Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

λαμπάκια για διάβασμα υπάρχουν στην αγορά πολύ πριν την εμφάνιση των ereaders, προφανώς κάποια ως κατασκευή ταιριάζουν καλύτερα σε ereader ενώ άλλα σε βιβλία πχ το δεύτερο στην φωτογραφία που έχω δεν νομίζω ότι είναι βολικό σε μαλακά βιβλία αλλά η δέσμη του είναι ευρεία που ταιριάζει περισσότερο σε βιβλίο παρά σε ereader

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δλδ τι προτεινεις? Βασικα τι εννοεις μπορουν "και" σε βιβλιο? Δλδ για e-Reader προοριζονται? Επειδη εχω την εντυπωση πως για βιβλια προοριζονται και στα e-Reader παιζει να τιθετα θεμα συμβατοτητας. Μπορει βεβαια, και να κανω λαθος.

Κοιταξε να δεις, δεν το χω ψαξει σε βαθος, χθες ξεκινησα να το ψαχνω και εχω βρει τα παρακατω. Τα περισσοτερα βεβαια ειναι της μορφης που δειχνεις. ΠΧ

Το κλασσικο απο energiser.

Λεώ ότι κάποια λαμπάκια απλά δεν είναι λειτουργικά σε βιβλία.

Αυτό που έχω εγώ το έχω δοκιμάσει σε βιβλίο και δεν μπορεί να σταθεί σωστά λόγω κακής κατασκευής(είναι φτηνιάρικο για e-reader) και μεγάλου βάρους.Δηλαδή σε βιβλίο ακόμη και με σκληρό εξώφυλλο το λυγίζει,θέλει σταθερό dock όπως το σασί του ereader για να ισορροπήσει.

Άλλα είναι για βιβλία μόνο,όπως αυτό στην εικόνα

FAKOS-TELCO-BOOKLIGHT-3052-SD-MAVRO-1LED-1440-0609573.jpgπου δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε e-reader(μου είχαν φέρει λαμπάκι με παρόμοια κατασκευή και πήγε χαμένο).

Το energizer που έβαλες από ότι βλέπω είναι αυτό που θα κάνει σε βιβλία και e-readers.Είναι μικρό και χρησιμοποιεί κλιπ.

Τέλος αυτό που προσαρμόζεται στην σελίδα δεν το έχω δει από κοντά.Από ότι βλέπω όμως πρέπει να ξέρεις εάν αλλάζει διαστάσεις για να μπορεί να προσαρμοστεί στο διαφορετικό μέγεθος του ereader σε σχέση με τα κλασσικά βιβλία.

Τελευταία έχω ψηθεί να αγοράσω Ebook Reader. Ψάχνομε, αλλά έχω μπερδευτεί λίγο.

Ερωτήσεις :

1. Σαν εμφάνιση συσκευής μου αρέσει πολύ το kindle keyboard 3G.
    Εκτός από την καλή του οθόνη έχει κάποιο άλλο προτέρημα;
    Είδα ότι θα βγει το καλοκαίρι kindle με φωτιζόμενη οθόνη, αξίζει να περιμένω τόσο;

2. Πoιες είναι καλές συσκευές στις 6” για ανάγνωση pdf με εικόνες, δεν με ενδιαφέρει τόσο να έχει αφή.

3. Προτείνεται να πάρω κάποια μεταχειρισμένη συσκευή 2ετίας για εξοικείωση ή είναι τόσο ξεπερασμένες που θα κολλάνε;
    Εάν αγοράσω ένα kindle 2 η ένα cybook με 60-70e, μιας και αυτά παίζουν στα μεταχειρισμένα, θα κάνω δουλειά;

4. Ποια συσκευή έχει την μεγαλύτερη γκάμα υποστηριζόμενων αρχείων;

5. Αναβαθμίσεις λογισμικού γίνονται ποτέ ή δεν χρειάζεται;

Sorry, αλλά το θέμα είναι τεράστιο και είναι αδύνατον να το διαβάσω.

Ευχαριστώ

Τελευταία έχω ψηθεί να αγοράσω Ebook Reader. Ψάχνομε, αλλά έχω μπερδευτεί λίγο.

Ερωτήσεις :

1. Σαν εμφάνιση συσκευής μου αρέσει πολύ το kindle keyboard 3G.
    Εκτός από την καλή του οθόνη έχει κάποιο άλλο προτέρημα;
    Είδα ότι θα βγει το καλοκαίρι kindle με φωτιζόμενη οθόνη, αξίζει να περιμένω τόσο;

2. Πoιες είναι καλές συσκευές στις 6” για ανάγνωση pdf με εικόνες, δεν με ενδιαφέρει τόσο να έχει αφή.

3. Προτείνεται να πάρω κάποια μεταχειρισμένη συσκευή 2ετίας για εξοικείωση ή είναι τόσο ξεπερασμένες που θα κολλάνε;
    Εάν αγοράσω ένα kindle 2 η ένα cybook με 60-70e, μιας και αυτά παίζουν στα μεταχειρισμένα, θα κάνω δουλειά;

4. Ποια συσκευή έχει την μεγαλύτερη γκάμα υποστηριζόμενων αρχείων;

5. Αναβαθμίσεις λογισμικού γίνονται ποτέ ή δεν χρειάζεται;

Sorry, αλλά το θέμα είναι τεράστιο και είναι αδύνατον να το διαβάσω.

Ευχαριστώ

Καταρχήν σε τι τιμές κυμαινόμαστε;Πόσο είναι το μπάτζετ σου;

-Το μόνο πλεονέκτημα από όσον ξέρω του kinde3(keyboard) είναι ότι έχει πληκτρολόγιο η συσκευή,εάν θέλεις να γράφεις πολλές σημειώσεις στο βιβλίο σου καλό είναι,αλλιώς το touch ή το 4 είναι καλύτερα.Η οθόνη είναι η στάνταρ οθόνη της αγοράς.Όποια συσκευή τελευταίας γενιάς και να πάρεις έχει eink pearl.

Εσύ ξέρεις εάν αξίζει.Είναι βέβαια πολύ πρακτικό να μην κουβαλάς ξεχωριστό φως,αλλά από εκεί και πέρα η μόνη διαφορά με μια συσκευή που κυκλοφορεί τώρα θα είναι αυτό.Από την άλλη εάν δεν διαβάζεις πολύ την νύκτα/σκοτάδι δεν θα δεις μεγάλη διαφορά.

-6" και pdf με εικόνες δύσκολα.Για εικόνες γενικά θες ταμπλέτα.Το e-reader σε αυτό το μέγεθος εκτός ότι είναι ασπρόμαυρο δεν τις δείχνει και ολόκληρες λόγω μεγέθους.Υπάρχουν βέβαια και μεγάλα e-reader αλλά είναι πολύ ακριβά και τα περισσότερα έχουν προβλήματα με bugs.Από την άλλη βγήκαν και e-readers έγχρωμα αλλά ακόμη είναι ακριβά(για αυτό που προσφέρουν)και το αποτέλεσμα με την έγχρωμη οθόνη ακόμη στην καλύτερη θεωρείται μέτριο.

Το sony prs-t1 που έχω εγώ χειρίζεται εξαιρετικά(για e-reader)τα pdfs,το cybook odyssey επίσης πολύ καλά.Από όσο ξέρω το kindle touch δεν έχει landscape view και έτσι δεν είναι τόσο καλό.Τέλος το nook touch είναι και αυτό εξαιρετικό(όταν είναι hackαρισμένο).

-Εγώ δεν θα πρότεινα μεταχειρισμένη συσκευή.Απλά δεν ξέρεις τι έχει κάνει ο προηγούμενος.Εκτός βέβαια εάν είναι από πολύ γνωστό άτομο.Παλαιότερης γενιάς πάλι δεν αξίζει πολύ(εκτός εάν και τα 30-50 ευρώ διαφορά σου είναι τόσο σημαντικά).Οι παλαιότερες συσκευές γενικά θέλουν ψάξιμο στο τι θα πάρεις γιατί μπορεί να μείνεις με μια άχρηστη συσκευή που π.χ. δεν διαβάζει τα 2 φορμάτ που κυκλοφορούν(epub,mobi)ή να μην υποστηρίζεται πια καθόλου από την εταιρία παραγωγής.Οι περισσότερες καινούργιες συσκευές τιμώνται πια γύρω στα 110-120 ευρώ.Εάν θέλεις όπως και δήποτε μεταχειρισμένη προτίμησε τις σειρές 350/650 της sony που έχουν εξαιρετική κατασκευή.Με την καμία μην πάρεις cybook orizon,το έχω και το έχω μετανιώσει.

-Νομίζω οι Pocketbook,αλλά δεν είμαι σίγουρος.Το θέμα είναι ότι εύκολα τα αρχεία κειμένου μετατρέπονται από το ένα φορμάτ σε άλλο.Έτσι αυτό δεν θα είναι γενικά πρόβλημα(εκτός εάν έχεις βιβλία σε αρχεία που δεν μπορούν να μετατραπούν).

-Αναβαθμίσεις είναι ένα θέμα καθαρά εταιρίας.Οι περισσότερες βγάζουν καμιά 2-3.Το καλύτερο είναι να τις κατεβάσεις,ο τρόπος που θα γίνει αυτό εξαρτάται από την συσκευή.

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την υπομονή σου να απαντήσεις σε όλες της ερωτήσεις μου και για τις πληροφορίες σου.

Το budget είναι γύρο στα 100e, αλλά προτιμώ να δώσω ακόμα και το διπλό ποσό για μία συσκευή που θα την κρατήσω μία 3ετία τουλάχιστον.

Το sony PRS-T1 είναι από τα καλύτερα, ελαφρύτερα και είναι touch. Εφόσον έχει 512mb και 1ghz cpu, είναι υπερβολικά για ένα ebook. Οπότε σαν να λέμε, αξίζει τα λεφτά του.

Το kindle touch δεν αξίζει, γιατί θα βγει ακριβότερο, οπότε το sony είναι μονόδρομος.

Με την αγορά μεταχειρισμένης συσκευής είναι σαν να πετάω τα λεφτά μου. Βλέπω μεγάλες διαφορές στην μνήμη ram, στην οθόνη, στην cpu, σε σύγκριση με συσκευές 2ετίας. Και σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις, δεν αξίζει.

Θα συνεχίσω λίγο ακόμα το ψάξιμο, άλλα μάλλον θα πάρω το sony μόλις συγκεντρώσω τα γκαφρά.

Αυτή η θήκη μετράει ή να ψάξω για κάποια φθηνότερη; Link

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την υπομονή σου να απαντήσεις σε όλες της ερωτήσεις μου και για τις πληροφορίες σου.

Το budget είναι γύρο στα 100e, αλλά προτιμώ να δώσω ακόμα και το διπλό ποσό για μία συσκευή που θα την κρατήσω μία 3ετία τουλάχιστον.

Το sony PRS-T1 είναι από τα καλύτερα, ελαφρύτερα και είναι touch. Εφόσον έχει 512mb και 1ghz cpu, είναι υπερβολικά για ένα ebook. Οπότε σαν να λέμε, αξίζει τα λεφτά του.

Το kindle touch δεν αξίζει, γιατί θα βγει ακριβότερο, οπότε το sony είναι μονόδρομος.

Με την αγορά μεταχειρισμένης συσκευής είναι σαν να πετάω τα λεφτά μου. Βλέπω μεγάλες διαφορές στην μνήμη ram, στην οθόνη, στην cpu, σε σύγκριση με συσκευές 2ετίας. Και σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις, δεν αξίζει.

Θα συνεχίσω λίγο ακόμα το ψάξιμο, άλλα μάλλον θα πάρω το sony μόλις συγκεντρώσω τα γκαφρά.

Αυτή η θήκη μετράει ή να ψάξω για κάποια φθηνότερη; Link

200 ευρώ είναι πολλά.Γύρω στα 150-160 είναι καλά.

Πως θα βγει το touch ακριβότερο;Νομίζω ότι και τα 2 είναι κοντά στην τιμή.

Εάν αποφάσισες στο sony μπορώ να πω εκ ιδίας πείρας ότι δεν θα το μετανιώσεις από άποψη hardware/software.Το μόνο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι δεν έχει ελληνικό μενού.

Από εκεί και πέρα ότι υπόσχεται η συσκευή παραδίδει.

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις αμέσως είναι να κατεβάσεις το update patch που εξαλείφει τα "παιδικά" προβλήματα/bugs του λογισμικού.

Επίσης ένα πολύ σημαντικό είναι ότι έχει συλλογές και όχι φακέλους για τα βιβλία/σειρές.Έτσι εάν έχεις ήδη βιβλιοθήκη με οργάνωση βασισμένη σε φακέλους θα σε πάρει αρκετό χρόνο να το μετατρέψεις μέσω calibre ή/και συσκευής.

Εάν πάλι θέλεις ελληνικό μενού το cybook odyssey λένε ότι είναι πολύ καλό.Από την άλλη από όσον ξέρω δεν έχει λεξικό(μόνο βρήκα user solutions)και αντιμετωπίζει προβλήματα με το usb(διακόπτει την σύνδεση).Είναι τέλος από τα λίγα που έχουν οργάνωση με βάση τους φακέλους(όπως το pc)και έτσι δεν χρειάζεται καν λογισμικό διαχείρισης να περάσεις βιβλία.

Τα sony πάντως είναι εξαιρετικά και σαν συσκευές παλαιότερης γενιάς,το prs-950 ας πούμε είναι το μόνο 7" ereader που ξέρω να έχει κυκλοφορήσει και έχει εξαιρετικής ποιότητας κατασκευή.Βέβαια θέλει ψάξιμο να το βρεις φθηνό(που η τιμή δεν θα πέσει κάτω από τα 220-250 ευρώ) και αχρησιμοποίητο.Αλλά από ότι κατάλαβα εσύ θέλεις κάτι generic και έτσι καλύτερα να πάρεις κάποια καινούργια συσκευή.

Οι περισσότερες πάνε άνετα 2-3 χρόνια(και περισσότερο).Εκτός βέβαια εάν πάρεις τα πανάκριβα χρέπια που πουλάει το πλαίσιο(κάποτε δηλαδή γιατί τώρα δεν ξέρω εάν τα έχει ακόμη).Το δικό μου orizon μετά από σχεδόν 2 χρόνια λειτουργεί κανονικά,μπορεί να έχει τα μανίσια προβλήματα(άθλιο επεξεργαστή,μπαταρία κινητού που κρατάει 2-3 μέρες)αλλά την δουλειά του την κάνει δίχως άλλα προβλήματα.Υπάρχουν πολλοί που ακόμη χρησιμοποιούν το kindle1/cybook gen3 που είναι σχεδόν 4-5 ετών.Έτσι εάν το προσέξεις θα βγάλει τα χρήματα του και με το παραπάνω.

Από θήκες δεν ξέρω.Χρησιμοποιώ την θήκη που είχε το orizon για το sony μου(είναι λίγο μεγάλη αλλά κατά τα άλλα κανένα πρόβλημα)και λαμπάκι έχω εξωτερικό.Προσωπικά θεωρώ το να δώσεις >50% της τιμής της συσκευής για μια θήκη με λαμπάκι πολυτέλεια(έως βλακεία).

Από εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογής.

Καλές αγορές και μεγία ότι και να επιλέξεις. ^_^

200eμε θηκούλα εννοούσα. Το sony PRS-T1 βγαίνει στα 165(μαζί με μεταφορικά), καλήτιμή για αυτά που προσφέρει.

Από όλα αυτά που έχω διαβάσει για το kindle αυτήν την εντύπωση έχω αποκομίσει.Λόγο δασμών το κόστος ανεβαίνει +80e περίπου. Αλλά δεν αξίζει, γιατί έχει την μισή ram απότο sony, οπότε το sony θααντέξει περισσότερο στον χρόνο λόγο hardwear.

Αυτά που έφερνε το πλαίσιο, έχουν σταματήσει, γιατί ήταν κπανάκριβα κ ψηλο ελαττωματικά.

Απλός ο ενδοιασμός μου είναι ο φωτισμός της οθόνης, εφόσον πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν συσκευές μεοπίσθιο φωτισμό στην οθόνη. Πιστεύω να έχει διαφορά ότι το φώς έρχεται μέσα απότην συσκευή, συγκριτικά με το λαμπάκι. Έτσι αυξάνεται κ η φορητότητα. Μου φαίνεταιχαζό, τόσα χρόνια γιατί δεν βάζανε, είναι τόσο απλό και τόσο ξεπερασμένη αυτή ητεχνολογία, που δεν κόστιζε σχεδόν τπτ στις εταιρίες.

Μάλλον δεν θα κρατηθώ να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι για να βγούνε φωτιζόμενες συσκευές :P .

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

200eμε θηκούλα εννοούσα. Το sony PRS-T1 βγαίνει στα 165(μαζί με μεταφορικά), καλήτιμή για αυτά που προσφέρει.

Από όλα αυτά που έχω διαβάσει για το kindle αυτήν την εντύπωση έχω αποκομίσει.Λόγο δασμών το κόστος ανεβαίνει +80e περίπου. Αλλά δεν αξίζει, γιατί έχει την μισή ram απότο sony, οπότε το sony θααντέξει περισσότερο στον χρόνο λόγο hardwear.

Αυτά που έφερνε το πλαίσιο, έχουν σταματήσει, γιατί ήταν κπανάκριβα κ ψηλο ελαττωματικά.

Απλός ο ενδοιασμός μου είναι ο φωτισμός της οθόνης, εφόσον πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν συσκευές μεοπίσθιο φωτισμό στην οθόνη. Πιστεύω να έχει διαφορά ότι το φώς έρχεται μέσα απότην συσκευή, συγκριτικά με το λαμπάκι. Έτσι αυξάνεται κ η φορητότητα. Μου φαίνεταιχαζό, τόσα χρόνια γιατί δεν βάζανε, είναι τόσο απλό και τόσο ξεπερασμένη αυτή ητεχνολογία, που δεν κόστιζε σχεδόν τπτ στις εταιρίες.

Μάλλον δεν θα κρατηθώ να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι για να βγούνε φωτιζόμενες συσκευές :P .

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Εάν το έψαξες τότε πάω πάσο.

Όσον αφορά την ram και γενικότερα το hardware στις συσκευές ereader,έχω να πω ότι δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία.Όλες οι καινούργιες έχουν υπεραρκετούς πόρους να εκτελέσουν γρήγορα την δουλεία τους.

Πρόβλημα είχαν παλαιότερες συσκευές(όπως το orizon που έχω εγώ που είχε προβλήματα με τους μεγάλους χρόνους αναμονής και με κολλήματα).

Για το λαμπάκι αν και πολύ βολικό δεν είναι κάτι που εμένα προσωπικά θα μου έκανε και μεγάλη διαφορά.Ήδη με βολεύει τόσο το λαμπάκι με κλιπ που ούτε καν το προσέχω.Βέβαια σε άλλους π.χ. κάποιες γυναίκες μπορεί ακόμη και το έξτρα βάρος από το λαμπάκι να είναι κουραστικό.Εκεί θα κάνει την μεγάλη διαφορά.Γιατί όπως ξέρουμε ένα από τα κρίσιμα σημεία των readers είναι το μικρό τους βάρος και η άνεση που προσφέρουν στο διάβασμα.

Όπως είπα να κάνεις ότι τραβάει ο οργανισμός σου.Εάν θεωρείς μεγάλο προσόν να έχει ενσωματωμένο λαμπάκι περίμενε,αλλιώς πάρτο τώρα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

ρε παιδες μια ερωτηση για pdf

εχω το kindle dx και βλεπω οτι δεν ειμαι και πολυ ευχαριστημενος οταν διαβαζω pdf περιοδικα.

γενικα δεν ειμαι και πολυ φαν της μετατροπης pdf σε mobi μιας και δεν ειμαι στο pc συχνα.

οποτε ερωτω το ipad 3rd πως τα δειχνει τα pdf περιοδικα...?

thanks

Για να διαβασεις ενα Ελληνικο βιβλιο στο Νook ή στο Kindle, πρεπει πρωτα να το κατεβασεις μεσω καποιου υπλογιστη?

Η Barnes & Nobble πουλαει Ελληνικους τιτλους? H Amamzon απ'οσο ξερω δεν εχει Ελληνικα βιβλια.

Ευχαριστω εκ των προτερων :-)

οποτε ερωτω το ipad 3rd πως τα δειχνει τα pdf περιοδικα...?

thanks

Με μια λέξη... Φανταστικά! Κατέβασμα τώρα και δοκιμάζω το pcformat, αγγλικό περιοδικό με γράμματα φορές. Μια χαρά εκεί που το προηγούμενη μοντέλο ήθελε συνεχές ζούμ.

Με μια λέξη... Φανταστικά! Κατέβασμα τώρα και δοκιμάζω το pcformat, αγγλικό περιοδικό με γράμματα φορές. Μια χαρά εκεί που το προηγούμενη μοντέλο ήθελε συνεχές ζούμ.

:mrgreen:

could i have pic kind sir?

:mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...