Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είδα μερικά reviews και συγκρίσεις του Paperwhite με Kobo ή Nook και μπορώ να πω ότι με κέρδισε. Όταν με το καλό βάλω στην άκρη μερικά χρήματα, θα πάρω το paperwhite 100%! :)

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το Paperwhite έχει σίγουρα καλύτερο λεξικό από αυτά τα δύο και κάποιες έξτρα ευκολίες (όπως να στέλνεις τα βιβλία σου μέσω email στη συσκευή, χωρίς να χρειάζεται να τη συνδέεις με καλώδια κλπ). Απ' την άλλη είναι γνωστά τα πάμπολλα προβλήματα που είχαν τα πρώτα Paperwhite, ειδικά με τον ανομοιόμορφο φωτισμό της οθόνης. Θεωρητικά η κατάσταση πρέπει να έχει βελτιωθεί τον τελευταίο καιρό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και το έγραψα στο άλλο θέμα να το γράψω και εδώ για όσους ενδιαφέρονται

Ψάχνοντας για ebook στις 9,7 ώστε να βολεύει για pdf reading κτλ. βρήκα το εξής http://www.computerbeast.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=162373&category_id=1137&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&ref=bestprice.gr&vmcchk=1&Itemid=29 στα € 276,90.Αν το έχει κάποιος ας πει εντυπώσεις ...

Επεξ/σία από Razor7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο mobileread υπάρχουν αρκετά σχόλια για τη σειρά των Pocketbook. Πχ. αυτό: http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=171572

Από όσα διάβασα με ένα γρήγορο πέρασμα, νομίζω ότι το Μ92 της Onyx είναι ελαφρώς καλύτερο (κατά άλλους "αρκετά" καλύτερο). Και η διαφορά στην τιμή δεν είναι μεγάλη, μόλις 20-25 ευρώ αν αγοράσεις το Onyx από ebay.Αν όμως μπορείς να αγοράσεις το Pocketbook 912 από το εξωτερικό και σου έρθει φθηνότερα, ίσως είναι μια καλή επιλογή.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ok thnx. Είχα διαβάσει κι εγώ μια σύγκριση απ' αυτό το site αλλά από άλλο νήμα με παρόμοιo τίτλο.

Γενικά πάντως αν πέσει λίγο η τιμή σε αυτό http://www.ebay.co.uk/itm/Ectaco-jetBook-Color-NOIR-Color-E-Ink-eBook-Reader-Tablet-eReader-EInk-e-ink-/150858664943?pt=US_Tablets&hash=item231fe08bef από τα 386 που είναι τώρα, νομίζω θα 'ναι ίσως η καλύτερη επιλογή.

Επεξ/σία από Razor7
Δημοσ.

Κ εγω παρηγγειλα το Kobo Glo τελικα, για να δουμε...

Ελληνικα ebooks απο που ψωνιζετε? Να υποθεσω οτι δεν τα χουν καπου μαζεμενα ολα μαζι οι οικοι ε?...

Κ παει τελικα το kobo  :fear: ...

Ενα πατημα στο κρεβατι με τον αγκωνα καταλαθος, ηταν αρκετο για να γινει το κακο...

Ειχε κανεις παρομοιο περιστατικο? Υποθετω οτι δεν με καλυπτει η εγγυηση, οποτε παιζει αλλος τροπος να το επισκευασω?...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είδα κάποια βίντεο με review από το paperwhite και όλοι έχουν θέμα με τον φωτισμό της οθόνης. Πολλοί λένε ότι υπάρχει μια δόση ροζ ή γαλάζιου όταν ανεβάζουν το φωτισμό και άλλοι λένε ότι είναι απαράδεκτη η ποιότητα της οθόνης όταν ανεβάζεις το φωτισμό γιατί κάτω έχει μερικά σημεία που μένουν σκούρα και γενικώς η οθόνη δεν είναι όμοια φωτισμένη.

Στην αρχή μου φάνηκε ότι τα παραλένε αλλά μετά κάποιος είπε ότι αν αγόραζε, πχ, ένα laptop και η οθόνη ήταν έτσι θα το έστελνε πίσω ως προβληματικό. Άρα με λίγα λόγια, η amazon πουλάει "προβληματικά" kindle και δεν έχει τελειοποιήσει ακόμη το σύστημα φωτισμού της οπότε καλύτερα να μην το αγοράσει κάποιος ακόμη.

Εσείς τι λέτε? Σας φαίνεται ότι τα παραλένε και ότι θα είναι μια χαρά? Εγώ πιστεύω ότι δεν θα με ενοχλεί μιας και όταν διαβάζω δεν είναι πάντα όμοια και καλά φωτισμένο το βιβλίο. Αλλά υποτίθεται ότι αυτό είναι φτιαγμένο για να είναι όμοια και καλά φωτισμένο. :/ Λέω να περιμένω λίγο καιρό πριν αποφασίσω μήπως και κάνουν κάποιο upgrade στην οθόνη. Αν όχι, τότε βλέπουμε.

Ορίστε και μια Link.png Site: http://www.amazon.com/gp/feature.html/?ref=amb_link_365798002_1?ie=UTF8&docId=1000841001&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=1N12Y3K44J3R9T7PRPC5&pf_rd_t=1401&pf_rd_p=1404805882&pf_rd_i=1000841011&tag=gmgamzn-20">φωτογραφία

Επεξ/σία από kate23
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην αρχή μου φάνηκε ότι τα παραλένε αλλά μετά κάποιος είπε ότι αν αγόραζε, πχ, ένα laptop και η οθόνη ήταν έτσι θα το έστελνε πίσω ως προβληματικό. Άρα με λίγα λόγια, η amazon πουλάει "προβληματικά" kindle και δεν έχει τελειοποιήσει ακόμη το σύστημα φωτισμού της οπότε καλύτερα να μην το αγοράσει κάποιος ακόμη.

ο φωτισμός των οθονών eink είναι πλάγιος και όχι οπίσθιος όπως στις lcd γιαυτό υπάρχουν και μεταβολές στην φωτεινότητα κατά τόπους. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να επιστρέφονται σχεδόν όλα τα laptop αφού οι οθόνες τους δεν είναι λειτουργικές σε ηλιοφάνεια ενώ τα ereader παραμένουν απολύτως λειτουργικά

Επεξ/σία από nvel
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω να είναι ΤΟΣΟ σοβαρό το πρόβλημα, αλλά όταν στα ίδια λεφτά αγοράζεις ένα ereader με σαφώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής (βλ. Kobo Glo), γιατί να το ρισκάρεις...

Εκτός αν θεωρείς πως τα υπόλοιπα καλούδια του Paperwhite υπερκεράζουν ξεπερνάνε* τα τυχόν θέματα της οθόνης.

* αϊ σιχτίρ που θα κάθομαι και να ψάχνω ποια λέξη είναι η σωστή

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Ανάμεσα σε Paperwhite και Glo προτιμώ το Paperwhite. Καλά, και 'γω δε νομίζω να μη μου αρέσει μιας και θα είναι το πρώτο μου ebook reader οπότε δε θα έχω να το συγκρίνω με κάτι. Θα περιμένω όμως λίγο ακόμα μιας και κάθε μέρα βρίσκω κάτι καινούριο που δεν ήξερα για τα ebooks ή τα ebook readers. (πχ το drm protection)

Δημοσ.

Είμαι 99% αποφασισμένος να πάρω kindle paperwrite (θα μου το αγοράσει φίλος που μένει Αγγλία από το Amazon.co.uk το οποίο συμφέρει από το να το πάρω από το amazon.com).

Το μόνο που με προβληματίζει είναι τα ελληνικά βιβλία! Έχω βρει πολύ λίγα και μερικά από αυτά είναι αρκετά ακριβα. Για αγγλικά κανένας λόγος, τα βρίσκεις και free με αναζήτηση στο google.

Να το αγοράσω ή θα μείνω να διβάζω τη βίβλο!;

Έχω ήδη μερικά βιβλία που θέλω στα αγγλικά αλλά θα ήθελα να έχω και μερικά ελληνικά πριν το αγοράσω.

Δημοσ.

Νομίζω αυτή την ερώτηση μπορείς να την απαντήσεις εσύ ο ίδιος. Είδες και μόνος σου σε τι κατάσταση βρίσκεται η ελληνική αγορά ebook (τόσο από πλευράς ποσότητας, όσο και τιμών). Είδες επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγγλικών ebook μπορεί να βρεθεί και -γκουχ, γκουχ- τζαμπέ ή έστω σε λογικές τιμές.

Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα του τι θέλεις να διαβάσεις. Εγώ πχ. το έχω πάρει απόφαση ότι με ελληνικά ebooks δεν πρόκειται να ασχοληθώ. Ακόμα και αν βρω το τάδε αγγλικό βιβλίο μεταφρασμένο στα ελληνικά (και μάλιστα τζάμπα), θα προτιμήσω την ξένη έκδοση καθαρά από συνήθεια.

Να το πω αλλιώς. Εφόσον το συγκεκριμένο "πρόβλημα" δεν είναι μόνο του Paperwhite αλλά όλων ανεξαιρέτως των ereaders, αν έχεις σκοπό να διαβάσεις έστω και λίγα βιβλία στα αγγλικά τότε αξίζει η αγορά του Kindle.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είμαι και δε ο βιβλιοφάγος, διαβάσω 10 βιβλία το χρόνο, το πολύ. Το θέλω γιατί αν δεν το χρησιμοποιώ εγώ μπορώ να το δανίζω με μαγάλη ευκολία. Θα πάω θα το αφήσω στη μάνα μου και ξέρω ότι θα διαβάσει 2-3 βιβλία τη βδομάδα ή θα το δώσω σε ένα φίλο που μου δάνισε ένα άλλο βιβλίο, κοκ.

Έπαθα πλάκα μόλις το είδα από κοντά, το είχε μια γριά (!!!!! :o ) δίπλα μου στο λεωφορίο και μπορούσα να διαβάζω και εγώ πολύ εύκολα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, αυτή είναι η κλασική αντίδραση όσων βλέπουν ereader για πρώτη φορά. Κι εγώ το ίδιο έπαθα :) Πρακτικά δεν έχει μεγάλη διαφορά από το να διαβάζεις κανονικό βιβλίο ή μάλλον είναι ακόμα καλύτερα, γιατί το ereader είναι πιο βολικό.

Αυτές τις μέρες έπιασα μετά από καιρό να διαβάσω χάρτινο βιβλίο και έχω απηυδήσει. Είναι λίγο μεγαλύτερο από τσέπης αλλά λόγω των 500+ σελίδων είναι σχετικά ογκώδες. Άρα θέλω 2 χέρια για να το κρατάω (ενώ το ereader μόνο ένα). Επίσης είναι στα αγγλικά και με χαλάει που δεν έχει... ενσωματωμένο λεξικό για τις άγνωστες λέξεις :P Χίλιες φορές να το είχα σε ebook, αλλά δυστυχώς το συγκεκριμένο δεν υπάρχει.

Εννοείται για λεωφορεία, μετρό κλπ ούτε λόγος να γίνεται. Που να κουβαλάς ολόκληρο βιβλίο πάνω σου. Ενώ το 6ιντσο ereader μπαίνει σε εσωτερική τσέπη και μεταφέρεται πανεύκολα. Εγώ θα σου πρότεινα να το πάρεις με κλειστά μάτια. Ακόμα και για αυτά τα 10 βιβλία το χρόνο, θα τα βγάλει τα λεφτά του (btw στην Ελλάδα με 10 βιβλία το χρόνο είσαι βιβλιοφάγος!)

ps: πολύ προχωρημένη η γριά...

pps: damn, wtf, μόλις το βρήκα εδώ και μάλιστα σε εξαιρετική τιμή. Πρέπει να κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα σε μορφή ebook, γιατί όταν έψαχνα πριν μήνες δεν είχα βρει τίποτα και το πήρα μεταχειρισμένο από Alibris στα 4-5 ευρώ περίπου.

Επεξ/σία από nzeppos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...