kate23 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Και 'γω το είχα πάθει αυτό αλλά μου είχε κολλήσει σε μια σελίδα και δεν έκανε τίποτα οπότε έκανα reset. Είδατε το καινούριο update που αλλάζει το interface? Αλλάζει επίσης το πού φαίνεται το "powered off" και όταν το ανοίγεις δεν έχει πια αυτό το αστείο φατσουλάκι Whyyyyyyyyyyyy? 1
LongTom Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Πιστεύω ότι η έκδοση 2.6.1 είναι η καλύτερη μέχρι τώρα. Το νέο αρχικό μενού είναι πολύ καλύτερο από το παλιό. Όπως επίσης το νέο λογισμικό μικραίνει τα κενά στην οθόνη όταν διαβάζεις κείμενο. Σε συνδυασμό με το νέο calibre και το add-on που μετατρέπει αυτόματα όλα τα βιβλία που περνάς στην συσκευή σε Kepub δίνει άλλη αίσθηση στην εμπειρία διαβάσματος. Προσωπικά πιστεύω ότι τώρα έχω την καλύτερη εμπειρία.
chr23 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) KOBO GLO - ΚΡΙΤΙΚΗ Συσκευασία - Eμφάνιση Αρχικά, όπως έγραψα και σε προηγούμενο ποστ, η συσκευασία ήρθε σε άριστη κατάσταση. Ανοίγοντας την λοιπόν βλέπουμε το reader και κάτω από αυτό υπάρχει το καλώδιο usb και ένα πολύ σύντομο φυλλάδιο με οδηγίες. Επίσης τον πλήρη οδηγό του kobo glo μπορεί ο καθένας να τον βρει online. Όσον αφορά το reader, μπορώ να πω ότι είναι ακόμα πιο όμορφο από κοντά και μου έκανε πολύ θετική εντύπωση το πόσο ελαφρύ είναι και το ότι όλη η συσκευή (συμπεριλαμβάνω και την οθόνη) είναι τελείως ματ. Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι κάτι που το εμποδίζει να μαζεύει βρωμιά και δαχτυλιές, ειδικά στο πίσω μέρος - βέβαια το πρόβλημα λύνεται με μια θήκη. Τα δύο κουμπιά βρίσκονται πάνω δεξιά (το ένα για το φως και το άλλο on/off/sleep) και στο κάτω μέρος είναι η θύρα usb και το reset. Εδώ να σημιώσω πόσο βολική και γρήγορη είναι η λειτουργία sleep καθώς με ένα απλό τράβηγμα του κουμπιού σού επιτρέπει να ανοίξεις το reader στο ακριβές σημείο που το άφησες μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Πρώτη επαφή με τη συσκευή Μόλις το reader βγήκε από το κουτί το συνέδεσα με τον υπολογιστή μου οπότε και μου λέει ότι είναι συνδεδεμένο και φορτίζει. Στη συνέχεια άνοιξα το kobo desktop στο λάπτοπ και έκανα sync έτσι η εφαρμογή βρίσκει το reader και από κει και πέρα επιλέγεις αν θέλεις να ξεκινήσεις μέσω υπολογιστή ή μέσω wifi - εγώ διάλεξα το πρώτο που νομίζω ότι είναι και το πιο απλό. Συνδέεσαι με το λογαριασμό σου στο kobo ή φτιάχνεις λογαριασμό εάν δεν έχεις ήδη. Η όλη διαδικασία αργεί λίγο κατά τη γνώμη μου αλλά μετά μπορείς πολύ ευκολά και γρήγορα να περάσεις τα βιβλία σου με το kobo desktop ή με το calibre. Ανοίγοντας το reader βρίσκεσαι στην αρχική σελίδα η οποία δείχνει τα τελευταία βιβλία που πέρασες, κάποιες προτάσεις, και στη συνέχεια σου παρουσιάζει βραβεία που κερδίζεις (π.χ. αν διαβάζεις πολύ τη νύχτα) το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι τελείως άχρηστο . Εφόσον ξεκινήσεις να διαβάσεις ένα βιβλίο, κάτω από το εξώφυλλό του σου λέει σε ποιο σημείο βρίσκεσαι σε ποσοστό - κάτι που μου άρεσε. Η δημιουργία ραφιών είναι επίσης πολύ εύκολη - απλά επιλέγοντας library-shelves-new self. Οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να γυρίσεις στην αρχική σελίδα πατώντας το εικονίδιο home. Υπάρχουν διάφορες επιλογές όπως το ποσοστό της διαθέσιμης μπαταρίας (το δικό μου ήταν κοντά στο 50% όταν το άνοιξα πρώτη φορά), η φωτεινότητα, το wifi, το browser, οι ρυθμίσεις κλπ. Γενικά σαν συσκευή είναι τρομερά απλή στη χρήση ακόμα και για αρχάριους - το μενού είναι μαζεμένο με τα απολύτως απαραίτητα και πολύ χρηστικό - δεν χάνεσαι και δεν μπερδεύεσαι. Κάτι αρνητικό που παρατήρησα στην αρχική σελίδα είναι ότι αποτυπώνονται κατά κάποιο τρόπο τα γράμματα και όταν ανοίγεις μια επιλογή φαίνονται από πίσω σαν σκιά - κάτι που δεν συμβαίνει κατά το διάβασμα. Ανάγνωση Στο ζουμί της υπόθεσης λοιπόν - η αναγνωστική εμπειρία είναι απίστευτη: ξεκούραστη, δεν συνειδητοποίησα ότι διαβάζω σε οθόνη, η αλλαγή της σελίδας γίνεται πολύ γρήγορα με ελάχιστο άγγιγμα, το λεξικό είναι σωτήριο (απλά πατάς παρατεταμένα τη λέξη που θέλεις), οι επιλογές γραμματοσειράς και μεγέθους ικανοποιούν όλα τα γούστα . Δύο πράγματα με ενόχλησαν: το πρώτο αφορά τα γράμματα κυρίως στο μενού και λιγότερο στα βιβλία (διορθώνεται με αλλαγή γραμματοσειράς) - δεν είναι αρκετά μαύρα για τις προτιμήσεις μου. Γενικά μου αρέσει η έντονη αντίθεση όσον αφορά τις οθόνες γενικά. Το δεύτερο αφορά το φως - παρόλο που είναι ωραίο και ξεκούραστο (συνήθως το κρατάω γύρω στη μέση) τείνει προς το γαλάζιο και στο σημείο από όπου ξεκινάει (στο κάτω μέρος της οθόνης) μπορεί κανείς να παρατηρήσει τη διαφορά ανάμεσα στο χρώμα του "χαρτιού" και του φωτός. Browser Την πρώτη φορά που πάτησα κωδικό δικτύου κόλλησε και χρειάστηκε να κάνω reset . Το αγνόησα και δεν θέλω να επηρεαστώ από αυτό το ατυχές γεγονός. O browser καθεαυτός είναι μια χαρά και αρκετά γρήγορος και εύχρηστος αν και δεν τον χρησιμοποιώ πολύ. Επίσης κρατάω απενεργοποιημένο το wifi για εξοικονόμηση ενέργειας. Αγορά από το online store του kobo δεν έχω κάνει ακόμα. Συμπέρασμα Θετικά: Ελαφρύ, γρήγορο, ματ οθόνη, ξεκούραστο διάβασμα, εύκολο και εύχρηστο μενού, λεξικό, επιλογές γραμματοσειράς, δυνατότητα επέκτασης μνήμης, μπαταρία. Αρνητικά: Γαλαζωπό φως, μέτρια αντίθεση. Να τονίσω ότι τα αρνητικά δεν επηρεάζουν την ανάγνωση, ούτε αλλάζουν τη γνώμη μου για το πόσο λατρέυω αυτό το reader - απλά ένιωθα την υποχρέωση να τα αναφέρω. Επίσης δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τέτοια συσκευή για να μπορώ να πω αν είναι καλύτερη ή χειρότερη από άλλες. Γενικά τώρα για τη χρήση ενός reader αντί του κλασικού βιβλίου θέλω να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένη και ότι δεν περίμενα πως δεν θα μου έλειπε καθόλου η αμεσότητα του αληθινού χαρτιού. Για αυτούς που είναι ανάμεσα σε kobo glo και kindle δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική εφόσον δεν έχω πάρει στα χέρια μου το δεύτερο, αλλά ο κύριος λόγος που πήρα το kobo ήταν λόγω ευκολίας στην αγορά του και λόγω epub. Αν λοιπόν κάποιος θέλει μια συσκευή που να του προσφέρει αντίστοιχη εμπειρία ανάγνωσης με ένα βιβλίο (και δεν ενδιαφέρεται για tablet) του το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Υ.Σ.: Πώς ανεβάζω φωτό από τον υπολογιστή μου βρε; Το βρήκα!! Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2013 από chr23 6
vasiorpan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Πιστεύω ότι η έκδοση 2.6.1 είναι η καλύτερη μέχρι τώρα. Το νέο αρχικό μενού είναι πολύ καλύτερο από το παλιό. Όπως επίσης το νέο λογισμικό μικραίνει τα κενά στην οθόνη όταν διαβάζεις κείμενο. Σε συνδυασμό με το νέο calibre και το add-on που μετατρέπει αυτόματα όλα τα βιβλία που περνάς στην συσκευή σε Kepub δίνει άλλη αίσθηση στην εμπειρία διαβάσματος. Προσωπικά πιστεύω ότι τώρα έχω την καλύτερη εμπειρία. LongTom αν εχεις χρόνο δωσε μας οδηγιες για την εγκατασταση του 2.6.1 γιατι ειμαστε μερικοι που δεν το κατεχουμε πολυ καλά το θέμα ευχαριστω
LongTom Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 LongTom αν εχεις χρόνο δωσε μας οδηγιες για την εγκατασταση του 2.6.1 γιατι ειμαστε μερικοι που δεν το κατεχουμε πολυ καλά το θέμα ευχαριστω Πήγα στο λογισμικό της Kobo για τον υπολογιστή και πάτησα sync.Βέβαια δεν ξέρω εάν είναι διαθέσιμο Ελλάδα.Γενικά μπορεί να περάσουν μήνες ώσπου να γίνει διαθέσιμη μια αναβάθμιση σε κάποιες περιοχές και έτσι δεν μπορώ να πω εάν θα λειτουργήσει για όλους τώρα. Πάντως δεν χάνεις τίποτα να το προσπαθήσεις.Έτσι γίνονται εύκολα οι αναβαθμίσεις,αλλιώς χειροκίνητα.
chr23 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Πήγα στο λογισμικό της Kobo για τον υπολογιστή και πάτησα sync.Βέβαια δεν ξέρω εάν είναι διαθέσιμο Ελλάδα.Γενικά μπορεί να περάσουν μήνες ώσπου να γίνει διαθέσιμη μια αναβάθμιση σε κάποιες περιοχές και έτσι δεν μπορώ να πω εάν θα λειτουργήσει για όλους τώρα. Πάντως δεν χάνεις τίποτα να το προσπαθήσεις.Έτσι γίνονται εύκολα οι αναβαθμίσεις,αλλιώς χειροκίνητα. Κι εγώ που το έχω μια εβδόμαδα (Ελλάδα μένω) πήγα στις πληροφορίες συσκευής και μου λέει ότι έχω την έκδοση 2.6.1. Το μόνο που έκανα ήταν sync στο kobo desktop όταν είχα το reader συνδεδεμένο με το λάπτοπ.
vasiorpan Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Από καιρό θέλω να γράψω για να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που απάντησαν σης απορίες μου πριν τη αγορά του koboglo (τον Απρίλιο) αλλά και μετά. Αναλύσεις έχουν γραφτεί πολλές και δεν θα πω τα ίδια. Παρ’ολο που είμαι ενθουσιασμένος με το πέρασμα από τα χάρτινα στα ηλεκτρονικά βιβλία και παρ’ολο που με το Glo-paperwhite και τις φωτιζόμενες οθόνες τα e-book-readers καλύπτουν τις ανάγκες ενός βιβλιόφιλου πιστεύω ότι είναι πολύ ακριβά ή καλύτερα ότι σε ένα επίπεδο τιμής 150-200 € θα έπρεπε να προσφέρουν περισσότερα.Ταχύτερους επεξεργαστές, περισσότερη μνήμη στην συσκευή, υψηλότερη ανάλυση, μερικά πλήκτρα για βασικές λειτουργίες (αλλαγή σελίδων) μαζί με την οθόνη αφής. Η Ελλάδα είναι μικρή αγορά αλλά σε παγκόσμια κλίμακα νομίζω πως τα κkindle και τα kobo πρέπει να μοσχοπουλάνε και τους βρίσκω τσιγκούνηδες (ειδικα την Amazon) σ’αυτό το θέμα. Στα πρακτικά τώρα, το koboglo το αγόρασα από ελληνικό μαγαζί στα 165 € κυρίως για να μην μπλεχτώ με ταχυδρομεία σε περίπτωση προβληματικής συσκευής.. Eχω επικοινωνήσει με την υποστήριξη της kobo πριν την αγορά για να μου λύσουν κάποιες απορίες και μετά την αγορά για κάποια μικροπροβλήματα(λύθηκαν με reset της συσκευής ) και οι απαντήσεις τους ήταν άμεσες και πλήρεις. Τέλος ιδού πως έφτιαξα μια θήκη για την συσκευή για οποίον θέλει να ασχοληθεί.. Χρησιμοποίησα ένα παλιό ημερολόγιο και σαν επιπλέον βήμα στις εικονογραφημένες οδηγίες έντυσα την εσωτερική επιφάνεια με δέρμα 5
kate23 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Ωωω, πολύ ωραία ιδέα! Θα το δοκιμάσω! Για το update δεν είχα πρόβλημα με τις αλλαγές, αλλά μόνο με το αρχικό φατσουλάκι το οποίο δεν βγαίνει πια όταν το ανοίγεις. :/
telegamesvg Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Ποσο στοιχιζει σημερα ενα Kobo Glo μαζι με τα μεταφορικα ?
nzeppos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Κανα 160άρι φαντάζομαι; Ίσως και λιγότερο. Βάλε και άλλα 30-40 ευρώ για θήκη, συν κάρτα μνήμης. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2013 από nzeppos
LongTom Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Κανα 160άρι φαντάζομαι; Ίσως και λιγότερο. Βάλε και άλλα 30-40 ευρώ για θήκη, συν κάρτα μνήμης. Πολλά λες.Με 165 παίρνεις το Aura. Πες καλύτερα κάπου στα 130.Θήκη και κάρτα μνήμης είναι στα προαιρετικά.
telegamesvg Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Εψαξα στο Fnac ... To Aura HD το εχει το Fnac απο 169,90€+ταχυδρομικα (διαθεσιμοτητα απο 4-12 ημερες ) και καποια αλλα μαγαζια το εχουν απο 199€ και πανω + ταχυδρομικα . Το Glo το εχει 129,90 +ταχυδρομικα Υπαρχει περιπτωση να τα βρω καπου αλλου φθηνοτερα? Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2013 από telegamesvg
chr23 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Εψαξα στο Fnac ... To Aura HD το εχει το Fnac απο 169,90€+ταχυδρομικα (διαθεσιμοτητα απο 4-12 ημερες ) και καποια αλλα μαγαζια το εχουν απο 199€ και πανω + ταχυδρομικα . Το Glo το εχει 129,90 +ταχυδρομικα Υπαρχει περιπτωση να τα βρω καπου αλλου φθηνοτερα? Για φθηνότερο δε νομίζω - το glo στο skroutz το έχει γύρω στα 160 ευρώ με τα μεταφορικά.
kate23 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Κανα 160άρι φαντάζομαι; Ίσως και λιγότερο. Βάλε και άλλα 30-40 ευρώ για θήκη, συν κάρτα μνήμης. :o Εγώ την θήκη μου την πήρα 5 ευρώ. και η κάρτα μνήμης κάνει άλλα 5. @telegamesvg: Όταν πάρεις το e reader έχεις σκοπό να αγοράζεις e books ή να στα φέρνει ο θείος? Αν ισχύει το πρώτο δε βλέπω το λόγο για αγορά e reader μιας και τα ίδια λεφτά θα χαλάς, άντε να κάνουν κανά 2ευρω λιγότερο τα ebooks. (τουλάχιστον έτσι έχω δει). Αν ισχύει το δεύτερο θα βγεις κερδισμένος στην πορεία μιας και θα δώσεις τώρα τα 150 ευρώ αλλά μετά δεν θα χαλάσεις άλλα. Εγώ με αυτήν τη λογική πήρα e reader, αλλιώς ούτε καν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα