Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

ρε παιδες μια ερωτηση για pdf

εχω το kindle dx και βλεπω οτι δεν ειμαι και πολυ ευχαριστημενος οταν διαβαζω pdf περιοδικα.

γενικα δεν ειμαι και πολυ φαν της μετατροπης pdf σε mobi μιας και δεν ειμαι στο pc συχνα.

οποτε ερωτω το ipad 3rd πως τα δειχνει τα pdf περιοδικα...?

Όπως ένα laptop. Προς το παρόν, οι συσκευές με e-ink δεν προσφέρονται για έγχρωμα περιοδικά, όπως και τα tablets δεν προσφέρονται για βαρύ διάβασμα βιβλίων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν λετε "βαρυ διαβασμα" τι εννοειται? Εγω ας πουμε ακομα και σε βιβλιου αυτου καθ'εαυτου πανω απο 1 ωρα συνεχομενη δεν μπορω να διαβασω. Θελω λιγο να σταματησω μετα τις 30-40 σελιδες να αποροφησω το περιεχομενο. Οποτε σε tablet 1 ωρα διαβασμα ειναι ανεκτο η ακομα και για τοσο διαστημα σε κουραζει?

Οταν λετε "βαρυ διαβασμα" τι εννοειται? Εγω ας πουμε ακομα και σε βιβλιου αυτου καθ'εαυτου πανω απο 1 ωρα συνεχομενη δεν μπορω να διαβασω. Θελω λιγο να σταματησω μετα τις 30-40 σελιδες να αποροφησω το περιεχομενο. Οποτε σε tablet 1 ωρα διαβασμα ειναι ανεκτο η ακομα και για τοσο διαστημα σε κουραζει?

Κατέβασε από κάποιο σάιτ(π.χ. project gutenberg) ένα βιβλίο στον Η/Υ σου και προσπάθησε να το διαβάσεις.

Ότι αισθανθείς στην οθόνη του Η/Υ θα αισθανθείς στην ταμπλέτα.Εάν την παλέψεις τότε δεν θα έχεις πρόβλημα και στην ταμπλέτα.

Ο όρος "βαρύ" διάβασμα αφορά τα άτομα που μπορούν να διαβάζουν με τις ώρες ,λογοτεχνικά κυρίως, βιβλία δίχως πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα οι οθόνες των Η/Υ-tablet δεν επιτρέπουν στους περισσότερους από εμάς να διαβάσουμε για πολύ ώρα(εμού συμπεριλαμβανομένου που είχα σαν μέγιστο 1.5-2 ώρες με απίστευτο όμως πονοκέφαλο μετά).

Εκεί ακριβώς έρχονται τα e-reader με την απίστευτη οθόνη τους που είναι τόσο εύκολη στην ανάγνωση όσο στο κοινό βιβλίο.

Στο νεο ipad

img0788ka.jpg

img0789gz.jpg

Βασικά ειναι πολυ πιο ξεκουραστο απο υπολογιστη γιατι ρυθμίζεις πολύ εύκολα φωτεινότητα, γωνία που κάθεσαι εσύ, γωνία που βλέπεις την οθόνη κλπ. Άσε που η οθόνη ενός ipad συγκεκριμένα είναι τις περισσότερες φορες κλάσεις ανλωτερη απο τις συνήθως φτηνές οθόνες των υπολογιστών.

Φαντάζομαι όποιος έχει πονοκέφαλο μετά απο 1,5-2 ώρες διαβάσματος σε YH θα έχει και πονοκέφαλο μετά από 3 ώρες γενικής χρήσης. Αν έχεις τέτοια θέματα οκ, αλλιώς με ένα καλό tablet θα είσαι μια χαρά.

Στο νεο ipad

img0788ka.jpg

img0789gz.jpg

Βασικά ειναι πολυ πιο ξεκουραστο απο υπολογιστη γιατι ρυθμίζεις πολύ εύκολα φωτεινότητα, γωνία που κάθεσαι εσύ, γωνία που βλέπεις την οθόνη κλπ. Άσε που η οθόνη ενός ipad συγκεκριμένα είναι τις περισσότερες φορες κλάσεις ανλωτερη απο τις συνήθως φτηνές οθόνες των υπολογιστών.

Φαντάζομαι όποιος έχει πονοκέφαλο μετά απο 1,5-2 ώρες διαβάσματος σε YH θα έχει και πονοκέφαλο μετά από 3 ώρες γενικής χρήσης. Αν έχεις τέτοια θέματα οκ, αλλιώς με ένα καλό tablet θα είσαι μια χαρά.

καταραμενε :mrgreen:

ειναι γεματη η πιστωτικη

καταραμενε :mrgreen:

πωωωωωω με καταστρεψες

καλυτερα απο περιοδικο δειχνει [χωρις τα αποτυπωματα στις σελιδες και τα σχετικα]

μας καταστρεψες αλλα thanks

:-D

Μια συσκευή με οπίσθιο φωτισμό, όσο καλής ποιότητας κι αν είναι, κουράζει το μάτι κατά την ανάγνωση κειμένου, σε άλλους πολύ σύντομα και σε άλλους αργότερα. Τώρα αν διαβάζεις 1-2 βιβλία τον μήνα και αν, μια χαρά είναι ένα καλό tablet. Αλλά για βιβλιοφάγους, το e-ink είναι μονόδρομος αυτή τη στιγμή.

Όπως έχουμε πει άφθονες φορές, tablet και e-reader (με οθόνη ηλεκτρονικής μελάνης) θα πρέπει να θεωρούνται ανόμοιες συσκευές, που χρησιμοποιούνται για εντελώς διαφορετικούς σκοπούς.

Κατ' αρχάς η ανάγνωση έγχρωμων -και μη- περιοδικών, κόμικ, pdf βιβλίων κλπ δεν είναι αποκλειστικότητα του iPad. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν και φθηνότερα ή καλύτερα 10ιντσα tablets (το τελευταίο βέβαια ελέγχεται). Επειδή πολλά θα μπορούσαμε να πούμε, πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος για να πάρει κάποιος μια ιδέα είναι να πάει σε ένα κατάστημα και να δει από κοντά ένα tablet κι ένα e-reader. Εκεί θα καταλάβει ποιά είναι η διαφορά τους.

Προσωπικά έχω κι απ' τις δύο συσκευές και τις χρησιμοποιώ παράλληλα μεν, για το σκοπό που φτιάχτηκαν δε. Στο Kindle έχω διαβάσει άπειρα βιβλία σε μορφή mobi (πρακτικά εδώ κι ένα χρόνο δεν έχω ξαναπιάσει χάρτινο λογοτεχνικό βιβλίο στα χέρια μου) ενώ το tablet χρησιμοποιείται κυρίως για Internet, παιχνίδια, ταινίες (συνδέεται στην TV μέσω HDMI) και κατά κανόνα ολιγόλεπτη ανάγνωση κόμικ, τεχνικών βιβλίων με γραφήματα ή βιβλίων σε pdf κλπ.

Η αλήθεια πάντως είναι πως ακόμα κι έτσι, κάποια δύσκολα συγγράμματα (πχ. βιβλία 500-1000 σελίδων της Cisco) τελικά έκατσα και τα εκτύπωσα για να τα διαβάσω σε χαρτί. Δεν την πάλεψα ούτε με το tablet, ούτε με το Kindle.

Δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο να βάζεις την γενική χρήση ενός υπολογιστή με το διάβασμα ιδιαίτερα μεγάλων κειμένων στην ίδια κατηγορία.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να κλείσω 8 ώρες δουλειάς στον Η/Υ δίχως ιδιαίτερα προβλήματα(με κανά 2 ολιγόλεπτα διαλείμματα βέβαια),αλλά όταν διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία απλά δεν μπορώ να το υποφέρω.

Από ότι ξέρω ένα μεγάλο μέρος των ατόμων που διαβάζουν καθημερινά βιβλία το παθαίνουν για αυτό άλλωστε συνεχίζουν και πουλιούνται εκατομμύρια ereader συσκευές κάθε χρόνο παρά την πλειάδα των φθηνών tablets(γιατί το να δώσεις 600ευρώ για να πάρεις ένα ipad για διάβασμα το θεωρώ μεγάλη σπατάλη).

Η αλήθεια πάντως είναι πως ακόμα κι έτσι, κάποια δύσκολα συγγράμματα (πχ. βιβλία 500-1000 σελίδων της Cisco) τελικά έκατσα και τα εκτύπωσα για να τα διαβάσω σε χαρτί. Δεν την πάλεψα ούτε με το tablet, ούτε με το Kindle.

Εγώ πάλι δεν έχω τέτοια προβλήματα,διάβασα π.χ. άνετα και τα 5 βιβλία του a song of ice and fire και όλα του Malazzan book of the fallen έκαστο με περισσότερες από 700 σελίδες στο Orizon και στο Sony reader.

Δεν αμφισβητεί κανείς την χρησιμότητα των ereaders με eink αλλά δεν μπορούμε να βάζουμε στην ίδια κατηγορία το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων σε υπολογιστή με ένα καλό tablet. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για διαστροφή, ενώ στην δεύτερη μπορεί να είναι και απολαυστικό υπό προϋποθέσεις. Έχω διαβάσει άπειρα βιβλία στο iPad, σε android τηλέφωνο υψηλής ανάλυσης και τώρα σε iPhone. Ποτέ δεν με έχει πιάσει πονοκέφαλος! Φυσικά το να διαβάσεις σε εξωτερικό χώρο με ήλιο το ξεχνάς στο iPad. Στο τηλέφωνο δεν με ενοχλεί, ίσως γιατί διαβάζω λίγο κάθε φορά, όταν περιμένω σε καμία ουρά, στο τρένο κλπ.

Κάποιος που θέλει μια συσκευή αποκλειστικά για διάβασμα λογοτεχνικων σαφέστατα είναι σπατάλη να πάρει iPad. Αλλά ας μην μηδενιζουμε εντελώς την χρηστικοτητα του σαν ηλεκτρονικό αναγνώστη. Επιμένω για το iPad γιατί τα φτηνά android tablets είναι κυριολεκτικά σκουπίδια και άχρηστα. Τώρα για κανένα ακριβό μοντέλο δεν έχω άποψη.

ΥΓ. Έχω διαβάσει τα απαντά του Asimov (χρόνος +) και πολλά ακόμα βιβλία σε ebookwise 1150 πολύ πριν ανακαλυφθεί το eink.

Εγώ πάλι δεν έχω τέτοια προβλήματα,διάβασα π.χ. άνετα και τα 5 βιβλία του a song of ice and fire και όλα του Malazzan book of the fallen έκαστο με περισσότερες από 700 σελίδες στο Orizon και στο Sony reader.

Κυρίως μιλούσα για τεχνικά βιβλία, με σχεδιαγράμματα, screenshots, πολλαπλά format κειμένου κλπ (στα οποια συν τοις άλλοις θέλω να κρατάω και σημειώσεις). Εκεί ακόμα και το tablet δεν πολυβολεύει. παρ' ότι έχω pdf readers με δυνατότητα σημειώσεων και υπογράμμισης κειμένου.

Τη σειρά A Song of fire and ice την έχω διαβάσει κι εγώ ολόκληρη στο Kindle και μπορώ να πω ότι το καταευχαριστήθηκα.

Τέλος εννοείται ότι όταν μιλάμε για tablets ανταγωνιστικά του iPad, δεν αναφερόμαστε στην κατηγορία των 200 ευρώ αλλά πάμε στα 450-500 και άνω.

Δεν αμφισβητεί κανείς την χρησιμότητα των ereaders με eink αλλά δεν μπορούμε να βάζουμε στην ίδια κατηγορία το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων σε υπολογιστή με ένα καλό tablet. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για διαστροφή, ενώ στην δεύτερη μπορεί να είναι και απολαυστικό υπό προϋποθέσεις. Έχω διαβάσει άπειρα βιβλία στο iPad, σε android τηλέφωνο υψηλής ανάλυσης και τώρα σε iPhone. Ποτέ δεν με έχει πιάσει πονοκέφαλος! Φυσικά το να διαβάσεις σε εξωτερικό χώρο με ήλιο το ξεχνάς στο iPad. Στο τηλέφωνο δεν με ενοχλεί, ίσως γιατί διαβάζω λίγο κάθε φορά, όταν περιμένω σε καμία ουρά, στο τρένο κλπ.

Κάποιος που θέλει μια συσκευή αποκλειστικά για διάβασμα λογοτεχνικων σαφέστατα είναι σπατάλη να πάρει iPad. Αλλά ας μην μηδενιζουμε εντελώς την χρηστικοτητα του σαν ηλεκτρονικό αναγνώστη. Επιμένω για το iPad γιατί τα φτηνά android tablets είναι κυριολεκτικά σκουπίδια και άχρηστα. Τώρα για κανένα ακριβό μοντέλο δεν έχω άποψη.

ΥΓ. Έχω διαβάσει τα απαντά του Asimov (χρόνος +) και πολλά ακόμα βιβλία σε ebookwise 1150 πολύ πριν ανακαλυφθεί το eink.

Δεν είπα ότι είναι τελείως άχρηστες οι ταμπλέτες,έγραψα ότι για λογοτεχνικά βιβλία(και γενικά για βιβλία που έχουν wall of texts) είναι ακατάλληλες για πολλούς(για αυτό άλλωστε έγραψα για την μεγάλη αγορά ereaders που στοχεύει σε τέτοια ακριβώς άτομα).

Οι οθόνες αυτές εξ'ορισμού είναι κουραστικές στο μάτι(μπορεί να είναι καλύτερη από πολλές οθόνες Η/Υ αλλά δεν παύει να είναι ακατάλληλη για τέτοια χρήση για πολλούς).

Από ότι είδα(σε φίλο) για διάβασμα κάποιες φθηνές ταμπλέτες κάνουν την δουλειά τους(για τεχνικά βιβλία πάντα).Προσωπικά δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω πάνω από 150 ευρώ(και αυτά πολλά είναι αλλά αφού τα έδωσα για reader το θεωρώ το μέγιστο) για μια συσκευή που θα είχε μοναδικό ρόλο το διάβασμα ενός(Pdf ή λίγων γενικότερα)φορμάτ.

Αυτό βέβαια αφορά την χρήση που θα το έκανα εγώ(γιατί προτιμώ να κάνω τις υπόλοιπες εργασίες μου στο desktop).

Κυρίως μιλούσα για τεχνικά βιβλία, με σχεδιαγράμματα, screenshots, πολλαπλά format κειμένου κλπ (στα οποια συν τοις άλλοις θέλω να κρατάω και σημειώσεις). Εκεί ακόμα και το tablet δεν πολυβολεύει. παρ' ότι έχω pdf readers με δυνατότητα σημειώσεων και υπογράμμισης κειμένου.

Τη σειρά A Song of fire and ice την έχω διαβάσει κι εγώ ολόκληρη στο Kindle και μπορώ να πω ότι το καταευχαριστήθηκα.

Τέλος εννοείται ότι όταν μιλάμε για tablets ανταγωνιστικά του iPad, δεν αναφερόμαστε στην κατηγορία των 200 ευρώ αλλά πάμε στα 450-500 και άνω.

Τεχνικά βιβλία εξ'ορισμού χρειάζονται έγχρωμες οθόνες με καλή απόκριση.

Για αυτό αυτόματα υπέθεσα ότι εννοούσες λογοτεχνικά/επιστημονικά βιβλία.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα σε όλους.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ebook reader και μιας και δεν είχα ποτέ στο παρελθόν θα ήθελα τη βοήθεια σας.

Με ενδιαφέρει να διαβάζω κυρίως βιβλία (όχι περιοδικά κλπ αλλα να υπάρχει και αυτή η δυνατότητα) και αν είναι δυνατό να μπορώ να ακούω παράλληλα μουσική. Επίσης θα ήθελα να είναι σχετικά μεγάλο οπότε να είναι ξεκούραστη η ανάγνωση.

Έψαξα λίγο κάποια forum και βρίσκω πάνω κάτω τα ίδια readers. Από όσα είδα από αισθητικής άποψης και μόνο μου άρεσε το bebook neo, γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτό? Είναι νέο, παλιό, τα πάει καλα σε σχέση με τα υπόλοιπα κλπ..

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να προσέξω και ποιές είναι οι κύριες διαφορές μεταξύ των readers?

Τέλος μια λεπτομέρεια. Σε reader με μικρές σχετικά οθόνες κάνεις zoom και βλέπεις τμήμα της οθόνης? Γιατί θα με ενδιέφερε η επιλογή ενός που βλέπω όλη τη σελίδα καθώς διαβάζω και μπορώ να προσθέσω σημειώσεις, bookmarks κλπ.

Στην τιμή δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός αρκεί να είναι σε λογικά επίπεδα για reader.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...