Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

η καινούργια γενεά readers

τι εννοείς LongTom;

Κάθε καλοκαίρι με φθινόπωρο βγαίνει η καινούργια γενεά e-readers.

Ήδη έγιναν τα πρώτα leaks για το νέο kobo 6" και το νέο Sony PRS-T3 που αναμένονται σε λίγους μήνες.

http://blog.the-ebook-reader.com/2013/06/26/sony-reader-prs-t3-shows-up-at-fcc-but-does-it-have-a-frontlight/

http://blog.the-ebook-reader.com/2013/07/23/leaked-photos-of-kobos-new-ereader-show-up-online/

Αρχές φθινοπώρου παραδοσιακά βγάζει και η Amazon.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφέρομαι για e-book reader. Τι λέτε για το Kobo mini και το Odys touch 7 4gb; Μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο μέχρι 60-65 ευρώ; Επίσης, το Odys touch 7 4gb έχει e-ink οθόνη; Απαραίτητη προϋπόθεση για τα e-book readers που θα μου προτείνετε είναι να έχουν e-ink οθόνη και να κάνουν zoom in και zoom out.

Επεξ/σία από Nate

Ενδιαφέρομαι για e-book reader. Τι λέτε για το Kobo mini και το Odys touch 7 4gb; Μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο μέχρι 60-65 ευρώ; Επίσης, το Odys touch 7 4gb έχει e-ink οθόνη; Απαραίτητη προϋπόθεση για τα e-book readers που θα μου προτείνετε είναι να έχουν e-ink οθόνη και να κάνουν zoom in και zoom out.

To odys είναι απλά ένα σάπιο tablet.

Το kobo mini είναι κανονικό ereader,απλά πολύ μικρό.Δες τις προηγούμενες σελίδες για συσκευές κάτω των 100€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. 

Τι εντυπωσεις εχετε απο το Kobo Glo ; Σκεφτομουν να αγορασω ενα ebook reader μεχρι 160 ευρω και ειναι το μονο "τιμιο" που βρηκα, αλλα επειδη δεν εχω ιδεα απο ebooks εχω πολλες αποριες. Θα μπορω να περναω μονος μου epubs,pdfs κτλ ; Με τις αγορες βιβλιων τι γινεται ;  

Edit : ακυρο. Google is still your best friend. Τελικα με βλεπω για kindle paperwhite απο ebay.

Επεξ/σία από Jimys2008

Εφόσον έχω το kobo glo εδώ και ένα μήνα μπορώ να πω ότι είναι άψογο μέχρι τώρα (εύχρηστο, γρήγορο, απίστευτα ξεκούραστη αναγνωστική εμπειρία) - στην αρχή σκεφτόμουν να πάρω kindle αλλά δεν ήθελα να αγοράσω από εξωτερικό και έτσι προσανατολίστηκα στο skroutz.

Από άποψη βιβλίων τώρα, δεν έχω αγοράσει μέχρι αυτή τη στιγμή ούτε ένα βιβλίο. Όλα τα κατεβάζω  :ph34r:  - τα περισσότερα σε torrent. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή αν είναι να αγοράσω θα το κάνω γιατί δεν μπορώ να βρω δωρεάν βιβλία στα ελληνικά.

Για τη διαχείρηση των βιβλίων είναι απαραίτητο το Source.png Πηγή: http://calibre-ebook.com/">calibre το οποίο είναι και πολύ εύκολο στη χρήση.

Υπαρχει επίσης και το kobo desktop που είναι το επίσημο πρόγραμμα της εταιρείας αλλά αναγνωρίζει μόνο αγορασμένα βιβλία από το online store του kobo. Προσωπικά το χρησιμοποιώ μόνο για εγκατάσταση ενημερώσεων.

Σχετικά με τα pdf δυστυχώς εδώ υπάρχει προβληματάκι, γιατί όπως φαίνεται τα ereader πολλές φορές δεν μπορούν να τα διαβάσουν σωστά (ας με διορθώσει όποιος το έχει ψάξει το ζήτημα). Νομίζω ότι υπάρχει πρόγραμμα που κάνει τα pdf σε epub αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει.

Για εμένα τα pdf δεν ήταν αποτρεπτικός παράγοντας καθώς τα αποφεύγω όπως ο :devil: το λιβάνι και έτσι κι αλλιώς πάντα βρίσκω αυτό που θέλω σε epub.

Συμπέρασμα: Το συνιστώ ανεπιφύλακτα το kobo και δεν νομίζω ότι θα αφήσει κανέναν αναγνώστη απογοητευμένο. :D

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

chr23 ησουν κατατοπιστικοτατος  :-D  Επειδη ομως διαβαζω οτι το kobo glo δεν εχει καλο λεξικο - και με ενδιαφερει να εχει ΚΑΛΟ λεξικο- σκεφτομαι την επιλογη του kindle paperwhite απο ebay που βγαινει περιπου στα ιδια χρηματα.

Επεξ/σία από Jimys2008

chr23 ησουν κατατοπιστικοτατος  :-D  Επειδη ομως διαβαζω οτι το kobo glo δεν εχει καλο λεξικο - και με ενδιαφερει να εχει ΚΑΛΟ λεξικο- σκεφτομαι την επιλογη του kindle paperwhite απο ebay που βγαινει περιπου στα ιδια χρηματα.

Σχετικό είναι το καλό.Το merriam webster του kobo δεν είναι του πεταματού,μια χαρά κάμει την δουλειά του και είναι και αρκετά φημισμένο ως λεξικό.

Αλλά δεν είναι τόσο καλό όσο της Οξφόρδης.Αυτό,εάν δεις πραγματικά διαφορά είναι σχετικό.

Το kobo mini είναι κανονικό ereader,απλά πολύ μικρό.Δες τις προηγούμενες σελίδες για συσκευές κάτω των 100€.

Η οθόνη του θα με βολέψει ή θα μου βγουν τα μάτια;

Η οθόνη του θα με βολέψει ή θα μου βγουν τα μάτια;

Εάν λες για το kobo mini είναι e-paper οθόνη,αυτό είναι το μόνο σίγουρο.Είναι πολύ μικρή συσκευή,δεν ξέρω πως θα αντιδράσεις. Ειλικρινά.

Άλλοι δεν έχουν πρόβλημα και άλλοι έχουν.

Εάν λες για το kobo mini είναι e-paper οθόνη,αυτό είναι το μόνο σίγουρο.Είναι πολύ μικρή συσκευή,δεν ξέρω πως θα αντιδράσεις. Ειλικρινά.

Άλλοι δεν έχουν πρόβλημα και άλλοι έχουν.

Εντάξει. Ευχαριστώ.

Να ρωτήσω και εγώ από περιέργεια, τα λεξικά των kobo glo και paperwhite πως λειτουργούν;Έχουν lemmatizer ή σου δίνουν την δυνατότητα να πληκτρολογήσεις εσύ τη λέξη που θέλεις ακριβώς;

Υπάρχουν δύο τρόποι:

1. Επιλέγεις τη λέξη που θέλεις από το κείμενο για ερμηνεία ή μετάφραση

2. Υπάρχει επιλογή στο κάτω μέρος της σελίδας για όποια λέξη θέλεις να πληκτρολογήσεις εκτός κειμένου.

Αυτά τουλάχιστον για το kobo.

Δεν το έχω προσέξει ιδιαίτερα, αλλά νομίζω ναι.

Έκανα μια δοκιμή τώρα και επέλεξα τη λέξη wishes και σαν αποτέλεσμα μου έβγαλε wish - στη λέξη held μου λέει ότι είναι "variant of hold".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...