Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οκ, ευχαριστώ.

Όχι, δεν θα το πάρω αποκλειστικά για comics και pdf. Το θέλω μόνο για βιβλία αλλά θα δοκιμάσω και μερικά comics που έχω. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1) Είπαμε, τα pdf τα ξεχνάμε :P Έχοντας δοκιμάσει να διαβάσω κόμικ στο Kindle3, μπορώ να πω ότι η εμπειρία είναι απολύτως απογοητευτική. Δεν αξίζει τον κόπο. Αντιθέτως τα κόμικ είναι απόλαυση σε 10άρι tablet.

2) Το μειονέκτημα του Kobo Glo έναντι του KPW (τουλάχιστον από όσα διαβάζω) είναι πως ο ελάχιστος φωτισμός του πρώτου παραμένει σχετικά έντονος (σε σχέση με τον αντίστοιχο του Paperwhite). Αυτό μάλλον είναι θέμα συνήθειας και δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.

3) Το κουμπί Back στο Kindle είναι απίστευτα χρήσιμο, γιατί κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Αν πχ. διαβάζω ένα βιβλίο και ανατρέξω μια στιγμή στο λεξικό ή στα περιεχόμενα του βιβλίου (ή ακόμα και στα κεντρικά μενού, στον browser κλπ), με το Back μπορώ να γυρίσω ακριβώς εκεί που ήμουν (δηλ. στη συγκεκριμένη σελίδα του βιβλίου). Δεν ξέρω πώς γίνεται η αντίστοιχη διαδικασία στο Kobo. Μάλλον κι αυτό είναι θέμα συνήθειας, αλλά εμένα με έχει βολέψει αρκετά η συγκεκριμένη δυνατότητα.

4) Γυρίζοντας στα πάθη μου και στο ΛΑΘΟΣ που έκανα να αγοράσω ebook από ελληνικό (περίπου) βιβλιοπωλείο, πήρα την εξής παροιμιώδη απάντηση από το ebooks.ekirikas.com: "Το ebook που αγοράσατε έχει τελειώσει"... Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Επιπλέον ζητούν αριθμό τραπέζης για επιστροφή των χρημάτων, όταν η αγορά έχει γίνει μέσω Paypal. Τι γελοιότητες ρε παιδιά...

5) Torrent και πάλι torrent (δεν θα βαρεθώ ποτέ να το λέω).

• Like 2

Θα συμφωνησω για τα pdf θελει απειρη υπομονη

Για το φως θα επιμεινω και μιλαω εκ πειρας δεν υπαρχει κανενα προβλημα . Ειναι ομοιομορφο και καθολου εκτυφλωτικο. Εγω το εχω μόνιμα στο 20% περιπου και δεν με ενοχλει καθολου ακομη και σε πολυωρο διαβασμα.

Το κουμπι back υπαρχει στο glo οταν διαβαζεις , δηλαδη πατας καπου σε μια παραπομπη , σε οδηγει στο τελος του κεφαλαιου να τη διαβασεις και με το back σε επαναφερει εκει που ησουν. Οταν κανεις κατι αλλο π.χ. browser πατας "Home" και αμεσως εμφανιζεται το βιβλιο που διαβαζεις στην κεντρικη οθονη. Οποτε με ενα πατημα ακομα σε μεταφερει εκει που ειχες σταματησει.

Torrent συμφωνω αλλα ελληνικα δεν εχω βρει οποτε καποια τα αγοραζω αλλα απο αξιοπιστα site . 

Εγώ στο Kindle 4 είχα διαβάσει το walking dead που είναι ασπρόμαυρο έτσι κ αλλιώς αλλά και πάλι δε το ευχαριστιέσαι. Για pdf δε το συζητάω καν. Το τρίξιμο των νυχιών σε πίνακα είναι πιο ευχάριστη εμπειρία. Ιδίως αν είναι σε διαστάσεις Α4... :fear:

Ζέππο έχεις πμ btw. ;)

Όσοι έχετε e-readers δείτε το K2pdfopt. Βελτιστοποιεί αρχεία pdf και djvu ώστε να διαβάζονται εύκολα σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες, tablets και κινητά. Δουλεύει πολύ καλά ακόμα και με τα σκαναρισμένα pdf· το δοκίμασα (παρόλο που δεν έχω φορητή συσκευή ανάγνωσης, αλλά σκέπτομαι να πάρω) και με εντυπωσίασε. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι το αρκετά μεγάλο μέγεθος των παραγόμενων pdf (αυτό μπορεί να αλλάξει από τις ρυθμίσεις, αλλά δεν πειραματίστηκα αρκετά).

Η σελίδα του προγράμματος: http://www.willus.com/k2pdfopt

Επειδή είναι command line πρόγραμμα, το δούλεψα με front end το k2pdfopt GUI:

http://www.students.uni-marburg.de/~Wallauej/k2pdfoptgui/k2pdfoptgui.html

• Like 3

Λοιπόν, έκανα μια πολύ γρήγορη δοκιμή (ένα σκαναρισμένο βιβλίο του Tolkien) κι ενώ ομολογώ πως δεν περίμενα πολλά, το τελικό αποτέλεσμα με εντυπωσίασε! Το converted pdf δημιουργήθηκε σε λιγότερο από 5 λεπτά και διαβάζεται στο Kindle τέλεια. Σε σημείο που να "ψήνομαι" να μετατρέψω πολλά pdf βιβλία που έχω μαζέψει και τόσο καιρό δεν τολμούσα να περάσω στο ereader.

Το μόνο κακό είναι το μέγεθος, αφού τα -αρχικά- 8ΜΒ έγιναν σχεδόν 30. Δεν δοκίμασα να παίξω με τις ρυθμίσεις, αλλά ακόμα κι έτσι το τίμημα είναι μικρό.

Όσοι έχετε e-readers δείτε το K2pdfopt. Βελτιστοποιεί αρχεία pdf και djvu ώστε να διαβάζονται εύκολα σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες, tablets και κινητά. Δουλεύει πολύ καλά ακόμα και με τα σκαναρισμένα pdf· το δοκίμασα (παρόλο που δεν έχω φορητή συσκευή ανάγνωσης, αλλά σκέπτομαι να πάρω) και με εντυπωσίασε. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι το αρκετά μεγάλο μέγεθος των παραγόμενων pdf (αυτό μπορεί να αλλάξει από τις ρυθμίσεις, αλλά δεν πειραματίστηκα αρκετά).

Η σελίδα του προγράμματος: http://www.willus.com/k2pdfopt

Επειδή είναι command line πρόγραμμα, το δούλεψα με front end το k2pdfopt GUI:

http://www.students.uni-marburg.de/~Wallauej/k2pdfoptgui/k2pdfoptgui.html

Φαίνεται ενδιαφέρον, αλλά με τα Ελληνικά τί γίνεται τα αναγνωρίζει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα με τα ελληνικά, αφού τουλάχιστον στην περίπτωση των σκαναρισμένων PDF δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί τεχνικές OCR. Θα κάνω 2-3 δοκιμές ακόμα με ελληνικά PDF (σκαναρισμένα και μη) και θα επανέλθω.

edit:

1) PDF κειμένου με νέα και αρχαία ελληνικά μετατράπηκε χωρίς προβλήματα. Το τελικό PDF είναι μορφής εικόνας. Και πάλι είχαμε το θέμα με το μέγεθος, καθώς τα 320kB έγιναν αισίως 3ΜΒ.

2) PDF μικτό, 200 σελίδων, με κείμενο σε νέα ελληνικά και πολλές σκαναρισμένες παραθέσεις σε αρχαία ελληνικά μετατράπηκε κι αυτό χωρίς προβλήματα μέσα σε λιγότερο από λεπτό. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στο σκαναρισμένο κείμενο αφαιρέθηκαν τα πλαίσια και το background έγινε λευκό. Επίσης για κάποιο περίεργο λόγο το μέγεθος παρέμεινε σταθερό στα 14ΜΒ. Υπάρχουν βέβαια κάποια κουσούρια, όπως ότι σε αρκετά σημεία το αρχαιοελληνικό κείμενο έχει αραιώσει, αλλά από το τίποτα...

Επεξ/σία από nzeppos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και 'γω το δοκίμασα και μου φαίνεται μια χαρά! Θα μπορώ να διαβάσω και τα pdf που ήθελα! :D :D :D

(Έχω 9-10 του Stephen King στα Ελληνικά και 5 του Jo Nesbo (σκαναρισμένα όμως του Nesbo) όποιος ενδιαφέρεται μου στέλνει πμ) :)

Απ' ότι είδα στο επόμενο patch θα περάσει και ρυθμίσεις για kobo glo οπότε θα το πατάω αμέσως. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι αργεί αρκετά να τα μετατρέψει. Πχ, ένα pdf 250 σελίδων έκανε μισή ώρα. :/

Ευχαριστούμε πολύ για το πρόγραμμα accipio! :)

Btw, περιμένω ένα μαγαζί να φέρει το Kobo Glo σε μαύρο γιατί μου αρέσει πιο πολύ και μου είπαν ότι από εβδομάδα θα έρθει! :D :D :D

Επεξ/σία από kate23

Πολύς λαός τελικά επέλεξε το Glo.

Καλά έκανα τελικά και έκανα το πρώτο review :P .

Πάντως ελπίζω να μην την πάθατε σαν και εμένα και πήρατε το μαύρο.

Φίλε/η kate23 εάν το πάρεις πρόσεξε να μην είναι μαύρο γιατί οι δακτυλιές φαίνονται πολύ και δεν φεύγουν εύκολα(μάλλον δύσκολα θα έλεγα).

Κατά τα άλλα καλορίζικο να είναι και δεν θα μετανιώσεις από ποιότητα ανάγνωσης.

Πολύς λαός τελικά επέλεξε το Glo.

Καλά έκανα τελικά και έκανα το πρώτο review :P .

Πάντως ελπίζω να μην την πάθατε σαν και εμένα και πήρατε το μαύρο.

Φίλε/η kate23 εάν το πάρεις πρόσεξε να μην είναι μαύρο γιατί οι δακτυλιές φαίνονται πολύ και δεν φεύγουν εύκολα(μάλλον δύσκολα θα έλεγα).

Κατά τα άλλα καλορίζικο να είναι και δεν θα μετανιώσεις από ποιότητα ανάγνωσης.

:o :O :o

Δαχτυλιές? Στο πίσω μέρος εννοείς έτσι? Γιατί ούτως η άλλως η οθόνη ίδια είναι. Και το θέλω σε μαύρο ρε γαμώτο... :/ Το βρίσκω και σε γαλάζιο αλλά δεν μ' αρέσει. Θα πάρω και θήκη από ebay οπότε υποθέτω δε θα του κάνω τόσες δαχτυλιές.

P.S: Female here! :P

Αυτό πιστεύω κι εγώ. Λογικά η θήκη θα καλύπτει τα πάντα εκτός της οθόνης, οπότε δύσκολα να καταφέρεις να το λερώσεις.

οι δαχτυλιες στο μαυρο είναι μεγαλο θεμα ,τουλαχιστον σε μενα που ειμαι ιδιοτροπος με αυτα. παρολο που παντα διαβαζω με πεντακαθαρα χερια στο κατω μερος (εκει πυο γραφει kobo) εχει καποιες δαχτυλιες μονιμες επειδη το κραταω απο εκεινο το σημειο.

Με διχάζετε τώρα! :P Επειδή θα μου το φέρει ένας φίλος από Αθήνα και στο μαγαζί μου είπαν ότι θα το έχουν την Τρίτη το μαύρο και ο φίλος μου θα είναι εκεί ως την Τρίτη, αν το φέρουν τελικά σε μαύρο θα του πω να το πάρει μαύρο. Αν δεν το φέρουν θα του πω να μου φέρει το γαλάζιο :) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...