Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις συνειδητοποίησα ότι το kindle paperwhite το αγοράζεις από το αμερικάνικο amazon και όχι από το αγγλικό. Αυτό σημαίνει ότι αν το παραγγείλω θα περάσει τελωνείο? :/

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μόλις συνειδητοποίησα ότι το kindle paperwhite το αγοράζεις από το αμερικάνικο amazon και όχι από το αγγλικό. Αυτό σημαίνει ότι αν το παραγγείλω θα περάσει τελωνείο? :/

Ναι.

Αλλά από όσο ξέρω στην τελική τιμή βάζουν και το τελωνείο μέσα.

Εάν έχεις γνωστό σε ΗΒ,Γερμανία,Ιταλία,Ισπανία ειναι καλύτερα να τους πεις να στο φέρουν.

Δημοσ.

ναι εκτός αν τη γλυτώσεις λέγοντάς τους να βάλουν αξία κάτω από 50 δολλάρια και να το γράψουν ως gift.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντα έτσι γινόταν με όλα τα Kindle που έχουν κυκλοφορήσει. Μπορούμε να παραγγείλουμε μόνο από Αμερική, εννοείται με έξτρα χρέωση στο τελωνείο. H οποία χρέωση προ-υπολογίζεται από το Amazon στα 29-30 ευρώ και ενσωματώνεται στην τελική τιμή, με την εγγύηση ότι αν τελικά πληρώσεις λιγότερο θα πάρεις τα έξτρα λεφτά πίσω και αν πληρώσεις περισσότερο το Amazon θα καλύψει το έξτρα κόστος. Στην πράξη βέβαια δεν γίνεται τίποτα από τα δύο, αφού η τιμή αυτή φαίνεται να είναι προσυμφωνημένη.

Το Kindle κάνει 2-3 μέρες το πολύ να έρθει στην πόρτα του σπιτιού σου με courier και όταν το δέμα φτάσει στο αεροδρόμιο, θα σου ζητήσουν να τους στείλεις εξουσιοδότηση με fax ή (νομίζω) με email για να κάνουν αυτοί τον εκτελωνισμό για σένα. Όποιος έχει κάνει ποτέ εκτελωνισμό στη ζωή του, φαντάζομαι θα ξέρει πως είναι καλύτερα σκλάβος στα ορυχεία της Σικελίας, παρά να πηγαινοέρχεσαι επί μισή και πλέον μέρα στα διάφορα γραφεία του τελωνείου στο Ελ. Βενιζέλος.

ναι εκτός αν τη γλυτώσεις λέγοντάς τους να βάλουν αξία κάτω από 50 δολλάρια και να το γράψουν ως gift.

Το Amazon (όπως και κάθε σοβαρός και μεγάλος πωλητής) δεν πρόκειται ποτέ να κάνει τέτοιο πράγμα. Πάντα γράφουν στο δέμα την πραγματική αξία του πακέτου, ό,τι και να τους πεις. Αυτό το τέχνασμα συνήθως εφαρμόζεται στους μικρότερους πωλητές του ebay, που είναι και πιο ευέλικτοι. Ωστόσο οι τελωνειακοί γνωρίζουν αυτά τα κόλπα καλύτερα από μας και δεν υπάρχει περίπτωση αν πχ. στείλεις κάτι αναγνωρίσιμο -όπως ηλεκτρονική συσκευή (πχ. laptop)- ή κάτι ογκώδες, όπως καμια... δεκαριά ζευγάρια παπούτσια, να το αφήσουν να περάσει. Θα βαρέσουν έξοδα εκτελωνισμού, ό,τι και να γράφει πάνω το δέμα.

Επιπλέον σε αυτή την περίπτωση το δέμα θεωρητικά ασφαλίζεται μόνο για το ποσό που αναγράφεται πάνω του, άρα αν χαθεί δεν είναι απίθανο ο πωλητής να θέλει να σε αποζημιώσει μόνο για αυτά τα <50 ευρώ.

Σχετικά με τα ebooks τώρα, έκανα πρόσφατα δύο αγορές (κάτι πάρα-πάρα-πάρα πολύ σπάνιο για μένα, αφού το 99% των βιβλίων το -γκουχ, γκουχ- κατεβαζω ή έστω το παραγγέλνω μεταχειρισμένο σε χάρτινη μορφή από alibris σε τιμές ξεφτίλας). Η πρώτη αγορά ήταν από Kobobooks (έχω ξαναψωνίσει από εκεί) και όλα πήγαν καλά. Κατέβασα το epub μέσω του Adobe Digital Editions και με συνοπτικές διαδικασίες το ξεκλείδωσα με τα plugins του Calibre και το μετέτρεψα σε mobi, ώστε να το στείλω στο Kindle. Btw, πρόκειται για τη βιογραφία του Robert Enke και θεωρείται εξαιρετικό βιβλίο.

Η δεύτερη αγορά όμως (και η πρώτη που κάνω ever από ελληνικό ebook-store) μέχρι στιγμής έχει καταλήξει σε τραγέλαφο. Πρόκειται για το μαγαζί ebooks.ekirikas.com, με έδρα τη Ν. Υόρκη και παράρτημα στην Ακαδημίας στην Αθήνα. Μετά την αγορά (και την έξτρα χρέωση για τη χρήση Paypal...) το βιβλίο δεν κατεβαίνει. Το αρχείο .acsm φαίνεται να έχει λάθος book ID για το repository του κεντρικού DRM server και προσπαθώ από χθες να βγάλω άκρη. Παρά τις δύο άμεσες απαντήσεις που μου έδωσαν (σε greeklish...), ακόμα περιμένω να δώσουν λύση. Θα πρότεινα κάποια επιφύλαξη για το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο, αν και θα ενημερώσω για οποιαδήποτε εξέλιξη πάνω στο θέμα.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντα έτσι γινόταν με όλα τα Kindle που έχουν κυκλοφορήσει. Μπορούμε να παραγγείλουμε μόνο από Αμερική, εννοείται με έξτρα χρέωση στο τελωνείο. H οποία χρέωση προ-υπολογίζεται από το Amazon στα 29-30 ευρώ και ενσωματώνεται στην τελική τιμή, με την εγγύηση ότι αν τελικά πληρώσεις λιγότερο θα πάρεις τα έξτρα λεφτά πίσω και αν πληρώσεις περισσότερο το Amazon θα καλύψει το έξτρα κόστος. Στην πράξη βέβαια δεν γίνεται τίποτα από τα δύο, αφού η τιμή αυτή φαίνεται να είναι προσυμφωνημένη.

Το Kindle κάνει 2-3 μέρες το πολύ να έρθει στην πόρτα του σπιτιού σου με courier και όταν το δέμα φτάσει στο αεροδρόμιο, θα σου ζητήσουν να τους στείλεις εξουσιοδότηση με fax ή (νομίζω) με email για να κάνουν αυτοί τον εκτελωνισμό για σένα. Όποιος έχει κάνει ποτέ εκτελωνισμό στη ζωή του, φαντάζομαι θα ξέρει πως είναι καλύτερα σκλάβος στα ορυχεία της Σικελίας, παρά να πηγαινοέρχεσαι επί μισή και πλέον μέρα στα διάφορα γραφεία του τελωνείου στο Ελ. Βενιζέλος.

Ευχαριστώ για την απάντηση και τις πληροφορίες. Δεν έχω ιδέα από εκτελωνισμούς και επίσης δεν έχω ούτε fax. XD Και δε μένω και Αθήνα οπότε φοβάμαι μη γίνει καμιά χαζομάρα και πρέπει να στείλω γνωστούς να τρέχουν για μένα (αν γίνεται καν αυτό).

Τώρα έβαλα στο καλάθι μου το Kindle για να δω τι τελικό ποσό θα βγάλει και έχει επιλογή να σου βγάλει το τελικό ποσό μαζί με τα έξτρα για taxes, τελωνείο υποθέτω, και το αποτέλεσμα είναι 172 δολάρια δηλαδή 131 ευρώ. Δε μου φαίνονται και πολλά μιας και κάπου τόσο έβγαινε και από Amazon Αγγλίας. (Αν και αν είχα κάποιον Αμερική θα πλήρωνα κανονικά μόνο 90 ευρώ)

Οπότε το μόνο πρόβλημά μου είναι το τελωνείο. Τι εξουσιοδότηση πρέπει να στείλω? :/  Νομίζω πως υπάρχει ένας οικογενειακός φίλος που είναι τελωνειακός και αν καταφέρω να με βοηθήσει έχει καλώς.

Επεξ/σία από kate23
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Όταν με το καλό το Kindle φτάσει στο αεροδρόμιο, θα σε πάρουν τηλέφωνο από την εταιρεία courier να σε ενημερώσουν ότι μπορούν να κάνουν αυτοί τον εκτελωνισμό για εσένα.

Παράλληλα θα σου στείλουν με email ένα αρχείο .doc στο οποίο θα πρέπει να συμπληρώσεις όνομα, ΑΔΤ, ΑΦΜ κλπ και να τους το στείλεις με fax. Ίσως αν τους πεις ότι δεν έχεις fax και μπορείς να απαντήσεις μόνο μέσω email (στέλνοντάς πίσω το .doc συμπληρωμένο) να το δεχθούν και να βάλουν μια υπογραφή για εσένα. Δεν είμαι σίγουρος πάντως. Εγώ θυμάμαι τους είχα στείλει και fax και email (εννοείται το δεύτερο χωρίς υπογραφή).

Όπως και να 'χει για ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε. Το σημαντικότερο είναι πως η τιμή που θα πληρώσεις στο checkout του Amazon, θα είναι και η τελική. Δεν πρόκειται να έχεις καμία επιβάρυνση.

ps: παρ' του και μια θηκούλα από ebay ή από το ίδιο το Amazon, αμαρτία να μην έχει μια ωραία δερμάτινη θήκη :)

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Οκ, με έπεισες και πήγε πάλι 100% ότι θα το πάρω. Σε καμιά βδομάδα πιστεύω θα το παραγγείλω. (εκτός αν γίνει καμιά στραβή :/ )

Ναι, εννοείται ότι θα πάρω και μια θήκη, αν και όποια και να διαλέξω από το amazon.com μου λέει ότι δεν μπορεί να αποσταλεί οπότε θα πάω προς ebay μεριά. :) Θα σας ενημερώσω :) Thanks again. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχει η μέρα σήμερα... Αγορά προ ολίγων λεπτών από το perizitito.gr και αμέσως μετά τη διαδικασία πληρωμής στη winbank, "έσκασε" το site τους κατά το τελικό redirection (από την τράπεζα προς το μαγαζί). Για περίπου 10' δεν έμπαινε καθόλου. Το αποτέλεσμα είναι η τράπεζα να έχει δεσμεύσει τα χρήματα και να μου έχει στείλει το σχετικό email, αλλά στο site η αγορά να φαίνεται σαν να μην έχει γίνει και το καλάθι εξακολουθεί να είναι γεμάτο και να περιμένει checkout...

Ρε, torrent και πάλι torrent! Μόνο αυτό δουλεύει τελικά.

update: τελικά μάλλον έγινε χειροκίνητο settlement της παραγγελίας, γιατί μόλις με ενημέρωσαν ότι την έχουν λάβει κανονικά και πλέον φαίνεται στο site (με ώρα πραγματοποίησης προ ενός λεπτού). Όσο για τo ebooks.ekirikas.com κι αυτοί είπαν ότι μέχρι αύριο θα έχουν λύσει το πρόβλημα.

Εγώ όμως επιμένω, torrent και πάλι torrent.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά, το τελικό αποτέλεσμα είναι 192 δολάρια τα οποία είναι 150 ευρώ. Πρέπει να αγοράσω αυτό που έχει τιμή 139 δολάρια και όχι αυτό με τα 119 :/ Μου φαίνεται λίγο (έως πολύ) άκυρο αυτό. Αφού θα πληρώσω ούτως ή άλλως παραπάνω για τελωνείο και για αποστολή, για ποιον λόγο να πληρώσω και άλλα 20 ευρώ?

Όπως βλέπετε έχω απελπιστεί :P

Edit: Τώρα επίσης ανακάλυψα ότι το paperwhite δε διαβάζει epub (είχα δει σε ένα site ότι διάβαζε αλλά μόλις παρατήρησα στο site της amazon ότι δεν το λέει) οπότε μάλλον δεν μου κάνει σαν ereader. :( Όλα τα βιβλία που έχω είναι epub και αν και έχω μετατρέψει μερικά σε mobi με το calibre χωρίς κάποιο δε θέλω να έχω τέτοιο πρόβλημα στο μέλλον και να μη μπορώ να διαβάσω κάποιο βιβλίο. :/

Οπότε στο ψάξιμο ξανά. Κοιτάζω το Kobo Glo και έχει λιγάκι τσιμπημένη τιμή. Ελλάδα και Αγγλία το βρίσκω 160 ευρώ. :/ (Good luck σε όποιον ψάχνει ebook reader :P )

Επεξ/σία από kate23
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την ακρίβεια το Paperwhite έχει τελική τιμή περίπου 156 ευρώ (110 η συσκευή, 16 τα μεταφορικά και 30 το τελωνείο). Το κοίταξα πριν λίγο γιατί σκοπεύω να πάρω δύο, μάλλον αύριο. Βλέπετε έτυχε να πάρω σήμερα στη δουλειά το Kindle3 και μόλις το είδε κάποιος συνάδελφος αμέσως εντυπωσιάστηκε και ψήθηκε να αγοράσει ereader. Κλασική αντίδραση οποιουδήποτε δει οθόνη e-ink από κοντά για πρώτη φορά :P

Ευτυχώς το Amazon επιτρέπει αποστολή δύο Kindle σε μία παραγγελία (όχι περισσότερα όμως) και άρα θα γλιτώσουμε και κάποια μεταφορικά. Το κόστος του τελωνείου όμως αυξάνεται στα 66 ευρώ, υπερδιπλάσιο των 29,40 που είναι κανονικά. Συνολικά θα πάει γύρω στα 308 ευρώπουλα.

Η έκδοση των $119 που λέει η kate23 αντιστοιχεί στο Kindle με τις διαφημίσεις, που απ' όσο γνωρίζω δεν στέλνεται στην Ελλάδα ούτως ή άλλως. Για εμάς υπάρχει μόνο η έκδοση των $139.

Όλα τα epub μετατρέπονται σε mobi μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και κατά 99.99% χωρίς κανένα πρόβλημα. Προσωπικά δεν κάνω καν διάκριση μεταξύ των δύο format, υπό την έννοια ότι δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να αγοράσω το Kobo Glo (το οποίο ακόμα δεν έχω καταλάβει αν υποστηρίζει mobi, οι μισοί λένε ναι κι οι υπόλοιποι όχι). Γιατί μέσα σε μισή ώρα θα μετέτρεπα μαζικά όλα μου  τα mobi σε epub και θα τελείωνε η υπόθεση. Ο λόγος που μάλλον δεν θα το επιλέξω είναι το υποδεέστερο λεξικό του και γενικά ότι έχω βολευτεί πολύ με το οικοσύστημα της Amazon

Γενικά πάντως βρίσκω λογική την τιμή του Kobo Glo, γιατί τα αξίζει πραγματικά τα λεφτά του. Δεν πρόκειται να το βρεις φθηνότερο (edit: υπάρχουν πρόσφατες αναφορές στο συγκεκριμένο νήμα για αγορά του Kobo στα 148 ευρώ). Αν δεν κάνω λάθος οι περισσότεροι συμφορουμίτες το αγόρασαν από το Fnac Γαλλίας: http://www.fnac.com/Liseuse-numerique-Kobo-by-Fnac-Kobo-Glo-Noir-Noir/a4748412/w-4

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Λοιπόν, θα περιμένω να το πάρεις να μας πεις εντυπώσεις και μετά θα πάρω την τελική απόφαση. (Ούτε οικόπεδο να αγόραζα, αλλά τέλος πάντων :P )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαχα, ΟΚ μόλις με το καλό το πάρω θα σε ενημερώσω. Τελικά δεν το παραγγείλαμε σήμερα άρα λογικά πάει για Δευτέρα. Το μόνο που φοβάμαι είναι το φως του Paperwhite, γιατί οι τελευταίες κριτικές του Φεβρουαρίου συνεχίζουν να αναφέρουν σκιές στο κάτω μέρος του display ή οθόνες που φέρνουν προς το πράσινο/κόκκινο/μπλε (ο καθένας λέει τα δικά του).

Το Kobo Glo έχει σαφώς καλύτερο φως, πιο ομοιόμορφο (αλλά και πιο έντονο, κάτι που είναι μάλλον κακό αφού δεν θα μπορείς να το χαμηλώσεις αρκετά το βράδυ). Κάπου διάβαζα χθες ότι ένα από τα μεγάλα μείον του είναι η έλλειψη κουμπιού "Back". Δεν ξέρω τι επιπτώσεις μπορείς να έχει αυτό στην πλοήγηση του Kobo, πάντως το Kindle χωρίς Back θα ήταν πραγματική καταστροφή. Μετά το κουμπί αλλαγής σελίδας και το d-pad, το Back πρέπει να είναι μακράν το πλήκτρο που χρησιμοποιώ περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Δοκιμάστε να παρετε το glo απο usa , εστω με τελωνειο βγαινει αρκετα φτηνοτερα. Για το φωτισμο να πω οτι ειναι εντονος αλλα κατεβαινει τοσο ωστε να διαβαζεις χωρις να σε τυφλωνει σε απολυτο σκοταδι. Δοκιμασμενο απο μενα. Για το κουμπι Back δεν εχω καταλαβει τη λειτουργια του για να απαντησω για το Glo. 

Για τα ελληνικα ebookstore που διαβασα παραπανω να πω οτι εχω αγορασει πολυ ευκολα και χωρις προβληματα απο cosmobooks.gr , καστανιωτη kai metaixmio. 

Δημοσ.

Τώρα για Kobo Glo πηγαίνω αλλά αποφάσισα να το πάρω από Ελλάδα μιας και η τιμή βγαίνει περίπου ίδια με το αν έπαιρνα το KPW από amazon. Επίσης, αν έχω κάποιο πρόβλημα θέλω να μπορώ να το επιστρέψω στο μαγαζί που το πήρα, κάτι που θα είναι ευκολότερο αν είναι στην Ελλάδα.

Διάβασα ότι το φως του Glo είναι αρκετά φωτεινό στο σκοτάδι αλλά έλεγε ότι αν το κατεβάσεις διαβάζεις μια χαρά, όπως είπες και εσύ. Δεν σε κουράζει όμως ε? Χαμηλώνει αρκετά? Επίσης, έχεις δοκιμάσει να διαβάσεις κανένα comic book?

Δημοσ.

Τώρα για Kobo Glo πηγαίνω αλλά αποφάσισα να το πάρω από Ελλάδα μιας και η τιμή βγαίνει περίπου ίδια με το αν έπαιρνα το KPW από amazon. Επίσης, αν έχω κάποιο πρόβλημα θέλω να μπορώ να το επιστρέψω στο μαγαζί που το πήρα, κάτι που θα είναι ευκολότερο αν είναι στην Ελλάδα.

Διάβασα ότι το φως του Glo είναι αρκετά φωτεινό στο σκοτάδι αλλά έλεγε ότι αν το κατεβάσεις διαβάζεις μια χαρά, όπως είπες και εσύ. Δεν σε κουράζει όμως ε? Χαμηλώνει αρκετά? Επίσης, έχεις δοκιμάσει να διαβάσεις κανένα comic book?

Δεν κουράζει καθόλου . Εγω διαβαζω σε απολυτο σκοταδι και δεν το εχω κατεβασει στο μηδεν παρολαυτα. Ενα pdf που του εβαλα να δοκιμασω ,διαπιστωσα οτι ειναικουραστικο . Αν εχεις υπομονη μπορεις να μετακινηθεις ευκολα αριστερα/δεξια ,in/out αλλα δεν αξιζει πιστευω να παρεις κατι τετοιο για pdf. Αντε μια δυο φορες αλλα ως εκει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...