james9tito Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 τα ελληνικα θα τα αγοραζω μιας και (ακομα) εχω τη δυνατοτητα, οποτε μπροστα στα 20ευρα που εδινα για καθε βιβλιο τα 10€ μου φαινονται λιγα. αν βαλεις μεσα καποια κλασικα τα οποια τα βρισκεις δωρεαν ,συν καποια ξενογλωσσα που εχω δει σε ξεφτιλα τιμες 5$ εχω υλικο για διαβασμα προτου αρχισω την πειρατεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilverCloak Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Αυτό λογικά πρέπει να γίνεται μέσω της εφαρμογής του Kindle σε Windows' date=' Android και IOS. Δηλαδή διαβάζω το τάδε βιβλίο στο Kindle ereader και κάνω sync μέσω Wifi (πρακτικά ενημερώνω την Amazon ότι έχω φτάσει μέχρι την τάδε σελίδα). Αργότερα μέσα στη μέρα ανοίγω το Kindle app του Android/IOS (στο οποίο εννοείται έχω "φορτώσει" το ίδιο βιβλίο) και αυτό συγχρονίζεται αυτόματα. Νομίζω ότι το είχα κάνει μια φορά αυτό μεταξύ Kindle 3 και Kindle app σε Windows. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι το Kindle App μού εμφάνιζε μόνο τα βιβλία που είχα κατεβάσει από το ίδιο το Amazon και όχι αυτά που βρήκα πχ. από τορεντάδικα. Υπήρχε ένα workaround για το συγκεκριμένο και κάπως το έλυσα αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, πάει αρκετός καιρός. Θα το κοιτάξω και θα επανέλθω.[/quote'] Καλέ μου άνθρωπε, γιατί επαναλαμβάνεις αυτά που είπα; Εγώ ρώτησα αν η εμπειρία που περιγράψαμε και οι δυο που έχουμε από το kindle μπορεί να γίνει με άλλα ereaders. Πιο απλά: έχω kindle και θέλω να πάρω odyssey. Υπάρχει κάποια παρόμοια λειτουργία για αυτό σαν του kindle, ίσως με κάποιο third party app? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Είναι ωραίο το Odyssey, τι να λέμε τώρα. Όμως χωρίς λεξικό, δεν μας κάνει πες του. Όποιος βρει κάνα link για το πως γίνεται να το αλλάξουμε το λέει. Άσε που πρέπει να έχω δικό μου λεξικό. Που να το βρω μωρέ; Να το ρουφήξω από το kindle? Γιατί πρέπει να είναι και σε κατάλληλη μορφή υποθέτω. Αυτό με το sd πήγαινε στα cybook, LongTom? Λεξικό από όσο ξέρω έχει κάποια freeware,ποιότητα φυσικά μην περιμένεις,που προσφέρονται στο mobileread.com.Όπως φυσικά εκεί θα βρεις και τον τρόπο να τα περάσεις. Το SD πάει σε όλα,όλα διαφημίζουν μέχρι 32giga SD,αλλά στα 16 το πολύ τα φτύνουν και σέρνονται(κάποια ακόμη και στα 8). Δυστυχώς δεν είναι όπως στα tablet γιατί ξέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών πολύ απλά δεν έχει τόσα βιβλία. Αυτό είναι το θέμα. Βέβαια τυχαία το πρώτο Odyssey είχε πρόβλημα στην SD στο λογισμικό και δεν αναγνώριζε πάνω από 8gigα(που λύθηκε μετά)κάρτες,αλλά επίσης είχαν κάποια batch αδύναμο hardware και έσπαζε γρήγορα κάτι που επίσης λύθηκε από ότι έμαθα(κάποιοι το αντικατάστησαν από τα μαγαζιά που το είχαν πάρει). πηρα σημερα στον καστανιωτη να ρωτησω για το odyssey HD και θα με παρει αυριο να μου πει τιμη. χτες το βραδυ εβγαλα τα ματια μου να διαβαζω και αυτο το νημα και γενικα στο νετ. το διλημμα ειναι οντως odyssey HD ή Kobo Glo. το μειον του Kobο ειναι οτι δεν παιζει adobe DRM ειναι τοσο σημαντικο αυτο το φορματ? ακομα το odyssey εχει το pdf reflow το οποιο υποθετω κανει δουλεια σε σκαναρισμενα pdf απο τον θειο? επισης ηχο δεν παιζει κανενα απο οτι ειδα. και σημαντικο, λεξικο δινει το Kobo? Όχι το DRM το βγάζεις εύκολα μέσω calibre(θέλει όμως add on για να λειτουργήσει έτσι,αλλά γίνεται εύκολα). Pdf reflow μόνο σε αυθεντικά pdf(όπως αυτά που πουλάνε σαν περιοδικά κ.ο.κ.)και όχι πειρατικά. Τα πειρατικά είναι φωτογραφίες και θέλουν πολυυυυύ δουλειά για να γίνουν κανονικά ηλεκτρονικά βιβλία(τα σκαναρισμένα φυσικά,όχι τα πειρατικά που είναι απλά retail δίχως DRM εκεί είναι ότι αγοράζεις και νόμιμα,ίδια ποιότητα). Λεξικά δίνει το Kobo,13+2 για διάφορες γλώσσες.Το αγγλικό είναι το Merriam Webster που είναι απλά μέτριο(καμία απολύτως σχέση με το Sony που είχε της Οξφόρδης).Το κακό είναι ότι δεν σε αφήνει ούτε να βάλεις δικό σου,ούτε να αγοράσεις για να το αναβαθμίσεις από αυτούς. Ήχο δεν έχει κανένα από αυτά που λέμε. Το μόνο πραγματικά σύγχρονο που έχει ήχο είναι το i62HD Firefly που πάει όμως στα 200€ δίχως μεταφορικά. Πληροφοριακά το i62HD είναι το πληρέστερο e-reader που κυκλοφορεί σήμερα. Έχει τα πάντα από λογισμικό-hardware,παίζει σχεδόν τα πάντα(αρχεία βιβλίων και ήχου)και έρχεται με όλα τα αξεσουάρ(θήκη,φορτιστής,microsd).Βέβαια έχει προβλήματα με bugs. http://ereader-store.de/en/onyx-boox/49-onyx-boox-i62hd-firefly-8gb.html οποτε το adobe drm το παρακαμπτουμε με το calibre. για τα pdf μη σας κουραζω βλεπω δεν βγαζω ακρη. περιμενω να μου πει τιμη ο καστανιωτης αν ειναι εως 150€ το παιρνω αλλιως ηδη εχω βρει καταστημα usa για το kobo glo και ο θεος βοηθος. ειμαι παντελως ασχετος απο ereader και φοβαμαι μην παρω κατι και το μετανιωσω. γενικα πιστευω οτι θα κανω οικονομια σε αντιθεση με οτι ειπε καποιος φιλος παραπανω που διαφωνησε. ξεκινησα Jo Nesbo μιας και ειμαι λατρης των αστυνομικων και ενω αγορασα paperback το Νεμεσις 17€ βρηκα σαιτ που πουλαει 3 βιβλια του 17€ epub. αμεσως εξοικονομω 34€. και 20 βιβλια το χρονο να διαβαζω σε ενα χρονο το εκανα αποσβεση. To κυριότερο είναι να πιάσεις στα χέρια σου ένα reader.Πολλοί στο amazon και αλλού κράζουν γιατί νόμιζαν ότι αγόραζαν μια ασπρόμαυρη lcd συσκευή.Δεν περίμεναν τέτοια αργή ανταπόκριση και τους ξένισε. Εάν έχεις καταλάβει το παραπάνω τότε η πιθανότητα για απογοήτευση είναι μικρότερη. Μετά είναι το θέμα ότι όλοι άσχετοι ξεκίνησαν,τα readers δεν μετράνε ούτε 5 χρόνια ζωής.Όμως εάν ψάξεις,δόξα να έχει ο γιαραμπής,βρίσκεις τα πάντα.Υπάρχουν πάμπολα φόρουμ,reviews και άνθρωποι να σε βοηθήσουν. Οικονομία θα κάνεις εάν διαβάζεις πολύ και συνήθιζες να αγοράζεις αρκετά έως πολλά βιβλία τον χρόνο. Εκεί θα κάνεις απόσβεση σε χρόνο dt. Όπως ειπώθηκε το καλό με το reader είναι ότι βρίσκεις τα πάντα από πειρατικά.Δεν κυνηγούν τόσο την βιβλιοπειρατία(λογικό γιατί το κοινό είναι πολύ μικρότερο) και έτσι τα βρίσκεις με ένα απλό ψάξιμο. Τα περί ηθικής της πειρατίας και τα λοιπά φυσικά είναι πράγματα που ο καθένας τα βλέπει διαφορετικά,αλλά νομίζω ότι έπρεπε να αναφερθεί. Προσοχή όμως,πολλές φορές τα e-books είναι ακριβότερα από τα κανονικά.Εκεί πρέπει να προσέξεις.Βέβαια με τόσα Online βιβλιοπωλεία και μπορείς πάντα να βρεις προσφορές που αγγίζουν και τα 100% κάτω. Ακόμη εάν μάθεις 5 πράγματα για το calibre μπορείς εύκολα να αγοράζεις ακόμη και από amazon και να ξηλώνεις το drm και να τα κάνεις e-pub.Έτσι θα επωφεληθείς πολλαπλά με τις προσφορές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Καλέ μου άνθρωπε, γιατί επαναλαμβάνεις αυτά που είπα; Εγώ ρώτησα αν η εμπειρία που περιγράψαμε και οι δυο που έχουμε από το kindle μπορεί να γίνει με άλλα ereaders. Πιο απλά: έχω kindle και θέλω να πάρω odyssey. Υπάρχει κάποια παρόμοια λειτουργία για αυτό σαν του kindle, ίσως με κάποιο third party app? Χαχα, έχεις απόλυτο δίκιο. Προφανώς κατάλαβα λάθος, αφού δεν είδα αυτό το "με άλλα ereaders". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james9tito Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 oλα σωστα οσα λετε ειστε μεγαλη βοηθεια. εγω το πηρα ζεστα και τωρα κοιταω να παρω πακετο και ενα για τη μητερα μου .απαραιτητο βεβαια το ελληνικο μενου και η ευχρηστια. αντε τωρα που σας βρηκα θα μου λυσετε ολες τις αποριες γιαιτ αμα ερθει το reader θα εξαφανιστω για λιγο καιρο να το απολαυσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 oλα σωστα οσα λετε ειστε μεγαλη βοηθεια. εγω το πηρα ζεστα και τωρα κοιταω να παρω πακετο και ενα για τη μητερα μου .απαραιτητο βεβαια το ελληνικο μενου και η ευχρηστια. αντε τωρα που σας βρηκα θα μου λυσετε ολες τις αποριες γιαιτ αμα ερθει το reader θα εξαφανιστω για λιγο καιρο να το απολαυσω Το αντάλλαγμα για την βοήθεια είναι ένα ποστ με εντυπώσεις για την συσκευή (όποια και να είναι) όταν την παραλάβεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
choppersan Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Καλησπερα, δεν ξερω αν εχει αναφερθει σε αυτο το ΤΕΡΑΣΤΙΟ θεμα και επειδη δεν γινεται να κατσω να ψαξω 120 σελιδες, θελω να ρωτησω ποιο ειναι καλυτερο, το nook HD ή το kindle fire HD; Μιλαω για τα 7ιντσα ειναι ακριβως στις ιδιες τιμες. Γενικα το θελω πιο πολυ για διαβασμα σημιωσεων, κυριως σχολης, δεν γινεται να δινω καθε 2 βδομαδες 10ευρα και παραπανω για να εκτυπωνω σημειωσεις. Αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι οτι στο nook υπαρχουν βιβλια που με ενδιαφερουν πιο πολυ(manga) που το amazon δεν τα εχει. Και τα δυο μπορεις να τα χρησιμοποιησεις και σαν tablet αρα ειναι πολυχρηστικο. Θελω την γνωμη σας πανω σε αυτα και αν εχετε να μου προτεινετε κατι παρομοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Καλησπερα, δεν ξερω αν εχει αναφερθει σε αυτο το ΤΕΡΑΣΤΙΟ θεμα και επειδη δεν γινεται να κατσω να ψαξω 120 σελιδες, θελω να ρωτησω ποιο ειναι καλυτερο, το nook HD ή το kindle fire HD; Μιλαω για τα 7ιντσα ειναι ακριβως στις ιδιες τιμες. Γενικα το θελω πιο πολυ για διαβασμα σημιωσεων, κυριως σχολης, δεν γινεται να δινω καθε 2 βδομαδες 10ευρα και παραπανω για να εκτυπωνω σημειωσεις. Αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι οτι στο nook υπαρχουν βιβλια που με ενδιαφερουν πιο πολυ(manga) που το amazon δεν τα εχει. Και τα δυο μπορεις να τα χρησιμοποιησεις και σαν tablet αρα ειναι πολυχρηστικο. Θελω την γνωμη σας πανω σε αυτα και αν εχετε να μου προτεινετε κατι παρομοιο. Ακόμη και να έψαχνες δεν θα έβρισκες τίποτα(ή έστω πολλά). Εδώ μιλάμε για ereaders,αυτά που ρωτάς είναι για tablets που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαβάσεις(και όχι το αντίθετο που γράφεις). Το μαρκετινγκ τα ονομάζει readers,αλλά δεν είναι. Νομίζω ότι στο κομμάτι Φορητοί υπολογιστές του φόρουμ θα έχουν περισσότερα να απαντήσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
choppersan Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Ακόμη και να έψαχνες δεν θα έβρισκες τίποτα(ή έστω πολλά). Εδώ μιλάμε για ereaders,αυτά που ρωτάς είναι για tablets που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαβάσεις(και όχι το αντίθετο που γράφεις). Το μαρκετινγκ τα ονομάζει readers,αλλά δεν είναι. Νομίζω ότι στο κομμάτι Φορητοί υπολογιστές του φόρουμ θα έχουν περισσότερα να απαντήσουν. Ενχρωμοι e-readers υπαρχουν; Για τις σημειωσεις μου ειναι καταλληλο να παρω ενα e-reader ή ενα "reader"; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james9tito Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Το αντάλλαγμα για την βοήθεια είναι ένα ποστ με εντυπώσεις για την συσκευή (όποια και να είναι) όταν την παραλάβεις. αυτο εννοειται σας το χρωσταω ενα -εστω ερασιτεχικο- review . ηδη η ζυγαρια γερνει στο kobo λογω λεξικου τουλαχιστον αγγλικο το θελω . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Ενχρωμοι e-readers υπαρχουν; Για τις σημειωσεις μου ειναι καταλληλο να παρω ενα e-reader ή ενα "reader"; Υπάρχουν έγχρωμοι readers(ένας βασικά),αλλά δεν θα στο πρότεινα.Εκτός ότι είναι πανάκριβος 500€ τα χρώματα του είναι ψιλοξεπλυμένα. Προσωπικά πιστεύω ότι με ένα σχετικά φθηνό 10" tablet θα κάνεις την δουλειά σου,εκτός και εάν είσαι φιλόλογος και έτσι διαβάζεις μόνο βιβλία κειμένου. Οι 6" είναι λίγες για τα περισσότερα τεχνικά βιβλία γιατί δεν δείχνουν καλά τα σχεδιαγράμματα. Μπορείς να αγοράσεις ένα κινέζικο <200€ που όμως έχει συγκρίσιμες επιδόσεις με τα επώνυμα. αυτο εννοειται σας το χρωσταω ενα -εστω ερασιτεχικο- review . ηδη η ζυγαρια γερνει στο kobo λογω λεξικου τουλαχιστον αγγλικο το θελω . Ότι και να πάρεις εάν πεις την γνώμη σου θα βοηθήσει τους άλλους να έχουν μια ποιο σφαιρική εικόνα για το θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
raxanas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Μολις παρειγγειλα το kobo glo σε ασπρο/μπλε απο το fnac...Θα γραψω εντυπώσεις οταν με το καλο έρθει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Μολις παρειγγειλα το kobo glo σε ασπρο/μπλε απο το fnac...Θα γραψω εντυπώσεις οταν με το καλο έρθει Καλορίζικο.Περιμένουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james9tito Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 μολις μιλησα με τον κολλητο στο αμερικα. 99€ βγαινει το kobo glo δυστυχως μονο σε μαυρο . η τιμη ειναι τοσο δελεαστικη-μεταφορικα δεν θα πληρωσω θα μου το φερει οταν ερθει τα χριστουγεννα- που μαλλον το cybook απορριπτεται . θα του απαντησω αυριο μεθαυριο εσεις τι λετε παω για το γκλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 μολις μιλησα με τον κολλητο στο αμερικα. 99€ βγαινει το kobo glo δυστυχως μονο σε μαυρο . η τιμη ειναι τοσο δελεαστικη-μεταφορικα δεν θα πληρωσω θα μου το φερει οταν ερθει τα χριστουγεννα- που μαλλον το cybook απορριπτεται . θα του απαντησω αυριο μεθαυριο εσεις τι λετε παω για το γκλο? Σε είπαμε τα μοντέλα και τι είναι περίπου το καθένα. Πρέπει να προσθέσω βέβαια και το Nook Glow λόγω του ότι ο φίλος σου είναι Αμερική.Αλλά γενικά δεν θα το πρότεινα λόγω του ότι είναι μια γενεά πίσω και στο γενικότερο hardware και στο φως(είναι το χειρότερο της αγοράς),αλλά και στο ότι είναι το ποιο περιορισμένο από άποψη software. Μόνο εάν ενδιαφέρεσαι για περίπλοκο και απαιτητικό rooting είναι καλό(και ο μόνος τρόπος να γίνει καλό ereader). Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι με 99€ Ευρώπη δεν παίρνεις τίποτα παραπάνω από το απλό kindle(που είναι κλάσεις κατώτερο και αυτό εάν έχεις γνωστό στην Αγγλία/Γερμανία/Ιταλία)ή κάποιο ξεχασμένο παλαιότερης τεχνολογίας e-reader. Δυστυχώς το Cybook δεν πέφτει κάτω από τα 145€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα