Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ναι από χθες.

Φαίνεται άξιος διάδοχος του Sony PRS-950(7") και σίγουρα καλύπτει το μέρος της αγοράς που θέλουν κάτι πάνω από τις απλές 6" συσκευές.

Πάρα πολλοί έχουν ή είχαν μείνει πολλά χρόνια με το prs-950 λόγω μεγέθους και μόνο.

Πιστεύω ότι το περιορισμένος αριθμός είναι καθαρά δοκιμαστικό για να δουν την ανταπόκριση από το κοινό που απευθύνεται(αυτούς που η τιμή δεν είναι το Α&Ω και θέλουν καλύτερη ποιότητα( ; )-μέγεθος).

Εάν δεν είχα πάρει το Kobo Glo θα το σκεφτόμουν σοβαρά να το αγόραζα.

Το μόνο που με χαλάει είναι ότι για 30$ παραπάνω ουσιαστικά παίρνεις μόνο 0.8" παραπάνω και όχι κάποια ποιοτική αναβάθμιση σε σχέση με το "απλό" Glo.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις πήρα στα χέρια μου τη θήκη που παρήγγειλα για το Paperwhite. Νομίζω πως για τα λεφτά της είναι μακράν (πολύ μακράν) ό,τι καλύτερο υπάρχει. Προτίμησα την καφέ απόχρωση:

dfjksdjfiowjfksjdfkasjfijskdfjgaksjfds.j

- Αφράτο δέρμα (ή έστω δερματίνη), που... βουλιάζει όταν το πιάνεις στο χέρι σου

- Εσωτερικό από... βελούδο (ή κάτι αντίστοιχο)

- Τέλεια εφαρμογή της συσκευής (πολύ καλύτερη από αντίστοιχες θήκες των 25-35 ευρώ που έχω πάρει για διάφορα tablets)

- Πενάκι με μαλακή μύτη για touch οθόνες (και μάλιστα σχετικά καλής ποιότητας, όχι σαν αυτά τα πολύ ψιλά πενάκια των PDA)

- Προστατευτικό οθόνης (δεν νομίζω να το χρησιμοποιήσω) και πανάκι καθαρισμού

- Μαγνητάκι κάτω δεξιά στην πρόσοψη, ραμμένο μέσα στην επένδυση για να μη φαίνεται. Χρησιμεύει για wake/sleep της συσκευής με απλό άνοιγμα της θήκης (όπως και με τις αυθεντικές θήκες της Amazon).

Και όλα αυτά με 10 ευρώ... Τουλάχιστον must για όποιον ψάχνει θήκη για το Paperwhite του.

• Like 3

Βρήκα όμως και ένα κουσούρι, αυτό το... ματζαφλάρι που έχει στα δεξιά για να κλείνει την πρόσοψη, δεν μπορεί να μαζευτεί κάπως και όταν διαβάζω προεξέχει. Είναι εκνευριστικό. Στην προηγούμενη θήκη (του Kindle 3), υπήρχε μαγνήτης που το κρατούσε κολλημένο στο πίσω μέρος της θήκης και δεν ενοχλούσε καθόλου.

Κατά τ' άλλα αρκετά ευχαριστημένος μέχρι στιγμής με τη συσκευή. Έχω διαβάσει ήδη 2-3 βιβλία και προχωράω ακάθεκτος. 3-4 πραγματάκια μόνο με ενοχλούν. Πρώτον ότι το θέμα με το indexing δεν έχει λυθεί ακόμα (τώρα έχουμε κολλήσει εδώ και μέρες στα 130 unindexed βιβλία και βαριέμαι να κάνω συνέχεια restart, κάποια στιγμή όμως θα φτιάξει). Επίσης ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για αναζήτηση στη λέξη που έχω κάνει highlight, πρέπει οπωσδήποτε να τη γράψω χειροκίνητα (κάτι που στο Kindle 3 γινόταν με ένα κλικ).

Τέλος η μπαταρία δεν μου φαίνεται να κρατάει όσο ισχυρίζεται η Amazon, αλλά μέχρι στιγμής το έχω φορτίσει μόνο 2 φορές άρα μάλλον πρέπει να κάνει πρώτα μερικούς κύκλους για να πάρει τα πάνω της.

Btw. θυμήθηκα αυτό που έλεγε η Kate στο #2066 (περί κατεβάσματος μέσω Dropbox). Δοκίμασα να το κάνω στο Paperwhite αλλά δυστυχώς δεν γίνεται. Ή μάλλον λειτουργεί μόνο για azw, mobi, prc και txt αλλά δεν μας αφήνει να τα κατεβάσουμε στη συσκευή. Μπορούμε μόνο να τα διαβάσουμε.

Βέβαια από το τίποτα, κάτι είναι κι αυτό...

nzeppos: Για δοκίμασε να πατήσεις αυτό που λέει desktop, κάτω αριστερά νομίζω είναι. Κάπου είχα διαβάσει ότι σε μερικούς που δεν μπορούσαν να κατεβάσουν αν πατούσαν αυτό μετά μπορούσαν. Ελπίζω να γίνεται! :)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιμετωπίζω ένα θέμα και θέλω βοήθεια: όταν τελειώνω ένα βιβλίο στο kobo glo, το "μαρκάρει" σαν finished (λογικό). Αν όμως προσπαθήσω να το ξανανοίξω δεν μπορώ (παρά μόνο αν το σβήσω τελείως και το ξαναπεράσω). Έχει κανείς καμιά ιδέα πως διορθώνεται αυτό; Πληροφοριακά η software version είναι η 2.5.1

EDIT :-D : Μάλλον λύθηκε το θέμα αφού έκανα ένα απλό "reset"

Επεξ/σία από skriker21

Σήμερα πρόσεξα την εξής καφρίλα από το Πλαίσιο.

Πουλάν το εξής ereader

http://www.plaisio.gr/fotografia-video/Ebook/ebooks/Turbo-X-E-Book-EB-200-4-3-EB-200.htm

turbo-x-ebook-reader.jpg

ως TurboX στην προνομιακή τιμή ΑΜΑΝ Teleshoping των 80€.

Τούτη συσκευή είναι η γνωστή κινεζιά που πωλείται στας Ευρώπας ως Pyrus Mini στα ~44€(εξαιρετική τιμή για την sub-par ποιότητα/μέγεθος της συσκευής).

pyrus-mini.jpg

Προσοχή λοιπόν όσοι θέλετε να αγοράσετε την εν λόγω συσκευή.

Πωλείται ΠΟΛΥ φθηνότερα στο εξωτερικό,ακόμη και με αποστολή από Γερμανία δεν νομίζω να βγει στα 80€.Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται ας το δει από Amazon ή κάποιο άλλο e-κατάστημα.

• Like 6

διαθέτει ομως ελληνικα μενου;

Συμβατό με:

eBook : EPUB (όχι Ελληνικα)

Από το γερμανικό:

Language Support: English, German, Italian, French, Polish, Spanish, Portuguese, Dutch, Svenskt, Russian

Ούτε ελληνικά βιβλία,ούτε ελληνικό μενού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αλλά είναι Turbo-x. Δεν αξίζει τα 35Ε παραπάνω η αίγλη του σήματος Turbo-x? :ph34r:

Ε ρε για κορόιδα ψάχνουν. Το κακό είναι ότι την πατάει κ ο κόσμος. Ωραίος LongTom.

Επεξ/σία από remalis
  • Like 1

με τόσα λεφτά ρε παιδιά που κοστίζει το sony, αγοράζεις ένα kindle fire hd, του περνάς και android μέσα κρατώντας το αρχικό του λογισμικο με cyanogenmod, δεν αξίζει και τόσο το sony

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...