Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή μου κίνησε το ενδιαφέρον το παραπάνω η τιμή είναι από 125-145€, αλλά δεν ξέρω αν στέλνουν Ελλάδα...

http://technoupdaters.blogspot.gr/2013/01/gmini-released-two-new-magicbooks-c6lhd.html

Ωραία ανακάλυψη φίλε μου.

Πιστεύω ότι είναι αρκετά ακριβό για όσα προσφέρει το hardware του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αξίζει καθόλου σε αυτά τα χρήματα:

- χωρίς wifi

- χωρίς "paperwhite-like" τεχνολογία

- με άγνωστη τεχνική υποστήριξη

Πού πας ρε Καραμήτρο;;;

Edit: τώρα είδα ότι τα δύο link διαφέρουν μεταξύ τους. Το πρώτο αναφέρεται στο C6HD ενώ το δεύτερο στο C6LHD με glolight. Δεν ξέρω οι τιμές που αναφέρθηκαν για ποιο είναι αλλά ακόμα και για το glo να είναι τις βρίσκω πολύ ψηλές για να κάνει "διεθνή" καριέρα.

Επεξ/σία από ikar6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αξίζει καθόλου σε αυτά τα χρήματα:

- χωρίς wifi

- χωρίς "paperwhite-like" τεχνολογία

- με άγνωστη τεχνική υποστήριξη

Πού πας ρε Καραμήτρο;;;

Edit: τώρα είδα ότι τα δύο link διαφέρουν μεταξύ τους. Το πρώτο αναφέρεται στο C6HD ενώ το δεύτερο στο C6LHD με glolight. Δεν ξέρω οι τιμές που αναφέρθηκαν για ποιο είναι αλλά ακόμα και για το glo να είναι τις βρίσκω πολύ ψηλές για να κάνει "διεθνή" καριέρα.

Με τέτοιες τιμές είναι ελαφρά sub-par οι συσκευές.

Αν έριχναν τις τιμές θα ήταν άνετα ανταγωνιστικά(στις χώρες τουλάχιστο που τα εισάγουν) γιατί έχουν native υποστήριξη όλων των βιβλίων και hardware buttons.

edit:Εάν κάποιος θέλει να έχει μια no-name συσκευή που τα κάνει όλα πρέπει αναγκαστικά να πάει στο i62HD.Πραγματικά μέχρι σήμερα δεν έχω δει άλλον κατασκευαστή να έχει τέτοιον συνδυασμό hardware(οθόνη αφής,ήχο,hardware buttons,φως και ανταλλάξιμη μπαταρία!! ) και software(συμβατό με ότι υπάρχει κάτω από τον ήλιο).

Επεξ/σία από LongTom
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτησις: Θα πρέπει να αφήνω το e reader να αδειάζει από μπαταρία και έπειτα να το φορτίζω ή δεν έχει σημασία? Πχ, να το αφήνω να πιάσει 5-10%?

edit: Οκ, κάπου διάβασα ότι για να κρατήσει πιο πολύ η μπαταρία πρέπει να φορτίζεις το e reader όταν έχει ελάχιστη ή καθόλου μπαταρία :)

Επεξ/σία από kate23

<p>Ερώτησις: Θα πρέπει να αφήνω το e reader να αδειάζει από μπαταρία και έπειτα να το φορτίζω ή δεν έχει σημασία? Πχ, να το αφήνω να πιάσει 5-10%?</p>

<p> </p>

<p>edit: Οκ, κάπου διάβασα ότι για να κρατήσει πιο πολύ η μπαταρία πρέπει να φορτίζεις το e reader όταν έχει ελάχιστη ή καθόλου μπαταρία :)</p>

Όχι δεν χρειάζεται τίποτα από αυτά. Οπότε θες το φορτίζεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστά. Σε αυτές τις μπαταρίες δεν υπάρχει φαινόμενο μνήμης, οπότε μπορούν να φορτίζονται ανά πάσα στιγμή. Από την άλλη αυτό που τις επηρεάζει περισσότερο είναι οι κύκλοι φόρτισής τους, άρα δεν είναι καλή ιδέα να συνδέεις το Kobo στην πρίζα κάθε τρεις και λίγο.

Ούτως ή άλλως ακόμα και στο 10-20% να είναι η μπαταρία, φαντάζομαι ότι μπορεί να κρατήσει για μέρες άρα μόλις δεις ότι έχει πάει σε αυτά τα επίπεδα μπορείς να του ρίξεις μια καλή φόρτιση με την ησυχία σου.

Επεξ/σία από nzeppos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ξεχνάμε όμως ότι όταν συνδέσεις το ereader (kobo glo στην περίπτωση μου) στον υπολογιστή για να φορτώσεις βιβλία, τότε φορτίζει παράλληλα...

Επεξ/σία από skriker21

Μην ξεχνάμε όμως ότι συνδέσεις το ereader (kobo glo στην περίπτωση μου) στον υπολογιστή για να φορτώσεις βιβλία, τότε φορτίζει παράλληλα...

Πάλι όμως είναι κάτι που γίνεται αρκετά σπάνια,δεδομένου ότι η μνήμη κρατάει αρκετά βιβλία για να περάσει ο μέσος αναγνώστης αρκετούς μήνες.

Μην ξεχνάμε όμως ότι συνδέσεις το ereader (kobo glo στην περίπτωση μου) στον υπολογιστή για να φορτώσεις βιβλία, τότε φορτίζει παράλληλα...

Δεν το συνδέω συχνά γιατί προτιμώ να τα κατεβάζω από το dropbox μου. :)

Θα κοιτάξω να το συνδέω σε χαμηλά επίπεδα :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σε όλους! Αποφάσισα και εγώ λοιπόν να αποκτήσω ένα eReader παρόλο που παλιότερα τα σνόμπαρα κατά κάποιον τρόπο...

Μου αρέσει να μπαίνω σε κάθε βιβλιοπωλείο που συναντάω στο δρόμο μου, να γεμίζω τα ράφια μου με βιβλία και να κάθομαι να τα κοιτάω με περηφάνεια :-D !

Παρόλα αυτά συνειδητοποίησα ότι είναι πιο βολικό να διαβάζεις αγγλικά βιβλία σε eReader και από άποψη χρημάτων και διαθεσιμότητας, ε και φυσικά είναι η ευκολία του να έχεις μια ολόκληρη βιβλιοθήκη στην τσέπη σου.

Πελάγωσα λοιπόν την τελευταία εβδομάδα ψάχνοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια τόσο που σκέφτηκα να τα παρατήσω :eek: , αλλά για καλή μου τύχη βρήκα το θέμα στο φόρουμ και είδα λίγο πώς αξιολογεί και το ελληνικό κοινό τις ενλόγω συσκευές.

Κατέληξα να προσπαθώ να αποφασίσω ανάμεσα σε Kindle Paperwhite, Onyx Boox Angel Glow (Firefly) και Kobo Glo.

Το πρώτο το απέρριψα λόγω επιμονής του amazon σε συγκεκριμένο φορμάτ (και για κάτι προβλήματα οθόνης που έχουν τύχει), και το δεύτερο τι να πω, κανένας συγκεκριμένος λόγος, αλλά με τόσο καλά λόγια που ακούγονται για το Kobo Glo, δεν ήταν δυνατόν να μην το δοκιμάσω.

Έτσι έκανα πριν λίγα λεπτά την παραγγελία μου σε ελληνικό ηλ. κατάστημα και περιμένω ενθουσιασμένη και κάπως αγχωμένη καθώς είναι το πρώτο μου (γαλάζιο) eReader και δεν ξέρω τι να περιμένω!

Μόλις το παραλάβω λοιπόν θα ανεβάσω φωτό και θα σας πω τις εντυπώσεις μου!

Υ.Σ.: Όπως καταλαβαίνετε ψάχνω και θήκη. Έχω πάθει την πλάκα μου με την παρακάτω εταιρεία η οποία είναι ακριβή αλλά διατίθεμαι να τα δώσω εφόσον είναι πολύ καλής ποιότητας και πανέμορφα! Ελπίζω να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση  :X  - http://www.caseable.com

(Όποιος έχει προτάσεις για θήκες, παρακαλώ, βοηθήστε!)

• Like 3

Καλορίζικο και περιμένουμε αναλυτικές εντυπώσεις. Το μόνο βέβαιο είναι πως όχι μόνο δεν θα απογοητευτείς, αλλά θα κάνεις και καιρό να ξαναδιαβάσεις χάρτινο βιβλίο :)

Πολύ ωραίες οι θήκες του εν λόγω site, αλλά λίγο ακριβές. Είναι όμως αρκετά πρωτότυπες και -υποτίθεται- χειροποίητες.

Γεια και πάλι! Περιμένοντας να έρθει το kobo μου, και εφόσον δεν έχω ουδεμία πείρα σε ebooks σκέφτηκα να κατεβάσω τη δωρεάν εφαρμογή kobo desktop και την εγκατέστησα στον υπολογιστή μου.

Κατέβασα μερικά δωρεάν βιβλία από την ιστοσελίδα του kobo προσθέτοντας τα στη βιβλιοθήκη της εφαρμογής και όλα καλά.

Αργότερα είπα να κοιτάξω και για κανένα torrent σε .epub :ph34r: , κατεβάζω δύο και κάνω την απόπειρα να τα ανοίξω από τις λήψεις.

Παρόλο λοιπόν που τα αρχεία είναι .epub το kobo desktop δεν τα ανοίγει. Βασικά ανοίγει μια λευκή σελίδα σαν να μην τα αναγνωρίζει. (Παράλληλα η εφαρμογή του kindle που έχω στον υπολογιστή άνοιξε τα δικά της αντίστοιχα αρχεία, κανονικότατα).

Το ψάχνω στη συνέχεια στο ίντερνετ και μαθαίνω ότι το kobo desktop ανοίγει στη βιβλιοθήκη του μόνο τα βιβλία που έχουν κατέβει από το δικό τους επίσημο σαιτ.

Υπάρχει περίπτωση να έχω παρόμοιο θέμα με το eReader? 'Η μήπως τρελαίνομαι;

Δουλεύει κανονικά μέσω του ADE ή δεν θα μπορεί να μου ανοίξει τίποτα άλλο εκτός από τα "επίσημα"?

(Δεν φαντάζομαι να είναι απαραίτητο να έχει κάποιος το kobo desktop για να δουλέψει το kobo eReader)

Όσοι έχετε προσωπική εμπειρία με το συγκεκριμένο μηχάνημα διαφωτίστε με παρακαλώ για το πώς περνάτε εσείς τα βιβλία σας και αν αντιμετωπίζετε τυχόν προβλήματα.

Ευχαριστώ και σόρι για το σεντόνι :rolleyes:

Hello and welcome to the club ;) Καλά διαβάσματα! :D

Μην ανησυχείς, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τα epub. Ούτως ή άλλως τα βιβλία θα τα περνάς μέσω Link.png Site: http://calibre-ebook.com/">calibre , οπότε δε θα το χρησιμοποιείς το kobo desktop για αυτή τη δουλειά. Εγώ το ανοίγω μόνο για να κάνει ενημερώσεις αν έχει. :)

Αν δεν μπορούσες να περάσεις epub από torrent οι μισοί τουλάχιστον από εδώ δεν θα είχαμε πάρει e reader. (Τουλάχιστον εγώ με τίποτα γιατί το πήρα για να γλιτώσω χρήματα μιας και έχω πάρα πολλά βιβλία στο pc)

Το ίδιο κι εγώ με τα mobi του Kindle. Αυτά τα κλειδώματα πάντως έχουν αρχίσει να διαδίδονται, πχ. το Kindle app (τουλάχιστον για Windows) δεν ανοίγει αρχεία που έχουν μετατραπεί μέσω calibre. Επίσης απ' ότι έχω καταλάβει, το Paperwhite δεν εμφανίζει τα εξώφυλλα των κατεβασμένων βιβλίων που έχει σταλεί στη συσκευή μέσω email.

Κατά τ' άλλα ισχύει ό,τι λέει η Kate.

Τα pdf αξίζει κάποιος να τα κάνει epub;

Το σκέφτομαι εδώ και καιρό για κανένα ebook reader 6άρι αλλά αναρωτιέμαι πως θα παίζουν τα διάφορα pdf που έχω. Άλλα κείμενο άλλα σκαναρισμένες εικόνες (από βιβλίο).

Αξίζει τον κόπο ή θα μου βγαίνει η πίστη κάθε φορά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...