Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμ περίεργο αυτό που λες. Αυτή τη στιγμή βλέπω στο Cloud μου γύρω στα 130 βιβλία σαν personal documents, από τα οποία ζήτημα να είναι αγορασμένα τα 5. Κι όμως όσα δοκίμασα να κατεβάσω στη συσκευή, έπαιξαν αμέσως. Όλα τα βιβλία είναι mobi και ανέβηκαν στο Cloud επειδή κάποια στιγμή τα έστειλα μέσω email στο Kindle.

Δηλαδή απ' ότι κατάλαβα, εσύ στέλνεις ένα βιβλίο με email, διαβάζεται κανονικά από τη συσκευή, ταυτόχρονα ανεβαίνει και στο Cloud ως personal document αλλά δεν αναγνωρίζεται εκεί; Τι ακριβώς εννοείς "δεν αναγνωρίζεται"; Δεν σου γράφει τον τίτλο του βιβλίου; Δεν σε αφήνει να το στείλεις πίσω στη συσκευή;

Η μόνη προβληματική περίπτωση που θυμάμαι, σχετικά με το οικοσύστημα της Amazon, είναι για τα βιβλία που έχουν μετατραπεί σε mobi μέσω Calibre και δεν εμφανίζονται στις λίστες του Android/Windows Kindle app. Δηλαδή αν μετατρέψω ένα βιβλίο και προσπαθήσω να το διαβάσω πχ. στο tablet ή το laptop με το Kindle app, τότε το βιβλίο δεν εμφανίζεται στη σχετική λίστα (ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι ακριβώς). Αυτό δεν γινόταν με τις παλιές εκδόσεις του app, άλλαξε κάποια στιγμή πριν κανα χρόνο.

Με το "κανονικό" Kindle όμως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

ps: α, νομίζω κατάλαβα τι εννοείς. Μήπως ότι στο Cloud δεν υπάρχει η επιλογή "Read now" γι' αυτά τα βιβλία; Δεν ήξερα καν ότι γίνεται αυτό το πράγμα, δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τα διαβάσω μέσω του browser :P Μάλλον δεν υπάρχει λύση γι' αυτό.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Βρίσκομαι ανάμεσα στο απλό kindle και στο nook one touch.Η αγορά θα γίνει στο εξωτερικό. Εσείς ποια από τις 2 συσκευές προτείνετε; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμ περίεργο αυτό που λες. Αυτή τη στιγμή βλέπω στο Cloud μου γύρω στα 130 βιβλία σαν personal documents, από τα οποία ζήτημα να είναι αγορασμένα τα 5. Κι όμως όσα δοκίμασα να κατεβάσω στη συσκευή, έπαιξαν αμέσως. Όλα τα βιβλία είναι mobi και ανέβηκαν στο Cloud επειδή κάποια στιγμή τα έστειλα μέσω email στο Kindle.

Δηλαδή απ' ότι κατάλαβα, εσύ στέλνεις ένα βιβλίο με email, διαβάζεται κανονικά από τη συσκευή, ταυτόχρονα ανεβαίνει και στο Cloud ως personal document αλλά δεν αναγνωρίζεται εκεί; Τι ακριβώς εννοείς "δεν αναγνωρίζεται"; Δεν σου γράφει τον τίτλο του βιβλίου; Δεν σε αφήνει να το στείλεις πίσω στη συσκευή;

Η μόνη προβληματική περίπτωση που θυμάμαι, σχετικά με το οικοσύστημα της Amazon, είναι για τα βιβλία που έχουν μετατραπεί σε mobi μέσω Calibre και δεν εμφανίζονται στις λίστες του Android/Windows Kindle app. Δηλαδή αν μετατρέψω ένα βιβλίο και προσπαθήσω να το διαβάσω πχ. στο tablet ή το laptop με το Kindle app, τότε το βιβλίο δεν εμφανίζεται στη σχετική λίστα (ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι ακριβώς). Αυτό δεν γινόταν με τις παλιές εκδόσεις του app, άλλαξε κάποια στιγμή πριν κανα χρόνο.

Με το "κανονικό" Kindle όμως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

ps: α, νομίζω κατάλαβα τι εννοείς. Μήπως ότι στο Cloud δεν υπάρχει η επιλογή "Read now" γι' αυτά τα βιβλία; Δεν ήξερα καν ότι γίνεται αυτό το πράγμα, δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τα διαβάσω μέσω του browser :P Μάλλον δεν υπάρχει λύση γι' αυτό.

Εννοώ ότι ανεβάζω βιβλία από τον browser στο amazon cloud και δεν τα εμφανίζει καν στο Kindle και σε καμία εφαρμογή του Kindle. Αν τα στείλω με email εννοείται ότι τα διαβάζω και από το Kindle και από το android app του kindle, αλλά δεν υπάρχουν στο cloud

Επιπλέον, αν στείλω με email στη συσκευή, δεν ανεβαίνει στο personal documents του cloud

Επεξ/σία από Jaiel
Δημοσ.

Τι να σου πω, εντύπωση μού κάνει...

Εγώ δεν θυμάμαι να είχα τέτοιο πρόβλημα αν και η αλήθεια είναι πως ελάχιστα έχω ασχοληθεί με την υπηρεσία Cloud του Amazon. Βλέπω πχ. ότι ακόμα και τα τρία τελευταία βιβλία που είχα στείλει μέσω email στο Kindle3, φαίνονται κανονικά στο Cloud (άσχετα αν δεν έχουν την επιλογή Read now). Και μάλιστα βρίσκονται εδώ και μια βδομάδα σε pending status επειδή δεν έχω ανάψει το wifi της συσκευής και άρα δεν έχουν καν κατέβει σε αυτή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο kindle library τα βλέπω κι εγώ, αν εννοείς αυτό. Εγώ μιλάω για το cloud στο kindle και στο windows app. Στην επιλογή cloud στο kindle δηλαδή μου δείχνει μόνο τα αγορασμένα βιβλία.

Επεξ/σία από Jaiel
Δημοσ.

ετοιμάζομαι κι εγω για ereder αλλα προβληματίζομαι με το θέμα της μπαταρίας.

τι εμπειρια εχετε για τις αντοχές των μπαταριων στον χρόνο απο παληότερα μοντέλα;

Τι γινεται αν χρειαστει να αλλαξεις μπαταρία μετά την λήξη της εγγύησης;

Πόσα χρονια εγγύηση δινουν συνήθως για τα ereaders;

Για το ONYX BOOX i62HD FIREFLY το εχει  κανείς;

Ομικρός του επεξεργαστής μπορεί να δημιουργει προβλήματα;

Δημοσ.

ετοιμάζομαι κι εγω για ereder αλλα προβληματίζομαι με το θέμα της μπαταρίας.

τι εμπειρια εχετε για τις αντοχές των μπαταριων στον χρόνο απο παληότερα μοντέλα;

Τι γινεται αν χρειαστει να αλλαξεις μπαταρία μετά την λήξη της εγγύησης;

Πόσα χρονια εγγύηση δινουν συνήθως για τα ereaders;

Για το ONYX BOOX i62HD FIREFLY το εχει  κανείς;

Ομικρός του επεξεργαστής μπορεί να δημιουργει προβλήματα;

Οι μπαταρίες στα περισσότερα δεν αλλάζουν.

Μόνο το Onyx έχει αυτή την επιλογή.

Τα άλλα είναι unibody και πρέπει να το στείλεις πίσω ή να κάνεις πατέντα.

Πάντως 2-3 χρόνια φτάνουν άνετα.

Το Orizon μου έφτασε τα 2 έτη με μπαταρία που είχε στην αρχή και διάρκεια που ήταν παρόμοια με την αρχική(που γενικότερα έπασχε,αλλά δεν έχει σχέση με αυτό που ρωτάς).

Το Sony PRS-T1 επίσης δεν εμφάνισε πτώση στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.

Το onyx από όσο είδα σε review είχε κανονική ταχύτητα.

Βέβαια η πραγματική εμπειρία μπορεί να διαφέρει.

Δημοσ.

Το Orizon μου έφτασε τα 2 έτη με μπαταρία που είχε στην αρχή και διάρκεια που ήταν παρόμοια με την αρχική(που γενικότερα έπασχε,αλλά δεν έχει σχέση με αυτό που ρωτάς).

Το Sony PRS-T1 επίσης δεν εμφάνισε πτώση στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.

Κάπως έτσι. Κι εμένα το Kindle 3 μετά από 2 χρόνια χρήσης, πρακτικά κρατάει όσο και όταν το πρωτοπήρα.

Δημοσ.

Απ' ότι κατάλαβα το συγκεκριμένο ereader πωλείται μόνο στη Γερμανία, οπότε δύσκολα να εκφέρει άποψη κάποιος που μένει εκτός αυτής. Σε διάφορα γερμανικά φόρουμ είναι βέβαιο πως θα βρεις λεπτομερείς κριτικές χρηστών. Εγώ βρήκα το εξής:

About the device itself, I understand German, but usually I'm using English menus, a big surprise was that the device it's localised for German only. So, only German menus :) So far, so good. The quality of the screen is real good, also the CPU is quite fast, the switch from page to page is quite rapid, and no artifact images from the previous pages remain. Their previous e-reader was moving slow, and it had artifacts from the previous pages.

I consider a big lack that a dictionary is missing, at least German-German, but ideally German-English or other languages. At least you can browse on the internet and find your words.

Another lack are the notes, it's not possible to write your own notes. They should have this feature at least for bookmarks. If I create 3 bookmarks in the same chapter, all of them will share the same name - chapter's name.

They could improve also their zoom, in the pdf files. Also a portrait/landscape feature would be great. A positive aspect is that it can handle quite well real large files. I loaded 20-30 Mo PDFs and all went smooth. I haven't used to browse Internet yet with it. I will visit a McDonalds location to test free Telekom hotspot feature too.

Η πρότασή μου σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η αγορά δοκιμασμένων συσκευών, για τις οποίες υπάρχει ήδη άφθονο feedback και υποστήριξη (βλ. Kindle, Kobo, Nook, Onyx κλπ)

Δημοσ.

Μια ερώτηση μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος: σε αρχεία βιβλίων που πήρα από γνωστό μου (μορφή epub) δεν υπήρχε το εξώφυλλο.

Κατέβασα τα εξώφυλλα σε μορφή jpg και τα πέρασα στα βιβλία μέσω του calibre.

Ενώ στο calibre βλέπω κανονικά τα εξώφυλλα, όταν τα μεταφέρω στη συσκευή (kobo glo) δεν τα βλέπω...έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό; Έχει να κάνει με την ανάλυση που το κατέβασα ή με κάτι άλλο;

Καμιά βοήθεια κάποιος;;;

Δημοσ.

εγώ όπως εχω ξαναπει άσχετος ειμαι με αυτα .

πάντως επειδη μένω γερμανία βλέπω το παρακάτω μοντελο παρα πολυ στα μέσα μεταφορας που ειμαι καθε μερα.

http://www.hugendubel.de/1/ebook/ebook.html?cm_sp=Homepage-_-neu_tolino_shine_entdecke-_-Top_Banner

To έχω δει και εγώ σε κάποιο βιβλιοπωλείο,αλλά μετά την εμπειρία του Kobo Glo μου φάνηκε λίγο.

Ωραίο hardware,απλά sub par software.

Επίσης οι περισσότεροι που έβλεπα εγώ στα S-U Bahn είχαν Kindle ή Kobo που τα πουλάν στα Media Markt.

Έτσι θα σου έλεγα να μείνεις στα γνωστά ώστε να μην έχεις τράβαλα με ουσιαστικά no-name συσκευές.

Εάν θέλεις ντε και καλά reader που είναι συνδεδεμένο με γερμανικό βιβλιοπωλείο θα μπορούσες να πας στο Cybook Odyssey HD Light που είναι με το Thalia και προσφέρει ότι υπηρεσία είχε και αυτό που έβαλες,αλλά με καλύτερη συσκευή.

Ειδάλλως μείνε στα top της αγοράς για να ξέρεις τι έχεις πάρει.

Μπορείς εύκολα να περιεργαστείς στο τοπικό media markt τα kobo touch/glo,kindle + Paperwhite ώστε να διαλέξεις αυτό που σε κάνει.

Συμβουλή μου είναι να δώσεις κάτι παραπάνω,αλλά να πάρεις μια πλήρη συσκευή(ή λιγότερα για ελαφρώς χειρότερο hardware σε Kobo touch/kindle).

Τα no-name και το Odyssey δεν έχουν καν λεξικό και αυτό που λες δεν ξέρεις για πόσο και εάν θα υποστηρίζεται από την εταιρία με αναβαθμίσεις.

Δημοσ.

Επανέρχομαι σε αυτό που συζητάγαμε με τον Jaiel. Τελικά μετά από μια καλύτερη ματιά, παρατήρησα ότι και στο δικό μου Cloud του Kindle, δεν εμφανίζονται όλα τα βιβλία αλλά περίπου το... 1/10. Το περίεργο όμως είναι πως ούτε αυτά είναι αγορασμένα. Προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει κάποιο pattern (πχ. αν δείχνει μόνο όσα δεν έχουν μετατραπεί μέσω Calibre) αλλά ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...