Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας. Ενδιαφέρομαι για e-book reader/Tablet. Διάβασα κάποιες απο τις προηγούμενες σελίδες αλλα δεν βρήκα κάτι που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μου.

Αυτα που ψάχνω είναι τα εξής:

-Η συσκευή θα ειναι κατα 95% για διάβασμα.

-Mobi + ePub + PDF support.

-SD memory card Slot.

-USB

-Μπαταρία που να διαρκεί τουλάχιστον 6 ώρες συνεχόμενης λειτουργείας.

Η τιμή να βρίσκεται μεταξύ 70-130 ευρώ

•  
  • Δεν με ενδιαφέρει αν θα ειναι LCD ή e-paper. Η οθόνη του υπολογιστή δεν με κουράζει.
  • Θα με ενδιέφερε να κάνω browsing αλλα όχι αν είναι να ξεφύγω απο το budget μου. Κυρίως με ενδιαφέρει να διαβάζω νέα και να βλέπω είκονες.(Δν με νοιάζει να είναι και ασπρόμαυρες οι εικόνες).
  • Δεν με νοιάζει αν υποστιρίζει HD Video
  • Δεν με νοιάζουν τα apps.
  • Προτιμώ να είναι touch αλλα δεν πείραζει αν έχει keyboard.

Θα προτιμούσα να αγοράσω απο ελλάδα, αλλα αν υπαρχει καλύτερη προσφορά ενημερώστε με. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα σας. Ενδιαφέρομαι για e-book reader/Tablet. Διάβασα κάποιες απο τις προηγούμενες σελίδες αλλα δεν βρήκα κάτι που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μου.

Αυτα που ψάχνω είναι τα εξής:

-Η συσκευή θα ειναι κατα 95% για διάβασμα.

-Mobi + ePub + PDF support.

-SD memory card Slot.

-USB

-Μπαταρία που να διαρκεί τουλάχιστον 6 ώρες συνεχόμενης λειτουργείας.

Η τιμή να βρίσκεται μεταξύ 70-130 ευρώ

•  
  • Δεν με ενδιαφέρει αν θα ειναι LCD ή e-paper. Η οθόνη του υπολογιστή δεν με κουράζει.
  • Θα με ενδιέφερε να κάνω browsing αλλα όχι αν είναι να ξεφύγω απο το budget μου. Κυρίως με ενδιαφέρει να διαβάζω νέα και να βλέπω είκονες.(Δν με νοιάζει να είναι και ασπρόμαυρες οι εικόνες).
  • Δεν με νοιάζει αν υποστιρίζει HD Video
  • Δεν με νοιάζουν τα apps.
  • Προτιμώ να είναι touch αλλα δεν πείραζει αν έχει keyboard.

Θα προτιμούσα να αγοράσω απο ελλάδα, αλλα αν υπαρχει καλύτερη προσφορά ενημερώστε με. ;)

Πολύ περιορισμένο bugdet έχεις.

Δεν υπάρχει κανένα ereader που να εκπληρώνει τις απαιτήσεις σου,με αυτά τα χρήματα από Ελλάδα.

Στην καλύτερη εάν έχεις φίλους/συγγενείς στην Αμερική να πεις να σου αγοράσουν από τις προσφορές που κατά καιρούς κάνουν τα πολυκαταστήματα(όπως την τρομερή προσφορά που είχαν τα Target στα PRS-T1 με 65$).Εάν αγοράσεις καινούργιο από εξωτερικό να στο φέρουν Ελλάδα θα σου βγει αρκετά έως πολύ παραπάνω από το όριο που έχεις θέσει.Μοναδική εξαίρεση είναι εάν θυμάμαι καλά το Kindle 4 που είναι στα ~125/130Ε,αλλά δεν έχει SD,η χρήση PDF είναι προβληματική λόγω της μη ύπαρξης οθόνης αφής και δεν υποστηρίζει epub(αν και με το calibre αυτό δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα).

Συμπερασματικά είναι καλύτερο να ρωτήσεις στην υποενότητα φορητοί υπολογιστές για tablet γιατί κανένα reader δεν εκπληρώνει τις απαιτήσεις σου.

Εάν βέβαια μπορείς να αυξήσεις το όριο του budget αλλάζουν πολύ τα πράματα και υπάρχουν αρκετοί readers που μπορεί να σου ταιριάζουν.

Όταν λες να αυξηθεί για τι τιμές μιλάμε? Δώσε μου μερικές ιδεές και θα δω τι υποχωρήσεις μπορώ να κάνω.

Μιλάω για μια αύξηση στα 160-190 ευρώ το μέγιστο.

Στην Ελλάδα εκεί κυμαίνονται οι τιμές για τους 6ιντσους e-readers.Για άμεση αγορά από εξωτερικό(όχι παραγγελία,αλλά από φυσικό πρόσωπο) βέβαια όπως είπα οι τιμές είναι πολύ μικρότερες.

Εάν διαθέσεις π.χ. 175 ευρώ παίρνεις το Cybook Odyssey που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις σου και έχει και μενού στα Ελληνικά.Με 170-190 ευρώ(ανάλογα από που το πάρεις)παίρνεις το εξαιρετικό Sony PRS-T1(που έχει μεν πολύ λιγότερα προβλήματα από το Odyssey αλλά δεν υποστηρίζει καλά τα ελληνικά).Έπειτα υπάρχουν και τα Nook Simple Touch που rooted είναι εξαιρετικά(το έχει ένας φίλος συμφορουμήτης)και με ενσωματωμένο φως.Τιμή δυστυχώς δεν θυμάμαι.

Υ.Γ:Δεν αναφέρω καν τα Kindle(6"/9.7") γιατί δεν έχουν επεκτάσιμη μνήμη SD.

Υ.Γ.2 Οι απαιτήσεις για την μπαταρία και την USB καλύπτονται από όλα τα ereaders και έτσι τις αγνοώ.

Υ.Γ.3.Με μια πολύ γενναία αύξηση του bugdet στα 330+ ευρώ μπορείς να πάρεις ereaders στην κατηγορία των 10".Λίγες επιλογές βέβαια(κυρίως onyx M92,pocketbook 912pro).Επίσης εδώ ανήκει και το Jetbook Colour το μόνο epaper με χρώμα.

Χμμ.. Κατάλαβα. Θα το σκεφτώ το θέμα. Θα ήθελα πάραυτα την αποψή σου για αυτή τη λίστα http://www.skroutz.gr/c/992/ebook-readers.html

Οι απόλυτες τιμες που αναγραφονται δεν με πολυνοιάζουν. Απλά είναι μια γκάμα απο low priced μοντέλα. Αξίζει τίποτα?

Χμμ.. Κατάλαβα. Θα το σκεφτώ το θέμα. Θα ήθελα πάραυτα την αποψή σου για αυτή τη λίστα http://www.skroutz.gr/c/992/ebook-readers.html

Οι απόλυτες τιμες που αναγραφονται δεν με πολυνοιάζουν. Απλά είναι μια γκάμα απο low priced μοντέλα. Αξίζει τίποτα?

Κατά φθίνουσα σειρά "αξίας" για πραγματικούς ereader(όχι tablet με άλλο όνομα σαν το Archos) 5"-6" με προσωπικά πάντα κριτήρια:

Sony PRS-T1/Cybook Odyssey->Kobo Touch(μόνο για την pearl)->Cybook Orizon*->Sony 350(5")->Cybook Opus/Pocketbook 360+(5" με ελαφρά προτίμηση στο 360 λόγω περισσότερων ικανοτήτων και καλύμματος)

Όπως έγραψα και πριν τα 2 καλύτερα(T1/odyssey) που μπορείς να πάρεις και καλύπτουν σχεδόν 100% τις ανάγκες σου(με επιφύλαξη στο τι εννοείς με την υποστήριξη pdf)είναι στην λίστα.Πάντως χαίρομαι που έπεσαν οι τιμές τόσο.2 μηνές πριν ήταν +20 ευρώ τουλάχιστον.

*Το έχω και έχω κάνει αναλυτική περιγραφή αρκετές σελίδες πίσω.Εάν ενδιαφέρεσαι ψάξε το.

Για τους μεγάλους ereaders των 10" ο pocketbook λένε ότι είναι αρκετά καλός.Οι μικροί pocketbook δεν τραβάνε αρκετά από ότι ξέρω και δεν είναι διαδεδομένοι(με επιφύλαξη πάντα γιατί μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε που έψαξα σοβαρά το θέμα).

Πιστεύω πάντως ότι εάν δεν έχεις πρόβλημα με τις backlight οθόνες των tablet τότε πρέπει να ψάξεις και κατά εκεί πολύ.Γιατί το κυριότερο που ένα ereader κάνει καλύτερα από ένα tablet είναι να διατηρεί ξεκούραστα τα μάτια σου.Τίποτα περισσότερο(με εξαίρεση ίσως την τρομερή διάρκεια μπαταρίας).

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Jetbook Colour

wow για e-reader

αλλα αν διαβαζω εδω καλα , δεν έχει wifi ? :-( :confused:

κριμα πολυς κοσμος θελει μια συσκευη (ενα e-reader ή tablet) για να διαβασει comic books οποτε θελει κατι εγχρωμο

αλλα να δωσεις 500 δολλαρια για μια συσκευη χωρις wifi

για να δουμε πως θα εξελιχθει το πραγμα...

Αυτό είναι το sony που έχει 300 ευρώ ???

http://www.alza.sk/sony-prs-t1-bily-d280601.htm

Αφού και το λινκ που έδωσες λέει ξεκάθαρα 154 ευρώ.

Τόσο περίπου κάνει στην Ευρώπη,στην Αμερική πάνω από τα 99$ είναι κλέψιμο.

Αφού και το λινκ που έδωσες λέει ξεκάθαρα 154 ευρώ.

Τόσο περίπου κάνει στην Ευρώπη,στην Αμερική πάνω από τα 99$ είναι κλέψιμο.

Συγνώμη αλλά μάλον δεν έγινα κατανοητός.

Ρωτάω αν αυτό είναι το sony που στην Ελλάδα κάνει 300 ευρώ.

Συγνώμη αλλά μάλον δεν έγινα κατανοητός.

Ρωτάω αν αυτό είναι το sony που στην Ελλάδα κάνει 300 ευρώ.

Όχι φίλε μου,ακόμη και από την Ελλάδα να το παραγγείλεις το πολύ να πιάσει τα 170 ευρώ(εγώ το πήρα στα 155 από Ευρώπη).

Link

Το πολύ 164 € και εγώ το σκέφτομαι.

Εξαιρετική επιλογή το PRS-T1,το έχω εδώ και 8 μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Με αυτό το partial root(δεν χρειάζεται κανονικό rooted συσκευή,μπαίνει απευθείας στο vanilla firmware) Link ιδίως είναι ότι καλύτερο γιατί ενσωματώνει partial refresh,τροποποιημένη αρχική οθόνη και πλήρη υποστήριξη ελληνικών epub.

Εξαιρετική επιλογή το PRS-T1,το έχω εδώ και 8 μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Με αυτό το partial root(δεν χρειάζεται κανονικό rooted συσκευή,μπαίνει απευθείας στο vanilla firmware) Link ιδίως είναι ότι καλύτερο γιατί ενσωματώνει partial refresh,τροποποιημένη αρχική οθόνη και πλήρη υποστήριξη ελληνικών epub.

Ειναι ευκολο για εναν αρχαριο να το κανει partial root? Ψαχνομαι εδω και καιρο για e-reader και δεν μπορω να καταληξω ακομα :rolleyes:

Ειναι ευκολο για εναν αρχαριο να το κανει partial root? Ψαχνομαι εδω και καιρο για e-reader και δεν μπορω να καταληξω ακομα :rolleyes:

Ότι είναι εύκολο να το περάσεις είναι.

Το σχετικά δύσκολο είναι να βγάλεις το root ή να επαναφέρεις bricked συσκευή(χρειάζεται προσοχή και μια microSD).

Εμένα το συγκεκριμένο partial root ήταν το 2ο που έκανα στην συσκευή(είχα πλήρες root αλλά τελικά μου άρεσε περισσότερο το μητρικό firware).

Είχα ένα πρόβλημα με battery leak αλλά δεν χρειάστηκε ούτε καν να κάνω επαναφορά/επιδιόρθωση λογισμικού.Με ένα reset ήρθε και έστρωσε.

Το καλό είναι ότι υπάρχουν πολύ αναλυτικές οδηγίες,ακόμη και για εμάς τους αρχάριους για το τι θα κάνεις σε κάθε περίπτωση.Βέβαια δεν εγγυάται κανείς ότι είναι 100% ασφαλής διαδικασία,αλλά από είδα στα φόρουμ είναι ελάχιστα τα παράπονα για προβλήματα(και όλα έχουν λυθεί).

Γενικά είναι θέμα εάν κρίνεις ότι τα πλεονεκτήματα μιας παρέμβασης στο λογισμικό αξίζει τους,υπαρκτούς, κινδύνους.

Εάν πιστεύεις ότι αξίζει είναι εύκολο να γίνει και τα παιδιά στο mobileread γράφουν ακριβώς το πως γίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...