LongTom Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Καλά κάνεις και έχεις επιφυλάξεις ωστόσο καλύτερα ας περιμένουμε να βγει επίσημα στην αγορά. - Θύρα usb δεν έχουνε καν πολλά από τα ακριβά μοντέλα (Απορώ που την έψαξες ) - Bluetooth αμφιβάλλω εάν περιορίζεται μόνο σε android κινητό, ενδεχομένως παράδειγμα να ήτανε. Δεν είναι δα δύσκολο από προγραμματιστικής άποψης να είναι συμβατά και με PC, οπότε όντως θα είναι μεγάλη αποτυχία άμα τελικά ισχύει. Όπως και να έχει θα βγούνε τρόποι να το παρακάμψεις αυτό σίγουρα. -Αυτό που λες για 5-10 βιβλιά είναι σχετικό. Κάποια δεν διαβάζουν ούτε 2-3 βιβλία το χρόνο...μαζί τους και εγώ. - 60€ Όσο το Kindle δηλαδή? Χλωμό, για δώσε κανένα Link. Στην wikipedia και σε πολλά σχετικώς έγκυρα sites μιλάνε ξεκάρα για τιμές ~10€ Στην τελική, πιστεύω αξίζει να δούμε το τελικό προϊόν και να του δώσουμε μια ευκαιρία. Διότι ένα τέτοιο e-reader σίγουρα δεν είναι για απαιτητικούς χρήστες και ούτε έχει τέτοιο target group. Δεν είναι για σένα σίγουρα το e-reader αυτό φίλε. Κάποιος που δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει κάτι στα 60-70€, πιστεύω θα το εκτιμήσει περισσότερο. Εκτός και εάν κάνουν τρομερές αλλαγές δεν θα ισχύει τίποτα διαφορετικό από αυτά που έγραψα.Δεν χρειάζεται να το πάρουμε στα χέρια μας να δούμε εάν ισχύει κάτι από αυτά.Είναι επίσημες ανακοινώσεις και όχι κάποιο γενικό θέμα όπως την ποιότητα κατασκευής. -Θύρα micro-usb έχουν όλα τα ereaders.Ακόμη και τα Kindle 3G έχουν που υποτίθεται ότι η Amazon θέλει να σε πουλήσει βιβλία μέσω του 3G. -Η συσκευή δεν δουλεύει εάν δεν έχεις την app.Είναι τόσο απλό.Επειδή η app είναι για το android λειτουργεί μόνο από android smarphones.Από το rooting δεν θα περίμενα πολλά γιατί οι τύποι στο Mobileread που ασχολούνται συγκεκριμένα με readers φαίνονται μάλλον απαισιόδοξοι.Ακόμη από ένα γερμανικό review είδα ότι το πέρασμα ενός βιβλίου 160kb πήρε 9 λεπτά(βέβαια μπορείς να αρχίσεις να διαβάζεις τις πρώτες σελίδες πριν τελειώσει η αποστολή). -Έχει χώρο 4giga,περισσότερο από τα περισσότερα κανονικά ereaders και χωράει μόνο 5 βιβλία.Αυτό έγραψα.Ακόμη το κοινό του συγκεκριμένου είναι οι άνθρωποι που διαβάζουν κάτι παραπάνω τον χρόνο.Αυτοί συνήθως εκτιμούν όταν μπορούν να έχουν μαζί τους τουλάχιστον ένα σημαντικό μέρος της βιβλιοθήκης τους. -Το είχα διαβάσει στο mobileread στο αντίστοιχο θέμα πολύ πρόσφατα από έναν τύπο από την Γερμανία.Επειδή ακριβώς το διάβασα σε φόρουμ και όχι σε επίσημη σελίδα έγραψα για επιφυλάξεις. Το target group,όπως έγραψα είναι πολύ περίεργο θέμα.Tο πρώτο που πρέπει να δει κάποιος είναι ότι το θέμα readers αφορά περιορισμένο αριθμό ανθρώπων. Από εκεί και πέρα: Η συγκεκριμένη συσκευή δεν έχει καν την δυνατότητα να προβάλει τα νέα σε μορφή κειμένου(που έχουν οι άλλοι readers),έτσι χάνει τους περισσότερους casual readers που διαβάζουν γενικά περισσότερο κείμενα παρά βιβλία και αυτό εν κινήσει.Αυτοί λοιπόν δεν νομίζω να ήθελαν μια ακόμη συσκευή να κουβαλάν μαζί τους που είναι τόσο περιορισμένη(ενώ μπορούν να το κάνουν με το κινητό τους). Για τους μαθητές/φοιτητές πάλι δεν κάνει γιατί δεν μπορούν να κρατήσουν σημειώσεις και προβάλει αποκλειστικά έναν τύπου αρχείων. Οι κλασσικοί βιβλιοφάγοι πάλι δεν νομίζω να πεισθούν γιατί εκτός ότι έχει τραγικά μικρή αποθηκευτική ικανότητα θα δουν ότι μπορούν να αγοράσουν με πολύ λιγότερα από 100€ μια πολύ ικανότερη συσκευή. Αυτοί που παίρνουν τέτοιες συσκευές στις διακοπές/ταξίδια πάλι μάλλον θα χαλαστούν με τον περιορισμό των 5 βιβλίων και την περιορισμένη μπαταρία. Τέλος ο μέσος χρήστης δεν νομίζω να αλλάξει πάροχο ή σύνδεση μόνο και μόνο να αγοράσει κάτι που ουσιαστικά τον δένει στον πάροχο του. Το μόνο κοινό που βλέπω προσωπικά είναι οι gadgetακηδες(και αυτοί οι λιγότερο οικονομικά εύρωστοι,οι άλλοι θα πάρουν απλά Kindle ή κάποιο από τα mainstream)που θα το αγοράσουν για το γαμώτο. Όπως έγραψα και πριν,θα ήταν επιτυχία εάν: -Ήταν φθηνό να το αγοράσεις δίχως εταιρικούς περιορισμούς,γίνεται άνετα κάτω από 50€. -Έχει θύρα micro-usb(ίσως και microSD ή ασύρματο) ώστε να μπορείς τουλάχιστον να κάνει sideload τα κείμενα/βιβλία σου. -Διαβάζει τουλάχιστον epub(ή .mobi/.FW8). Τέλος εάν κάποιος μπορεί να έχει σύνδεση στο κινητό του δεν νομίζω ότι θα του φανούν πολλά τα 70€.Όσοι έχουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα δεν σκέφτονται καν να αγοράσουν τέτοια gadget. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deep Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 @LongTom στα pdf πως τα πηγε ;; εννοω το kobo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 @LongTom στα pdf πως τα πηγε ;; εννοω το kobo Μέτρια εάν λάβεις υπ'όψη ότι δεν έχει portrait mode,ο επεξεργαστής βέβαια βοηθάει αρκετά. Από εκεί και πέρα δεν είδα τρομερές διαφορές με το Sony,στο οποίο η εμπειρία χρήσης ήταν χλιαρή έως κακή(όπως κάθε ereader). Γενικά πάντως δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα γιατί έχω 10" tablet για τα pdfs. Πάντα αναφέρομαι στα pdf εικόνας/πολύπλοκα και όχι απλά κειμένου(τα οποία δεν δοκίμασα ακόμη). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilverCloak Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Για πείτε ρε παιδιά... Προτείνετε το παλιό Kindle (το paperwhite δεν με ψήνει λόγω των παραπόνων και της υπερυψηλής ζήτησης - να το έχω τα Χριστούγεννα θέλω) ή κάνα άλλο με φωτάκι; Γενικά, θέλω συγκρατημένο κόστος (όχι 150 Ευρά) και να είναι vfm. Μια ακόμη απορία: O δανεισμός από Kindle σε άλλο Kindle παίζει ακόμα ή... κόπηκε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Για πείτε ρε παιδιά... Προτείνετε το παλιό Kindle (το paperwhite δεν με ψήνει λόγω των παραπόνων και της υπερυψηλής ζήτησης - να το έχω τα Χριστούγεννα θέλω) ή κάνα άλλο με φωτάκι; Γενικά, θέλω συγκρατημένο κόστος (όχι 150 Ευρά) και να είναι vfm. Μια ακόμη απορία: O δανεισμός από Kindle σε άλλο Kindle παίζει ακόμα ή... κόπηκε? Πόσα ακριβώς δίνεις και ενδιαφέρεσαι για αγορές από εξωτερικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
raxanas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Και εγω το ψήνω για ενα e-reader/tablet..... Ειμαι αναμεσα σε kobo glo και kindle paperwhite απο readers ομως το paperwhite δεν το στέλνουν ελλάδα και έχω ακούσει αρκετά παραπονα για ελλατώματα στην οθόνη του ενω το kobo glo εχω ακουσει καποια θεματα για το support μονο και απο tablet ανάμεσα σε nexus 7 και kindle fire hd... Απο το εξωτερικό θα αγοραστούν λογω καλυτερης τιμής. Απλα το θεμα μου ειναι οτι μ ακουγετε δελεαστικο να αγορασω tablet λογω οτι μπορω να δω και καμια σειρα οσο ταξιδεύω αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το ποσο ξεκούραστο θα ειναι να διαβάζω βιβλία...Εχει κανεις άποψη?Α και καλο θα ηταν να το ειχα μεχρι τα χριστουγενα....Περιμένω αποψεις..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Και εγω το ψήνω για ενα e-reader/tablet..... Ειμαι αναμεσα σε kobo glo και kindle paperwhite απο readers ομως το paperwhite δεν το στέλνουν ελλάδα και έχω ακούσει αρκετά παραπονα για ελλατώματα στην οθόνη του ενω το kobo glo εχω ακουσει καποια θεματα για το support μονο και απο tablet ανάμεσα σε nexus 7 και kindle fire hd... Απο το εξωτερικό θα αγοραστούν λογω καλυτερης τιμής. Απλα το θεμα μου ειναι οτι μ ακουγετε δελεαστικο να αγορασω tablet λογω οτι μπορω να δω και καμια σειρα οσο ταξιδεύω αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το ποσο ξεκούραστο θα ειναι να διαβάζω βιβλία...Εχει κανεις άποψη?Α και καλο θα ηταν να το ειχα μεχρι τα χριστουγενα....Περιμένω αποψεις..... Καταρχάς δεν είναι το ίδιο ereader με tablet. Είναι δύο ξεχωριστές και διακριτές συσκευές με διαφορετικές ικανότητες και μειονεκτήματα. Εσύ τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με την συσκευή; Ποιου είδους αρχεία διαβάζεις συνήθως, τι και πόσες ώρες γενικά διαβάζεις; Εγώ έχω και τα 2. Έχω ένα Acer Iconia A210(10") και 3 ereaders(Cybook Orizon,Sony PRS-T1,Kobo Glo). Χρησιμοποιώ το tablet για pdf reader(τεχνικά,περιοδικά,σκαναρισμένα) και το ereader για νουβέλες-βιβλία κειμένου. Η διαφορά είναι χαοτική σε ότι αφορά την ποιότητα διαβάσματος. Το reader είναι εξ' ορισμού ξεκούραστο στα μάτια,τώρα μάλιστα που έχει και φως είναι ακόμη ποιο βολικό εξαλείφοντας την απαίτηση για ξεχωριστό led φωτάκι. Από την άλλη η μικρή οθόνη,η αργή απόκριση της e-paper οθόνης και το ότι είναι ασπρόμαυρο κάνει την εμπειρία χρήσης pdfs μαρτύριο ή εκνευριστική στην καλύτερη. Για αυτό αναγκάστηκα και πήρα και tablet(έχω πάρα πολλά giga βιβλίων-περιοδικών σε pdf). Εάν έχεις παρατηρήσει έχω κάνει αναλυτική παρουσίαση του Kobo Glo στην προηγούμενη σελίδα.Κάνε ένα κόπο και διάβασε,θα σε λύσει αρκετές απορίες για το συγκεκριμένο(και για αγορά-παράδοση). Εγώ γενικά έχω μείνει κατευχαριστημένος. Το paperwhite είναι γνωστό ότι έχει πάμπολα προβλήματα με την ποιότητα της οθόνης. Η άλλη εναλλακτική είναι το Cybook Odyssey HD Frontlight που φαίνεται πολύ τίμια και γενικά ποιοτική πρόταση(ήδη πωλείται και θα το έχεις αμέσως). Για tablet των 7" δεν ξέρω γιατί ούτε έχω ασχοληθεί καθόλου,ούτε ήμουν ποτέ κάτοχος. Το μόνο που έχω ακούσει είναι ότι μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων των kindle fire αφορούν αποκλειστικά την αμερικάνικη αγορά και γενικότερα χαρακτηρίζεται ως Amazon media device και όχι tablet(με ότι αυτό συνεπάγεται). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
raxanas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Εχω διαβάσει το review σου για αυτο και εχω μπει στον πειρασμό να το αγοράσω.....Για βιβλια λογοτεχνικα το θελω φανταζομαι μορφης epub κτλπ....Το θεμα μου ειναι οτι καποιες φορες μεσα στο χρονο πρεπει να κανω ενα 6ωρο ταξιδι και γενικα θα μ αρεσε να ξαπλώνω στο κρεβάτι και να μπορω να δω καποια σειρα...Και αμα δεν με κουραζει ιδιαιτερα τα ματια τοτε δεν θα ηταν ασχημο το Nexus 7....Προφανως και δεν εχουν καμια σχέση απλα προσπαθω να καταλάβω τι αξιζει πιο πολυ.....Standalone reader η tablet με reading που δεν κουραζει?Pdf δεν θα χρειαστει να διαβασω ελπιζω αν και αμα καταργησουν τα δωρεαν βιβλια στη σχολη τοτε μαλλον θα αναγκαστω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Εχω διαβάσει το review σου για αυτο και εχω μπει στον πειρασμό να το αγοράσω.....Για βιβλια λογοτεχνικα το θελω φανταζομαι μορφης epub κτλπ....Το θεμα μου ειναι οτι καποιες φορες μεσα στο χρονο πρεπει να κανω ενα 6ωρο ταξιδι και γενικα θα μ αρεσε να ξαπλώνω στο κρεβάτι και να μπορω να δω καποια σειρα...Και αμα δεν με κουραζει ιδιαιτερα τα ματια τοτε δεν θα ηταν ασχημο το Nexus 7....Προφανως και δεν εχουν καμια σχέση απλα προσπαθω να καταλάβω τι αξιζει πιο πολυ.....Standalone reader η tablet με reading που δεν κουραζει?Pdf δεν θα χρειαστει να διαβασω ελπιζω αν και αμα καταργησουν τα δωρεαν βιβλια στη σχολη τοτε μαλλον θα αναγκαστω.... Την απάντηση για αυτό δεν μπορεί να στη δώσει κανείς δυστυχώς. Η "αξία" είναι άκρως υποκειμενική και εξαρτάται με το τι θέλεις και τι μπορείς να δώσεις. Η καλύτερη λύση(και η ακριβότερη)θα ήταν να πάρεις 2 συσκευές. Φαντάζομαι όμως δεν θα θέλεις να ξοδέψεις τόσα. Το εάν σε κουράζει ή όχι θα το δεις πολύ εύκολα στο πως ανταποκρίνονται τα μάτια σου εάν διαβάσεις σε ένα μονιτορ Η/Υ(ή ακόμη και σε κινητό) ένα βιβλίο. Για τα περαιτέρω αποφάσισε τι ακριβώς θέλεις και εδώ είμαστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilverCloak Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Πόσα ακριβώς δίνεις και ενδιαφέρεσαι για αγορές από εξωτερικό; Τhanks για το ενδιαφέρον και sorry για την καθυστέρηση. Έως 100 έλεγα. Τι εννοείς αν ενδιαφέρομαι για αγορές από εξωτερικό; Εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραγγείλω από έξω. Το kindle που έλεγα δεν κυκλοφορεί αλλιώς. Το kobo glo στα 150 μου πέφτει ακριβό. Είδα αυτό το Cybook Odyssey HD Front Light. Δεν είν' κακό. Δεν βρήκα όμως ούτε reviews ούτε τιμές ούτε availability. Ξέχασα πως να googlaρω ή είναι κάπου κρυμένα αυτά; Πως συγκρίνεται με kobo και kindle? Edit: To πουλάνε 150 Ευρώ. Λίγο ακριβό μου φαίνεται. Έχει βέβαια στα θετικά του sd card, hardware κουμπιά για γύρισμα σελίδας και ενδεχομένως αυτό το pdf reflow να είναι καλό. Δεν έχει όμως αγγλικό λεξικό! Άσε που δεν ξέρω αν θα επιβιώσω έξω από το οικοσύστημα του kindle με τα apps για τα πάντα (android, iOS, PC) και διαρκές synchronize αναμεσά τους. Δύσκολα τα πράγματα. Και review δεν βρήκα ακόμα. Προφανως και δεν εχουν καμια σχέση απλα προσπαθω να καταλάβω τι αξιζει πιο πολυ.....Standalone reader η tablet με reading που δεν κουραζει? Δεν υπάρχει το "tablet με reading που δεν κουράζει". Αν διαβάζεις κάνα μισάωρο την ημέρα πάρε tablet. Αν εκτιμάς το βιβλίο πιο πολύ πάρε e-reader. Εγώ πάντως από τότε που πήρα tablet παράτησα εντελώς το kindle μου, με το σκεπτικό "Ε, έχω και το kindle app άμα θέλω να διαβάσω". Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαζεύω σαν ηλίθιος το insomnia πριν κοιμηθώ αντί να διαβάζω Cory Doctorow. Άσε που στο πριν_κοιμηθείς το backlit tablet σε ξυπνάει και σε κουράζει αντι να σε χαλαρώνει. Στην παραλία δεν διανοούμαι βέβαια να πάρω το tablet. Θα είναι απλά άχρηστο. Ενώ το kindle έχει καθαρίσει 2 καλοκαίρια αδιαμαρτύρητα και απολαυστικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
raxanas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Μιλαω για hardcore reading κανα 4ωρο τουλαχιστον οποτε μάλλον αποκλειώ τα tablets....Το θεμα ειναι οτι Paperwhite μονο απο ebay μπορουμε να φαιρουμε ελλαδα και να το κανουμε δεν ξερουμε αν θα εχουμε θεματα με την οθονη η οχι ενω kobo glo,cybook κτλπ απλα δεν εχουνε το shop της αμαζον......Χμμμ tough choice....Ολα εκει στα 150 παιζουνε με φωτιζομενη οθονη δυστηχως....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Εγώ πάντως δεν θα κολλούσα τόσο πολύ με το shop της Amazon, πρώτον γιατί τα βιβλία (στη συντριπτική τους πλειοψηφία) μπορούμε να τα αγοράσουμε κι από άλλα ηλεκτρονικά μαγαζιά. Και μάλιστα φθηνότερα, αφού η Amazon συνήθως έχει τις ακριβότερες τιμές στα ebooks. Και δεύτερον γιατί μπορούμε να τα βρούμε και από... αλλού (ο νοών νοείτω). Δυο χρόνια τώρα που έχω το Kindle 3, δεν πρέπει να έχω αγοράσει πάνω από 4-5 βιβλία από το Amazon. Τα περισσότερα τα έχω πάρει από Kobοbooks. Δύο πράγματα μόνο με έχουν βολέψει στο Kindle και το σκέφτομαι να αγοράσω άλλο ereader. Η ευκολία της αποστολής του βιβλίου μέσω email (αντί να μπλέκω με καλώδια USB, calibre κλπ) και το καταπληκτικό λεξικό της Οξφόρδης. ps: τα 150 ευρώ όντως είναι ταρίφα για τις συσκευές με φωτιζόμενη οθόνη. Σε βάθος χρόνου όμως θα τα βγάλουν τα λεφτά τους. Εδώ ένα καλό εξωτερικό φωτάκι για ereader κοστίζει 20-30 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίσουμε τις μπαταρίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Τhanks για το ενδιαφέρον και sorry για την καθυστέρηση. Έως 100 έλεγα. Τι εννοείς αν ενδιαφέρομαι για αγορές από εξωτερικό; Εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραγγείλω από έξω. Το kindle που έλεγα δεν κυκλοφορεί αλλιώς. Το kobo glo στα 150 μου πέφτει ακριβό. Είδα αυτό το Cybook Odyssey HD Front Light. Δεν είν' κακό. Δεν βρήκα όμως ούτε reviews ούτε τιμές ούτε availability. Ξέχασα πως να googlaρω ή είναι κάπου κρυμένα αυτά; Πως συγκρίνεται με kobo και kindle? Edit: To πουλάνε 150 Ευρώ. Λίγο ακριβό μου φαίνεται. Έχει βέβαια στα θετικά του sd card, hardware κουμπιά για γύρισμα σελίδας και ενδεχομένως αυτό το pdf reflow να είναι καλό. Δεν έχει όμως αγγλικό λεξικό! Άσε που δεν ξέρω αν θα επιβιώσω έξω από το οικοσύστημα του kindle με τα apps για τα πάντα (android, iOS, PC) και διαρκές synchronize αναμεσά τους. Δύσκολα τα πράγματα. Και review δεν βρήκα ακόμα. Όλα μια συνήθεια είναι σε ότι αφορά το Amazon.Λύσεις άλλες υπάρχουν εάν ψάξεις και θέλεις να αλλάξεις. Πάντως με ~100€ δυστυχώς δεν βρίσκεις τίποτα άλλο εκτός από το απλό kindle(και αυτό θέλει 115€ για Ελλάδα). Μόνο με 140-150€ έχει αξιόλογα reader με φως. Για το Cybook θα περίμενα λίγο καιρό πριν εμφανιστούν reviews στα Αγγλικά(έχει ήδη κανά 2 στα Γερμανικά),αλλά μέχρι τώρα το έχουν αρκετά θετικές κριτικές όσοι το έχουν πάρει. Βέβαια το λεξικό είναι μεγάλο θέμα(για αυτό πέρσι δεν πήρα το πρώτο Odyssey και πήγα στην Sony αν και απεχθάνομαι το σύστημα ταξινόμησης βιβλίων που έχει). Μιλαω για hardcore reading κανα 4ωρο τουλαχιστον οποτε μάλλον αποκλειώ τα tablets....Το θεμα ειναι οτι Paperwhite μονο απο ebay μπορουμε να φαιρουμε ελλαδα και να το κανουμε δεν ξερουμε αν θα εχουμε θεματα με την οθονη η οχι ενω kobo glo,cybook κτλπ απλα δεν εχουνε το shop της αμαζον......Χμμμ tough choice....Ολα εκει στα 150 παιζουνε με φωτιζομενη οθονη δυστηχως....... ΌΛΑ τα βιβλία της Amazon τα βρίσκεις και από αλλού με συγκρίσιμες ή χαμηλότερες τιμές. Εύκολα νόμιμα και πανεύκολα παράνομα. Τα 150€ είναι το μίνιμουμ δυστυχώς,όπως έγραψα και πάνω δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια οι τιμές κυμαίνονται στα 140-160€ σε νέα μοντέλα. Εγώ πάντως δεν θα κολλούσα τόσο πολύ με το shop της Amazon, πρώτον γιατί τα βιβλία (στη συντριπτική τους πλειοψηφία) μπορούμε να τα αγοράσουμε κι από άλλα ηλεκτρονικά μαγαζιά. Και μάλιστα φθηνότερα, αφού η Amazon συνήθως έχει τις ακριβότερες τιμές στα ebooks. Και δεύτερον γιατί μπορούμε να τα βρούμε και από... αλλού (ο νοών νοείτω). Δυο χρόνια τώρα που έχω το Kindle 3, δεν πρέπει να έχω αγοράσει πάνω από 4-5 βιβλία από το Amazon. Τα περισσότερα τα έχω πάρει από Kobοbooks. Δύο πράγματα μόνο με έχουν βολέψει στο Kindle και το σκέφτομαι να αγοράσω άλλο ereader. Η ευκολία της αποστολής του βιβλίου μέσω email (αντί να μπλέκω με καλώδια USB, calibre κλπ) και το καταπληκτικό λεξικό της Οξφόρδης. ps: τα 150 ευρώ όντως είναι ταρίφα για τις συσκευές με φωτιζόμενη οθόνη. Σε βάθος χρόνου όμως θα τα βγάλουν τα λεφτά τους. Εδώ ένα καλό εξωτερικό φωτάκι για ereader κοστίζει 20-30 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίσουμε τις μπαταρίες. Το λεξικό της Οξφόρδης το έχει και το Sony PRS-T2. Δυστυχώς στο hardware χωλαίνει,για αυτό άλλωστε και δεν το αγόρασα. Πρέπει να αναφέρεις ότι το εξωτερικό φως είναι βαρύ(σχετικά πάντα) και χαλάει την ισορροπία του reader στο χέρι.Εμένα πάλι επειδή ήταν και φθηνό(5€ από τον Μαλλιάρη στην Θεσ/νικη) συνέχεια αναβόσβηνε και μου την έδινε.Ακόμη το να το κουβαλάς παντού ήταν εκνευριστικό,ιδίως όταν η ίδια η συσκευή δεν ήθελε τόση προσοχή. Οι μπαταρίες είναι και αυτό ένα άλλο μεγάλο θέμα. Μπορώ να πω ότι βρήκα την υγειά μου με το Glo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Το φωτάκι που έχω πάρει είναι όντως σχετικά βαρύ αλλά έχει πολύ καλή ποιότητα (ενώ φωτίζει αρκετά καλά και σχετικά ομοιόμορφα, σημαντικά καλύτερα απ' ότι δείχνουν οι φωτογραφίες του). Επειδή όντως χαλάει την ισορροπία της συσκευής, έχω φάει πολλές φορές το Kindle στη μύτη την ώρα που με παίρνει ο ύπνος Η επόμενη έκδοση του Kandle light είναι ακόμα καλύτερη, με 3 LED (αντί για 2) και ρυθμιζόμενη ένταση. Οι μπαταρίες δεν έχουν σημαντικό κόστος, καθώς τις CR232 τις βρίσκω καναδυο ευρώ τη 12άδα στο ebay και χρειάζονται αλλαγή κάθε 6-8 εβδομάδες (με καθημερινή χρήση). Οπότε η μια δωδεκάδα κρατάει περίπου ένα χρόνο. Από όλα τα ereaders που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή κι εγώ είμαι υπέρ του Kobo Glo. Μόλις βελτιωθούν τα οικονομικά θα πάρω ένα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 κάτω από τα 150 ευρώ υπάρχει το πρώτο φωτιζόμενο που κυκλοφόρησε nook glowlight Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα