Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολύ σωστά. Όμως αυτή η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, δεν έχει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα και δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να τρώνε ώρες πάνω στο PC τους για να μετατρέψουν ένα βιβλίο. Αν μιλούσαμε για μεμονωμένες περιπτώσεις (πχ. 1/10 βιβλία που μας ενδιαφέρουν να είναι σκαναρισμένα pdf και τα υπόλοιπα epub/mobi) τότε εντάξει. Αλλά έτσι όπως το περιγράφει η Ιοκάστη, η πλειοψηφία των βιβλίων θα είναι σε pdf.

Τελικά ίσως η καλύτερη λύση είναι αυτή που πρότεινε ο LongTom, ένα σχετικά φθηνό 10ιντσο tablet (με προφανή πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Οπότε όπως και να ΄χει τα σκαναρισμένα βιβλία είναι κομματάκι δύσκολο να διαβαστούν εύκολα...Ήλπιζα ότι ίσως κάποιο με ένα απλό ζουμ έκανε δουλειά. :rolleyes: Εγώ έχω ένα Νοοk, για τα αρχεία που διαβάζω είναι μια χαρά.Τα σκαναρισμένα δεν μπορείς να τα διαβάσεις είναι μικροσκοπικά (δεν ζουμάρει καθόλου) απλά αλλάζεις μέγεθος γραμματοσειράς στα αρχεία που του επιτρέπεται. Θα κοιτάξω και αυτά που μου προτείνατε.

Κοίτα δεν ξέρω για το Nook,αλλά διαβάσα το βιβλίο του Βερν Η Σχολή των Ροβινσονων σε σκαναρισμένο βιβλίο πολυτονικού γιατί δεν το βρήκα αλλού(σε Sony PRS-T1). Μπορεί να κάνει άνετα ζουμ και scroling,αλλά αργεί να αλλάξει σελίδα και σε τρώει τα μάτια όταν κάνει refresh.

Βέβαια η Sony είχε πάντα καλή υποστήριξη pdf στα reader της,αλλά όπως είπα ακόμη και έτσι είναι μια καθόλα περίεργη και αρκετά κουραστική εμπειρία(σε σχέση πάντα με αρχεία native στην συσκευή όπως τα .epub/.mobi)

@nvel

Δυστυχώς η διαδικασία μετατροπής είναι τις περισσότερες φορές γεμάτη λάθη και χρειάζεται πολύ "proοfing" πριν καταφέρεις να έχεις ένα καλό βιβλίο.Σε ορισμένα βιβλία/συγγράματα συμφωνώ ότι κάνει καλή έως άριστη δουλεία(ιδίως σε βιβλία που είναι σύγχρονα και με την "ψηφιακά" δομημένα),αλλά σε σκαναρισμένα παλιά βιβλία είναι σχεδόν άχρηστο.

Αυτός είναι και ο λόγος που μεταπήδησα στα 10" tablet για pdf e reading.

Να ρωτησω και γω κατι σαν πολύ ασχετος με το θεμα, γιατι να προτιμήσω ενα ebook reader απο ενα tablet? Επίσης επειδη εχω πολλα pdf για διαβασμα και πολλες φορες αναγκάζομαι να τα εκτυπώνω γιατι θελω να σημειωνω και φυσικά γιατι με βολευει περισσότερο να διαβάζω στο χαρτι, κατα ποσο θα μπορω να συνεχισω να σημειώνω ή να υπογραμμιζω σε ενα reader σε βιβλία pdf λαμβανοντας υπόψη το τελευταίο ποστ του μακρυθωμα :-D

Κοίτα δεν ξέρω για το Nook,αλλά διαβάσα το βιβλίο του Βερν Η Σχολή των Ροβινσονων σε σκαναρισμένο βιβλίο πολυτονικού γιατί δεν το βρήκα αλλού(σε Sony PRS-T1). Μπορεί να κάνει άνετα ζουμ και scroling,αλλά αργεί να αλλάξει σελίδα και σε τρώει τα μάτια όταν κάνει refresh.

Βέβαια η Sony είχε πάντα καλή υποστήριξη pdf στα reader της,αλλά όπως είπα ακόμη και έτσι είναι μια καθόλα περίεργη και αρκετά κουραστική εμπειρία(σε σχέση πάντα με αρχεία native στην συσκευή όπως τα .epub/.mobi)

@nvel Δυστυχώς η διαδικασία μετατροπής είναι τις περισσότερες φορές γεμάτη λάθη και χρειάζεται πολύ "proοfing" πριν καταφέρεις να έχεις ένα καλό βιβλίο.Σε ορισμένα βιβλία/συγγράματα συμφωνώ ότι κάνει καλή έως άριστη δουλεία(ιδίως σε βιβλία που είναι σύγχρονα και με την "ψηφιακά" δομημένα),αλλά σε σκαναρισμένα παλιά βιβλία είναι σχεδόν άχρηστο.

Aυτός είναι και ο λόγος που μεταπήδησα στα 10" tablet για pdf e reading.

Προσωπικά δεν με κουράζει ιδιαίτερα η επεξεργασία ενός σκαναρισμένου pdf γιατί δεν κάνω και πάρα πολλά, η διαδικασία είναι σχετικά αυτοματοποιημένη και δεν χρειάζεται να είμαι στον υπολογιστή όταν γίνεται. Δεν κάνω πραγματικό OCR που χρειάζεται χρόνος μετά για την απαλοιφή των λαθών. Αυτό που κάνω συνήθως είναι crop (αν χρειάζεται) στο briss για να φύγουν οι μαυρίλες στα περιθώρια και να γίνουν οι δυο σελίδες μια, και descew/background removal/clearscan στο optimize του acrobat. Πχ το βιβλίο που ανέφερες (η σχολή των ροβινσωνων εκδόσεις αστήρ) είναι στα 3.8MΒ για 189σελ (έχω αφαιρέσει τις σελίδες με εικόνες) και διαβάζεται άψογα στο nook, αν θες μπορείς να μου στείλεις κάποιο link από βιβλίο ή δείγμα για δοκιμή. Το μόνο πρόβλημα που συνάντησα είναι από βιβλία που επεξεργάστηκαν λάθος μετά το scan για να μειωθεί το μέγεθος τους και λόγω τις υπερβολικής συμπίεσης οι χαρακτήρες έγιναν εμφανή pixel.

Σχετικά με το nook, πράγματι στα pdf η εφαρμογή της ΒΝ δεν εχει zoom αλλά μόνο αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς (αν είναι ocr), όμως οι εφαρμογές τρίτων για pdf που τρέχουν σε ένα hacked nook μπορούν να κάνουν τα πάντα (pinch to zoom, landscape/portrait, δίστηλο σε μονόστηλο)

Αυτός είναι και ο λόγος που μεταπήδησα στα 10" tablet για pdf e reading.

ποιο ειναι αυτο μεγαλε,

εκανα απντειτ 3.4 για το κιντλ 3, δεν βλεπω κατι αλλο εκτος τα παρενταλ κοντρολ, ενα καλο που πρεπει να το κανουν ιδιως για αρχεια pdf ειναι να δωσουν ζουμ 100, 120, θα λυθουν πολλα προβληματα με τα σκαναρισμενα αρχεια, το 150 που δινουν σαν αρχη μεγενθυνσης σε πεταει εξω της οθονης, επισης στα διστηλα το ζουμ ειναι εμφανως αποδοτικοτερο,

διαβαζεις σ' αυτο τα pdf ;; βλεπω ομως βαρος 900 γραμμαρια, ειναι πολλα, θα πεφτει απο τα χερια μου,

Καθημερινά.

Σήμερα τελείωσα το Scientific American August που είναι αρκετά απαιτητικό δίχως κανένα πρόβλημα(αργεί λίγο να το φορτώσει όταν αλλάζεις γρήγορα σελίδες,αλλά το ίδιο κάνει και ο υπολογιστής μου που είναι quad core με 4giga ram).

Από ότι νομίζω είναι αρκετά κάτω από τα 900gr,ποιο πολύ στα ~700 είναι.Προσωπικά δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα.

Έχοντας το Iconia A500 μπορεί κι εγώ να επιβεβαιώσω ότι μια χαρά διαβάζεις pdf σε tablet, ειδικά αν αυτό είναι περιοδικό ή κόμικ. Λίγο δυσκολότερα για κανονικό βιβλίο αλλά και πάλι είναι πιο βολικά σε σχέση με τα laptop. Τα 700-800 γραμμάρια είναι όντως ένα θέμα και σίγουρα δεν μπορείς να κρατάς το tablet με το ένα χέρι για πολλή ώρα (όπως πχ. κάνεις άνετα με ένα 6" ereader).

Επιπλέον στις περισσότερες σοβαρές pdf εφαρμογές του Android, μπορείς να υπογραμμίσεις, να σημειώσεις, να κάνεις highlight το κείμενο, να σχεδιάσεις βελάκια ή κουτάκια κλπ.

ε ναι με οθονη 10 ιντσες η αναγνωση ειναι καλυτερη, μερσι για τις απαντησεις, γιατι ομως δεν βαζουν ζουμ 110, 120 στο κιντλ ;; αν σκεφτεις οτι η πρωτη μεγενθυσνη 150 βγαζει το κειμενο λιγο εξω απο την οθονη νομιζω οτι μικροτερες απο 150 μεγενθυνσεις ισως να ελυναν το προβλημα,

Δεν διαφωνώ καθόλου. Πραγματικά θα ήθελα να ήξερα τι ακριβώς σκέφτηκαν αυτοί που αποφάσισαν για τις συγκεκριμένες μεγεθύνσεις (και γιατί δεν το διορθώνουν). Μάλλον για να πουλήσουν τα DX/Fire...

Δεν διαφωνώ καθόλου. Πραγματικά θα ήθελα να ήξερα τι ακριβώς σκέφτηκαν αυτοί που αποφάσισαν για τις συγκεκριμένες μεγεθύνσεις (και γιατί δεν το διορθώνουν). Μάλλον για να πουλήσουν τα DX/Fire...

ε τι αλλο, δεν θελει και πολυ φαντασια,

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Παιδιά γεια σας μήπως έχει κανεις το Tagus? Αυτό εδώ http://www.casadellibro.com/Ereader-Tagus/eReaderTagus

μπορεί κανείς να μου πει κάποιο μειονέκτημα που δεν το βλέπω εγώ? δεν με πειραζει το μενου στα ισπανικά αλλα υποθέτω αλλάζει.

Λέει πουθενα τι αρχεία δέχεται? θα μπορώ να αγοράσω απο ελληνικα βιβλιοπωλειο online με wifi?

Απο εμφάνιση πάντως μου αρέσει πιο πολύ το Cybook Odyssey, το στέλνουν Ελλάδα? πόσα ειναι τα μεταφορικά? Έχει wifi?

Παιδιά γεια σας μήπως έχει κανεις το Tagus? Αυτό εδώ http://www.casadelli...us/eReaderTagus

μπορεί κανείς να μου πει κάποιο μειονέκτημα που δεν το βλέπω εγώ? δεν με πειραζει το μενου στα ισπανικά αλλα υποθέτω αλλάζει.

Λέει πουθενα τι αρχεία δέχεται? θα μπορώ να αγοράσω απο ελληνικα βιβλιοπωλειο online με wifi?

Απο εμφάνιση πάντως μου αρέσει πιο πολύ το Cybook Odyssey, το στέλνουν Ελλάδα? πόσα ειναι τα μεταφορικά? Έχει wifi?

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να αγοράσεις το,ουσιαστικά, no-name,εξαιρετικά απαρχαιωμένο και πανάκριβο Tagus αντί για κάποιο πολύ καλύτερο e-reader(βλέπε Kindle Paperwhite,nook touch,kobo glo/mini,cybook odyssey hd);

Προσωπικά ούτε για 20 ευρώ δεν αγόραζα αυτό το μηχάνημα.

Απλά δεν αξίζει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...