Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα κοιταξω για το Cobo που μου ειπες αν και δυσκολευομαι να αντιληφθω τη διαφορα στα σαρωμενα πειρατικα Pdf και τα αλλα που ειπες. το Paperwhite εχω διαβασει οτι εχει θεματα οποτε δεν θα το επαιρνα. το θεμα ειναι οτι δεν ξερω και τι υποστηριξη θα εχω σε ελληνικα βιβλια τι γκαμα δηλαδη μην το παρω και αναγκαζομαι και διαβαζω συνεχεια στα αγγλικα.

Η διαφορά στα pdf κειμένου με τα σκαναρισμένα είναι ότι τα πρώτα μπορείς να τα αλλάξεις με πολλούς τρόπους(γραμματοσειρά,μέγεθος κ.ο.κ.)ενώ τα δεύτερα όχι.

Τα πρώτα επίσης εάν δεν έχουν(ή έχουν λίγες)εικόνες μπορείς πάρα πολύ εύκολα να τα μετατρέψεις.Στα σκαναρισμένα είναι σκέτος εφιάλτης(ανάλογα βέβαια με το βιβλίο-κείμενο).

Εάν θέλεις συσκευή που εγγυημένα θα σου παρέχει 100% υποστήριξη ελληνικών(ακόμη και πολυτονικού) πάρε το Cybook.Το Orizon μου έχει ελληνικό μενού και εμφανίζει απταίστως τα ελληνικά γράμματα της καθαρεύουσας.Από όσο ξέρω και το Odyssey έχει τις ίδιες ικανότητες.

Το Glo δεν υποστηρίζει ελληνικό μενού μέχρι τώρα και μόνο κάποιες γραμματοσειρές νεο-ελληνικών(μπορείς όμως εάν δεν απατώμαι να βάλεις και εσύ γραμματοσειρές).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ωραία τώρα πελάγωσα πλήρως. Βάλτε λίνκ αν θέλετε και απ τα δύο για να δω αν μπορώ να τα αγοράσω από USA. Τα ελληνικά σαιτ έχουν ποικιλία βιβλίων ή είμαστε και εκεί πίσω; Για τα pdf που λέγαμε δεν με ενδιαφερθούν καθόλου οι εικόνες απλά έχω αρκετά σκαναρισμένα για αυτό ρωτάω.

διαβασα αρκετα χτες και πραγματικα ενθουσιαστηκα με το cybook odyssey hd. δευτερη επιλογη το kobo glo ομως και τα 2 ειναι κοντα στα 150€ . επειδη θα μου το φερουν απο usa λετε να βρω καλυτερη τιμη εκει σε καποιο walmart πχ ή δεν κυκλοφορουν καθολου και σπρωχνουν kindle?

Ωραία τώρα πελάγωσα πλήρως. Βάλτε λίνκ αν θέλετε και απ τα δύο για να δω αν μπορώ να τα αγοράσω από USA. Τα ελληνικά σαιτ έχουν ποικιλία βιβλίων ή είμαστε και εκεί πίσω; Για τα pdf που λέγαμε δεν με ενδιαφερθούν καθόλου οι εικόνες απλά έχω αρκετά σκαναρισμένα για αυτό ρωτάω.

διαβασα αρκετα χτες και πραγματικα ενθουσιαστηκα με το cybook odyssey hd. δευτερη επιλογη το kobo glo ομως και τα 2 ειναι κοντα στα 150€ . επειδη θα μου το φερουν απο usa λετε να βρω καλυτερη τιμη εκει σε καποιο walmart πχ ή δεν κυκλοφορουν καθολου και σπρωχνουν kindle?

Τι να κάνουμε,κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολη επιλογή. :-D

Εάν αγοράσεις το Cybook δεν συμφέρει καθόλου να στο φέρουν από Αμερική.

Εκεί καταρχάς από ότι ξέρω δεν έχει καν τοπικό αντιπρόσωπο και όποιος το παραγγέλνει στέλνεται από Ευρώπη.Καλύτερα είναι να το πάρεις από εδώ.

Το Kobo Glo πάλι συμφέρει γιατί θα το αγοράσουν μεν ~130 αλλά θα είναι δολάρια.

Φυσικά και θα βρεις το Glo,δεν ξέρω σε τι μαγαζιά,αλλά από ότι διάβασα άρχισαν να τα πουλάν από αρχές Νοέμβρη εκεί.

130$ ειναι περιπου 100€ οποτε ειναι 50€ φτηνοτερο από το cybook. αξιζει τη διαφορα ή να παρω το glo και τη διαφορα να την επενδυσω σε θηκη π.χ. και βιβλια? πρεπει να παρω αποφαση συντομα γιατι ειμαι πολυ ψειρας(οπως καταλαβατε) και ειμαι ικανος να ψαχνω κανενα μηνα ακομα.

επισης δεν μου ειπατε βιβλια στα ελληνικα θα βρισκω επισημα απο βιβλιοπωλεια ή μονο απο τριτους?

130$ ειναι περιπου 100€ οποτε ειναι 50€ φτηνοτερο από το cybook. αξιζει τη διαφορα ή να παρω το glo και τη διαφορα να την επενδυσω σε θηκη π.χ. και βιβλια? πρεπει να παρω αποφαση συντομα γιατι ειμαι πολυ ψειρας(οπως καταλαβατε) και ειμαι ικανος να ψαχνω κανενα μηνα ακομα.

επισης δεν μου ειπατε βιβλια στα ελληνικα θα βρισκω επισημα απο βιβλιοπωλεια ή μονο απο τριτους?

Για την τιμή έχεις δίκιο,έτσι περίπου θα είναι.Βέβαια δεν ξέρω εάν θα εμφανίσει προβλήματα στην ενεργοποίηση(λόγω αλλαγής γεωγραφικής περιοχής αγοράς-ενεργοποίησης),αν και δεν το νομίζω ψάξτο λίγο(ή ποιο απλά πες στον φίλο-γνωστό να στο ενεργοποιήσει εκεί).

Για το Odyssey πρέπει να ξέρεις,που δεν έχει ειπωθεί,ότι δεν έχει λεξικό εκτός από Γαλλικό-Γαλλικό.

Έχει διαδικασία που το παρακάμπτεις αυτό και βάζεις δικό σου,αλλά είπα να το αναφέρω.

Είναι το κύριο μειονέκτημα και το μεγάλο παράπονο(και το δικό μου) εδώ και χρόνια από την κοινότητα για τα Cybook(και ο κύριος λόγος που δεν ξαναπήρα μέχρι τούδε Cybook αν και βρίσκω το λογισμικό τους ανώτερο από τον ανταγωνισμό,ιδίως το θέμα με τους φακέλους για την ταξινόμηση των βιβλίων).

Τώρα τι πρέπει να αγοράσεις είναι δικό σου θέμα.Τι είναι το βασικότερο για εσένα;

Το Odyssey ή το Glo+extra;

Αφού είπες ότι έψαξες και διάβασες δεν μπορούμε να σε πούμε πολλά περισσότερα.

Ελληνικά βιβλία δεν ξέρω από που βρίσκεις για αγορά.

Τα μόνα που έχω είναι είτε από τζάμπα σάιτ(gutenberg)είτε από αυτά που έδινε το Orizon.

Γενικά τα μόνα λογοτεχνήματα που ενδιαφέρομαι στα Ελληνικά τα βρίσκω τζάμπα(νόμιμα) λόγω παλαιότητας.

Όλα τα υπόλοιπα στα Αγγλικά από διάφορες πηγές(κυρίως θείος).

τα ελληνικα τα θελω μιας και η γυναικα δεν μπαινει στη διαδικασια να διαβασει στα αγγλικα. και εγω καμια φορα προτιμω τα ελληνικα. η διαδικασια με το λεξικο στο cybook αν ειναι απλη δεν ειναι ανατρεπτικος παραγοντας. διαβαζω παντως συνεχεια σε φορουμ για να καταληξω. νομιζω στο θεμα των format υπερτερει ξεκαθαρα το cybook παντως.

Αυτό με την αλλαγή του λεξικού στο Cybook με ενδιαφέρει και εμένα, γιατί το 95% των βιβλίων που διαβάζω είναι στα αγγλικά. Οπότε χωρίς έστω αγγλοαγγλικό λεξικό δεν το σκέφτομαι καν. Κατά τ' άλλα είναι πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή σαν συσκευή, έβλεπα χθες κάποια Youtube reviews και μου άρεσε αρκετά.

τα ελληνικα τα θελω μιας και η γυναικα δεν μπαινει στη διαδικασια να διαβασει στα αγγλικα. και εγω καμια φορα προτιμω τα ελληνικα. η διαδικασια με το λεξικο στο cybook αν ειναι απλη δεν ειναι ανατρεπτικος παραγοντας. διαβαζω παντως συνεχεια σε φορουμ για να καταληξω. νομιζω στο θεμα των format υπερτερει ξεκαθαρα το cybook παντως.

Ε ναι.

Αλλά για εμένα το λεξικό ήταν καθοριστικός παράγοντας και δεν ήθελα να τραβιέμαι με third party λεξικά.

Καλά κάνεις και ψάχνεις.

Αλλιώς δεν μαθαίνεις την αλήθεια, μόνο από φόρουμ και από κριτικές πελατών.

Ακόμη και οι καλύτεροι reviewers(όπως το mobiletechreview)δεν μπορούν να θεωρηθούν 100% αξιόπιστοι.

Αυτό με την αλλαγή του λεξικού στο Cybook με ενδιαφέρει και εμένα, γιατί το 95% των βιβλίων που διαβάζω είναι στα αγγλικά. Οπότε χωρίς έστω αγγλοαγγλικό λεξικό δεν το σκέφτομαι καν. Κατά τ' άλλα είναι πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή σαν συσκευή, έβλεπα χθες κάποια Youtube reviews και μου άρεσε αρκετά.

Είναι πολύ καλή πρόταση σε όλα εκτός από το λεξικό.Δυστυχώς δεν είναι ΤΟΣΟ καλή ώστε να το παραβλέψω και να κάνω παπάδες προσπαθώντας να περάσω δικό μου λεξικό.

Είναι το κλασσικό δίλημμα για τα Cybook.Λεξικό ή φάκελοι,δυστυχώς διαλέγεις μόνο το ένα(εκτός εάν σου περισσεύουν και πας στο Onyx i62HD που πάει στα 200+€).

Ίσως εάν επιλέξουν να βάλουν έστω και ένα βασικό λεξικό του χρόνου να αλλάξω πάλι εταιρία(οικονομικών επιτρεπόντων).

Περιμένω την ημέρα που θα βγει συσκευή με e-paper-φακέλους-έγχρωμη-με καλή μπαταρία-φως και καλή υποστήριξη των SD καρτών.

Είναι ωραίο το Odyssey, τι να λέμε τώρα. Όμως χωρίς λεξικό, δεν μας κάνει πες του.

Όποιος βρει κάνα link για το πως γίνεται να το αλλάξουμε το λέει. Άσε που πρέπει να έχω δικό μου λεξικό. Που να το βρω μωρέ; Να το ρουφήξω από το kindle? Γιατί πρέπει να είναι και σε κατάλληλη μορφή υποθέτω.

Αυτό με το sd πήγαινε στα cybook, LongTom?

Τέλος και πιο σημαντικό από όλα. Έχετε βρει κάποιο τρόπο να κάνετε το κόλπο του kindle έμμεσα σε άλλα readers? Το κόλπο εννοώντας cross platform εμπειρία διαβάσματος, δηλαδή, διαβάζω το βράδυ το βιβλίο μου και το πρωί που περιμένω στη στάση το συνεχίζω από το android κινητό μου , από εκεί που το άφησα, και το μεσημέρι στο break κάνω το ίδιο στο ipad μου κτλ.

Τέλος και πιο σημαντικό από όλα. Έχετε βρει κάποιο τρόπο να κάνετε το κόλπο του kindle έμμεσα σε άλλα readers? Το κόλπο εννοώντας cross platform εμπειρία διαβάσματος, δηλαδή, διαβάζω το βράδυ το βιβλίο μου και το πρωί που περιμένω στη στάση το συνεχίζω από το android κινητό μου , από εκεί που το άφησα, και το μεσημέρι στο break κάνω το ίδιο στο ipad μου κτλ.

Αυτό λογικά πρέπει να γίνεται μέσω της εφαρμογής του Kindle σε Windows, Android και IOS.

Δηλαδή διαβάζω το τάδε βιβλίο στο Kindle ereader και κάνω sync μέσω Wifi (πρακτικά ενημερώνω την Amazon ότι έχω φτάσει μέχρι την τάδε σελίδα). Αργότερα μέσα στη μέρα ανοίγω το Kindle app του Android/IOS (στο οποίο εννοείται έχω "φορτώσει" το ίδιο βιβλίο) και αυτό συγχρονίζεται αυτόματα.

Νομίζω ότι το είχα κάνει μια φορά αυτό μεταξύ Kindle 3 και Kindle app σε Windows. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι το Kindle App μού εμφάνιζε μόνο τα βιβλία που είχα κατεβάσει από το ίδιο το Amazon και όχι αυτά που βρήκα πχ. από τορεντάδικα. Υπήρχε ένα workaround για το συγκεκριμένο και κάπως το έλυσα αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, πάει αρκετός καιρός. Θα το κοιτάξω και θα επανέλθω.

πηρα σημερα στον καστανιωτη να ρωτησω για το odyssey HD και θα με παρει αυριο να μου πει τιμη. χτες το βραδυ εβγαλα τα ματια μου να διαβαζω και αυτο το νημα και γενικα στο νετ. το διλημμα ειναι οντως odyssey HD ή Kobo Glo. το μειον του Kobο ειναι οτι δεν παιζει adobe DRM ειναι τοσο σημαντικο αυτο το φορματ? ακομα το odyssey εχει το pdf reflow το οποιο υποθετω κανει δουλεια σε σκαναρισμενα pdf απο τον θειο? επισης ηχο δεν παιζει κανενα απο οτι ειδα. και σημαντικο, λεξικο δινει το Kobo?

Το κλείδωμα Adobe DRM δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό (νομίζω χρησιμοποιείται περισσότερο από τα εγχώρια βιβλιοπωλεία) και ελπίζω με τον καιρό να εξαλειφθεί εντελώς. Φυσικά ένα τέτοιο αρχείο μπορεί να ξεκλειδώσει και να παίξει σε οποιοδήποτε ereader.

Το reflow δεν θα βοηθήσει καθόλου σε σκαναρισμένα PDF, αφού αυτά στην πράξη είναι φωτογραφίες και όχι κείμενο. Γενικά το σκαναρισμένο PDF είναι μακράν ο χειρότερος δυνατός τύπος ebook. Ο δε ήχος είναι ένα μείον αλλά στην τελική πόσοι κατεβάζουν audiobooks ή χρησιμοποιούν το ereader για τα MP3 τους;

οποτε το adobe drm το παρακαμπτουμε με το calibre. για τα pdf μη σας κουραζω βλεπω δεν βγαζω ακρη. περιμενω να μου πει τιμη ο καστανιωτης αν ειναι εως 150€ το παιρνω αλλιως ηδη εχω βρει καταστημα usa για το kobo glo και ο θεος βοηθος. ειμαι παντελως ασχετος απο ereader και φοβαμαι μην παρω κατι και το μετανιωσω. γενικα πιστευω οτι θα κανω οικονομια σε αντιθεση με οτι ειπε καποιος φιλος παραπανω που διαφωνησε. ξεκινησα Jo Nesbo μιας και ειμαι λατρης των αστυνομικων και ενω αγορασα paperback το Νεμεσις 17€ βρηκα σαιτ που πουλαει 3 βιβλια του 17€ epub. αμεσως εξοικονομω 34€. και 20 βιβλια το χρονο να διαβαζω σε ενα χρονο το εκανα αποσβεση.

Εφόσον είναι το πρώτο σου ereader, δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να το μετανιώσεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει τέλεια συσκευή, τα ίδια έχουμε τραβήξει όλοι μας όταν ψάχναμε (ψάχνουμε) για ereaders. Όλες έχουν από κάποιο κουσούρι.

Αυτό που είπα πιο πάνω είναι πως οι αγορές ebooks δεν είναι πανάκεια για την τσέπη μας. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σαν αυτή που ανέφερες, όπως υπάρχουν και άλλες τόσες στις οποίες το paperback είναι φθηνότερο από το αντίστοιχο ebook (ειδικά αν προτιμάς τις αγορές μεταχειρισμένων -όπως εγώ-, όπου το κόστος του κάθε χάρτινου βιβλίου είναι 5-10 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά).

Αυτό που πραγματικά εννοώ (για να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου) είναι ότι από τη στιγμή που θα πάρεις το ereader, άρχισε να κατεβάζεις χωρίς έλεος από όποιο site βρεις :P Π.χ με ένα γρήγορο ψάξιμο στον Όρμο των Πειρατών (ο νοών νοείτω), βρήκα όλα τα βιβλία του Nesbo συγκεντρωμένα (edit: στα αγγλικά εννοείται). Εκεί είναι που τα ereaders βγάζουν τα λεφτά τους μέσα σε λίγες εβδομάδες ;)

Φυσικά καλό είναι να μην στηρίζουμε την πειρατεία με κανένα τρόπο, να καταγγέλουμε άμεσα τέτοιες πρακτικές, να φροντίζουμε ώστε οι συγγραφείς και οι εκδοτικοί οίκοι να αμείβονται για τον κόπο τους κλπ κλπ κλπ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...