deep Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 σε αρχεια κειμενου εχεις την δυνατοτητα να προβαινεις σε αυξομειωσεις μεγεθους γραμματων, δηλ. ουκ εστι προβλημα, σε αρχεια εικονος πιντιεφ κτλ. κανεις ζουμ ως επι το πλειστον αποτυχημενο, αλλα μην ξαφνιαζεσαι, υπαρχουν λυσεις και για αυτου του ειδους αρχεια, καλη ερευνα, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος ποιά είναι η λογική να βρίσκω την αγγλική έκδοση των Άθλιων του Ουγκό δωρεάν (σε Project Gutenberg αλλά και στο ίδιο το Amazon) όταν η ελληνική έκδοση κοστολογείται στα 4 ευρώ/τόμο; Ήμαρτον. Άλλος ένας λόγος που πλέον έχω σταματήσει να διαβάζω βιβλία στα ελληνικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 δεν πρεπει καποιος να πληρωθει για την μεταφραση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Michael Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Θα με ενδιέφερε η αγορά ενός tablet, είμαι όμως λίγο μπερδεμένος και θα θέσω κάποιες ερωτήσεις για να με βοηθήσετε. 1. Αν θέλω μόνο να σερφάρω στο διαδίκτυο και να διαβάζω pdf, χρειάζομαι tablet ή e-book reader? 2. Για ανάγνωση κειμένων (βιβλίων) τι είναι πιο ξεκούραστο; το tablet ή το e-book reader? Συγκεκριμένα ποιο μοντέλο είναι το πιο ξεκούραστο από όλα; 3. Αν εξαιρέσουμε τα ipad, ποιο είναι το καλύτερο tablet αυτή τη στιγμή; To Samsung Galaxy ή υπάρχει κάποιο νεότερο και καλύτερο; 4. Ποιο tablet από όλα έχει κάποια εφαρμογή email σαν το Outlook? Δεν μιλάω για gmail αλλά για δικό μου pop3 email. 5. Υποστηρίζουν όλα τα tablets flash player στον browser? 6. Με τα Ελληνικά γράμματα υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτά τα tablets που κυκλοφορούν στην αγορά; 7. Περίπου πόσες ώρες αυτονομία έχουν τα tablets? Η μπαταρία πόσα χρόνια αντέχει και πόσο κοστίζει η αντίκατάστασή της; Μετά από χρόνια θα κυκλοφορεί μπαταρία για αυτά ή θα έχουν εξαφανιστεί όπως συμβαίνει στην αγορά κινητών τηλέφωνων; 8. Πόσο κοστίζουν κατά μέσο όρο τα Ελληνικά e-books και ποια είναι η μεγαλύτερη πηγή; 9. Η διάσταση των 10 ιντσών είναι η επικρατέστερη και πιο βολική; Ποια η γνώμη σας από την εμπειρία σας; 10. Να υποθέσω ότι μπορεί να συνδεθεί εξωτερικός σκληρός δίσκος στη usb θύρα και να τραβήξει δεδομένα από εκεί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 δεν πρεπει καποιος να πληρωθει για την μεταφραση; Αν δεν κάνω λάθος ο Ουγκώ είχε γράψει το βιβλίο στα γαλλικά. Γιατί λοιπόν η αγγλική μετάφραση να είναι δωρεάν, αλλά για την ελληνική να πρέπει να πληρώσω; Τελοσπάντων μικρό το κακό αφού, όπως είπα, εδώ και χρόνια έχω σταματήσει να διαβάζω βιβλία στα ελληνικά, με κύριο λόγο το υπερβολικό κόστος τους. Θα με ενδιέφερε η αγορά ενός tablet, είμαι όμως λίγο μπερδεμένος και θα θέσω κάποιες ερωτήσεις για να με βοηθήσετε. 1. Αν θέλω μόνο να σερφάρω στο διαδίκτυο και να διαβάζω pdf, χρειάζομαι tablet ή e-book reader? 2. Για ανάγνωση κειμένων (βιβλίων) τι είναι πιο ξεκούραστο; το tablet ή το e-book reader? Συγκεκριμένα ποιο μοντέλο είναι το πιο ξεκούραστο από όλα; 3. Αν εξαιρέσουμε τα ipad, ποιο είναι το καλύτερο tablet αυτή τη στιγμή; To Samsung Galaxy ή υπάρχει κάποιο νεότερο και καλύτερο; 4. Ποιο tablet από όλα έχει κάποια εφαρμογή email σαν το Outlook? Δεν μιλάω για gmail αλλά για δικό μου pop3 email. 5. Υποστηρίζουν όλα τα tablets flash player στον browser? 6. Με τα Ελληνικά γράμματα υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτά τα tablets που κυκλοφορούν στην αγορά; 7. Περίπου πόσες ώρες αυτονομία έχουν τα tablets? Η μπαταρία πόσα χρόνια αντέχει και πόσο κοστίζει η αντίκατάστασή της; Μετά από χρόνια θα κυκλοφορεί μπαταρία για αυτά ή θα έχουν εξαφανιστεί όπως συμβαίνει στην αγορά κινητών τηλέφωνων; 8. Πόσο κοστίζουν κατά μέσο όρο τα Ελληνικά e-books και ποια είναι η μεγαλύτερη πηγή; 9. Η διάσταση των 10 ιντσών είναι η επικρατέστερη και πιο βολική; Ποια η γνώμη σας από την εμπειρία σας; 10. Να υποθέσω ότι μπορεί να συνδεθεί εξωτερικός σκληρός δίσκος στη usb θύρα και να τραβήξει δεδομένα από εκεί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Δεν έχω απάντηση σε όλα αλλά θα σχολιάσω όσα μπορώ. 1. Tablet και μόνο tablet. 2. E-book reader μακράν. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των οθονών των ebook readers. Μέσες-άκρες είναι το ίδιο ξεκούραστες για το μάτι. Τελευταία φορά που είχα κοιτάξει, η καλύτερη οθόνη ήταν η Pearl της E-ink, την οποια "φοράνε" αρκετοί από τους γνωστούς ηλεκτρονικούς αναγνώστες (πχ. Kindle) 3. Δεν νομίζω ότι υπάρχει "καλύτερο" tablet. Το καθένα έχει τα δικά του συν και πλην. Ακόμα και το iPad απέχει πολύ από την τελειότητα και έχει πάμπολλες ιδιαιτερότητες. Οι διαφορές στις τιμές παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις αλλά προσπάθησε να κινηθείς πάνω από τα 400-500 ευρώ για κάτι αξιόπιστο. 4. Υπάρχουν πολλοί email clients στο Android market. Ένας από τους καλύτερους είναι ο K-9 Mail. 5. Κυρίως είναι θέμα browser και όχι συσκευής. Οι περισσότεροι καλοί Android browsers (Dolphin, Opera κλπ) υποστηρίζουν flash απροβλημάτιστα. 6. Σε γενικές γραμμές όχι. Ακόμα και αν η συσκευή δεν έχει ελληνικό πληκτρολόγιο, μπορείς να κατεβάσεις απ' το Market κάποιο 3rd party σαν το Multiling Keyboard και να κάνεις τη δουλειά σου. 7. Περίπου 8-10 ώρες, ανάλογα και με τη χρήση φυσικά. Πχ. αν βάλεις να δεις HD ταινία, μην περιμένεις να σου κρατήσει τόσο. Υπ' όψιν ότι αν και τα tablets έχουν miniUSB, γενικά δεν φορτίζονται μέσω αυτού αλλά απαιτούν ξεχωριστό φορτιστή που δίνει περισσότερα Αμπέρ. Τα tablets είναι τόσο καινούριες συσκευές που πραγματικά δεν έχω ιδέα αν κάποιος γνωρίζει πόσα χρόνια κρατάει η μπαταρία τους. Σίγουρα περισσότερο από των laptop, όπου συνήθως μετά από 18 μήνες το πολύ είναι στα τελευταία της. Προσωπικά πιστεύω 2,5-3 χρόνια σίγουρα. Στα περισσότερα tablets οι μπαταρίες δεν αλλάζουν εύκολα και πρέπει να ανοιχτεί η συσκευή. Με το ρυθμό που προχωρά η τεχνολογία δεν νομίζω να μπορεί κανένας να σου εγγυηθεί ότι σε 5-7 χρόνια θα μπορείς να βρεις μπαταρία για το tablet σου (ακόμα και από ebay). 8. Η ντόπια αγορά e-books θεωρώ ότι είναι τόσο θλιβερή (από άποψης τιμών και ποικιλίας) που δεν αξίζει καν να ασχοληθώ μαζί της, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω. Δεν υπάρχει καν η έννοια της "μεγαλύτερης πηγής", αφού τα περισσότερα e-shops είναι "στημένα" με το ίδιο λογισμικό και πουλάνε ακριβώς τα ίδια βιβλία στις ίδιες τιμές. 9. Ναι. Οπωσδήποτε 10 (ή 10,6) ίντσες. Μην πας παρακάτω με τίποτα. 10. Ναι, αρκεί φυσικά να το υποστηρίζει η συσκευή. Προσωπικά έχω το Α500 Iconia της Acer, το οποιο συμπεριλαμβάνει μία USB θύρα και μπορώ να συνδέω FAT32/NTFS εξωτερικούς δίσκους για να δω πχ. ταινίες από αυτούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Michael Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 1. Tablet και μόνο tablet. 2. E-book reader μακράν. Αφού το e-book reader είναι μακράν πιο ξεκούραστο, τότε γιατί να μην πάω σε αυτό; Δεν έχουν και browsers για websurfing; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Θα πρέπει να το δεις από κοντά για να καταλάβεις την απύθμενη διαφορά που έχουν οι browsers των περισσοτέρων e-book readers σε σχέση με αυτούς των tablets. Υπ' όψιν δε ότι οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες με e-ink δεν υποστηρίζουν -ακόμα- video, άρα ξεχνάς YouTube κλπ. Ακόμα και οι διαστάσεις παίζουν ρόλο, αφού άλλο να σερφάρεις στις 10 ίντσες και άλλο στις 5. Γενικά εξακολουθώ να είμαι της άποψης ότι e-reader (με οθόνη ηλεκτρονικής μελάνης εννοείται) και tablet είναι δύο εντελώς διαφορετικές συσκευές, η καθεμία με το δικό της σκοπό και προσανατολισμό. Το ιδανικό είναι να τις κατέχουμε και τις δύο, την πρώτη για διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων και τη δεύτερη για όλα τα υπόλοιπα. Αν αναγκαστούμε να αγοράσουμε μία που να τα κάνει όλα, θα πρέπει να κάνουμε αρκετές υποχωρήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Michael Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Θα πρέπει να το δεις από κοντά για να καταλάβεις την απύθμενη διαφορά που έχουν οι browsers των περισσοτέρων e-book readers σε σχέση με αυτούς των tablets. Υπ' όψιν δε ότι οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες με e-ink δεν υποστηρίζουν -ακόμα- video, άρα ξεχνάς YouTube κλπ. Ακόμα και οι διαστάσεις παίζουν ρόλο, αφού άλλο να σερφάρεις στις 10 ίντσες και άλλο στις 5. Γενικά εξακολουθώ να είμαι της άποψης ότι e-reader (με οθόνη ηλεκτρονικής μελάνης εννοείται) και tablet είναι δύο εντελώς διαφορετικές συσκευές, η καθεμία με το δικό της σκοπό και προσανατολισμό. Το ιδανικό είναι να τις κατέχουμε και τις δύο, την πρώτη για διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων και τη δεύτερη για όλα τα υπόλοιπα. Αν αναγκαστούμε να αγοράσουμε μία που να τα κάνει όλα, θα πρέπει να κάνουμε αρκετές υποχωρήσεις. Δεν υπάρχει e-reader με οθόνη 10άρα; Και μια ακόμα ερώτηση: Ποιο tablet έχει τα παρακάτω: - usb θύρα - flash player - δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικό σκληρό δίσκο - υποδοχή SIM card Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Απ' ότι βλέπω εδώ http://en.wikipedia...._e-book_readers το πλέον αξιόπιστο 10ιντσο e-reader εξακολουθεί να είναι το Kindle DX (το οποιο δεν θα συνιστούσα καθώς πλέον θεωρείται παλιό μοντέλο). Τα περισσότερα 3G tablets που έχουν κυκλοφορήσει από το 2011 και μετά (με κόστος 450-700 ευρώ) έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που ζητάς. Ρίξε μια ματιά στους καταλόγους των γνωστών καταστημάτων αλλά και στο skroutz: http://www.skroutz.gr/c/1105/tablet/f/292227_292253_292363_342117/3G-Android-USB-2-0-%CE%86%CE%BD%CF%89-%CF%84%CF%89%CE%BD-10-%CE%B9%CE%BD%CF%84%CF%83%CF%8E%CE%BD.html?price_max=&price_min=400 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Michael Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Τα περισσότερα 3G tablets που έχουν κυκλοφορήσει από το 2011 και μετά (με κόστος 450-700 ευρώ) έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που ζητάς. Ρίξε μια ματιά στους καταλόγους των γνωστών καταστημάτων αλλά και στο skroutz: http://www.skroutz.gr/c/1105/tablet/f/292227_292253_292363_342117/3G-Android-USB-2-0-%CE%86%CE%BD%CF%89-%CF%84%CF%89%CE%BD-10-%CE%B9%CE%BD%CF%84%CF%83%CF%8E%CE%BD.html?price_max=&price_min=400 Το Samsung Galaxy Tab δεν έχει USB... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δεν υπάρχει e-reader με οθόνη 10άρα;Και μια ακόμα ερώτηση: Ποιο tablet έχει τα παρακάτω:- usb θύρα- flash player- δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικό σκληρό δίσκο- υποδοχή SIM card Υπάρχουν: Pearl οθόνες: Το kindle DX->9.7" αλλά δεν υποστηρίζεται το λογισμικό από την Amazon πια(τρέχει σε πολύ παλιά έκδοση), δεν είναι touch, έχει εξαιρετικά εύθραυστη οθόνη και είναι αργό/βαρύ/μεγάλο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.Επίσης η τιμή είναι σταθερά στα ~350 ευρώ παρόλο που είναι χαμηλότερων επιδόσεων από τον ανταγωνισμό.Από την άλλη έχει εξαιρετική υποστήριξη από την Amazon σε ότι αφορά τις αντικαταστάσεις. To Onyx Boox M92-> φαίνεται ότι έχει μερικά προβλήματα/bugs στο λογισμικό λόγω πολυπλοκότητας.Λιγότερη διαφήμιση από το DX αλλά περισσότερη χρηστικότητα.Ίσως το καλύτερο στην αγορά. Παλαιότερης τεχνολογίας(Vzplex): Το PocketBook 912->Σταθερό σχετικά λογισμικό,όμως πολύ παλαιά τεχνολογία οθόνης.Σε σχέση με την pearl η διαφορά είναι τεράστια. Γενικά στις 9.7" ereaders η σχέση τιμής απόδοσης είναι μικρή.Κανένα δεν κάνει κάτω από 300+ ευρώ και από ότι φαίνεται η αγορά μικραίνει κι άλλο,έτσι πιθανή μείωση δεν είναι στον ορίζοντα. Νομίζω ότι μια τέτοια αγορά δεν είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα. Βέβαια εάν είναι απόλυτη ανάγκη για μεγάλη οθόνη e-paper και υπάρχει οικονομική άνεση παρέθεσα τα κυριότερα μοντέλα που κυκλοφορούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Michael Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Υπάρχουν: Pearl οθόνες: Το kindle DX->9.7" αλλά δεν υποστηρίζεται το λογισμικό από την Amazon πια(τρέχει σε πολύ παλιά έκδοση), δεν είναι touch, έχει εξαιρετικά εύθραυστη οθόνη και είναι αργό/βαρύ/μεγάλο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.Επίσης η τιμή είναι σταθερά στα ~350 ευρώ παρόλο που είναι χαμηλότερων επιδόσεων από τον ανταγωνισμό.Από την άλλη έχει εξαιρετική υποστήριξη από την Amazon σε ότι αφορά τις αντικαταστάσεις. To Onyx Boox M92-> φαίνεται ότι έχει μερικά προβλήματα/bugs στο λογισμικό λόγω πολυπλοκότητας.Λιγότερη διαφήμιση από το DX αλλά περισσότερη χρηστικότητα.Ίσως το καλύτερο στην αγορά. Παλαιότερης τεχνολογίας(Vzplex): Το PocketBook 912->Σταθερό σχετικά λογισμικό,όμως πολύ παλαιά τεχνολογία οθόνης.Σε σχέση με την pearl η διαφορά είναι τεράστια. Γενικά στις 9.7" ereaders η σχέση τιμής απόδοσης είναι μικρή.Κανένα δεν κάνει κάτω από 300+ ευρώ και από ότι φαίνεται η αγορά μικραίνει κι άλλο,έτσι πιθανή μείωση δεν είναι στον ορίζοντα. Νομίζω ότι μια τέτοια αγορά δεν είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα. Βέβαια εάν είναι απόλυτη ανάγκη για μεγάλη οθόνη e-paper και υπάρχει οικονομική άνεση παρέθεσα τα κυριότερα μοντέλα που κυκλοφορούν. Χίλια ευχαριστώ! Άρα μάλλον πάω σε tablet; Προτάσεις από την Ελληνική αγορά με usb και sim; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Χίλια ευχαριστώ! Άρα μάλλον πάω σε tablet; Προτάσεις από την Ελληνική αγορά με usb και sim; Πιστεύω ότι για άμεση αγορά θα ήταν καλύτερα το tablet. Τα έγχρωμα μεγάλα e-readers έχουν δρόμο ακόμη για να γίνουν ανταγωνιστικά(όπως είπα τα κλασσικά μεγάλα ασπρόμαυρα readers χάνουν συνέχεια έδαφος και λόγο ύπαρξης). Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω πολλά για tablets και το αφήνω σε κάποιον/αν που το κατέχει το θέμα για να σε συμβουλεύσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Michael Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας. Επαναλαμβάνω τις απαιτήσεις μου και αναμένω όποιος γνωρίζει να μου κάνει προτάσεις μοντέλων tablet που να έχουν: - usb θύρα - flash player στον browser - δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικό σκληρό δίσκο - υποδοχή SIM card Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μάλλον ρωτάς σε λάθος νήμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα