Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εννοειται  οτι θα μου τα στελνει ο θειος .

Με αυτη την τιμολογιακη πολιτικη που ακολουθουν  στα ebook, τους αξιζει κατι τετοιο .

Αν και τωρα τελευταια βλεπω στα βιβλιοπωλεια καλες προσφορες σε παλαιοτερους μεταφρασμενους τιτλους ...π.χ http://www.public.gr/product/books/low-price/logotehnia-dokimia/to-hameno-symbolo/prod504794/

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μολις πηρα το Kobo etouch σε μαυρο και ειναι απιστευτη συσκευη. Σε συνδυασμο με το calibre απλα δεν παιζεται. Για τις δυνατοτητες του και για 77 ευρω με τα μεταφορικα πιστευω ειναι οτι καλυτερο μπορει να βρεθει στην Ελλαδα αυτη την στιγμη.

http://www.homelike.gr/foriti-psuchagogia/ebook-readers/kobo-ereader-touch-edition-15-2-cm-6-2gb-black.html

Πεφτει τεσταρισμα και επανερχομαι με ολοκληρωμενες εντυπωσεις!

Επεξ/σία από pvrytube
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιστροφη μετα το testing..

Καθως δεν εχω πρoηγουμενη εμπειρια απο ereaders θα αναφερω σαν απλος χρηστης την εμπειρια του να λειτουργεις ενα ereader απο το μηδεν.

Η συσκευασια ειναι αριστη και "ετσι και ετσι" ταυτοχρονα. Ολα οπως πρεπει να ειναι σαν προιον hardware, με το ereader σε σακουλακι και προστατευμενο σε ειδικο tray, και το καλωδιο usb και φυλλαδιακι για πιστοποιητικα παρεμβολων κλπ. Ολα καλα μεχρι εδω. Εντελως υποτυπωδες ομως ειναι το manual, η μαλλον..  ποιο manual..  ενα quickstart εγχειριδιο ειναι που παραπεμπει σε συνδεση στο ιντερνετ για την σελιδα της kobo. Εδω με αφησε με παραπονο, καθως θεωρω απαραδεκτο το να μην εχει ενα εκτενες manual, ωστε να γινεται σημειο αναφορας και οχι να χρειαζεται να τρεχεις στις βοηθειες του etouch οταν χρειαστει. Επισης, το συστημα διαχειρισης Kobo Desktop μου αφησε πολλα κενα, καθως για τα δικα μου δεδομενα ειναι δυσχρηστο, και ασαφες. Κανεις ενα sync για να προσθεσεις ενα βιβλιο, και περιμενεις να κατεβουν ΚΑΙ updates και ενα σωρο αλλα. Επισης δεν ειδα (ισως δεν εψαξα αρκετα η δεν υποστηριζεται) μεσα στο Kobo Desktop το να μπορω να προσθεσω δικο μου ebook απο τον υπολογιστη μου, παρα μονο οτι διατιθεται το site τους. Εν μερει μαγκια τους γιατι και η amazon που το κανει δεν παει πισω, αλλα το να δινεις δυνατοτητες στον χρηστη το θεωρω παντα ευπροσδεκτο. Θα ηθελα να υπηρχε και ενα cd με το προγραμμα Kobo Desktop, καθως η υπαρξη internet θεωρειται δεδομενη στις υπολοιπες χωρες, αλλα αν καποιος το αγορασει και δεν εχει συνδεση internet θα βρεθει προ εκπληξεως. Τοσο για την ανυπαρξια software υποστηριξης (αφου δεν υπαρχει CD), και τοσο επειδη το software αυτο θα τον εμποδισει να φορτωσει δικα του βιβλια στο etouch (καθως οσο και να εψαξα δεν βρηκα τετοια δυνατοτητα στο Kobo Desktop). Eτσι χανει στα σημεια απο χαζα δευτερης σημασιας πραγματα που ομως ειναι απαραιτητα για να ειναι πληρη η τεκμηριωση και λειτουργικοτητα του. Γιατι αλλιως σαν hardware το Kobo etouch ειναι διαμαντι.

Στο λειτουργικο μερος..  ολα απλα τελεια κατα ενα 99%. Το 1% το κραταω στην ακρη για την ασαφεια που εχει το μηχανημα στο να κλεινει. Κανεις το slider στην θεση off για μερικα δευτερολεπτα, και το κλεισιμο συνεπαγεται την κοιμισμενη φατσουλα του Kobo με την ενδειξη POWERED OFF. Απο οσο ξερω, το power off συνεπαγοταν κλεισιμο, σβυσιμο, παντελη αδρανεια οποιασδηποτε λειτουργιας. Εδω αυτο ειναι το νορμαλ? Σε Sleeping mode ειναι φωτισμενο το εξωφυλλο, οποτε θεωρω πως ναι, ειναι κλειστο το μηχανημα. Και παλι δεν εχω πειστει, αλλα πιθανοτατα θα πρεπει να ζησω με αυτο. Ισως να μην καιει τιποτα απο την μπαταρια σε τετοιο mode και οντως να ειναι σβηστο, αλλα δεν θα μπορουσα να φανταστω να κλεινω μια τηλεοραση και να εμφανιζεται ενα τεραστιο POWERED OFF και να ειναι ετσι σβυσμενη η τηλεοραση.

Απο θεμα διαβασματος, κανενα παραπονο και καμια παρατηρηση. Βρεθηκα σε λιγα λεπτα να κινουμαι ανετα στα μενου, τοσο σε βιβλια οσο και σε pdf. Βιβλια μικρου μεγεθους που εχουν σκαναριστει σε pdf, δεν θα χρειαστει σχεδον ποτε μεγεθυνση, καθως οι 6 ιντσες χαριζουν αριστο διαβασμα. Βιβλια μεγεθους Α4 και ειδικα στα περιοδικα, θα χρειαστει σιγουρα μεγεθυνση, αν και ολα γινονται τοσο γρηγορα που δεν θα δυσανασχετισει κανενας απο το rendering. Μεγαλα pdf με μεγαλες εικονες και πολλες σελιδες, δεν ειναι προβλημα για το Kobo. Οσο για epub, το καλυτερο του.

Για την διαχειριση, το Kobo Desktop απορριφθηκε, και εδωσε την θεση του στο Calibre, που υποστηριζει το etouch (δεν ειδα υποστηριξη για Mini η για αλλα μοντελα της Kobo, αλλα λογικα δεν θα εχει προβλημα - εκδοση Calibre 0.9.34). Συγχρονισμος, ενημερωση, eject, ολα οπως στο Kobo Desktop αλλα πολυ πιο ευκολα.

Συμπερασμα..  Απορω πως δεν εκανα την κινηση να το παρω νωριτερα. Ειναι μιας πρωτης ταξεως "βιβλιο" (4-5 σελιδες διαβασματος θα δωσουν αυτη την αισθηση χωρις πλακα), και με δεδομενο πως παιρνει και μνημη 32gb microsd θα αποτελεσει τον καλυτερο συντροφο για ταξιδια και διακοπες. Καλοφτιαγμενο, ελαφρυ, με ιδανικες διαστασεις και ενα αριστο συστημα χειρισμου, με κανουν να το προτεινω ανεπιφυλακτα, με μονη εξαιρεση την ανυπαρκτη τεκμηριωση (Manual, CD, και ενα απλουστερο προγραμμα διαχειρισης) που θα εδινε ενα τονο παραπανω στο ολο προιον. Δεν ξερω αν αλλα ereader προσφερουν κατι τετοιο, αλλα τουλαχιστον θα επρεπε να εχει ενα σωστο manual. To προσφερουν σαν pdf στο site τους βεβαια, αλλα 54 σελιδες ειναι, ενα βιβλιαρακι δεν θα κοστιζε τιποτα να το συμπεριλαμβαναν. Για τα λεφτα που κοστιζει και η διαθεση του στην Ελληνικη αγορα, θα ελεγα πως ειναι Best Seller για οποιον θελει ενα συμβατικο (μη φωτιζομενο) ereader με πολλες δυνατοτητες σαν εναλλακτικη λυση απο το να κουβαλαει πολλα βιβλια. Ενα αριστο μηχανηματακι που μου αφησε συνολικα τις καλυτερες εντυπωσεις.

Μερικες φωτο απο το Kobo Etouch..

http://postimg.org/image/wv0qp808b/

http://postimg.org/image/8zoasov29/

http://postimg.org/image/jls772xch/

Extra: Στα παραπανω συν του μηχανηματος, προσθεστε και την υπαρξη παιχνιδιων οπως το Σκακι και το Sudoku. Eιναι απο τις αρετες που ανακαλυπτεις ψαχνοντας, καθως δεν υπαρχει αναφορα στο ανυπαρκτο manual :) . Η υπαρξη και μονο του Σκακιου με ενα πολυ ευχρηστο μενου και πολλα επιπεδα ανεβαζει πολυ τον πηχη για τα προσωπικα μου γουστα και κανει ακομα πιο ελκυστικο το πακετο και ενισχυει το value for money του ereader.

Επεξ/σία από pvrytube
  • Like 4

Παιδιά μια ερώτηση:

Τι είναι το calibre; Και για όλους όσους πήραν Kobo 6άρι τελικά τι παίζει με τα pdf; Είναι όντως άνετο στο ζοομ ή μετά από λίγο σου σπάει τα νεύρα και γίνεται δύσχρηστο; 

Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως να φορτώσω βιβλία που έχω σε pdf αλλά τα περισσότερα είναι scanned όποτε το να σκρολάρω δεξιά αριστερά δε ξέρω πόσο βολικό θα είναι...

Παιδιά μια ερώτηση:

Τι είναι το calibre; Και για όλους όσους πήραν Kobo 6άρι τελικά τι παίζει με τα pdf; Είναι όντως άνετο στο ζοομ ή μετά από λίγο σου σπάει τα νεύρα και γίνεται δύσχρηστο; 

Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως να φορτώσω βιβλία που έχω σε pdf αλλά τα περισσότερα είναι scanned όποτε το να σκρολάρω δεξιά αριστερά δε ξέρω πόσο βολικό θα είναι...

http://calibre-ebook.com/

Εφαρμογή σε Windows/Linux/Mac για μετατροπές βιβλίων μεταξύ πολλών και διαφόρων format. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν library manager αλλά και για ξεκλείδωμα βιβλίων με προστασία DRM.

Δεν βοηθάει όμως στις περιπτώσεις σκαναρισμένων βιβλίων.

• Like 1

Ειναι πραγματικοτητα στο kobo glo αυτη η μπλε αποχρωση που δειχνει στο video ??

NOOK® Simple Touch GlowLight™

Αξιζει στις 69 λιρες που το εχουν προσφορα ?

Δεν ξέρω για το Kobo, πάντως το Paperwhite σίγουρα έχει μια γαλάζια απόχρωση (η οποία δεν πολυφαίνεται στο παραπάνω video). Δεν είναι όμως ενοχλητική, καθώς συνηθίζεται πολύ γρήγορα. Φαντάζομαι πως και στο Kobo μέσες-άκρες τα ίδια θα ισχύουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο που μου αρεσει στο kindle ειναι , οτι αν θα ηθελα να αγορασω ενα βιβλιο θα ηθελα να το κανω μεσω amazon και για το πολυ καλο λεξικο που εχει .

Επεξ/σία από telegamesvg

Ειναι πραγματικοτητα στο kobo glo αυτη η μπλε αποχρωση που δειχνει στο video ??

NOOK® Simple Touch GlowLight™

Αξιζει στις 69 λιρες που το εχουν προσφορα ?

Το εν λόγω βίντεο είναι κλασσική παπαριά του σάιτ goodereader.

Οι τύποι είναι άτομα που τα παίρνουν χοντρά για "reviews" και γενικά τους έχουν κράξει σε όλα τα φόρα.

Είναι οι μόνοι που βαθμολόγησαν το kindle Paperwhite με 10/10 παρά του ότι το κομμάτι που είχαν για το review είχε colour discoloration η οθόνη τους.

Γενικά μην βασίζεσαι ή ακούς στα review τους.

Το glo έχει το μπλε όταν το έχεις την νύχτα στο τέρμα(τον φωτισμό).Κάτι που το κάνει βέβαια τόσο ενοχλητικό όσο να κοιτάς μια λάμπα την νύκτα.

Την νύκτα με τον φωτισμό στο μικρό-μεσαίο δεν φαίνεται τίποτα.Την ημέρα με τον φωτισμό στο μικρό η οθόνη γίνεται στο χρώμα του ποιοτικού χαρτιού.

Από σύγκριση που έκανα προσωπικά σε glo,paperwhite και aura στο τοπικό media markt είδα ότι πρώτο είναι φυσικά το kobo aura,μετά το glo και τέλος το kindle σε ότι αφορά την ποιότητα του φωτισμού.

Το nook στις 70 λίρες είναι καλή τιμή και προσωπικά θα έλεγα ότι αξίζει να το αγοράσει κάποιος με περιορισμένο budget.Αλλά να ξέρεις ότι έχει την χειρότερη ποιοτικά οθόνη και τον χειρότερο φωτισμό από τα άλλα reader που έχουν φωτισμό.

• Like 1

Καλησπερα σε ολους. Μπαινω στρατο σε 2 μηνες και ενας e-reader θα φανει σιγουρα χρησιμος. Κατεληξα στον Kobo Glo διαβαζοντας το φορουμ σας και διαφορα review εδω και κει. Η ερωτηση μου ειναι αν μπορω να τον βρω στα 130Ε οπως εγραφαν καποια παιδια πιο πανω, τη στιγμη που εδω http://www.skroutz.gr/s/2738699/Kobo-Glo.html?from=most-popular&keyphrase=kobo+glo οι τιμες για τοτ μαυρο ξεκινανε στα 20Ε περισσοτερο. Αν γνωριζει καποιος κατι ας το μοιραστει :) 

Να'στε καλα ολοι γι'αυτο το πολυ χρησιμο thread και καλες αναγνωσεις

Αποφάσισα να κανω μια αγορά e reader, γιατί πιστεύω πως ειναι πιο βολικά απο τα βιβλία και μακροπροθεσμα πολυ πιο φθηνα. Εχω, άπειρα pdfs αχρησιμοποίητα, γιατί παρόλο που τρελαίνομαι για διαβασμα δεν διατίθεμαι να θυσιασω την οραση μου. Εχω τσεκαρει τα παρακατω 2 readers και θελω να σας ρωτησω αν ξερετε αν θα έχουν λεξικό Ισπανοελληνικό η τουλαχιστον Ισπανοαγγλικο, γιατί θελω να το χρησιμοποιησω, εκτος των αλλων και για να μαθω Ισπανικα. Θα με βολεψουν για pdf και Ισπανικά;

http://www.ebw.gr/el/product/87967/Kobo-eReader-Touch-silver

http://www.ebw.gr/el/product/85701/Kobo-Touch-eReader-mini-black

By the way, συγχαρητήρια για τα πολύ κατατοπιστικά reviews!

Πρώτο και κύριο,δεν θα σε συμβούλευα να αγοράσεις reader για pdf.Εάν είναι σκαναρισμένα ιδίως είναι μεγάλη νίλα.

Τα true-pdf ή κειμένου κάτι γίνεται.Πάντως γενικότερα είναι καλό να τα αποφεύγεις σε συσκευές reader.

To kobo mini πρέπει να ξέρεις ότι είναι στις 5" και έχει πραγματικά μικροσκοπικό μέγεθος σαν συσκευή(θετικό και αρνητικό).

Επίσης τα kobo δεν φημίζονται για την ποιότητα του λογισμικού στα pdf.Βέβαια προσωπικά έχω ελάχιστη εμπειρία στο θέμα,ίσως μπορεί κάποιος άλλος να σε κατατοπίσει περισσότερο στο θέμα.

Οι τιμές πάντως είναι εξαιρετικές για το touch.Στην Γερμανία στα Media Markt/Saturn τo απλό Touch πάει στα 79€ και το mini 59€.

Εάν βρεις και το PRS-T2 με 99€ που το έχουν εδώ πάρτο δίχως δεύτερη σκέψη.Είναι πολύ ανώτερο από τα δύο kobo που έβαλες και έχει την καλύτερη επίδοση στον χειρισμό pdf.

Τέλος στην Αγγλία πουλάν το Nook Touch Glow στις 69 λίρες.

Εάν συμφέρει λόγω μεταφορικών(η τελική τιμή δεν είναι πάνω από 100€) είναι το καλύτερο όλων.

Δεν είναι σκαναρισμενα. Εξαλλου δεν υπαρχουν και εφαρμογες για μετατροπη στο καταλληλο φορματ;Γενικα το budget ειναι χαμηλο. Οσον αφορα τα λεξικα ξερεις τι παιζει;

Δεν είναι σκαναρισμενα. Εξαλλου δεν υπαρχουν και εφαρμογες για μετατροπη στο καταλληλο φορματ;Γενικα το budget ειναι χαμηλο. Οσον αφορα τα λεξικα ξερεις τι παιζει;

Μάλιστα.

Γενικά γίνεται αυτό που λες αξιοπρεπώς.

Στα λεξικά είναι,τουλάχιστον στο glo,αξιοπρεπέστατα και χωρίζονται σε κανονικά και μεταφραστικά(π.χ. γερμανικό-αγγλικό) με την επιλογή να κατεβάσεις και σε άλλες γλώσσες.Από όσο είδα έχει να κατεβάσεις και Ισπανικό λεξικό και Αγγλοισπανικό ισπανοαγγλικό.

Πιστεύω ότι λόγω του ότι το λογισμικό είναι παρόμοιο στο touch θα έχεις τις ίδιες επιλογές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...