Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, ειδικά αυτό το δεύτερο είναι το κουλό. Συνήθως τα μεταφρασμένα (πόσο μάλλον τα καινούρια μεταφρασμένα) κοστίζουν τουλάχιστον διπλάσια τιμή από τα original.

Αυτός ήταν και ο λόγος που κάποια στιγμή πριν 15 χρόνια το πήρα απόφαση ότι ελληνικά βιβλία γιοκ, δεν αγοράζω ξανά. Δεν ήταν δυνατόν να πηγαίνω Ελευθερουδάκη/Παπασωτηρίου κλπ και να βλέπω πχ. το ελληνικό Dune στα 30 ευρώ, όταν το αγγλικό πωλούταν στα 10-15 από το ίδιο μαγαζί. Πόσο μάλλον όταν μπορούσες να το βρεις και μεταχειρισμένο από alibris, bookdepository κλπ, σε ακόμα χαμηλότερη τιμή.

Τώρα πια έχω συνηθίσει τόσο πολύ που ακόμα κι αν τα βρω σε ίδια τιμή (ή τζαμπέ) θα προτιμήσω το αγγλικό χωρίς δεύτερη σκέψη.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγγλικά σχεδόν πάντα είναι καλύτερα.

Εάν είναι η μητρική γλώσσα του συγγραφέα είναι αυτονόητο,αλλά και τα μεταφρασμένα κατά γενική ομολογία είναι πολύ καλύτερα.

Βέβαια σε αυτό θα διαφωνήσουν οι επαγγελματίες μεταφραστές,αλλά δεν γίνεται να τους ευχαριστήσουμε όλους...

Φυσικά είναι και φθηνότερα στην συντριπτική πλειοψηφία.

Προτείνω όσους ξέρουν αξιοπρεπώς αγγλικά να αγοράζουν πάντα βιβλία στα αγγλικά,εκτός των άλλων βοηθάει και στην εκμάθηση της γλώσσας.

• Like 1

1. (γενικά) http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR8.TRC0.A0.Xpaperwhite+case.TRS0&_nkw=paperwhite+case&_sacat=0&_from=R40

2. (αυτή που πήρα εγώ) http://www.ebay.co.uk/itm/Smart-Leather-Case-Cover-for-New-Amazon-Kindle-Paperwhite-5-/251170098302?pt=UK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches&var=550189840305&hash=item3a7ae78c7e

3. (και αυτή που προτίμησε ένας φίλος μου) http://www.ebay.co.uk/itm/MAGNETIC-ULTRA-SLIM-PU-LEATHER-AUTO-SLEEP-CASE-COVER-FOR-KINDLE-PAPERWHITE-/370782673385?pt=UK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches&var=&hash=item56545e99e9

Είχα μια εκτενή κουβέντα μέσω pm με τον telegamesvg και κατόπιν παρότρυνσής του, ανεβάζω τα μεγαλύτερα μηνύματά μου εδώ. Με την ευχή ότι ίσως βοηθήσουν, έστω και ελάχιστα, τον επόμενο επίδοξο αγοραστή ereader...

Paperwhite vs Kobo

Κατανοώ το δίλημμά σου γιατί πριν κάμποσους μήνες είχα κι εγώ το ίδιο. Ή μάλλον παρόμοιο, αφού τότε το Aura δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα και ήμουν μεταξύ PW και Kobo Glo. Τελικά προτίμησα το πρώτο για τρεις πολύ απλούς λόγους:

1. Είχα ήδη το Kindle 3 keyboard, οπότε απλώς θα μετέφερα όλα τα mobi αρχεία από το ένα Kindle στο άλλο. Μάλιστα επειδή και τα δύο μηχανάκια ανήκουν στον ίδιο λογαριασμό, οτιδήποτε αγοράζω για το ένα Kindle μπορεί να πάει και στο δεύτερο.

Όχι ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο, αφού τα ebooks μπορούν να σπάσουν με 2 κλικ μέσω του Calibre (και των σχετικών addons που αφαιρούν το DRM) αλλά όπως και να το κάνουμε είναι μια ευκολία. Επίσης εκείνη την εποχή δεν ήταν απολύτως σαφές το πόσο καλά χειριζόταν το Kobo τα αρχεία mobi και δεν είχα καμία όρεξη να αναγκάζομαι να τα μετατρέψω όλα σε epub.

2. Το οξφορδιανό λεξικό.

3. (όχι ιδιαίτερα σημαντικό) Το ότι είχα ξαναπαραγγείλει Kindle από την Amazon, οπότε ήξερα όλη τη διαδικασία με την εξουσιοδότηση εκτελωνισμού για τη UPS. Αντιθέτως το Kobo Glo μπορούσα να το παραγγείλω μόνο από το γαλλικό fnac. Κάποιος είχε ήδη γράψει ένα πολύ απλό οδηγό στο insomnia thread των ebooks, αλλά δεν είχα όρεξη για πειράματα.

Δεν μπορώ να πω ότι μετάνιωσα για την αγορά. Μια χαρά μηχάνημα είναι. Κάποια πράγματα με ενοχλούν ελαφρώς, αλλά δεν είναι κάτι το σημαντικό. Πχ. το νυχτερινό φως έχει τις κλασικές ανεπαίσθητες σκιές στο κάτω μέρος της οθόνης αλλά τελικά το συνηθίζεις πολύ γρήγορα. Ειδικά όταν τα προηγούμενα φωτάκια μου (στο Kindle 3) ήταν είτε κάτι LED της κακιάς ώρας από το ebay, είτε το αρκετά καλύτερο

, που όμως προφανώς και δεν είχε ομοιόμορφο φωτισμό και ήθελε νέες μπαταρίες κάθε μήνα (βέβαια τις έπαιρνα σε πακέτο με 2-3 ευρώ και μου αρκούσε για ένα χρόνο).

Επίσης το ότι στο Kindle αν στείλεις μη-αγορασμένο βιβλίο μέσω email, δεν εμφανίζεται το εξώφυλλό του στο covers view. Μικρό το κακό, αφού εγώ ποτέ δεν χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο view, προτιμώ τις πατροπαράδοτες λίστες. Αλλά κάποιοι φίλοι μου (που τους έπεισα να αγοράσουν τη συσκευή) μού γκρίνιαζαν για καιρό :P

Επίσης το ότι το PW έχει μικρή μνήμη (κάπου 1,2GB νομίζω ενώ φυσικά δεν παίρνει κάρτα SD), όταν το Kindle 3 είχε πάνω από 3GB. Φυσικά η Amazon σού δίνει και 5GB χώρο στο Cloud της για να αποθηκεύεις εκεί τα έξτρα βιβλία σου. Αν και πρέπει να έχεις χιλιάδες mobi για να καταφέρεις να γεμίσεις τη μνήμη. Τέλος ότι στο προηγούμενο Kindle αν πάταγες πάνω σε μία λέξη είχες τη δυνατότητα να ψάξεις για αυτή μέσα στο βιβλίο, ενώ τώρα πρέπει αναγκαστικά να τη εισάγεις ολογράφως.

Ένα τελευταίο είναι πως τα zoom modes είναι fixed (125%, 150% κλπ) και δεν είναι ό,τι καλύτερο αν επιχειρήσεις να διαβάσεις PDF. Όχι ότι διαβάζεται PDF σε 6άρα οθόνη, αλλά όλο και κάποια στιγμή θα θελήσεις να δοκιμάσεις κάποιο (που θα βαριέσαι να διαβάσεις σε tablet). Νομίζω πως τα Kobo έχουν ελεύθερο zoom και το προσαρμόζεις όπως θέλεις. Φυσικά υπάρχει και το συν της μεγαλύτερης οθόνης.

Για το Aura δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα, καθώς δεν το έχω δει από κοντά. Σίγουρα είναι καλύτερο από κάθε τεχνική άποψη (ειδικά στον ομοιόμορφο φωτισμό), ενώ οι 7 ίντσες πιστεύω ότι κάνουν τη διαφορά. Απ' την άλλη έχω βρει ότι οι 6 ίντσες του PW με έχουν βολέψει πάρα πολύ καθώς χωράει ακριβώς σε οποιαδήποτε τσέπη κι αν έχω δοκιμάσει (εσωτερικές τσέπες μπουφάν, βερμούδες κλπ). Αν χρησιμοποιείς μέσα μαζικής μεταφοράς και παίρνεις μαζί σου το ereader είναι μεγάλη ευκολία να το μπορείς να το βάλεις στην τσέπη (ΟΚ, κακώς μιλάω αφού παίρνω μετρό μια φορά το δίμηνο και λεωφορείο μία φορά το χρόνο...)

Σχετικά με το wifi, πιστεύω ότι το Kobo θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να έχει χειρότερο browser από αυτόν του PW (ο οποίος κολλάει συχνά-πυκνά, είναι αρκετά αργός κλπ). Στην πράξη δεν τον χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ, λόγω smartphone και 10ιντσου tablet (ή και laptop). Άλλο θετικό είναι ο αισθητήρας του PW, που καταλαβαίνει το άνοιγμα της θήκης και "ξυπνάει/κοιμάται" αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να πατήσεις κανένα κουμπί. Δεν ξέρω αν και το Aura έχω τέτοια λειτουργία (μου φαίνεται έχει αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος).

Για το λεξικό το μόνο που έχω να σου πω, είναι πως αυτό της Οξφόρδης μπορεί να είναι το καλύτερο αλλά σε καμια περίπτωση δεν είναι τέλειο. Αν τα αγγλικά σου είναι σε καλό επίπεδο και μπορείς να διαβάσεις αγγλικά βιβλία κοιτάζοντας το λεξικό κάθε... 2 κεφάλαια, τότε πίστεψέ με, το λεξικό δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά. Τώρα αν τύχει να διαβάσεις κανα περίεργο βιβλίο (πχ. κανα Game of Thrones που έχει αρκετούς μεσαιωνικούς όρους) και το λεξικό του Aura δεν έχει τους μισούς από αυτούς, ε τι να γίνει... google them :P Το PW έχει επίσης το ωραίο ότι μπορεί να μαρκάρεις ολόκληρη πρόταση και να την μεταφράσεις με ένα κλικ, μέσω του Google Translate (αρκεί να συνδεθείς στο Internet φυσικά).

All in all, αν το οικονομικό δεν είναι θέμα, αν έχεις εμπιστοσύνη στα αγγλικά σου (ή δεν διαβάζεις περίεργα και βαριά βιβλία), αν αυτό είναι το πρώτο σου ereader άρα δεν θα βιαστείς να πάρεις άλλο (και δεν θα σε πειράξει που οι τιμές τους πέφτουν γρήγορα), θα σου πρότεινα το Aura HD. Τελικά όμως όποιο από τα δύο και να πάρεις, είναι βέβαιο πως δεν θα το μετανιώσεις. Επίσης για το φθινόπωρο και την ενδεχόμενη νέα συσκευή της Amazon, ακόμα και πολύ καλύτερη να είναι, λογικά δεν θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία από Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2014.

Σχετικά με το

, να σου πω την αλήθεια δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Κυρίως γιατί το 99% των βιβλίων μου είναι κατεβασμένα από τορεντάδικα ή έστω αγορασμένα από kobobooks, sony store κλπ. Και το x-ray υποστηρίζεται μόνο για βιβλία αγορασμένα από το Amazon. Μάλλον βρίσκω περισσότερο χρήσιμη την λειτουργία που σου δείχνει ποια σημεία έχουν υπογραμμίσει οι άλλοι χρήστες ή το ανέβασμα με ένα κλικ σε Facebook/Twitter του κειμένου που κάνεις highlight.

Θυμάμαι πως ψάχνοντας για να σιγουρέψω πως το Kobo Glo διαβάζει mobi, είχα πετύχει διάφορα φόρουμ που άλλοι έλεγαν έτσι κι άλλοι αλλιώς (πχ εδώ). Δεν έκατσα να τα ψάξω αναλυτικά και τελικά μάλλον οι μισοί έλεγαν μπαρούφες, αφού το Glo διαβάζει μια χαρά τα mobi αρχεία.

Μάλλον υποσυνείδητα έψαχνα αφορμή για να πάρω το PW, αφού το πρώτο Kindle με είχε βολέψει πάρα πολύ και πρακτικά το μόνο έξτρα που ήθελα ήταν το backlight. Μάλιστα στην αρχή προτιμούσα το φυσικό πληκτρολόγιο του K3, γιατί με βοηθούσε να γράφω γρηγορότερα αλλά τελικά το συνήθισα και το touch. Άσε που πλέον το παλιό Kindle μού φαίνεται σαν μπακατέλα, λόγω μεγαλύτερου μεγέθους (βλ. πληκτρολόγιο).

Αν τα 190 ευρώ σου φαίνονται πολλά, τότε πάρε το PW χωρίς δεύτερη κουβέντα. Συνηθίζω να λέω ότι η λογική αυτών των ereaders είναι πως, αν διαβάζεις συχνά (πχ. 1 βιβλίο/μήνα) κάνουν απόσβεση στα λεφτά σου μέσα σε λιγότερο από χρόνο. Με το σκεπτικό πάντα ότι διαβάζεις κυρίως βιβλία στα αγγλικά και ότι μπορείς να τα βρεις τζαμπέ σε κανα pirate bay. Όσοι διαβάζουν ελληνικά βιβλία ή έστω αγοράζουν τα αγγλικά, θεωρώ πως θα κάνουν πολλάααα χρόνια για να αποσβέσουν το κόστος του ereader (με τη λογική ότι θα μπορούσαν να βρουν τα χάρτινα βιβλία σε παραπλήσιες τιμές).

Οπότε αν έχεις σκοπό να κρατήσεις τη συσκευή 1-2 χρόνια, μάλλον δεν αξίζει να δώσεις τα παραπάνω λεφτά. Του χρόνου μπορεί πχ. να βγουν -επιτέλους- έγχρωμες οθόνες, άρα όλοι θα τρέχουμε να αγοράσουμε αυτές χωρίς να μετανιώνουμε ιδιαίτερα για τα λογικά λεφτά που δώσαμε για το παλιό μας ereader (το οποίο γίνεται και εξαιρετικό δώρο αν το έχουμε καλομεταχειριστεί!)

Φυσικά η άλλη εναλλακτική είναι το φθηνότερο Kobo Glo, νομίζω πλέον έχει γύρω στα 130 ευρώ; Είναι πολύ καλή περίπτωση για τα λεφτά του, με μεγαλύτερο πλεονέκτημα το καλύτερο backlight από αυτό του PW.

Στην ερώτηση ποιο θα έπαιρνα σήμερα, χμμμ... δεν είμαι σίγουρος. Νομίζω πάλι το PW θα αγόραζα. Πρώτον για τους λόγους που έχω προαναφέρει και δεύτερον για την υποδειγματική υποστήριξη της Amazon σε θέματα service κλπ. Έχω ακούσει/διαβάσει για κόσμο που διέλυσαν τη συσκευή με δική τους υπαιτιότητα και η Amazon δέχτηκε να την αντικαταστήσει δωρεάν. Και επειδή θα ήξερα ότι έχω το καλύτερο λεξικό :P

Φυσικά παραμένει το θέμα του backlight, αλλά α) συνηθίζεται και δεν σε ενοχλεί και β) το πολύ-πολύ διαβάζεις με αναμμένο πορτατίφ, όπως έκανε η ανθρωπότητα τόσες χιλιάδες χρόνια που δεν υπήρχαν τα ereaders :D

Για τις σκιές στο backlight, δες αυτή εδώ την εικόνα. Νομίζω είναι πολύ αντιπροσωπευτική και κοίταξα αρκετές μέχρι να επιλέξω τη συγκεκριμένη

http://e-bookvine.co...tint-yellow.jpg

(κοίτα μόνο το Kindle στα αριστερά, τα άλλα που λέει ο τύπος για yellow tints κλπ δεν υπάρχουν, απορώ πού τα είδε, εκτός κι αν αγόρασε κάποια από τις πρώτες συσκευές που βγήκαν στην κυκλοφορία).

Αν το παραγγείλεις σήμερα, πιστεύω μέχρι την άλλη Τετάρτη (ή και Τρίτη) μπορεί να το έχεις στα χέρια σου. Στο φέρνει σπίτι με κούριερ η UPS και μία μέρα πριν φτάσει στο Βενιζέλος, σε παίρνουν τηλέφωνο (στα ελληνικά) για να τους στείλεις με φαξ/email ένα συμπληρωμένο έντυπο εξουσιοδότησης εκτελωνισμού.

Δείξτε κατανόηση για το κατεβατό...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα παντως , το "κατεβατο" με βοηθησε πολυ ...αν και για να λεμε και του "στραβου το δικιο"  , ειχα την ..προδιαθεση!! :lol:

Τελικα παρηγγειλα  Link.png Site: http://www.ebay.co.uk/itm/MAGNETIC-ULTRA-SLIM-PU-LEATHER-AUTO-SLEEP-CASE-COVER-FOR-KINDLE-PAPERWHITE-/370782673385?pt=UK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches&var=&hash=item56545e99e9">αυτη  τη θηκη, σε μαυρο, γιατι ειναι μαγνητικη  και οπως την βλεπω θεωρω οτι θα πιανει λιγοτερο χωρο στο τσαντακι μου .

Επεξ/σία από telegamesvg

καλησπερα.

εχω απο χθες ενα kobo glo αλλα λογω ελλειψης χρονου,υπομονης και μαλλον γνωσεων εχω τσατιστει λιγακι...

ενδιαφερομαι για γερμανικα βιβλια σε μορφη epub τα οποια μπορω να δανειστω απο τη βιβλιοθηκη του goethe.

κανω download απο το pc, το μεταφερω στο ebook αλλα οταν το ανοιγω βγαζει το μηνυμα :

This document is protected by Adobe DRm and is not currently authorized
for use with your Adobe ID.Please sign-in with the authorized Adobe ID and try again.

ξερει καποιος τι σημαινει αυτο;;;; (και το pc και το e-book μου ειναι authorized)

επισης στον browser του kobo πως παμε;;;;

στην αρχικη οθονη στο πλαισιο γραφει kobo search και παραμεμπει μονο στη βιβλιοθηκη τους.

δεν μπορω να μπω σε οποιο site θελω και να δανειστω βιβλια;;;

Κατεβασε και κανε εγκατασταση το calibre. Εγκατέστησε τo plugin για αφαιρεση προστασίας και εισαι ετοιμος απο την πλευρα των drm.

To δικο μου εχει browser στην home screen. Μπορει να πηγε εκει μετα το πρώτο άνοιγμα, δεν θυμαμαι..,

Καλησπερα φιλοι μου, μαλλον θα βρεθω στη Γαλλια τις επομενες μερες και αν προλαβω θα επισκεφτω καποιο φνακ για να τσιμπησω το glo 'η το aura HD. Μια απορια -σε περιπτωση που καποιος το εχει παρει απο εκει-, θα εχω προβληματα με το μενου και το λεξικο (που τα θελω σε αγγλικα) και με τυχον κλειδωματα της συσκευης (αν και δεν μπορω να φανταστω τι ειδους θα ηταν αυτα :P);

Καλησπερα φιλοι μου, μαλλον θα βρεθω στη Γαλλια τις επομενες μερες και αν προλαβω θα επισκεφτω καποιο φνακ για να τσιμπησω το glo 'η το aura HD. Μια απορια -σε περιπτωση που καποιος το εχει παρει απο εκει-, θα εχω προβληματα με το μενου και το λεξικο (που τα θελω σε αγγλικα) και με τυχον κλειδωματα της συσκευης (αν και δεν μπορω να φανταστω τι ειδους θα ηταν αυτα :P);

Kανενα προβλημα δεν θα εχεις  με μενου και λεξικο .

Το μονο "προβλημα" που  νομιζω θα εχεις ειναι οτι δεν θα βρεις το Aura HD μιας και εχει εξαντληθει .

Καλη αγορα !!

Κατεβασε και κανε εγκατασταση το calibre. Εγκατέστησε τo plugin για αφαιρεση προστασίας και εισαι ετοιμος απο την πλευρα των drm.

To δικο μου εχει browser στην home screen. Μπορει να πηγε εκει μετα το πρώτο άνοιγμα, δεν θυμαμαι..,

καλησπερα.

εχω απο χθες ενα kobo glo αλλα λογω ελλειψης χρονου,υπομονης και μαλλον γνωσεων εχω τσατιστει λιγακι...

ενδιαφερομαι για γερμανικα βιβλια σε μορφη epub τα οποια μπορω να δανειστω απο τη βιβλιοθηκη του goethe.

κανω download απο το pc, το μεταφερω στο ebook αλλα οταν το ανοιγω βγαζει το μηνυμα :

This document is protected by Adobe DRm and is not currently authorized

for use with your Adobe ID.Please sign-in with the authorized Adobe ID and try again.

ξερει καποιος τι σημαινει αυτο;;;; (και το pc και το e-book μου ειναι authorized)

επισης στον browser του kobo πως παμε;;;;

στην αρχικη οθονη στο πλαισιο γραφει kobo search και παραμεμπει μονο στη βιβλιοθηκη τους.

δεν μπορω να μπω σε οποιο site θελω και να δανειστω βιβλια;;;

Για το Adobe DRΜ θα πρέπει να κάνεις authorize το Adobe Digital Editions (είναι δωρεάν) στο kobo glo, δηλαδή θα συνδέσεις το  kobo glo στο pc, θα ανοίξεις το Adobe Digital Editions και να κάνεις authorize το Kobo glo (δες την φωτο). Μετά λογικά θα σου τα διαβάζει όλα ΟΚ. Για να σιγουρευτείς κοίτα στο Settings ---> Account

Στον browser πάει από το Settings ---> Extras ---> Web Browser και φυσικά μπορείς να κατεβάσεις βιβλία από οπουδήποτε (πχ αν τα έχεις σε cloud όπως dropbox κλπ)

post-260733-0-87989000-1373056812_thumb.jpg

Μήπως έχει να κάνει με το ότι τα βιβλία που δανείζεσαι δεν είναι authorize σε εσένα αλλά στην βιβλιοθήκη (μια σκέψη κάνω τώρα)...στο Adobe Digital Editions σου τα διαβάζει κανονικά;

ναι στο ADE τα διαβαζω κανονικά απο το pc ,κανω ρτη μεταφορά στο glo αλλά εκει μου βγάζει αυτό το μήνυμα.

Κατι δεν κανω καλα προφανώς με το adobe αλλά τι είναι..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...