Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα κι απο μενα !!

ενδιαφερομαι να αγορασω e book reader! δε ξερω πολλα πραγματα γι αυτα ομως ! τα βασικα!

τα μονα που μ ενδιαφερουν ειναι:

- η τιμη να ειναι οσο το δυνατον χαμηλη γινεται! to kindle νομιζω το ειδα στα 79$ καπου !! (ειχα ακουσει ομως οτι δεν υποστηριζει καλα τα pdf, ισχυει? )

- η κυρια χρηση θα ειναι με pdf ! υπαρχει καποιο reader που τα υποστηριζει απροβληματιστα? χωρις zoom in kai zoom out ?? γενικα τα βρισκω πιο ευκολα απ ο τι τα epubs (αλλα να τα υποστηριζει κιολας) και νομιζω ειναι πιο ευχρηστα!

- να μη χρειαζομαι μετατροπες συνεχεια για να μπορω να διαβασω καποιο εγγραφο η ενα βιβλιο !

αυτα τα 3 βασικα ολα τα αλλα νομιζω ειναι περιττα !! βιβλιαρακια να διαβαζουμε !!

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπερα κι απο μενα !!

ενδιαφερομαι να αγορασω e book reader! δε ξερω πολλα πραγματα γι αυτα ομως ! τα βασικα!

- η τιμη να ειναι οσο το δυνατον χαμηλη γινεται! to kindle νομιζω το ειδα στα 79$ καπου !! (ειχα ακουσει ομως οτι δεν υποστηριζει καλα τα pdf, ισχυει? )

- η κυρια χρηση θα ειναι με pdf ! υπαρχει καποιο reader που τα υποστηριζει απροβληματιστα? χωρις zoom in kai zoom out ?? γενικα τα βρισκω πιο ευκολα απ ο τι τα epubs (αλλα να τα υποστηριζει κιολας) και νομιζω ειναι πιο ευχρηστα!

- να μη χρειαζομαι μετατροπες συνεχεια για να μπορω να διαβασω καποιο εγγραφο η ενα βιβλιο !

αυτα τα 3 βασικα ολα τα αλλα νομιζω ειναι περιττα !! βιβλιαρακια να διαβαζουμε !!

Εκτός και εάν εννοείς βιβλία με σχεδόν μόνο κείμενο τότε όχι,δεν υπάρχει mainstream e-reader που να υποστηρίζει καλά τα pdfs.

H οθόνη είναι πολύ μικρή(6") και η e-paper απλά δεν μπορεί να ανανεωθεί πολύ γρήγορα ώστε να έχεις καλό scrolling.

Τα readers είναι βελτιστοποιημένα για epubs/mobi,pdf όλα διαβάζουν αρκετά καλά αλλά η ανάγνωση στην καλύτερη είναι προβληματική(έως αδύνατη πολλές φορές).

Kindle σίγουρα δεν σου κάνει.

Ούτε καν το tablet fire(άσε που λέει reader,μπούρδες της amazon είναι) γιατί οι 7" για πραγματικά πολύστηλα/με εικόνες pdfs είναι πάλι λίγες.

Από 9.7" και πάνω είναι οι διαστάσεις που θα ψάξεις.

Εκεί από e-readers υπάρχει το boox M92 που είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί και μπορεί άνετα να καλύψει τις ανάγκες σου(στα ~300 ευρώ τιμάται όπως και όλα τα άλλα reader του μεγέθους),το pocketbook 903 με κακή ποιότητα οθόνης όμως και το Kindle DX που το έχει όμως παρατήσει η amazon εδώ και χρόνια στην υποστήριξη λογισμικού και δεν έχει καν οθόνη αφής ,ούτε microsd και μια εξωφρενική τιμή(379$).

Tablets υπάρχουν πάρα πολλά φυσικά και όλα εξαρτώνται με το τι θέλεις να προσέξεις και τι χρήματα έχεις να δώσεις.

Από εκεί και πέρα διάβασε ότι σου έγραψα και εάν πάλι σε ενδιαφέρουν τα ereaders ξαναγράψε ώστε να σου προτείνουμε κάποια συσκευή.

btw:Προσοχή σε scams σαν και της amazon με το fire που το ονομάζει reader ενώ είναι καθαρά tablet.Όλα τα reader έχουν e-paper οθόνη όχι lcd.

Δημοσ.

Καλησπερα κι απο μενα !!

χωρις καμμια μετατροπη δεν θα μπορεις να διαβασεις pdf στο μικρο kindle, σε επεξεργασμενο αρχειο κατι γινεται, θα χρησιμοποιεις ομως zoom in και zoom out, στα διστηλα δεν θα χρειαστεις επεξεργασια, κανεις απ' ευθειας zoom in zoom out,

Δημοσ.

Γειά σας! Ψάχνω για e-book reader σχεδόν αποκλειστικά για ανάγνωση pdf. Θέλω να διαβάζω τεχνικά βιβλία και papers κυρίως και πρόκειται για διάβασμα πολλών ωρών. Επίσης θέλω κάτι στο οποίο θα μπορώ να κρατάω σημειώσεις και να υπογραμμίζω. Επειδή δεν μπορώ συνεχώς να εκτυπώνω βιβλία 600 και 1000 σελίδων προσπαθώ να βρώ κάτι να κάνω τη δουλειά μου! Η οθόνη του υπολογιστή με κουράζει πάρα πολύ γρήγορα και νιώθω πως ζαλίζομαι.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Γειά σας! Ψάχνω για e-book reader σχεδόν αποκλειστικά για ανάγνωση pdf. Θέλω να διαβάζω τεχνικά βιβλία και papers κυρίως και πρόκειται για διάβασμα πολλών ωρών. Επίσης θέλω κάτι στο οποίο θα μπορώ να κρατάω σημειώσεις και να υπογραμμίζω. Επειδή δεν μπορώ συνεχώς να εκτυπώνω βιβλία 600 και 1000 σελίδων προσπαθώ να βρώ κάτι να κάνω τη δουλειά μου! Η οθόνη του υπολογιστή με κουράζει πάρα πολύ γρήγορα και νιώθω πως ζαλίζομαι.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Τότε πρέπει να πας στις 9.7".

Δηλαδή το λιγότερο ~300ευρώ.

Σε τέτοια μεγέθη υπάρχουν τα:

-kindle DX.Το χειρότερο από άποψη hardware,software και σχέση τιμής/απόδοσης.Επίσης η amazon ανακοίνωσε ότι σε λίγο καιρό σταματά να το πουλά.Βέβαια εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια σταμάτησε να υποστηρίζει το λογισμικό του.Από την άλλη είναι εύκολο να αντικατασταθεί εάν πάθει κάτι γιατί η amazon έχει καλή πολιτική after sales.Προβλήματα με εύκολο σπάσιμο της οθόνης και το μόνο δίχως οθόνη αφής.

-Onyx Boox 92.Από άποψη hardware/software είναι ίσως το καλύτερο,αλλά φαίνεται επιρρεπές προς τα προβλήματα λογισμικού.Μπορείς να το αγοράσεις από Γερμανία.

-Pocketbook pro 912.Καλό λογισμικό,φαίνεται σταθερό με καλό hardware αλλά με οθόνη που είναι τουλάχιστον 2 γενεές πριν από την ποιο σύγχρονη της αγοράς.Μαγαζιά που μπορείς να το αγοράσεις από Ελλάδα:

http://www.bestprice.gr/item/2152342104/pocketbook-pro-912#item-prices

-Jetbook Color.Το μόνο έγχρωμο αλλά και το ακριβότερο με πάνω από 200$ διαφορά(βγαίνει στα ~500$ ή 500 ευρώ όπως γράφει στο Γερμανικό σάιτ).Βέβαια είναι δημιουργημένο για μαθητές-φοιτητές και έχει αρκετό πράμα από άποψη λογισμικού.Μπορείς να το αγοράσεις από http://www.ectaco.de/products/jetBook-Color-Deluxe/

Γενικότερα πάντως η σχέση τιμή/απόδοσης για τα μεγάλα readers είναι απλά καταθλιπτική.Εάν μπορούσες να αγοράσεις κάτι ένα ποιοτικό κινέζικο tablet θα ήταν η καλύτερη λύση με αρκετά κάτω από 200 ευρώ.Τώρα θέλεις σίγουρα ένα 300αρι.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ! Πλήρως κατατοπιστικός! όντως το ιδανικό θα ήταν το τελευταίο και στο ebay έρχεται καινούργιο κάπου στα 400 και κάτι από όσο υπολόγισα αλλα είναι πολλα..

Δημοσ.

-Jetbook Color.Το μόνο έγχρωμο αλλά και το ακριβότερο με πάνω από 200$ διαφορά(βγαίνει στα ~500$ ή 500 ευρώ όπως γράφει στο Γερμανικό σάιτ).Βέβαια είναι δημιουργημένο για μαθητές-φοιτητές και έχει αρκετό πράμα από άποψη λογισμικού.Μπορείς να το αγοράσεις από http://www.ectaco.de...k-Color-Deluxe/

Μαγικό....

αλλά ακριβό

Μήπως όμως παρόλο που είναι τόσο ψηλή τιμή είναι value for money;

του εχουν περασει και καμια custom ROM;

Δημοσ.

Μαγικό....

αλλά ακριβό

Μήπως όμως παρόλο που είναι τόσο ψηλή τιμή είναι value for money;

του εχουν περασει και καμια custom ROM;

Έχει πάρα πολύ εκπαιδευτικό υλικό.Πράγμα εξαιρετικά σπάνιο έως μοναδικό.Από εκεί και πέρα εάν είναι κάτι που σου ταιριάζει είναι άλλο θέμα.

Το παλικάρι σε τούτο το φόρουμ έκανε μια αναλυτικότατη παρουσίαση,αξίζει να το διαβάσεις:

http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=167587

Δημοσ.

thanks LongTom, Θα το κοιταξω

Link.png Site: εδω λινκ για τα νεα kindle και συγκεκριμενα για το Kindle Paperwhite

κατω κατω εχει και συγκριτικο πινακα μεταξυ των kindle

και Link.png Site: εδω hands on απο engadget

Δημοσ.

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα!Θέλω να κάνω δώρο ένα e book reader σε ένα συγγενή μου βιβλιοφάγο και χρειάζομαι τα φώτα σας.Ξεκίνησα να διαβάζω το θέμα εδώ από την αρχή αλλά σε κάποια σελίδα πελάγωσα.Το βασικότερο χαρακτηριστικό που θέλω να έχει είναι να μπορεί (αν μπορεί κάποιο) να διαβάζει βιβλίο του οποίου οι σελίδες είναι σκαναρισμένες (και να είναι σε λογική τιμή). drosopcebdceb5cf83cf841691-cf87cf81ceb9cf83cf84-1997.jpg

Συγγνώμη για την τεράστια φωτογραφία δεν ξέρω πως να την επεξεργαστώ ένα απλό παράδειγμα ήθελα να δώσω :blink: !Κάθε βοήθεια πολύτιμη...

Δημοσ.

Για σκαναρισμένα pdf υπάρχουν 2 συνηθισμένες λύσεις. Η μία είναι προγράμματα OCR (όπως το Abbyy FineReader) που αναλαμβάνουν να μετατρέψουν το αρχείο σε απλό text κείμενο. Από την προσωπική μου εμπειρία όμως μπορώ να πω ότι αυτό δεν είναι πάντα αποδοτικό, καθώς είτε το σκανάρισμα δεν είναι πολύ καθαρό και δημιουργούνται άφθονα λάθη, είτε η μετατροπή παίρνει πολλή ώρα (ή μάλλον ώρες, αν συνυπολογίσουμε και τη χειροκίνητη διόρθωση...)

Η δεύτερη και καλύτερη λύση είναι η αγορά ενός ebook reader με οθόνη 10 ιντσών. Δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες συσκευές και οι καλύτερες από αυτές αναφέρθηκαν απ' τον LongTom στο post #1715. Το αν η τιμή τους θεωρείται "λογική" είναι εντελώς υποκειμενικό. Αν ο συγγενής σου διαβάζει πολύ και έχει τη δυνατότητα να βρίσκει τα βιβλία στο (γκουχ, γκουχ) τζαμπέ τότε η συσκευή θα βγάλει τα λεφτά της πολύ γρήγορα*. Εφ' όσον όμως πρόκειται για δώρο, ο χρόνος απόσβεσης δεν είναι κάτι που αφορά εσένα. :mellow:

* χάρις στο ταπεινό μου 6" Kindle, υπολογίζω πως έχω γλιτώσει τουλάχιστον 1000-1500 ευρώ μέσα σε λιγότερο από 18 μήνες...

Δημοσ.

Επιτέλους αναβάθμιση για όλους εμάς που έχουμε... ξεμείνει με το Kindle 3 (προσωπικά είχα πάψει εδώ και πολύ καιρό να πιστεύω σε κάτι τέτοιο)

Software Update Version 3.4

Version 3.4 is a brand new, free software update for Kindle Keyboard that includes:

• Improved Font: We've improved the reading font to have more contrast and be more crisp.
  • Parental Controls: With the latest software update for Kindle Keyboard, parents can restrict access to the Experimental Web Browser, the Kindle Store, and Archived Items. While the Kindle Store and Archived Items are locked with Parental Controls, you can continue to buy books from a computer and send them to the Kindle wirelessly for a child to read.
  • Kindle Format 8: KF8 makes books look even better with support for author specified fonts and more book styling options.
  • Comic Books: Kindle Keyboard now supports comic books with Kindle Panel View. Supported titles can be purchased from the Kindle Store. Books open in Kindle Panel View by default (a view that allows you to read a comic book panel by panel).
  • Children's Picture Books: Kindle Keyboard supports children's picture books with Kindle Text Pop-Up. Supported titles can be purchased from the Kindle Store.
  • Whispersync for Voice: Now you can switch back and forth between reading and listening without losing your place. Whispersync for Voice will synchronize what you read on any Kindle platform device with Audible playback on Kindle Keyboard, Kindle Fire, or on Audible apps for iPhone and Android.

Περισσότερα εδώ: http://www.amazon.co...0&tag=pamisl-20

Δημοσ.

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα!Θέλω να κάνω δώρο ένα e book reader σε ένα συγγενή μου βιβλιοφάγο και χρειάζομαι τα φώτα σας.Ξεκίνησα να διαβάζω το θέμα εδώ από την αρχή αλλά σε κάποια σελίδα πελάγωσα.Το βασικότερο χαρακτηριστικό που θέλω να έχει είναι να μπορεί (αν μπορεί κάποιο) να διαβάζει βιβλίο του οποίου οι σελίδες είναι σκαναρισμένες (και να είναι σε λογική τιμή).

Συγγνώμη για την τεράστια φωτογραφία δεν ξέρω πως να την επεξεργαστώ ένα απλό παράδειγμα ήθελα να δώσω :blink: !Κάθε βοήθεια πολύτιμη...

Όπως απαντήθηκε μπορείς,αλλά να ξέρεις ότι τα reader είναι σχετικά αργές στις επιδόσεις συσκευές.

Έτσι σίγουρα θα κολλάει στα μεγάλα pdf αρχεία όπως είναι αυτά με σκαναρισμένες εικόνες.

Εάν την παλεύει ο φίλος σου πάνε σε 9-10αρι tablet που συνήθως είναι πολύ ποιο αποτελεσματικά με μεγάλου μεγέθους αρχεία.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Οπότε όπως και να ΄χει τα σκαναρισμένα βιβλία είναι κομματάκι δύσκολο να διαβαστούν εύκολα...Ήλπιζα ότι ίσως κάποιο με ένα απλό ζουμ έκανε δουλειά. :rolleyes: Εγώ έχω ένα Νοοk, για τα αρχεία που διαβάζω είναι μια χαρά.Τα σκαναρισμένα δεν μπορείς να τα διαβάσεις είναι μικροσκοπικά (δεν ζουμάρει καθόλου) απλά αλλάζεις μέγεθος γραμματοσειράς στα αρχεία που του επιτρέπεται. Θα κοιτάξω και αυτά που μου προτείνατε.

Δημοσ.

τα pdf από σκαναρισμένα βιβλία μπορούν να επεξεργαστούν από λογισμικά (πχ acrobat) και να διορθωθούν οι ατέλειές τους (δυο σελίδες σε μια, σκιές στα περιθώρια, στίγματα στο υπόβαθρο, αναγνώριση χαρακτήρων) οπότε το μέγεθός τους μειώνεται θεαματικά ενώ βελτιώνεται και η απεικόνισή τους σε ereaders

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...