nzeppos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Ιδού και το link: http://s3.amazonaws.com/G7G_FirmwareUpdates_WebDownloads/update_kindle_5.3.8.bin (164MB) The new software version is 5.3.8 and it includes the usual “general improvements” and the following new features: * Search terms highlighted in search resultsWhen you search for a word or phrase within a book, the search terms will appear highlighted within the search results. When you tap a result to go to that location in the book, the search terms will appear highlighted on the page. * Select other dictionaries when looking up a wordWhen you look up a word in the dictionary, you can choose to look up the word in other dictionaries on your device from within the dictionary definition window. * View other definitions of a wordWhen you look up a word that has multiple meanings for the same spelling (homonym), you can navigate through each of the available definitions from within the dictionary definition window. Το περνάω τώρα, για να ιδούμε... 1
telegamesvg Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Γιατι δεν μου την βγαζει το Kindle μου? Θα το περασω χειροκινητα. Μολις το περασα και επιπλεον περασα και αυτο το αγγλοελληνικο λεξικο και δουλευει μια χαρα οταν διαλεγω μια λεξη και μετα διαλεγω λεξικο . Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2013 από telegamesvg
nzeppos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Καλύτερα χειροκίνητα γιατί τα OTA updates συνήθως αρκούν αρκετά. Απλώς πετάς το αρχείο .bin χύμα στο root directory της συσκευής και πηγαίνεις Settings -> ξανά menu -> Update Kindle. Η συσκευή θα κάνει μόνη της επανεκκίνηση και θα σβήσει αυτόματα και το αρχείο .bin 1
fiwi Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Το νέο update, ισχύει και για το Touch ? Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2013 από fiwi
nomikarios Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Μα καλά, είναι δυνατόν η Sony να βγάζει e-reader χωρίς ενσωματωμένο φως; Είναι εκπληκτικό, γιατί μένουν σε αυτήν την αγορά, αφού έχουν αποτυχει παταγωδώς, δεν το καταλαβαίνω. Το καλύτερο λογισμικό έχει η sony σε ereaders (ειδικά για pdf, που δεν χρειάζεται να στέλνεις με email τα αρχεία όπως σου δυσκολεύει τη ζωή το kindle) αλλά οι χειρότερες οθόνες (το prs 600 που έχω, είναι λεφτά που ακόμη κλαίω, απλά η οθόνη δεν διαβάζεται). Για όσους ρωτάνε για pdf: μετά απο εμπειρία kindle (δεν ξέρω για kobo glo), έχω να πω ότι η εμπειρία του ipad με goodreader δεν συγκρίνεται. Με τίποτα όμως. Είναι πολύ καλύτερη. Κυρίως αν θες να κρατάς σημειώσεις. Προσοχή, μιλάμε για 3ης γενιάς και πάνω, όπου η ανάλυση είναι γύρω στα 260 pixels per inch. Εναλλακτικά, android tablets, με ίδια ή μεγαλύτερη ανάλυση (ΕΙΔΙΚΑ αν είναι κάτω από 10 ίντσες), όπου βέβαια το πρόγραμμα ezpdf reader είναι (σχεδόν) ισάξιο! Ένα τέτοιο είναι το Nexus 7 2ης γενιάς, όπου άνετα, λέει, διαβάζεις ακόμη και περιοδικά σε pdf με βάση τις κριτικές, καθώς η ανάλυση (326 pixels per inch) επιτρέπει την ανάγνωση ακόμη και πολύ μικρών χαρακτηρων χωρίς zoom. Έχω την ισχυρή εντύπωση ότι πολλοί από αυτούς που παραπονιούνται για την οθόνη των tablets ως ebook readers, έχουν πρόβλημα με τη χαμηλή ανάλυση της οθόνης και το contrast πιο πολύ από το backlight...Και εγώ είχα αρχικά κακή εμπειρία. Ωστόσο, από τις αρχές του 2012 έχουν εμφανιστεί οθόνες full hd σε tablets, οπότε το πρόβλημα έχει λυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Εάν μιλάμε, φυσικά, ΜΟΝΟ για πολύωρο διάβασμα ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ, το kindle, το aura, κλπ. είναι η ενδεδειγμένη λύση. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2013 από nomikarios
nzeppos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Σωστά. PDF και 6άρι ereader είναι χαμένη υπόθεση από χέρι.
LongTom Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Λοιπόν μετά από μια επίσκεψη στα media markt του κέντρου έχω να καταθέσω το εξής: Εάν δεν το δεις με τα μάτια σου δεν μπορείς να έχεις εμπεριστατωμένη άποψη(συνήθως). Τα εξής παρακάτω με έκαναν εντύπωση: -Είχε φέρει επιτέλους το kobo aura hd.Έμεινα πάρα πολύ εντυπωσιασμένος.Σχεδίαση που αισθητικά και στο χέρι δεν είχε σχέση με το κακόφτυσμένο σχεδιαστικά glo.Αν και λίγο γλυστερή(μάλλον λόγω εκθεσειακής συσκευής),παρόλα αυτά η συσκευή είχε τρομερή αίσθηση ποιότητας στο χέρι,αν και πλαστικό. Η οθόνη είναι Η καλύτερη που έχω δει σε reader.Την συνέκρινα με glo,paperwhite 1,kobo touch,kindle 4,teckstor,sony-prs-t2 κ.ο.κ που είχε δίπλα και η ποιότητα και η αίσθηση ήταν απίστευτη.Ακόμη και σε κομμάτι επίδειξης έβλεπες ότι από ένα μέσο glo η οθόνη ήταν ποιο άσπρη και ποιο crisp. Περιμένω να φέρουν το νέο paperwhite/aura για να συγκρίνω. Το άλλο που με εντυπωσίασε είναι ότι οι 0.8" έχουν διαφορά που δεν την πιστεύεις βλέποντας μόνο τα στατιστικά.Ήταν η οθόνη περισσότερο "large" με περισσότερο κείμενο και έδινε την αίσθηση του λιγότερο στριμωγμένο γενικότερα. Κρίμα που δεν το κατέβασαν έστω και στα 150€,με 170€ είναι όπως και να έχει premium και overpriced συσκευή.Κρίμα είναι επίσης που είναι kobo και έτσι έχει το κακό και buggy firmware. Εάν ήταν φθηνότερο θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να πουλούσα το glo για αυτό. -Το μικρό treckstor των 4.3" πήγε στα 25€(το ίδιο που οι άθλιοι και εμετικοί κατσικοκλέφτες του Πλαισίου πουλάν στα 80€! ως turbox ebook 200).Τιμή που το κάνει σχεδόν αναλώσιμο για ταξίδια και λοιπές εκτός σπιτιού δραστηριότητες δίχως να είσαι με την ψυχή στο στόμα εάν χαλάσει το reader σου.Επίσης είναι μικρότερο από iphone5. -Υπάρχει ένα treckstor των 8" που το είδα πρώτη φορά(γενικότερα δεν ήξερα την ύπαρξη του).Είναι pearl eink με ωραία και αξιοπρεπή οθόνη,4giga, θύρα microsd, ωραία αίσθηση στο χέρι και ελαφρύ.Τα καλά όμως σταματούν εκεί.Δεν έχει wifi,δεν είναι touch,δεν έχει λεξικό(από ότι είδα)και δεν έχει φως. Στο μαγαζί το έδιναν 150€.Πολύ άθλια τιμή. Στο internet στα 130€ και πιστεύω ότι θα πέσει κι άλλο με τον καιρό όπως το μικρό. Πάντως είναι μια πρόταση για την φίλη που είχε πρόβλημα με τις μικρές οθόνες.Εάν ήταν κάτω από τα 90€ θα ψηνόμουν και εγώ γιατί έδειχνε ότι ήταν αρκετά γρήγορο και για pdf. Συμπερασματικά έτι μια φορά λέω,εάν μπορείτε να βλέπετε τα reader από κοντά,είναι το καλύτερο να κρίνεις τι σε κάνει και τι όχι. Το νέο update, ισχύει και για το Touch ? Από ότι λένε τα blog είναι μόνο για το kindle paperwhite 1. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2013 από LongTom 2
fiwi Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Από ότι λένε τα blog είναι μόνο για το kindle paperwhite 1. Ευχαριστώ .
nomikarios Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Λοιπόν μετά από μια επίσκεψη στα media markt του κέντρου έχω να καταθέσω το εξής: Εάν δεν το δεις με τα μάτια σου δεν μπορείς να έχεις εμπεριστατωμένη άποψη(συνήθως). Τα εξής παρακάτω με έκαναν εντύπωση: -Είχε φέρει επιτέλους το kobo aura hd.Έμεινα πάρα πολύ εντυπωσιασμένος.Σχεδίαση που αισθητικά και στο χέρι δεν είχε σχέση με το κακόφτυσμένο σχεδιαστικά glo.Αν και λίγο γλυστερή(μάλλον λόγω εκθεσειακής συσκευής),παρόλα αυτά η συσκευή είχε τρομερή αίσθηση ποιότητας στο χέρι,αν και πλαστικό. Η οθόνη είναι Η καλύτερη που έχω δει σε reader.Την συνέκρινα με glo,paperwhite 1,kobo touch,kindle 4,teckstor,sony-prs-t2 κ.ο.κ που είχε δίπλα και η ποιότητα και η αίσθηση ήταν απίστευτη.Ακόμη και σε κομμάτι επίδειξης έβλεπες ότι από ένα μέσο glo η οθόνη ήταν ποιο άσπρη και ποιο crisp. Περιμένω να φέρουν το νέο paperwhite/aura για να συγκρίνω. Το άλλο που με εντυπωσίασε είναι ότι οι 0.8" έχουν διαφορά που δεν την πιστεύεις βλέποντας μόνο τα στατιστικά.Ήταν η οθόνη περισσότερο "large" με περισσότερο κείμενο και έδινε την αίσθηση του λιγότερο στριμωγμένο γενικότερα. Κρίμα που δεν το κατέβασαν έστω και στα 150€,με 170€ είναι όπως και να έχει premium και overpriced συσκευή.Κρίμα είναι επίσης που είναι kobo και έτσι έχει το κακό και buggy firmware. Το θέμα με την οθόνη του aura hd είναι -απ' ό,τι έχω διαβάσει τουλάχιστον γιατί δεν το έχω δει από κοντά- ότι όλα τα αρχεία κατά την προβολή τους δεν καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη αλλά το software τα περιορίζει στο 80% ή κάτι τέτοιο... Που σημαίνει δηλαδή ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά από τις 6'' και χαραμίζεται η οθόνη. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τη βρήκα την παραπομπή: http://www.the-ebook-reader.com/kobo-aura-hd.html Because of the way Kobo's software formats ebooks, there's about 3/8" of dead space at the top for a bar to display the title of the book and 1/2" of wasted space at the bottom of the screen to display the page numbers, and depending on the particular book's formatting and font choice it can be up to 2" at the bottom. I was surprised to discover that the Kindle Paperwhite with its smaller screen can actually display more characters on the screen at once than the Kobo Aura HD when comparing the exact same ebook with the exact same font Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2013 από nomikarios
LongTom Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Το θέμα με την οθόνη του aura hd είναι -απ' ό,τι έχω διαβάσει τουλάχιστον γιατί δεν το έχω δει από κοντά- ότι όλα τα αρχεία, εκτός από τα epub, κατά την προβολή τους δεν καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη αλλά το software τα περιορίζει στο 80% ή κάτι τέτοιο... Που σημαίνει δηλαδή ότι για ένα αρχείο pdf δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά από τις 6'' και χαραμίζεται η οθόνη. Ισχύει κάτι τέτοιο; Δεν ξέρω και προσωπικά δεν σκέφτηκα να το ψάξω γιατί έχω pdf reader σε tablet.Το ebook reader για εμένα είναι epub reader αποκλειστικά, με μερικά ελληνικά pdf από την cybook που είναι διαμορφωμένα για μικρές οθόνες. Δυστυχώς δεν ξέρω και δεν μπορώ να μάθω,η συσκευή είχε μόνο epub. Τα epub που είδα ήταν με το καινούργιο patch που χρησιμοποιεί σχεδόν όλη την οθόνη,εκτός από μια λωρίδα στο κάτω μέρος για τον αριθμό σελίδας. Πάντως είχε περισσότερο κείμενο από οιαδήποτε μικρότερη συσκευή. edit:Σήμερα είδα ότι στο ebook.de πουλάν το sony prs-t2 στα 69€+7.5€ μεταφορικά για Ελλάδα.Είναι πολύ καλή προσφορά πιστεύω.Ακριβότερο μεν κατά 10€ από το kobo touch,αλλά και πολύ ικανότερο. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2013 από LongTom
kate23 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε παιδιά, αφού βγήκε το Kobo Aura δεν θα έπρεπε να έχει πέσει ήδη η τιμή του Glo? :/
LongTom Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε παιδιά, αφού βγήκε το Kobo Aura δεν θα έπρεπε να έχει πέσει ήδη η τιμή του Glo? :/ Θεωρητικά ναι,πρακτικά κανείς δεν υποχρεώνει την kobo για κάτι τέτοιο,ιδίως όταν συνεχίζει και παράγει/προσφέρει η ίδια το glo. Βέβαια πιστεύω ότι με τον καιρό θα πάρει την κατιούσα η τιμή σε glo,ίσως και σε aura hd.Αναλόγως τι κάνει το paperwhite 2. Έτσι και το kobo touch,με τον καιρό έπεσε στα 50€. 1
kate23 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Θεωρητικά ναι,πρακτικά κανείς δεν υποχρεώνει την kobo για κάτι τέτοιο,ιδίως όταν συνεχίζει και παράγει/προσφέρει η ίδια το glo. Βέβαια πιστεύω ότι με τον καιρό θα πάρει την κατιούσα η τιμή σε glo,ίσως και σε aura hd.Αναλόγως τι κάνει το paperwhite 2. Έτσι και το kobo touch,με τον καιρό έπεσε στα 50€. Ναι, δίκιο έχεις. Ας περιμένουμε λοιπόν.
LongTom Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι, δίκιο έχεις. Ας περιμένουμε λοιπόν. H καλύτερη τακτική στην συγκεκριμένη περίπτωση.Μέχρι Δεκέμβρη(ίσως και νωρίτερα λόγω black Friday στου 'Murica)θα δούμε πτώση στην τιμή γιατί θα θέλουν να σπρώξουν τα νεότερα μοντέλα και να ξεφορτωθούν τα παλιά.Ιδίως εάν βγει νέο απλό kindle θα πέσει κι άλλο η τιμή στο touch. 1
papioeirini Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Το αδερφάκι δεν του πήγε η καρδιά να έρθει με άδεια χέρια και τελικά μου πήρε το sony t2, παρά την εξάρα οθόνη. Η αλήθεια είναι ότι μυρίζει ναφθαλίνη, και τελικά , ναι όντως, ακόμη και τα εκατό ευρώ είναι μάλλον πολλά για αυτό που προσφέρει Εν έτει 2013. Θα τα βγάλει τα λεφτά του βεβαίως, βεβαίως, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα.... Ευελπιστώ να περάσει η περίοδος του Γουτεμβέργιου των readers, και να φτιάξουν στο μέλλον αξιοπρεπείς συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες και τιμές για όλο τον κόσμο. Και γιατί όχι, έγχρωμο e ink. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2013 από papioeirini
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα