Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το αδερφάκι δεν του πήγε η καρδιά να έρθει με άδεια χέρια και τελικά μου πήρε το sony t2, παρά την εξάρα οθόνη.

Η αλήθεια είναι ότι μυρίζει ναφθαλίνη, και τελικά , ναι όντως, ακόμη και τα εκατό ευρώ είναι μάλλον πολλά για αυτό που προσφέρει Εν έτει 2013. Θα τα βγάλει τα λεφτά του βεβαίως, βεβαίως, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα....

Ευελπιστώ να περάσει η περίοδος του Γουτεμβέργιου των readers, και να φτιάξουν στο μέλλον αξιοπρεπείς συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες και τιμές για όλο τον κόσμο. Και γιατί όχι, έγχρωμο e ink.

Αχ είσαι νέα στον χώρο και δεν ξέρεις δύο πολύ σημαντικά πράματα:

-Οι τιμές τώρα είναι το 1/3 περίπου που χρέωναν το 2008 για εξάρες συσκευές.Εγώ έσκασα 210€ το 2010 για ένα Cybook Orizon και πάλι έλεγα φθηνά το πήρα.Που ακούστηκε να μπορείς να αγοράζεις καλά ereader για λιγότερα από 100€.

-Οι τιμές αυτές είναι για όλον τον κόσμο γιατί ακριβώς πουλάν όλοι σε τιμή ή κάτω από το κόστος.Τα ereaders δεν είναι τίποτα περισσότερο από ατομικοί πωλητές βιβλίων,για αυτό έτρεξε η amazon και οι λοιποί να ρίξουν τις τιμές στο χώρο.

Ειδάλλως σαν niche συσκευές περιορισμένης σχετικά παραγωγής θα έκαναν 200-300€,

Μεγάλες συσκευές υπάρχουν πολλές,αλλά είναι niche^2 και έτσι τις χρεώνουν χρυσάφι γιατί ξέρουν ότι όσοι θέλουν να πάρουν θα τα σκάσουν έτσι και αλλιώς.Είναι σαν είδος πολυτελείας.

Βέβαια με το νέο μοντέλο της sony ίσως αλλάξουν τα πράματα.Για έγχρωμες οθόνες μην το πολυσκέφτεσαι.Εγώ τις περιμένω από το 2009 να εμφανιστούν,αλλά τίποτα μέχρι τώρα.Δεν αναφέρομαι βέβαια στα πανάκριβα ξεπλύματα που έβγαλε η eink,αλλά για οθόνη με ωραία και ζωντανά χρώματα σε λογικές τιμές.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια βοήθεια παιδιά!

Κατά τη διάρκεια φόρτισης του kobo μπαίνω στο kobo desktop, κάνω ένα sync μετά πάω στο calibre να περάσω κάποια καινούργια βιβλία και ενώ μου δείχνει ότι είναι στην κύρια μνήμη της συσκευής, δεν υπάρχουν πουθενά μέσα στο reader!

Έκανα eject και μετά το συνέδεσα πάλι με τον υπολογιστή, ξανά η ίδια διαδικασία με calibre και πάλι τίποτα! Έχω περάσει δυο τρεις φορές βιβλία με αυτόν τον τρόπο και ποτέ δεν είχα πρόβλημα, τι κάνω λάθος τώρα;;;

Update: Οκ, το βρήκα τελικά.

Επεξ/σία από chr23

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Τι εγινε , χαθηκαμε ?

Πεσατε ολοι με τα μουτρα στο διαβασμα ?

Άντε να πούμε κανένα νέο.

Ανακοίνωσε η Bookeen καινούρια ereaders.

Οι 8 ίντσες του Cybook Ocean ακούγονται πολύ ενδιαφέρουσες.

http://tinyurl.com/lu5d379

• Like 1

The new Cybook Odyssey FrontLight will be available in mid-October for about 100 euros.

Πολυ καλη η τιμη ..

Αν ειχε και ενα καλο εστω αγγλο-αγγλικο λεξικο ..

Το κοιτάζω εδώ και καιρό αν αξίζει τον κόπο να αναβαθμίσω από το sony prs-650 που έχω αυτή τη στιγμή, αλλά καμία συσκευή δε μου κάνει "κλικ". Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που επιθυμώ από τον επίδοξο αντικαταστάτη είναι η υποστήριξη ολλανδο-αγγλικού λεξικού (λόγω τρέχουσας διαβίωσης στο εξωτερικό και προκειμένου να βελτιώνουμε τη γλώσσα μας!)

- το paperwhite είναι εξαιρετικό όσον αφορά αυτονομία/υποστήριξη/χαρακτηριστικά/τιμή συν το τεράστιο οικοσύστημα της amazon, αλλά με χαλάει που δεν έχει ολλανδο-αγγλικό λεξικό, ούτε δωρεάν αλλά ούτε ακόμα και επί πληρωμή...

- τα kobo με προβληματίζουν ως προς την ποιότητα του software, έχω ακούσει/διαβάσει πολλά παράπονα και σε ξένα φόρα, ενώ φαίνεται ότι από πλευράς hardware είναι αρκετά αξιόπιστα. Βέβαια από την άλλη, σε λίγες περιπτώσεις που χρειάστηκε υποστήριξη/αντικατάσταση συσκευής, η μητρική εταιρεία φαίνεται ότι τα έκανε μούσκεμα... Επίσης δεν είμαι σίγουρος για την ποιότητα των λεξικών που προσφέρει (από όσο καταλαβαίνω είναι αρκετά basic)

- η sony φαίνεται να έχει χάσει το δρόμο της: κατ' αρχάς δεν προσφέρει καθόλου την επιλογή της φωτιζόμενης οθόνης, που για πολλούς αποτελεί must. Παραμένει αρκετά ακριβή σε σχέση με τον ανταγωνισμό ενώ η κοστολόγηση των αξεσουάρ (πχ η θήκη με το ενσωματωμένο φωτάκι) είναι "από άλλο πλανήτη". Θα μπορούσα να παραβλέψω τα μειονεκτήματα και να επικεντρωθώ στο αναβαθμισμένο hardware, στην ποιότητα κατασκευής, στα πολύ καλά λεξικά, αλλά πάλι βλέπω τα reviews του T3 με αυτή τη σπαστική θήκη η οποία ΔΕΝ αφαιρείται (είναι ενσωματωμένη με το πίσω κάλυμμα της συσκευής) και η οποία μπαίνει στη μέση.

- η cybook είχε παλαιότερα προβλήματα με την ποιότητα των συσκευών της και από όσο διαβάζω τα λεξικά που έχει είναι φτωχά ως ανύπαρκτα (παλιά δεν υποστήριζε καθόλου αν δεν κάνω λάθος)

Με αυτά και με αυτά, εύχομαι να μην πάθει τίποτα η συσκευή μου, γιατί αν χρειαστεί να την αντικαταστήσω ειλικρινά δε θα ήξερα τι να πάρω, καθώς καμία δε με ικανοποιεί.

Παρατηρήσεις; σχόλια; 

Το κοιτάζω εδώ και καιρό αν αξίζει τον κόπο να αναβαθμίσω από το sony prs-650 που έχω αυτή τη στιγμή, αλλά καμία συσκευή δε μου κάνει "κλικ". Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που επιθυμώ από τον επίδοξο αντικαταστάτη είναι η υποστήριξη ολλανδο-αγγλικού λεξικού (λόγω τρέχουσας διαβίωσης στο εξωτερικό και προκειμένου να βελτιώνουμε τη γλώσσα μας!)

- το paperwhite είναι εξαιρετικό όσον αφορά αυτονομία/υποστήριξη/χαρακτηριστικά/τιμή συν το τεράστιο οικοσύστημα της amazon, αλλά με χαλάει που δεν έχει ολλανδο-αγγλικό λεξικό, ούτε δωρεάν αλλά ούτε ακόμα και επί πληρωμή...

- τα kobo με προβληματίζουν ως προς την ποιότητα του software, έχω ακούσει/διαβάσει πολλά παράπονα και σε ξένα φόρα, ενώ φαίνεται ότι από πλευράς hardware είναι αρκετά αξιόπιστα. Βέβαια από την άλλη, σε λίγες περιπτώσεις που χρειάστηκε υποστήριξη/αντικατάσταση συσκευής, η μητρική εταιρεία φαίνεται ότι τα έκανε μούσκεμα... Επίσης δεν είμαι σίγουρος για την ποιότητα των λεξικών που προσφέρει (από όσο καταλαβαίνω είναι αρκετά basic)

- η sony φαίνεται να έχει χάσει το δρόμο της: κατ' αρχάς δεν προσφέρει καθόλου την επιλογή της φωτιζόμενης οθόνης, που για πολλούς αποτελεί must. Παραμένει αρκετά ακριβή σε σχέση με τον ανταγωνισμό ενώ η κοστολόγηση των αξεσουάρ (πχ η θήκη με το ενσωματωμένο φωτάκι) είναι "από άλλο πλανήτη". Θα μπορούσα να παραβλέψω τα μειονεκτήματα και να επικεντρωθώ στο αναβαθμισμένο hardware, στην ποιότητα κατασκευής, στα πολύ καλά λεξικά, αλλά πάλι βλέπω τα reviews του T3 με αυτή τη σπαστική θήκη η οποία ΔΕΝ αφαιρείται (είναι ενσωματωμένη με το πίσω κάλυμμα της συσκευής) και η οποία μπαίνει στη μέση.

- η cybook είχε παλαιότερα προβλήματα με την ποιότητα των συσκευών της και από όσο διαβάζω τα λεξικά που έχει είναι φτωχά ως ανύπαρκτα (παλιά δεν υποστήριζε καθόλου αν δεν κάνω λάθος)

Με αυτά και με αυτά, εύχομαι να μην πάθει τίποτα η συσκευή μου, γιατί αν χρειαστεί να την αντικαταστήσω ειλικρινά δε θα ήξερα τι να πάρω, καθώς καμία δε με ικανοποιεί.

Παρατηρήσεις; σχόλια; 

Δυστυχώς μετά την πτώση της Sony δεν προσφέρεται καμία καλή ποιοτικά συσκευή που να έχει τα πάντα.

Τα kindle έχουν την "εποπτεία"(ή νταβατζιλίκι της amazon)και είναι περιορισμένες από αυτό συσκευές.Η τεχνολογία της οθόνης είναι το μόνο πραγματικό βήμα μπροστά.Αλλά δεν ξέρουμε πως είναι σε σύγκριση με τα άλλα μοντέλα.Στα χαρτιά είναι καλύτερο,αλλά μπορεί απλά η διαφορά να είναι αμελητέα.

Κάποτε θα έλεγα kobo,αλλά μετά από ένα ακόμη factory reset γιατί η συσκευή δεν επικοινωνούσε με το calibre που ακολουθήθηκε από ένα ακόμη κόλλημα έχω να πω ότι δεν θα ξαναπάρω kobo,τουλάχιστον τα χρόνια που έρχονται.Μέχρι τα χριστούγεννα θα πουληθεί πάραυτα το glo.Από hardware είναι από τα καλύτερα,δεν υπάρχει συζήτηση.

Η cybook έχει καλές ποιοτικά συσκευές που προσφέρουν πολλά σε μια αγορά που δείχνει να κάνει μεγάλα βήματα πίσω(όλα τα νέα μοντέλα δεν έχουν hardware buttons/mp3-audiobooks,microsd,2giga αντί για 4giga μνήμη κ.ο.κ.).Φυσικά το λεξικό ήταν και είναι το κύριο πρόβλημα.Εάν δω από κοντά το 8αρι και μου αρέσει ίσως να το σκεφτώ να ξαναγυρίσω στην cybook.

Θα βγουν και δύο ενδιαφέρουσες νέες επιλογές.

Το icarus illumina HD(frontlight)που θα έχει όλα τα καλά του cybook hd frontlight(+4giga μνήμη,καλό λογισμικό reader)δίχως λεξικό και άγνωστη αξιοπιστία...

Το άλλο είναι τo Pocketbook touch lux(βγαίνει και με άλλα ονόματα που δεν θυμάμαι) που λεν στα γερμανικά φόρα ότι είναι αρκετά καλό,αλλά το φως έχει πολλές ανομοιογένειες.

Γενικά παρατηρώ ότι υπάρχει πολύ κόσμος που έχει απογοητευτεί από τα προσφερόμενα μοντέλα.

Είμαι και εγώ ένας από αυτούς,απλά δεν υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτήν την φάση.

Περιμένω απλά τις εξελίξεις με το θέμα της B&N-Nook που φημολογείται ότι θα βγάλει συσκευή τους επόμενους μήνες.H άλλη ελπίδα είναι η onyx που ακόμη κρατάει καλά λόγω του μεγάλου 9.7" Μ92.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πωωω
το Onyx BOOX M92 Black Pearl πρέπει να είναι πράγματι μαργαριτάρι από τα specs που βλέπω Link.png Site: https://onyx-boox.com/productsinfo/onyx-boox-m92-black-pearl/"> εδώ

τιμή δεν εχω βρεί όμως...

εδιτ:
βρηκα 279 €

ακριβό.....

Επεξ/σία από st2

Εγώ πάντως χτύπησα το new kindle paperwhite και περιμένω να μου το στείλουν καθώς τα ματάκια μου δεν την παλευαν άλλο με το μεταμεσονύχτιο διάβασμα στο ipad.

• Like 1

πωωω

το Onyx BOOX M92 Black Pearl πρέπει να είναι πράγματι μαργαριτάρι από τα specs που βλέπω Link.png Site: https://onyx-boox.com/productsinfo/onyx-boox-m92-black-pearl/"> εδώ

τιμή δεν εχω βρεί όμως...

εδιτ:

βρηκα 279 €

ακριβό.....

Εχουμε όμως ακόμα ενα προβληματάκι εκτός της τιμής:

Onyx BOOX M92 Black Pearl :  520 g

Kobo Aura HD: 240 g

Επίσης το AURA ειναι 8,5 μαζί με τα πλαίσιο. Το Onyx BOOX M92 ειναι περίπου 11,5 !!

Κατα τη γνώμη μου οτιδήποτε πάνω απο 10 ίντσες δεν ειναι χρηστικό πουθενά. Το 10άρι το ξεχνάμε και για διάβασμα στο πλάι με κράτημα στο ενα χέρι.

Στην παραλία με βολεύει καλύτερα ένα 6άρι, οριακά το AURA. Στο κρεββάτι το βράδυ το AURA ειναι οριακό.

Επισης τα 300 γραμμάρια ειναι όριο για μένα.

Ιδανικά ενα 8" , μαζί με το πλαίσιο 9" - 9,5" , μεχρι 300 γραμμάρια.

Εγώ πάντως χτύπησα το new kindle paperwhite και περιμένω να μου το στείλουν καθώς τα ματάκια μου δεν την παλευαν άλλο με το μεταμεσονύχτιο διάβασμα στο ipad.

Εννοείται πως περιμένουμε εντυπώσεις, ειδικά για τις διαφορές που έχει οθόνη η e-ink σε σχέση με τα tablets. :D

• Like 2

Παιδιά καλησπέρα,

επειδή έτυχε να "πέσουν στα χέρια μου" καμια 30αρια βιβλία σε μορφή pdf, πήρα την απόφαση να αγοράσω ένα reader. Έκανα μια μικρή έρευνα στα φθηνά reader που κυκλοφορούν (γύρω στο 50αρικο) και κατέληξα σε αυτό  http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=0a454ca7-1d2c-4029-9120-f4669911d4ca, παρόλαυτα με έβαλε σε σκέψεις και αυτή η προσφορά tablet http://www.e-shop.gr/product?id=PER.904207

Καμία βοήθεια για να λυθεί το δίλημμα;

Παιδιά καλησπέρα,

επειδή έτυχε να "πέσουν στα χέρια μου" καμια 30αρια βιβλία σε μορφή pdf, πήρα την απόφαση να αγοράσω ένα reader. Έκανα μια μικρή έρευνα στα φθηνά reader που κυκλοφορούν (γύρω στο 50αρικο) και κατέληξα σε αυτό  http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=0a454ca7-1d2c-4029-9120-f4669911d4ca, παρόλαυτα με έβαλε σε σκέψεις και αυτή η προσφορά tablet http://www.e-shop.gr/product?id=PER.904207

Καμία βοήθεια για να λυθεί το δίλημμα;

Εάν δεν έχεις όρεξη να διαβάσεις περισσότερα από τα 30 αυτά βιβλία δεν θα σε πρότεινα να αγοράσεις κάτι,δεν αξίζει για μόνο τόσα βιβλία να επενδύσεις.Κούτσα κούτσα μπορείς να τα διαβάσεις στο γκομπιούτερ.

Από εκεί και πέρα εάν θέλεις ντε και καλά να αγοράσεις.

Πάρε ένα αξιοπρεπές tablet,άσε τις σάπιες μαλακιούλες που πουλάν σαν "ereader" και ουσιαστικά είναι αρχαία tablet που δεν κάνουν για τίποτα.Δώσε καμία εκατοστή ευρώ για να αγοράσεις κάτι που θα σε μείνει.

Ιδιαίτερη σημασία θα έδινα στην ανάλυση γιατί πραγματικά βοηθάει πάρα πολύ σε τέτοια μεγέθη.

Από εκεί και πέρα εδώ είμαστε,αποφασίζεις και ρωτάς.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ με τον LongTom, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχεις συνδυασμό εξευτελιστικής τιμής και υποφερτής ποιότητας. Αυτά που βλέπεις με 50 και 60 ευρώ είναι σκουπίδια όπου αφενός θα σε απογοητεύσου από πλευράς επίδοσης (αναφέρομαι για τα στοιχειώδη και όχι για εξεζητημένα πράγματα) και αφετέρου θα βγάλεις τα μάτια σου.

Η γνώμη μου; 

1. Αν όντως δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για ανάγνωση, μην πάρεις τίποτα

2. Αν ψάχνεσαι να μπεις στο "τρυπάκι", πάρε ένα καλό και φθηνό e-reader. Από όταν αγόρασα e-reader διαβάζω τουλάχιστον 8 βιβλία το χρόνο (όταν πριν άντε 1-2 το πολύ) και δεν μπορώ να με φανταστώ το βράδυ να ξαπλώνω χωρίς να διαβάσω μερικές σελίδες

3. Αν δε σε ενδιαφέρει η ανάγνωση αλλά σε "τρώει" η όλη φάση με τα tablets, προτίμησε ένα αξιόπιστο μοντέλο προηγούμενης γενιάς, έστω και μεταχειρισμένο (πχ το nexus 7 της πρώτης γενιάς έχει πλέον λιγότερο από 200 ευρώ, φαντάζομαι ότι μεταχειρισμένο δε θα κάνει πάνω από 120-130). Και θα το χαρείς και δε θα κλαις τα λεφτά σου.

Υ.Γ: Δεν το είχα τσεκάρει πριν το γράψω, αλλά αν σε ενδιαφέρει η αγορά μεταχειρισμένων ρίξε μια ματιά στο τμήμα αγγελιών του φόρουμ. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα (παλαιότερα) μοντέλα σε τιμές που σου αναφέρω.

Επεξ/σία από ikar6
  • Like 1

γεια σας,

αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το kindle 3, κανει συνεχως rebooting χωρις να εμφανιζονται τα περιεχομενα, συνεχως μεχρι να εξαντληθει η μπαταρια ή που καποια στιγμη σταματα το rebooting και δειχνει ασπρη οθονη, 

ξερει καποιος να μου πει τι μπορει να ειναι ή  να μου δωσετε αριθμο τηλεφωνου της αμαζον αμερικη ή ελλαδα, 

ευχαριστω,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...