Brisingr Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Παιδιά θέλω μια βοήθεια. Θέλω να αγοράσω ένα reader αλλά είναι πολύ σημαντικό για εμένα να μπορώ να υπογραμμίζω/σημειώνω στα κείμενα που διαβάζω. Υπάρχει κάποιος/κάποιοι που το υποστηρίζουν αυτό; Νομίζω το sony prs t2 το υποστηρίζει αλλά βλέπω ότι δεν το προτιμάτε .. Τι γίνεται με τα υπόλοιπα readers? Έχουν κάποια τέτοια δυνατότητα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Επανέρχομαι σε αυτό που συζητάγαμε με τον Jaiel. Τελικά μετά από μια καλύτερη ματιά, παρατήρησα ότι και στο δικό μου Cloud του Kindle, δεν εμφανίζονται όλα τα βιβλία αλλά περίπου το... 1/10. Το περίεργο όμως είναι πως ούτε αυτά είναι αγορασμένα. Προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει κάποιο pattern (πχ. αν δείχνει μόνο όσα δεν έχουν μετατραπεί μέσω Calibre) αλλά ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη. Νομίζω πως άρχισα να καταλαβαίνω τι γίνεται. Κατ' αρχάς το Cloud δεν εμφανίζει όλα τα βιβλία που έχουμε σώσει γενικά κι αόριστα στον online αποθηκευτικό χώρο της Amazon, αλλά μόνο αυτά που λείπουν από τη συσκευή. Κάπου εδώ όμως υπάρχει bug. Εμένα μου έβγαζε περίπου 30 βιβλία στο Cloud του Kindle, τα οποία όμως υπήρχαν όλα στη συσκευή. Πάτησα να τα κατεβάσω και παρατήρησα ότι όχι μόνο το download έγινε κανονικά, αλλά μειώθηκε και ο διαθέσιμος χώρος του Kindle (δηλ. σαν να υπάρχουν τα αρχεία δύο φορές). Ωστόσο στο library φαίνονται μόνο μία φορά. Θα πρέπει να το συνδέσω με PC αύριο και να δω επακριβώς τι περιέχουν οι φάκελοι. Το επίσης περίεργο είναι πως το βιβλίο εξαφανίζεται από το Kindle Cloud μόνο αν προσπαθήσεις να το διαβάσεις. Όσο ασχολείσαι με άλλα πράγματα (ή διαβάζεις άλλα βιβλία), το library δεν φαίνεται να ανανεώνεται και το βιβλίο συνεχίζει να εμφανίζεται και στο Cloud και στη συσκευή! Και άρα σε αφήνει να το ξανα-ξανα-κατεβάσεις. Τότε όμως κολλάει και παραμένει σε κατάσταση pending (και όχι downloading). Πραγματικά ό,τι να 'ναι... Σ' αυτές τις περιπτώσεις νομίζω πως η καλύτερη λύση είναι να σβήσουμε εντελώς τα προβληματικά βιβλία από το Cloud (εννοείται μέσω browser) και να τελειώνει η υπόθεση. Μάλιστα κατά τη διαδικασία σβησίματος παρατήρησα ότι αρκετά αυτά τα βιβλία υπήρχαν δύο φορές στο Cloud! Άρα αναγκάστηκα να τα διαγράψω εις διπλούν. Επίσης το indexing είχε κολλήσει εδώ και μέρες. Από τα ~400 βιβλία έπεσε στα 150 και παρέμεινε εκεί για καιρό. Ακόμα και το βιβλίο που διάβαζα μια βδομάδα τώρα, αρνιόταν πεισματικά να γίνει indexing. Μετά από 2 restarts έχουμε πέσει στα 125 και ελπίζω να κατέβει κι άλλο. Ουφ κουράστηκα με όλα αυτά... @Brisingr όλα τα σοβαρά ereaders κάνουν αυτό που θέλεις. Τόσο τα διάφορα Kindle, όσο και το Kobo Glo (και φαντάζομαι και πολλά άλλα ereaders) υποστηρίζουν highliting, υπογραμμίσεις και σημειώσεις. Το θέμα είναι κυρίως αν μπορούν να το κάνουν και σε pdf αρχεία. Εκεί μάλλον χρειάζεται γκουγκλάρισμα για να βεβαιωθείς. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2013 από nzeppos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikar6 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 ετοιμάζομαι κι εγω για ereder αλλα προβληματίζομαι με το θέμα της μπαταρίας. τι εμπειρια εχετε για τις αντοχές των μπαταριων στον χρόνο απο παληότερα μοντέλα; Τι γινεται αν χρειαστει να αλλαξεις μπαταρία μετά την λήξη της εγγύησης; Πόσα χρονια εγγύηση δινουν συνήθως για τα ereaders; Για το ONYX BOOX i62HD FIREFLY το εχει κανείς; Ομικρός του επεξεργαστής μπορεί να δημιουργει προβλήματα; Κοίτα, τα e-readers έχουν μπαταρίες λιθίου. Κατά κανόνα αυτές "κρατάνε" γύρω στους 500 κύκλους πριν αρχίσουν να πέφτουν σε απόδοση. Αν υπολογίσεις ότι το ebook στη χειρότερη να το φορτίζεις κάθε 2-3 εβδομάδες (αν το ξεσκίσεις στο διάβασμα), νομίζω ότι η απάντηση είναι προφανής! Έχω ένα sony prs-650, έχει κλείσει 2.5 χρόνια τώρα και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στη διάρκεια της μπαταρίας του. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lifeowner771 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Καλησπερα και απο εμενα!!!Σκεφτομαι να παρω το Kindle Paperwhite κυριως για να περασω τα βιβλια του λυκειου μιας και δεν εχουμε παραλαβει πολλα απο αυτα,να διαβαζω βιβλια και αμα μπορω να περασω και manga.Η ερωτηση μου ειναι η εξης(Δεν εχω πολυ χρονο να διαβασω τα μηνυματα που εχετε γραψει γιαυτο συγνωμη αμα εχει ξανα υποθει μια τετοια ερωτηση)Απο οτι εχω διαβασει στο Google,μεσω του calibre γινεται μετατροπη αρχειων απο pdf κτλπα σε moby για να ειναι συμβατα με το kindle.Αυτο που με απασχολει ειναι,εφοσον κανω την μετατροπη τα σχολικα βιβλια θα διαβαζονται κανονικα οπως ενα απλο βιβλιο η παρολο που θα εχουν γινει αρχεια moby δεν θα διαβαζονται σωστα;Το ιδιο θελω να μαθω αν ισχυει και για τα manga.Υπαρχει κανεις που να το εχει δοκιμασει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Τα βιβλία του σχολείου διαβάζονται και ως pdf, δεν χρειάζεται να τα μετατρέψεις οπωσδήποτε σε mobi. Το κακό είναι πως λόγω της φύσης τους (εικόνες, γραφήματα κλπ) είτε στη μία, είτε στην άλλη μορφή πολύ αμφιβάλλω αν θα διαβάζονται στο Kindle. Το ίδιο ισχύει και για τα manga. Δυστυχώς οι 6ιντσες οθόνες των ereaders δεν ενδείκνυνται για τέτοιες περιπτώσεις, παρά μόνο για ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων. Μάλλον θα έπρεπε να κοιτάξεις κάποιο φτηνό 10ιντσο tablet. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lifeowner771 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Τα βιβλία του σχολείου διαβάζονται και ως pdf, δεν χρειάζεται να τα μετατρέψεις οπωσδήποτε σε mobi. Το κακό είναι πως λόγω της φύσης τους (εικόνες, γραφήματα κλπ) είτε στη μία, είτε στην άλλη μορφή πολύ αμφιβάλλω αν θα διαβάζονται στο Kindle. Το ίδιο ισχύει και για τα manga. Δυστυχώς οι 6ιντσες οθόνες των ereaders δεν ενδείκνυνται για τέτοιες περιπτώσεις, παρά μόνο για ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων. Μάλλον θα έπρεπε να κοιτάξεις κάποιο φτηνό 10ιντσο tablet. Με το αν θα διαβαζονται εννοεις απο αποψη ποιοτητας η οτι θα παρουσιαζει προβληματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Να το πω μπακάλικα: θα σου βγουν τα μάτια έξω προσπαθώντας να καταλάβεις τι λέει το κείμενο. Παράδειγμα για κόμικ: και για PDF: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lifeowner771 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Μαλιστα..εγινε φιλε μου ευχαριστω πολυ!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Οπότε αντί να δώσεις 160 για ένα 6ιντσο Kindle, προσπάθησε να πάρεις ένα 10ιντσο tablet με 200-250 ευρώ και θα είσαι άρχοντας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lifeowner771 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 θα μου το φερει ενας γνωστος με 100 ευρω που ειναι σχετικα καλη τιμη...πολυ πιθανο ειναι να το εχει και η μανα μου πολλες φορες που διαβαζει βιβλια πολλα..και θα την βολευει και πολυ λογο του χαμηλου παχους και βαρους που εχει..εχω ενα tablet αλλα πολυ μεγαλυτερη οθονη και δεν θελω πολυ ενα δευτερο για διαβασμα μονο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kate23 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Ερώτηση (για να μην κάνω καμιά βλακεία και το μετανιώνω που δε ρώτησα μετά): Αν ανεβάσω στο dropbox μερικά βιβλία και μπω από τον browser του Kobo Glo γίνεται να τα κατεβάσω στη συσκευή? Για να μη το συνδέω κάθε τρεις και λίγο που θυμάμαι ποιο βιβλίο ξέχασα να περάσω. Αυτά! edit: Γίνεται! :D Επεξ/σία 16 Απριλίου 2013 από kate23 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickts1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Παιδιά ψάχνω ένα φθηνό e-book reader και μπορώ να διαθέσω περίπου 80€. Το θέλω για ανάγνωση pdf αποκλειστικά. Θα ήθελα να έχεις και δυνατότητα υπογράμμισης αν είναι δυνατό και να είναι κάπως ξεκούραστο. Βρήκα αυτό εδώ, είναι οκ; http://www.skroutz.gr/s/1819506/Odys-Boox.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Παιδιά ψάχνω ένα φθηνό e-book reader και μπορώ να διαθέσω περίπου 80€. Το θέλω για ανάγνωση pdf αποκλειστικά. Θα ήθελα να έχεις και δυνατότητα υπογράμμισης αν είναι δυνατό και να είναι κάπως ξεκούραστο. Βρήκα αυτό εδώ, είναι οκ; http://www.skroutz.gr/s/1819506/Odys-Boox.html Πάρε ένα απλό κινέζικο tablet στις 7". Αυτό το πράγμα είναι αρχαίο,δεν έχει οθόνη αφής, ασύρματο και οι επιδόσεις του σε μεγάλα αρχεία(όπως είναι τα περισσότερα pdfs)είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμες. Άσε τι γράφουν για λόγους μαρκετινγκ. Το Odys(και κάθε έγχρωμο/LCD "reader") είναι απλά άθλια tablet που τα δίνουν άλλη ονομασία μπας και πουλήσουν. Ότι κάνει αυτό,μπορεί καλύτερα να το κάνει οιαδήποτε tablet στην τιμή που θέτεις. Εάν παίζει το tablet app kindle/kobo/moon reader+ τότε έχεις όλα που ζητάς δίχως να περιοριστείς καθόλου από το hardware και το γερμανικό sofware(γιατί η odys είναι γερμανική εταιρία και είχα διαβάσει ότι κάποιες συσκευές παραεισαγωγής δεν είχαν επιλογή αλλαγής από γερμανικά σε άλλη γλώσσα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickts1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, γιατί πραγματικά είμαι άσχετος και θα έπαιρνα γουρούνι στο σακί... Από tablet σε τι θα πρότεινες να πάω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, γιατί πραγματικά είμαι άσχετος και θα έπαιρνα γουρούνι στο σακί... Από tablet σε τι θα πρότεινες να πάω; Δυστυχώς δεν ξέρω την αγορά τόσο καλά να σε προτείνω κάτι πραγματικά καλό. Έχω 8-9 μήνες να ασχοληθώ με το θέμα. Ίσως εάν ρωτούσες στο αντίστοιχο θέμα να έπαιρνες απάντηση. Εάν έβλεπες τις προσφορές σε κανά e-shop μπορεί να έβρισκες κάτι καλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα