LongTom Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μακρυά από το μαύρο,είναι το χρώμα που δείχνει ΟΛΕΣ τις δακτυλιές από την πρώτη φορά που θα το βγάλεις από την θήκη. Πάρε καλύτερα το γαλάζιο,έτσι και αλλιώς σε όσα φόρουμ είδα όλοι για το μαύρο γκρίνιαζαν(και εγώ μαζί ). Εάν μπορείς να πάρεις θήκη πάρε,είναι το υλικό τέτοιο που τραβάει το άτιμο πολύ το λάδι από τα δάκτυλα δυστυχώς. Κατά τα άλλα είναι απλά κορυφαία συσκευή,εάν είχε και λεξικό της Οξφόρδης θα ήταν η καλύτερη του 2012. 1
james9tito Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μακρυά από το μαύρο,είναι το χρώμα που δείχνει ΟΛΕΣ τις δακτυλιές από την πρώτη φορά που θα το βγάλεις από την θήκη. Πάρε καλύτερα το γαλάζιο,έτσι και αλλιώς σε όσα φόρουμ είδα όλοι για το μαύρο γκρίνιαζαν(και εγώ μαζί ). Εάν μπορείς να πάρεις θήκη πάρε,είναι το υλικό τέτοιο που τραβάει το άτιμο πολύ το λάδι από τα δάκτυλα δυστυχώς. Κατά τα άλλα είναι απλά κορυφαία συσκευή,εάν είχε και λεξικό της Οξφόρδης θα ήταν η καλύτερη του 2012. Δυστυχως και εγω τα ιδια. Ηθελα το μπλε αλλα αμερικη δεν κυκλοφορουσε. Σχετικα με το παραπανω προγαμματακι το δοκιμασα και μετετρεψα ενα pdf. η μετατροπη δεν ειναι τελεια αλλα το βιβλιο διαβαζεται χωρις ζουμαρισματα και μετακινησεις . πολυ χρησιμο Αν καποιος εχει παρει θηκη ας βαλει το λινκ γιατι εγω δεν μπορω να καταληξω καπου και η δικια του απο το fnac δεν ερχεται ελλαδα. οχι κατι ιδιαιτερο απλα να μην ειναι χοντροκομμενη.
nzeppos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει γιατί γίνεται τόση φασαρία με χρώματα και δαχτυλιές, αφού οι περισσότεροι βάζουμε τα ereader σε θήκες που τα καλύπτουν πλήρως και άρα ούτε χρώμα φαίνεται, ούτε και μπορούμε να ακουμπήσουμε κάτι άλλο εκτός απ' την οθόνη.
kate23 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Τώρα που μου το βάλατε στο μυαλό θα το σκέφτομαι κάθε φορά που θα το παίρνω να διαβάζω! Θα πάρω το γαλάζιο τότε, για να μη το 'χω και στο μυαλό μου. james εγώ θα πάρω μια θήκη από το ebay, συγκεκριμένα Site: http://viewitem.eim.ebay.gr/KOBO-GLO-PU-LEATHER-CASE-COVER--CHOOSE-COLOUR-RED-BLACK-PINK-GREEN/111010708395/item">αυτήν Θα πάρω αυτήν γιατί στέκεται κιόλας και πιστεύω πως θα με βολέψει πολύ. Γενικώς στο ebay έχει αρκετές και με πολύ όμορφα σχέδια. Edit: Μόλις το παρήγγειλα, δεν άντεξα ούτε μέχρι το πρωί να περιμένω. Το πήρα σε γαλάζιο και θα έρθει το αργότερο Τρίτη πιστεύω. (2-3 εργάσιμες μέρες λέει.) Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια παιδιά, πραγματικά με βοηθήσατε να καταλήξω επιτέλους! (και να αποφύγω και τις δαχτυλιές!!!) P.S Ανυπομονώ ήδη!!! Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2013 από kate23
LongTom Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει γιατί γίνεται τόση φασαρία με χρώματα και δαχτυλιές, αφού οι περισσότεροι βάζουμε τα ereader σε θήκες που τα καλύπτουν πλήρως και άρα ούτε χρώμα φαίνεται, ούτε και μπορούμε να ακουμπήσουμε κάτι άλλο εκτός απ' την οθόνη. Ποιοι περισσότεροι;Εγώ 3 readers έχω και μόνο μια θήκη sleeve έχω και εκείνη την είχε τζάμπα το Orizon. Τώρα που μου το βάλατε στο μυαλό θα το σκέφτομαι κάθε φορά που θα το παίρνω να διαβάζω! Θα πάρω το γαλάζιο τότε, για να μη το 'χω και στο μυαλό μου. james εγώ θα πάρω μια θήκη από το ebay, συγκεκριμένα Site: http://viewitem.eim.ebay.gr/KOBO-GLO-PU-LEATHER-CASE-COVER--CHOOSE-COLOUR-RED-BLACK-PINK-GREEN/111010708395/item">αυτήν Θα πάρω αυτήν γιατί στέκεται κιόλας και πιστεύω πως θα με βολέψει πολύ. Γενικώς στο ebay έχει αρκετές και με πολύ όμορφα σχέδια. Edit: Μόλις το παρήγγειλα, δεν άντεξα ούτε μέχρι το πρωί να περιμένω. Το πήρα σε γαλάζιο και θα έρθει το αργότερο Τρίτη πιστεύω. (2-3 εργάσιμες μέρες λέει.) Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια παιδιά, πραγματικά με βοηθήσατε να καταλήξω επιτέλους! (και να αποφύγω και τις δαχτυλιές!!!) P.S Ανυπομονώ ήδη!!! Μπράβο,αν και με θήκη ίσως δεν είχες πρόβλημα.Αλλά όπως και να έχει έχεις κάνει καλή επιλογή.
skriker21 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα, Διαβάζοντας πολύ τις σελίδες αυτού του forum και μετά τη σχετική έρευνα αγοράς, είμαι και εγώ (ενθουσιώδης) κάτοχος του kobo glo. Μια απορία: κάνω αυτά που αναφέρονται σε post και σχετικό λινκ παραπάνω για την δημιουργία ραφιών αλλά δεν μου τα μεταφέρει στο kobo...τι κάνω λάθος;;;
LongTom Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα, Διαβάζοντας πολύ τις σελίδες αυτού του forum και μετά τη σχετική έρευνα αγοράς, είμαι και εγώ (ενθουσιώδης) κάτοχος του kobo glo. Μια απορία: κάνω αυτά που αναφέρονται σε post και σχετικό λινκ παραπάνω για την δημιουργία ραφιών αλλά δεν μου τα μεταφέρει στο kobo...τι κάνω λάθος;;; Αυτό καλύτερα να το ρωτήσεις το mobileread.com που οι τύποι έχουν τεράστια εμπειρία στο θέμα(προσωπικά δεν είχα ιδέα πως να το κάνω και εάν δεν έβγαινε με την μια θα το παρατούσα,και την συσκευή).
skriker21 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Αυτό καλύτερα να το ρωτήσεις το mobileread.com που οι τύποι έχουν τεράστια εμπειρία στο θέμα(προσωπικά δεν είχα ιδέα πως να το κάνω και εάν δεν έβγαινε με την μια θα το παρατούσα,και την συσκευή). Θα σε ρωτήσω το προφανές πρώτα: οι ονομασίες των ραφιών που έβαλες είναι στα αγγλικά ή στα ελληνικά; έχω βάλει ελληνικές ονομασίες για αυτό ρωτάω... EDIT: Τελικά έκανα πάλι όλα τα βήματα από την αρχή και τα κατάφερα, κάτι έκανα λάθος φαίνεται...με έσωσαν πάντως τα ράφια γιατί δεν μπορούσα να τα έχω χύμα.... Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2013 από skriker21
james9tito Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 αν και δεν ασχοληθηκα εκτενως βρηκα τον τροπο δημιουργιας ραφιων δυσνοητο . αν μπορεις να δωσεις καποιο τιπ να με βοηθησεις θα ημουν ευγνωμων
kate23 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Εγώ δεν το έχω ακόμη και πιστεύω θα φτάσει από Δευτέρα. Θα δοκιμάσω σίγουρα να φτιάξω ράφια. Αν δεν τα έχεις καταφέρει μέχρι τότε - και τα καταφέρω εγώ - θα σε βοηθήσω. edit: Guys, άρχισα να μετατρέπω μερικά pdf να τα έχω έτοιμα και παρατήρησα ότι παίρνουν πάρα πολύ ώρα. Πχ, ένα pdf 3.5 ΜΒ έκανε περίπου 1 ώρα να το μετατρέψει (σε 37ΜΒ). Και σας τόσην ώρα κάνει? Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2013 από kate23
giann Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ Στο FaceBook έχει δημιουργηθεί η ομάδα «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ». Όσοι είστε χρήστες του FB θα βρείτε μια ποικιλία τίτλων που ανεβαίνουν καθημερινά και ένα αρχείο βιβλίων που μεγαλώνει συνεχώς. http://www.facebook.com/groups/185666773975/ 5
nzeppos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) edit: Guys, άρχισα να μετατρέπω μερικά pdf να τα έχω έτοιμα και παρατήρησα ότι παίρνουν πάρα πολύ ώρα. Πχ, ένα pdf 3.5 ΜΒ έκανε περίπου 1 ώρα να το μετατρέψει (σε 37ΜΒ). Και σας τόσην ώρα κάνει? Αν μιλάς για το k2pdfopt, σίγουρα δεν κάνει τόσο πολύ. Αλλά μάλλον εξαρτάται και από το είδος του PDF. Μία από τις αρχικές δοκιμές που είχα κάνει ήταν πάνω σε PDF άνω των 3ΜΒ (με τη μετατροπή έφτασε στα 30φεύγα) και η διαδικασία πήρε ένα πεντάλεπτο. Χρησιμοποίησα τις default ρυθμίσεις, δεν πείραξα απολύτως τίποτα. Οι υπόλοιπες δοκιμές είχαν σαφώς μικρότερους χρόνους. Παρατήρησα ότι κατά τη μετατροπή το CPU usage έφτανε το 95-100%, άρα μήπως έτρεξες το πρόγραμμα σε αργό PC; Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2013 από nzeppos
nzeppos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Έκανα άλλη μια δοκιμή τώρα με ανάμικτα αποτελέσματα. Το αρχείο ήταν το Σιλμαρίλιον του Τόλκιν (που ο μπάρμπας το κυκλοφορεί σε μια μετριότατη σκαναρισμένη έκδοση PDF). Αρχικό μέγεθος 14 ΜΒ, τελικό περίπου 35 και η μετατροπή πήρε όχι παραπάνω από 2-3 λεπτά. Ένα πρόβλημα ήταν ότι σε αρκετές σελίδες το κείμενο αραίωνε αρκετά και δεν γινόταν σωστό text wrapping. Έλυσα το πρόβλημα αλλάζοντας τα output DPI (από τα default 167 πήγα στα 140) αλλά και πάλι το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Σε κακοσκαναρισμένα αρχεία δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα... Παρ' ολ' αυτά κάπως διαβάζεται (αν και προσωπικά θα πάω πάσο, αφού το έχω και σε χάρτινη μορφή εδώ και 20 χρόνια).
kate23 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δεν ξέρω γιατί αργεί τόσο στο δικό μου laptop. Δοκίμασα στο laptop του φίλου μου και έκανε 3 λεπτά να μετατρέψει ένα pdf που στο δικό μου έκανε πάνω από μισή ώρα. Επίσης, στο δικό μου laptop τα αρχεία καταλήγουν πιο μεγάλα, πχ ένα στου φίλου μου βγήκε 27mb και στο δικό μου 37mb :/ Παρατήρησα ότι όσο ανεβαίνουν τα mb τόσο πιο πολύ αργεί. Στην αρχή ανεβαίνει 100-200kb το δευτερόλεπτο και μετά ανεβαίνει 50kb τα 2 δευτερόλεπτα. :/ Τέλος πάντων, θα τα μετατρέπω στο δικό του ή θα βάλω μερικά το βράδυ.
skriker21 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 αν και δεν ασχοληθηκα εκτενως βρηκα τον τροπο δημιουργιας ραφιων δυσνοητο . αν μπορεις να δωσεις καποιο τιπ να με βοηθησεις θα ημουν ευγνωμων Στα ελληνικά συνοπτικά ο οδηγός: Προσθήκη στήλης στο calibre Προτιμήσεις | Πρόσθεσε δικές σου στήλες Πατάμε το + Γράφουμε όνομα στο Lookup Name πχ myshelves και στο Column heading My Shelves Διαμόρφωση του Kobo Touch driver Προτιμήσεις| Για προχωρημένους| Πρόσθετα Διεπαφή συσκευής πρόσθετα και ψάχνουμε για τον KoboTouch driver Με το KoboTouch επιλεγμένο, διαλέγουμε Customize plugin Στην περιοχή για τις πληροφορίες του ραφιού , γράφουμε #myshelves, series.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα