλησπέρα... θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με το kobo touch (του οποίου είμαι πλέον κάτοχος).. έχω παρακολουθήσει λίγο το θέμα και τελικά κατέληξα σε αυτό. Απλά στην πρώτη φόρτιση τώρα έχω ένα θεματάκι... το έχω αρκετή ώρα συνδεδεμένο σε υπολογιστή και η μπαταρία έφτασε μέχρι 90%... μετά το έβγαλα κάτι που ήθελα να δω και έπεσε μέσα σε 2 λετπά στο 65% (και τώρα το έβαλα να φορτιστεί όσο χρειαστεί μέχρι να φτάσει στο 100%)... είναι λογικό αυτό;

ευχαριστώ

edit: διαβασα στο ιντερνετ οτι πρεπει να αναβει και καποιο λαμπακι;...εμενα δεν αναβει τίποτα... Επίσης μετά από πολύυυ ώρα είναι ακόμη στο 90% και δεν ανεβαίνει. Το άλλαξα θύρα usb και ξαφνικά έπεσε στο 67% και συνεχίζει να φορτίζει... δεν ξέρω αν έχει κανένα ελλάτωμα ή μήπως θέλει να το ξεφορτίσω όσο πάει και μετά να το ξαναφορτίσω...

Τελικά πρέπει να είναι χαλασμένο. Όσες φορές το σύνδεσα δείχνει ότι φορτίζει και σταματά στο 90%. Μόλις το αποσυνδέσω μετά από λίγα δεύτερα πέφτει η στάθμη της μπαταρίας στο επιπέδο που ήταν πριν την φόρτιση (π.χ. στο 65%). Αύριο θα το επιστρεψω και ελπίζω να μου δώσουν άλλο.

Δεν υπάρχουν και πολλα που μπορείς να κανεις. Απλα αν το φορτίζεις απο σταθερό υπολογιστη δοκίμασε να το συνδέσεις απουθειας στις USB που βγάζει η μητρική στο πίσω μέρος και όχι σε κάποια μπροστινή που μπορει να εχει το κουτί. Αν δεν το εχεις κάνει ήδη δοκίμασε και μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Λογικά βέβαια για προβληματικό το κόβω. Δεν εχω εμπειρία απο τέτοια μηχανήματα ακόμη αλλα να πέφτει τόσο γρήγορα η μπαταρία δεν ειναι καλο.

Sent from my iPad using Insomnia

Το Kobo Glo, Ελλάδα σε μαγαζιά λιανικής που μπορούμε να το βρούμε; Και τιμή; Είδα να γίνεται λόγος για 130 ευρώ περίπου; Βλέπω βέβαια αυτό εδώ στο Ebay, από Ιαπωνία, στα 74 ευρώ περίπου:

http://www.ebay.com/itm/Kobo-Glo-2GB-Wi-Fi-6in-Black-Night-/151132205882?pt=US_Tablets&hash=item23302e733a

Το στέλνουν με EMS και Tracking κανονικά οπότε υποθέτω είναι καλή η τιμή. Παίζει να έχω κάποιο θέμα με το ότι είναι Ιαπωνικό; Το τελωνείο δεν με νοιάζει ιδιαίτερα γιατί είναι κάτω από 100€ πακέτο, οπότε ακόμα και αν με χρεώσουν κάτι, και πάλι θα είναι φθηνότερα από αγορά εδώ.

Εκτός και αν κάποιος ενδιαφέρεται να πουλήσει σε καλή τιμή!! Οπότε το συζητάω :-D

Το προτείνετε γενικώς το Kobo Glo; Αυτό που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι κυρίως η διαφορά στην τιμή, γιατί θέλω περίπου +80 ευρώ για PaperWhite, που μου φαίνεται η καλύτερη λύση.

Οι τιμές για το kobo glo παίζουν στα 130€ όπως είπες, ακόμα και στο εξωτερικό (fnac) απο οτι βλέπω. Τώρα πως καταφέρνουν αυτοί στο ebay να το σκοτώνουν στη μισή τιμή ειναι περίεργο. Εγω βέβαια δεν θα τον εμπιστευομουν καθώς εχει πολύ λίγες συναλλαγές!

Αν και απο οτι βλέπω οι τελευταίες πέντε πωλήσεις ειναι kobo και όλοι οι αγοραστές εχουν αφήσει θετικό feedback.

Αν εισαι διατεθειμένος να πάρεις το ρίσκο τι να σου πω, αν τύχει ομως κατι θα ξαναβρεις τον εν λόγω πωλητή ή θα πάρει τα φράγκα και θα γίνει λούης;

Οι τιμές για το kobo glo παίζουν στα 130€ όπως είπες, ακόμα και στο εξωτερικό (fnac) απο οτι βλέπω. Τώρα πως καταφέρνουν αυτοί στο ebay να το σκοτώνουν στη μισή τιμή ειναι περίεργο. Εγω βέβαια δεν θα τον εμπιστευομουν καθώς εχει πολύ λίγες συναλλαγές!

Αν και απο οτι βλέπω οι τελευταίες πέντε πωλήσεις ειναι kobo και όλοι οι αγοραστές εχουν αφήσει θετικό feedback.

Αν εισαι διατεθειμένος να πάρεις το ρίσκο τι να σου πω, αν τύχει ομως κατι θα ξαναβρεις τον εν λόγω πωλητή ή θα πάρει τα φράγκα και θα γίνει λούης;

Έψαξα λίγο και είδα ότι η τιμή λιανικής στην Ιαπωνία είναι 7980 γεν, άρα περίπου 60 ευρώ. Υπάρχουν και άλλοι πωλητές από εκεί σε παρόμοιες τιμές. Οπότε παίζει να είναι κομπλέ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα!

Θα μπω κατευθειαν στο ψητο:

ειμαι κατοχος ενος kindle paperwhite απο το οποιο ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Το εχω δανεισει σε ενα φιλο και του αρεσε πολυ τελικως το ολο θεμα ebook reader και θελω να του παρω δωρο ενα φθηνο ebook reader.

Επειδη ομως βιαζομαι, δεν μπορω να παραγγειλω κατι απο εξωτερικο κλπ. Προτιμω κατι απο Ελλαδα.

Τι υπαρχει σε φθηνο  (ως ~60€) ebook reader;

Θα διαβαζει μονο λογοτεχνικα βιβλια, οχι pdf, αλλα epub/mobi. Καλο θα ηταν να υπηρχε κ διαθεσιμη λειτουργια λεξικου, αλλα μαλλον ζηταω πολλα για αυτα τα χρηματα.

Ειδα που αναφερατε οτι στα mediamarkt στο εξωτερικο ειχαν το kobo touch για 50€. Το εχουν τοσο και στην Ελλαδα;

Διαφορετικα με βλεπω να καταληγω στο μικρουτσικο 4.3" με 25€ που ανεφερε ο Longtom.

Για αναλωσιμο και εισαγωγικο μοντελο, η τιμη του ειναι δελεαστικη.

Επεξ/σία από haHa

Καλημερα!

ειμαι κατοχος ενος kindle paperwhite απο το οποιο ειναι πολυ ευχαριστημενος.

Το εχω δανεισει σε ενα φιλο και του αρεσε πολυ τελικως το ολο θεμα ebook reader και θελω να του παρω δωρο ενα φθηνο ebook reader.

Επειδη ομως βιαζομαι, δεν μπορω να παραγγειλω κατι απο εξωτερικο κλπ. Προτιμω κατι απο Ελλαδα.

Θα διαβαζει μονο λογοτεχνικα βιβλια, οχι pdf, αλλα epub/mobi. Καλο θα ηταν να υπηρχε κ διαθεσιμη λειτουργια λεξικου, αλλα μαλλον ζηταω πολλα για αυτα τα χρηματα.

Ειδα που αναφερατε οτι στα mediamarkt στο εξωτερικο ειχαν το kobo touch για 50€. Το εχουν τοσο και στην Ελλαδα;

Διαφορετικα με βλεπω να καταληγω στο μικρουτσικο 4.3" με 25€ που ανεφερε ο Longtom.

http://www.skroutz.gr/c/992/ebook-readers.html?from=catspan&keyphrase=kobo

Ευχαριστω, το ειχα κοιταξει,αλλα μονο ενα καταστημα το εχει σε λογικη τιμη , αλλα εχει παραδοση σε 9-15 εργασιμες, οποτε δεν μου κανει.

Καλημερα!

ειμαι κατοχος ενος kindle paperwhite απο το οποιο ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Για αυτά που ζητάς στο εξωτερικό έχει πολλές επιλογές,αλλά επειδή λείπω καιρό από Ελλάδα δεν ξέρω εάν και πως μπορείς να επωφεληθείς από κάτι τέτοιο.

Το μικρό αξίζει εάν το βρεις στα 25-30€ τελική τιμή,εάν με μεταφορικά πάει πιο πάνω δεν θα το συνιστούσα.

Εάν ψάχνεις εισαγωγικά μοντέλα καλά είναι και το kobo mini,pocketbook 360+ και ίσως και κανένα απλό kindle(50€).

Θα έβαζα και το απλό kobo touch,αλλά δεν ξέρω στα πόσα το εισάγουν Ελλάδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...