kate23 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Καλημέρα! Χτες το παρέλαβα και εγώ το Kobo Glo. Έχω ενθουσιαστεί, νομίζω ότι έκανα την καλύτερη αγορά! Θέλω να περάσω λίγες μέρες μαζί του και θα ετοιμάσω ένα review με φωτογραφίες και ίσως και βίντεο. Ωωω! Μεγειά! Καλά διαβάσματα! :) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Καλημέρα! Χτες το παρέλαβα και εγώ το Kobo Glo. Έχω ενθουσιαστεί, νομίζω ότι έκανα την καλύτερη αγορά! Θέλω να περάσω λίγες μέρες μαζί του και θα ετοιμάσω ένα review με φωτογραφίες και ίσως και βίντεο. Βίντεο, βίντεο! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Καλημέρα! Χτες το παρέλαβα και εγώ το Kobo Glo. Έχω ενθουσιαστεί, νομίζω ότι έκανα την καλύτερη αγορά! Θέλω να περάσω λίγες μέρες μαζί του και θα ετοιμάσω ένα review με φωτογραφίες και ίσως και βίντεο. Μπράβο,κάνε ότι καλύτερο μπορείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristidis540 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 μεγεια κι'απο εμενα... εγω μια ερωτηση θελω να κανω σχετικα με το Κ2pdfopt,εκανα μερικες δοκιμες,τα βιβλια που εκανα επεξεργασια γινανε πολυ μεγαλα τα γραμμματα. Μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση για να βγαινει με πιο μικρα γραμματα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maniaac Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Ναι, υπάρχει η εντολή -odpi. Η προκαθορισμένη της τιμή, είναι στο 190 αν εσύ βάλεις 170 ή 150 θα είσαι μια χαρά. (πχ $ k2pdfopt αρχείο.pdf -odpi 170) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristidis540 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 απο που το αλλαζω αυτο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maniaac Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 απο που το αλλαζω αυτο ? Όπως δείχνει η Site: http://www.willus.com/k2pdfopt/help/windows/k2pdfopt_windows_start_screen.png">εικόνα , αλλά πριν πατήσεις enter γράφεις, πχ -odpi 170, ή όποια άλλη παράμετρο θέλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristidis540 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) ναι πραγματι ηθελε προσθεση διπλα στπο αρχειο. Αυτο που βλεπω ειναι οτι θελει δοκιμες για να βρεις τι ακριβως θα το βαλεις.. αυτο που βλεπω ειναι οσο πιο μικρο το κανεις,τρεχει και ποιο γρηγορα. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2013 από aristidis540 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duvdev Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 ONYX BOOX i62HD FIREFLY 8GB Αν υπάρχει κανείς που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα απ' αυτά θα ήταν καλό να οργανωσουμε μια ομαδική παραγγελία, για να πάρουμε την έκπτωση. Εάν κάποιος το έχει παραγγείλει ήδη, ας μας πει εντυπώσεις, καθώς και την διαδικασία που ακολούθησε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skriker21 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Μια ερώτηση μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος: σε αρχεία βιβλίων που πήρα από γνωστό μου (μορφή epub) δεν υπήρχε το εξώφυλλο. Κατέβασα τα εξώφυλλα σε μορφή jpg και τα πέρασα στα βιβλία μέσω του calibre. Ενώ στο calibre βλέπω κανονικά τα εξώφυλλα, όταν τα μεταφέρω στη συσκευή (kobo glo) δεν τα βλέπω...έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό; Έχει να κάνει με την ανάλυση που το κατέβασα ή με κάτι άλλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 1) Τελειώνω -επιτέλους- την ανάγνωση της χάρτινης έκδοσης του καταπληκτικού The Miracle of St. Anthony (δεν είναι τόσο καλό όσο το Friday Night Lights, όπως το διαφημίζουν, αλλά σίγουρα άξιζε τα λεφτά του). 2) Μπορώ λοιπόν να ξεκινήσω ένα εκ των Lincoln, Team of Rivals, A Life Too Short ή τη σειρά Arabat του Barker. Όλα έχουν κατέβει και έχουν σταλεί στο Kindle 3 αλλά... 3) ...ήγγικεν η ώρα της αγοράς Paperwhite. Το παρήγγειλα πριν λίγα λεπτά. Συνολικό κόστος 159 ευρώ (112 η συσκευή, 17 τα μεταφορικά και 30 τα έξοδα του τελωνείου). 4) Παράλληλα παρήγγειλα αυτή εδώ τη θήκη στα 12 ευρώ (το Amazon πουλάει τις δικές του σε εξωφρενικές τιμές, 30 ευρώ και βάλε). 5) Τώρα απλώς περιμένω. Δεν ελπίζω να το έχω μέχρι τέλος της εβδομάδας, αν και ποτέ δεν ξέρεις... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilverCloak Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Ερώτηση. Αν πάρω το Kindle με τις διαφημίσεις και το φέρω Ελλάδα, θα βλέπω κανονικά τις διαφημίσεις; Θα πάθει κοκομπλόκο το Amazon και θα μου πει στο κλειδώνω μέχρι να το ξαναφέρεις πίσω στο πατρίδα; Γιατί σαν πολλά να θέλει το Kindle Paperwhite. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Το Kindle με τις διαφημίσεις δεν αποστέλλεται Ελλάδα. Τώρα αν στο φέρει κάποιος (ή πας και το πάρεις από Αμέρικα), δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Πριν λίγες ώρες παρέλαβα το Paperwhite. Μερικές σκόρπιες εντυπώσεις: 1. Η παραγγελία έγινε από το αμερικάνικο Amazon και συνολικά κόστισε 159 ευρώ (112 η συσκευή, 17 τα μεταφορικά, 30 τα έξοδα εκτελωνισμού). 2. Έφαγα μια μέρα τζάμπα αναμονή, γιατί "έσκασε" η πληρωμή της πιστωτικής κάρτας. Η τράπεζα (Εθνική) αρχικά μπλόκαρε την πληρωμή, μάλλον γιατί θεώρησε ύποπτη την αγορά από Αμερική. Κι όμως έχω ξαναπαραγγείλει από το Amazon US τουλάχιστον άλλη μία φορά (το προηγούμενο Kindle μου), χωρίς προβλήματα. Το καλό ήταν πως πήραν από μόνοι τους τηλέφωνο για να με ρωτήσουν αν εγκρίνω την αγορά. Πέντε χρόνια τώρα δεν έχουν ξανακάνει τέτοιο πράγμα. Μικρό το κακό, απλώς χάθηκε μια μέρα. 3. Μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες το δέμα ήταν στο Βενιζέλος. Περίπου 18 ώρες πριν φτάσει, μου τηλεφώνησαν από τη UPS για να τους στείλω (με φαξ) την κλασική εξουσιοδότηση εκτελωνισμού. Κανένα πρόβλημα. Μ' αρέσει όμως που στο χαρτί υπογράφουμε ότι τους εξουσιοδοτούμε να εκτελωνίζουν εκ μέρους μας για τα επόμενα 5 χρόνια. Θεωρητικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη δήλωση από το προηγούμενο Kindle. 4α. Σήμερα το μεσημέρι το έφερε ο courier και μου έκαναν εντύπωση δύο πράγματα. Πρώτον η πολύ λιτή συσκευασία. Λιτή σε... επικίνδυνο βαθμό, μιλάμε για ένα λεπτό χάρτινο κουτάκι διαστάσεων 15x25, με 2 εκατοστά ύψος ενώ το "καπάκι" ζήτημα να είχε πάχος 3 χιλιοστά, χωρίς επένδυση από κάτω του. Αν το κουτί έπεφτε, δεν βλέπω πώς θα γλύτωνε η συσκευή. Πόσο μάλλον να έρθει αεροπορικώς από Αμέρικα. Μάλλον θα το είχαν δηλώσει ως σουπερυπερεύθραυστο! 4β. Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση ήταν πως αυτή τη φορά δεν μου έδωσαν τα δικαιολογητικά του εκτελωνισμού. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή βλέπεις όλο αυτό το απίστευτο χαρτομάνι (μιλάμε για 10+ σελίδες έγγραφα) και καταλαβαίνεις ότι πήγαν χαλάλι τα 30 ευρώ. Όσοι έχουν κάνει εκτελωνισμούς από μόνοι τους, φαντάζομαι πως ακόμα θυμούνται τη συγκλονιστική εμπειρία (4-8 ώρες τρέξιμο/αναμονή στα γραφεία του αεροδρομίου και συμπλήρωμα άπειρων αιτήσεων). 5. Όπως το περίμενα, η συσκευασία δεν είχε μέσα πολλά πράγματα. Μόνο δύο πολύ λιτά εγχειρίδια, μάλλον αχρείαστα αφού το full manual υπάρχει ήδη στο Kindle ως ηλεκτρονικό αρχείο. Επίσης περιείχε ένα καλώδιο USB 1,5 μέτρου (το παλιό Kindle είχε μικρότερο καλώδιο). 6. Οι διαστάσεις του Paperwhite είναι οι... αναμενόμενες. Περίπου μία παλάμη πλάτος και μιάμιση ύψος. Στην πράξη είναι ίδιο με το Kindle 3, με τη διαφορά του πληκτρολογίου. Επίσης είναι λεπτότερο αλλά σαν βάρος περίπου τα ίδια (247 το παλιό, 213 το Paperwhite). 7. Μου έκανε εντύπωση πως η Amazon έχει προβλέψει περιπτώσεις... διπλοκατοχής Kindle, οπότε έδωσε στη συσκευή διαφορετικό όνομα (και email) σε σχέση με την πρώτη μου. Επίσης το μόνο που είχε προφορτωμένο ήταν τα λεξικά και το manual, αλλά μέσω του Cloud menu μού εμφανίζει όλα τα βιβλία που έχω στείλει στο Kindle 3 μέσω email (μερικές εκατοντάδες αν και ελάχιστα είναι αγορασμένα...). Δοκίμασα να κατεβάσω 2-3 από αυτά και δούλεψαν άμεσα και χωρίς πρόβλημα. 8. Μόλις άναψε η συσκευή, με υποδέχθηκε με ένα σύντομο interactive tutorial των βασικότερων λειτουργιών. Πιστεύω πως ένας νέος χρήστης θα το βρει πολύ χρήσιμο. 9. Η οθόνη είναι ελαφρώς λευκότερη από του Kindle 3 και έχει μεγαλύτερη ευκρίνεια στο κείμενο. Σε γενικές γραμμές πάντως, όταν τα έβαλα δίπλα-δίπλα, δεν είχαν μεγάλη διαφορά, μια χαρά είναι και οι δύο οθόνες. Αυτή του Paperwhite μάλλον ανακλά λιγότερο φως υπό γωνία. 10. Εννοείται κάθε δύο λεπτά ευχόμουν να είχε κουμπιά, τουλάχιστον για το γύρισμα της σελίδας (ίσως και για το υπερχρήσιμο Back, που στο Kindle 3 βρισκόταν κάτω δεξιά και ήταν πανεύκολο στο πάτημα). Δοκίμασα να γράψω κείμενο και ομολογώ ότι δεν περίμενα να είχε τόσο γρήγορη απόκριση. Επίσης οι δαχτυλιές δεν αποφεύγονται αλλά τουλάχιστον δεν είναι ιδιαίτερα ορατές. 11. Φυσικά ένα μεγάλο αρνητικό είναι η λιγοστή του μνήμη. Μόλις 1,25GB όταν το Kindle 3 είχε πάνω από 3GB. Φυσικά υπάρχει το πλεονέκτημα του Amazon Cloud (που δίνει αρκετά GB), αλλά τα βιβλία που θέλω να μεταφέρω έχουν φτάσει αισίως το 1GB (μαζί με διάφορα μεγάλα σκαναρισμένα PDF) και σχεδόν θα το γεμίσουν. 12. Μόλις άναψα το φως, κατάλαβα τι εννοούν με τις σκιές στο κάτω μέρος της οθόνης. Είναι εμφανέστατες αλλά τουλάχιστον περιορίζονται μόνο σ' αυτό το μέρος ενώ η υπόλοιπη οθόνη έχει αρκετά ομοιόμορφο φωτισμό. Εκεί είναι που υπερέχει κατά κράτος το Kobo Glo. Πιστεύω όμως ότι σιγά-σιγά θα το συνηθίσω και δεν θα το προσέχω καν. Σάμπως και με το φωτάκι που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα ήταν καλύτερη η κατάσταση... 13. Με ξένισε η λειτουργία του airplane mode, που φαίνεται να είναι ο μοναδικός τρόπος να απενεργοποιήσεις το wifi. Ποιος τρελός το σκέφτηκε αυτό το πράγμα; Χάθηκε να βάλουν ένα σκέτο on/off; Δοκίμασα να μπω σε 2-3 σχετικά βαριές ιστοσελίδες και ο browser είχε την αναμενόμενη συμπεριφορά (βλ. αργούσε...) Γενικά το Internet σε αυτές τις συσκευές είναι παραδοσιακά λύση ανάγκης. Εδώ πολλές φορές αργούν τα tablets διπλάσιας και τριπλάσιας τιμής, που υποτίθεται είναι φτιαγμένα γι' αυτή τη δουλειά. 14. Καλή ιδέα η λίστα με τα εξώφυλλα των βιβλίων, αλλά νομίζω θα το "γυρίσω" στους πατροπαράδοτους τίτλους. Πολύ πιο μαζεμένο έτσι. Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις και επιλογές στην πλοήγηση φαίνονται να είναι μέσες-άκρες τα ίδια. Αυτάααα... Θα το δουλέψω λιγάκι και αν βρω κάτι αξιοσημείωτο θα επανέλθω. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jaiel Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Χαζή ερώτηση ίσως, αλλά πώς διαβάζεις από το cloud στο kindle βιβλία που δεν έχεις αγοράσει; Όσα βιβλία έστειλα στο kindle τα διαβάζει σαν personal documents και δεν τα αναγνωρίζει στο cloud Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα