Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το φωτάκι που έχω πάρει είναι όντως σχετικά βαρύ αλλά έχει πολύ καλή ποιότητα (ενώ φωτίζει αρκετά καλά και σχετικά ομοιόμορφα, σημαντικά καλύτερα απ' ότι δείχνουν οι φωτογραφίες του). Επειδή όντως χαλάει την ισορροπία της συσκευής, έχω φάει πολλές φορές το Kindle στη μύτη την ώρα που με παίρνει ο ύπνος :P

Η επόμενη έκδοση του Kandle light είναι ακόμα καλύτερη, με 3 LED (αντί για 2) και ρυθμιζόμενη ένταση. Οι μπαταρίες δεν έχουν σημαντικό κόστος, καθώς τις CR232 τις βρίσκω καναδυο ευρώ τη 12άδα στο ebay και χρειάζονται αλλαγή κάθε 6-8 εβδομάδες (με καθημερινή χρήση). Οπότε η μια δωδεκάδα κρατάει περίπου ένα χρόνο.

Από όλα τα ereaders που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή κι εγώ είμαι υπέρ του Kobo Glo. Μόλις βελτιωθούν τα οικονομικά θα πάρω ένα :)

Αυτό με το χτύπημα στην μύτη είναι κλασσικό.

Εμένα είναι ένα τέτοιο:http://www.amazon.co...YXVM3GVEZWXH25Bμε 3 ΑΑΑ μπαταρίες είναι βαρύ.Τόσο βαρύ ώστε να συγκρίνεται άμεσα με το πανάλαφρο Sony μου!

Γενικά πάρα πολλές φορές βλαστήμησα και έβρισα όταν έπεσε πάνω μου το reader ή γλίστρησε το κλιπ και έπεσε το φως χάνοντας τον ειρμό μου.

Με το Glo ευτυχώς μέχρι τώρα είμαι πολύ καλά,έχω ξεχάσει το θέμα με τα κλιπ και τις μπαταρίες.

Ότι και να πάρεις καλορίζικο να είναι.

κάτω από τα 150 ευρώ υπάρχει το πρώτο φωτιζόμενο που κυκλοφόρησε nook glowlight

Ναι,ισχύει εάν είσαι Αμερική.

Ευρώπη είναι στα ~135€ από εδώ:

http://uk.nook.com/t...touch-glowlight

Δίχως μεταφορικά.

Το Glo από Γαλλία έχει 145€ τελική τιμή και εάν το πάρεις από βιβλιοπωλείο-μαγαζί ο ίδιος κάνει 130€.

Οι τιμές δυστυχώς είναι ίδιες για όλα..

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Με τον charger για πριζα ,μια καλή θηκη και το kobo glo ποσο παει σύνολο απο έξω?Ερχετε στανταρ με κουριερ απο fnac,υπαρχει δυνατοτητα να το αγορασω απο site που ειναι στα αγγλικα και οχι γαλλικα?Δεν μπορω να πω οτι το ταχυδρομειο της πατρας ειναι το πιο αξιοπιστο...

Δημοσ.

Με τον charger για πριζα ,μια καλή θηκη και το kobo glo ποσο παει σύνολο απο έξω?Ερχετε στανταρ με κουριερ απο fnac,υπαρχει δυνατοτητα να το αγορασω απο site που ειναι στα αγγλικα και οχι γαλλικα?Δεν μπορω να πω οτι το ταχυδρομειο της πατρας ειναι το πιο αξιοπιστο...

Δεν ξέρω για περιφερειακά.

Δεν πήρα τίποτα.Είχα charger για usb από αλλού και θήκη από το Cybook Orizon(αν και κολυμπάει μέσα).

Εμένα πάντως το έφερε ο άνθρωπος στην πόρτα μου.Χέρι με χέρι με τον κούριερ,αφού με είχαν δώσει track number και απάντησαν αμέσως όταν πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω τι έγινε και καθυστέρησε(έλεγε ότι είναι Θεσσαλονίκη το δέμα από την online υπηρεσία τους,αλλά με εξήγησαν ότι επειδή δεν έχει τοπικό μαγαζί εδώ που είμαι αργεί μια μέρα).

Από ότι διάβασα στο mobileread.com(φόρουμ) και ένας Ελβετός που πήρε και εκείνος από εκεί πήγε με κούριερ το δέμα.

Στα Αγγλικά δεν έχει από όσο ξέρω,μόνο Γαλλικά.

Επίσης εάν πάρεις από Fnac πες το,ώστε να σε γράψω την απλούστατη διαδικασία να βγάλεις το λόγκο τους όταν είναι σε sleep η συσκευή.

Στην Ελλάδα ήρθε με την DHL σε 3 εργάσιμες.Σε 2 εάν ήμουν Θεσσαλονίκη.

Εάν δεν θες από Fnac δες εδώ που λέει που έχει επίσημους αντιπροσώπους ανά τον κόσμο:

http://www.kobo.com/...ini/wheretobuy/

• Like 1
Δημοσ.

Μαλλον θα το αγορασω απο fnac γιατι απο τα αγγλικα site κανενα δεν στελνει ελλαδα.....Αντε τωρα να καταλλαβω γαλλικα :)

Δημοσ.

δεν μου κανει καποιες συγκεκριμενες λειτουργιες το site....Μαλλον γραμμη γραμμη translation το κοβω :D .χαθηκε καποιο αγγλικο site να στελνει ελλαδα.....

• Like 1
Δημοσ.

Ή να έβαζαν και αγγλική γλώσσα στο site, αφού δεν πουλάει μόνο στη Γαλλία. Θα μου πεις τι ζητάς τώρα....

Δημοσ.

Μαλλον θα το αγορασω απο fnac γιατι απο τα αγγλικα site κανενα δεν στελνει ελλαδα.....Αντε τωρα να καταλλαβω γαλλικα :)

Μα ούτε εγώ ήξερα ούτε λέξη Γαλλικά,αλλά λόγω συνθηκών το παρήγγειλα.

Google translate και άγιος ο θεός.Τι να κάνεις άλλο;

Καλορίζικο και όταν το παραλάβεις κάνε έναν κόπο να μας γράψεις εντυπώσεις. :-)

Δημοσ.

Καλορίζικο και όταν το παραλάβεις κάνε έναν κόπο να μας γράψεις εντυπώσεις. :-)

^^^^^ αυτό!

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους . επειδη εχω πληρωσει πολλα σε βιβλια σκεφτομουν κ εγω να παρω ενα e reader. προσφατα βρεθηκα στο λονδινο και ειδα απο κοντα τα kindle ομως οι πωλητες μου ειπανε οτι δεν θα μπορω να διαβαζω βιβλια που αγοραζω απο αλλα σαιτ πλην αμαζον.

βρισκομαι λοιπον σε αδιεξοδο μιας και θα ηθελα μια συσκευη να διαβαζει βιβλια που αγοραζω απο οποιοδηποτε σαιτ ακομα και Pdf που εχω αρκετα . φως εχει μονο το paperwhite και το cobo νομιζω που δεν πληρουν ομως τις παραπανω προυποθεσεις.

θα διαβασω οσο προλαβω και το υπολοιπο νημα αλλα αν μπορει καποιος να βοηθησει αμεσα θα ημουν ευγνωμων. με μια προχειρη ματια βρηκα το sony prs T2 που ισως κανει για μενα.

περιμενω γνωμες ευχαριστω.

Δημοσ.

Αυτό που σου είπαν για το Kindle ισχύει εν μέρει. Για την ακρίβεια το Kindle μπορεί να διαβάσει όλα τα ξεκλείδωτα mobi, δηλαδή δεν χρειάζεται ντε και σώνει το βιβλίο να είναι αγορασμένο από το Amazon.

Τα ebooks που πωλούνται από άλλα site (εκτός του Amazon) είτε δεν έχουν προστασίες, είτε ξεκλειδώνουν αρκετά εύκολα. Ακόμα κι αν το αρχείο είναι μορφής epub, μπορεί να μετατραπεί σε mobi μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Συνεπώς το επιχείρημα των πωλητών δεν ήταν σωστό. Προσωπικά έχω αγοράσει διάφορα βιβλία από site όπως το kobobooks ή το Sony reader store και τα έχω διαβάσει μια χαρά στο Kindle μου (αφού πρώτα τα ξεκλείδωσα).

Επίσης για να το πω ωμά, απόσβεση δεν γίνεται με τις αγορές ηλεκτρονικών αντί για χάρτινων εκδόσεων. Για τον απλούστατο λόγο ότι τα ebooks έχουν φτάσει να κοστίζουν σχεδόν όσο και τα paperback (πολλές φορές και περισσότερο!). Όσο εξακολουθούν να ισχύουν αυτές οι τιμές, ο μόνος τρόπος να γλιτώσουμε λεφτά είναι το κατέβασμα των βιβλίων από τρίτα sites (ο νοών νοείτω). Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις που δεν μπορώ να κατεβάσω τζάμπα το χι βιβλίο, προτιμώ να το παραγγείλω μεταχειρισμένο από alibris (ή αλλού) και σχεδόν πάντα έρχεται φθηνότερα από το να αγοράσω την ηλεκτρονική του έκδοση.

Αυτά τα "pdf" που ανέφερες περιπλέκουν πάρα πολύ την επιλογή σου. Αν τα pdf είναι τεχνικά κείμενα, με φωτογραφίες, σχεδιαγράμματα, χρώματα κλπ τότε ξεχνάς το e-ink reader και πας απευθείας για tablet. Τώρα που το ξανασκέφτομαι "pdf = 10ιντσο tablet", τόσο απλά.

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους . επειδη εχω πληρωσει πολλα σε βιβλια σκεφτομουν κ εγω να παρω ενα e reader. προσφατα βρεθηκα στο λονδινο και ειδα απο κοντα τα kindle ομως οι πωλητες μου ειπανε οτι δεν θα μπορω να διαβαζω βιβλια που αγοραζω απο αλλα σαιτ πλην αμαζον.

βρισκομαι λοιπον σε αδιεξοδο μιας και θα ηθελα μια συσκευη να διαβαζει βιβλια που αγοραζω απο οποιοδηποτε σαιτ ακομα και Pdf που εχω αρκετα . φως εχει μονο το paperwhite και το cobo νομιζω που δεν πληρουν ομως τις παραπανω προυποθεσεις.

θα διαβασω οσο προλαβω και το υπολοιπο νημα αλλα αν μπορει καποιος να βοηθησει αμεσα θα ημουν ευγνωμων. με μια προχειρη ματια βρηκα το sony prs T2 που ισως κανει για μενα.

περιμενω γνωμες ευχαριστω.

Αυτό που σου είπαν για το Kindle ισχύει εν μέρει. Για την ακρίβεια το Kindle μπορεί να διαβάσει όλα τα ξεκλείδωτα mobi, δηλαδή δεν χρειάζεται ντε και σώνει το βιβλίο να είναι αγορασμένο από το Amazon.

Τα ebooks που πωλούνται από άλλα site (εκτός του Amazon) είτε δεν έχουν προστασίες, είτε ξεκλειδώνουν αρκετά εύκολα. Ακόμα κι αν το αρχείο είναι μορφής epub, μπορεί να μετατραπεί σε mobi μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Συνεπώς το επιχείρημα των πωλητών δεν ήταν σωστό. Προσωπικά έχω αγοράσει διάφορα βιβλία από site όπως το kobobooks ή το Sony reader store και τα έχω διαβάσει μια χαρά στο Kindle μου (αφού πρώτα τα ξεκλείδωσα).

Επίσης για να το πω ωμά, απόσβεση δεν γίνεται με τις αγορές ηλεκτρονικών αντί για χάρτινων εκδόσεων. Για τον απλούστατο λόγο ότι τα ebooks έχουν φτάσει να κοστίζουν σχεδόν όσο και τα paperback (πολλές φορές και περισσότερο!). Όσο εξακολουθούν να ισχύουν αυτές οι τιμές, ο μόνος τρόπος να γλιτώσουμε λεφτά είναι το κατέβασμα των βιβλίων από τρίτα sites (ο νοών νοείτω). Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις που δεν μπορώ να βρω τζάμπα το χι βιβλίο, προτιμώ να το παραγγείλω μεταχειρισμένο από alibris (ή αλλού) και σχεδόν πάντα έρχεται φθηνότερα από το να αγοράσω την ηλεκτρονική του έκδοση.

Αυτά τα "pdf" που ανέφερες περιπλέκουν πάρα πολύ την επιλογή σου. Αν τα pdf είναι τεχνικά κείμενα, με φωτογραφίες, σχεδιαγράμματα, χρώματα κλπ τότε ξεχνάς το e-ink reader και πας απευθείας για tablet. Τώρα που το ξανασκέφτομαι "pdf = 10ιντσο tablet", τόσο απλά.

Αυτό που σε είπε james.

Οι πωλητές,πωλητές είναι.Κοιτάν να σε προτείνουν ώστε να αγοράσεις το προϊόν τους.

Όλα τα reader διαβάζουν όλα τα αρχεία εάν τα βγάλεις το DRM(προστασία) και τα μετατρέψεις με το calibre.

Όπως είπε ο αποπάνω,pdf και reader δεν τα πάνε καλά μαζί.Εκεί πας αναγκαστικά σχεδόν σε tablet.

Τα reader είναι για βιβλία-νουβέλες.Εάν έχεις σκοπό να διαβάζεις πολλά τότε πάρε ένα.Εάν το πας pdf>άλλο φορμάτ τότε πρέπει να δεις σε tablet.

Εγώ έχω το Sony T1 που είναι κατά 90% ίδιο με το Τ2.Μπορώ να σε πω ότι η εμπειρία pdf είναι κακή.

Μπορείς να δεις βέβαια κάποια πράγματα σε ένα βιβλίο,αλλά να κάτσεις να διαβάσεις είναι σχεδόν μαρτύριο.

Οι 6" είναι πολύ λίγες.

Δημοσ.

φυσικα δεν μιλαω για pdf με σχεδια αλλα για βιβλια απο "τριτους" οπως ειπες τα οποια ειναι σε μορφη pdf. για να καταλαβω μου λες οτι μπορω να παρω ενα βιβλιο απο πχ το σαιτ του μεταίχμιου και να τα μετατρεψω να τα διαβασω στο kindle? διαβαζω περιπου 80% ελληνικα βιβλια και τα υπολοιπα αγγλικα. οταν μετατρεψω ενα epub σε mobi θα διαβαζεται το ιδιο ευκολα ή θα χρειαζονται ζουμ , μετακινησεις κλπ για να το διαβασω οπως πρεπει? εν τελει προτεινεις να παω σε ενα kindle και να αφησω το σονυ που ειναι και ακριβοτερο?

Δημοσ.

φυσικα δεν μιλαω για pdf με σχεδια αλλα για βιβλια απο "τριτους" οπως ειπες τα οποια ειναι σε μορφη pdf. για να καταλαβω μου λες οτι μπορω να παρω ενα βιβλιο απο πχ το σαιτ του μεταίχμιου και να τα μετατρεψω να τα διαβασω στο kindle? διαβαζω περιπου 80% ελληνικα βιβλια και τα υπολοιπα αγγλικα. οταν μετατρεψω ενα epub σε mobi θα διαβαζεται το ιδιο ευκολα ή θα χρειαζονται ζουμ , μετακινησεις κλπ για να το διαβασω οπως πρεπει? εν τελει προτεινεις να παω σε ενα kindle και να αφησω το σονυ που ειναι και ακριβοτερο?

Έτσι ναι μπορείς άνετα.

Αλλά επειδή οι περισσότεροι εδώ θέλουν να διαβάζουν τεχνικά βιβλία ή περιοδικά στο reader θεώρησα ότι θες και εσύ το ίδιο.

Τα pdf κειμένου τα διαβάζει καλά,όχι τόσο καλά όσο τα .epub-FW8-.mobi αλλά επαρκέστατα.

Η μετατροπή από epub σε mobi είναι τόσο καλή που δεν καταλαβαίνεις διαφορά(τουλάχιστον στα βιβλία που έχω κάνει).Το ίδιο δεν ισχύει όμως για τα pdf(τα σαρωμένα τα πειρατικά).Τα pdf κειμένου μετατρέπονται πολύ καλά γενικά σε epub.

Τελικά εγώ σε λέω ή να πάρεις ένα Kobo Glo που μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι εξαιρετικό ή να δεις τίποτα σε Cybook Odyssey HD που και αυτό φαίνεται πολύ καλό.

Η Amazon τα έκανε σκατά με το Paperwhite και πάρα πολλά είναι ελαττωματικά στην οθόνη.

Εάν από την άλλη δεν έχεις πρόβλημα με το να παίρνεις ρίσκα ή ξες κάτι παραπάνω για τα νέα batch συσκευών τότε ελεύθερα.

Το Sony PRS-T2 έχει μερικά πολύ καλά στοιχεία στο λογισμικό(που είχε από το Τ1),αλλά το hardware είναι μια γενιά πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό(πρώτη φορά από το 2009).

Δημοσ.

θα κοιταξω για το Cobo που μου ειπες αν και δυσκολευομαι να αντιληφθω τη διαφορα στα σαρωμενα πειρατικα Pdf και τα αλλα που ειπες. το Paperwhite εχω διαβασει οτι εχει θεματα οποτε δεν θα το επαιρνα. το θεμα ειναι οτι δεν ξερω και τι υποστηριξη θα εχω σε ελληνικα βιβλια τι γκαμα δηλαδη μην το παρω και αναγκαζομαι και διαβαζω συνεχεια στα αγγλικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...