eAnagnostis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Ανέβασα σήμερα hands-on review του Cybook Odyssey, με βίντεο και γραπτή παρουσίαση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μιας και εδώ αρκετοί έχετε συσκευές, να σας ενημερώσω ότι μπορείτε να στείλετε τις ως τώρα εντυπώσεις σας για τα ebooks, τις συσκευές κλπ στον "Ηλεκτρονικό Αναγνώστη" και θα δημοσιευτούν με link προς το blogs σας ή όπου αλλού θέλετε. Χρήσιμο, πιστεύω, και για ανταλλαγή εμπειριών και για να μη λέω μόνο εγώ για τα καλά της ηλεκτρονικής ανάγνωσης. Περισσότερα: http://www.eanagnostis.gr/2012/02/ebookgr-apopseis-anagnoston.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hispanos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Ανέβασα σήμερα hands-on review του Cybook Odyssey, με βίντεο και γραπτή παρουσίαση. Ωραία παρουσίαση.Πάνω που ήμουν έτοιμος να σου υπενθυμίσω ότι μας τη χρώσταγες. Από ότι είδα μια χαρά τα παει με τα pdf. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Χεχε, όντως σας την άργησα λίγο Ναι, και με τα PDF τα πάει καλά και γενικά είναι πολύ γρήγορη η συσκευή. Προσωπικά έμεινα πολύ ικανοποιημένος από το σκρολάρισμα τόσο στα PDF όσο και στο internet. Με το Odyssey είναι ρεαλιστικό π.χ. να πεις ότι διαβάζω και μερικά site που θέλω χωρίς να χρειαστώ έξτρα συσκευή ή χωρίς να χρειαστεί να πάω στο κινητό ή το tablet. Το θεματάκι είναι η τιμή βέβαια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Το Σάββατο (12 το μεσημέρι) στο Mall στην Αθήνα έχει εκδήλωση για τα ebooks και θα έχουμε εκεί Cybook Odyssey και PocketBook 360 Plus. Τη διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και θα κάνω την παρουσίαση. Όσοι θέλετε, μπορείτε να 'ρθείτε και να γνωριστούμε από κοντά. Περισσότερα: Εκδήλωση με τον "Ηλεκτρονικό Αναγνώστη" στo Mall, Αθήνα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afroditek Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Καλησπερα, τι γνώμη έχετε για τα παρακάτω e- book readers? BOOKEEN CYBOOK ODYSSEY BLACK SONY eBook PRS-T1 το Sony λέω να διαλέξω αλλα διαβαζοντας τα rewviews στο amazon μερικοι το θαβουν... για το ΒΟΟΚΕΕΝ το μονο review που εχω δει ειναι την παρουσιση στον Ηλ. αναγνωστη. Εσεις τι λετε? Τα εχετε δοκιμασει? Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Καλησπερα, τι γνώμη έχετε για τα παρακάτω e- book readers? BOOKEEN CYBOOK ODYSSEY BLACK SONY eBook PRS-T1 το Sony λέω να διαλέξω αλλα διαβαζοντας τα rewviews στο amazon μερικοι το θαβουν... για το ΒΟΟΚΕΕΝ το μονο review που εχω δει ειναι την παρουσιση στον Ηλ. αναγνωστη. Εσεις τι λετε? Τα εχετε δοκιμασει? Ευχαριστω Άστους να θάβουν το Sony. Είναι εξαιρετική συσκευή και πολύ αξιόπιστη(αντίθετα με αυτά που λένε διάφοροι).Το έχω εδώ και 4 μήνες και δεν κράσαρε ούτε μια φορά.Μόνο 2 φορές έκλεισε η reader εφαρμογή και με πέταξε στο κυρίως μενού.Εκεί όμως ήταν λόγω του άθλιου epub(που διαγράφηκε πάραυτα). Ακόμη όλα που έχουν ανακοινώσει για την μπαταρία είναι σωστά(είχα ένα cybook orizon και δεν είχε καμία σχέση αυτά που έλεγαν για την αυτονομία με αυτά που είδα).Χαλαρά περνάω 3/4 βδομάδες δίχως φόρτιση(και αυτό με 2-3 ώρες καθημερινή χρήση). Μερικοί από την άλλη είχαν δίκιο γιατί στην παρθενική έκδοση του λογισμικού του είχε ένα γνωστό πρόβλημα με την γρήγορη αλλαγή σελίδων που προκαλούσε κρασάρισμα.Εδώ και 4 μήνες που το έχω(και αναβαθμίσει από την πρώτη μέρα)δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.Δηλαδή υπάρχει αναβάθμιση του λογισμικού που διορθώνει αυτό και άλλα glitses. Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι μπορεί πολύ εύκολα να γίνει rooted. Το έκανα 2 φορές(οι πρώτες μου)και δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα. Τέλος πρέπει να ξέρεις ότι κάποιοι παλιοί ιδιοκτήτες SONY απλά θάβουν για να το κάνουν γιατί ήταν συνηθισμένοι σε άλλο layout των συσκευών(π.χ. θέση για το pointer,μεταλλική θήκη κ.ο.κ.).Έτσι τους φαινόταν περίεργο που η Sony έριξε λίγο την ποιότητα για να μπορέσει να ρίξει(κατά πολύ)τις τιμές. Συμπερασματικά σου προτείνω το sony ανεπιφύλακτα.Τώρα εάν είναι καλύτερο από το Odyssey μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις γιατί στην τελική είναι θέμα προτεραιοτήτων(και σε τι δίνεις περισσότερο βάρος σε μια τέτοια συσκευή). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afroditek Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Σε ευχαριστώ για την απάντηση... Μαλλον το Sony θα διαλέξω... αλλωστε απο άποψη τιμής στα ιδια ειναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afroditek Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Moόλις σημερα παρέλαβα το Sony μεγειά μου μεγεια μου. Πηγα λοιπον να του περάσω ενα βιβλιο μεσα (ελληνικό). Ηταν σε mobi και με το calibre το μετέτρεψα σε epub. το περασα στο ριντερ και το αποτέλεσμα???? Το κειμενο εχει τα φωνηεντα με ?. Και φυσικα δε διαβαζετε. Ξερετε γιατί; Δε διαβαζει ελληνικα βιβλία σε epub?? Se pdf τα διαβαζει παντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Moόλις σημερα παρέλαβα το Sony μεγειά μου μεγεια μου. Πηγα λοιπον να του περάσω ενα βιβλιο μεσα (ελληνικό). Ηταν σε mobi και με το calibre το μετέτρεψα σε epub. το περασα στο ριντερ και το αποτέλεσμα???? Το κειμενο εχει τα φωνηεντα με ?. Και φυσικα δε διαβαζετε. Ξερετε γιατί; Δε διαβαζει ελληνικα βιβλία σε epub?? Se pdf τα διαβαζει παντως. Δεν ξέρω ποιο βιβλίο μετέτρεψες, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί στα ePUB στα ελληνικά πρέπει οι γραμματοσειρές να είναι ενσωματωμένες στο αρχείο για να διαβάζεται σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristidis540 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 http://www.engadget.com/2012/03/29/lg-flexible-e-paper-display-launch/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maras00 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Για τα ελληνικά: να προσθέσουμε γραμματοσειρές στη συσκευή και στη συνέχεια προσθέτοντας με το Calibre τον κατάλληλο κώδικα CSS στο αρχείο ePUB να το διαβάζουμε χωρίς να έχει απαραίτητα ενσωματωμένες γραμματοσειρές ΣΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ Ο " ikar6 Link " το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσθέσεις ένα φάκελο με το όνομα "fonts" στο root folder του Sony reader. Νομίζω ότι εδώ οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες. Μπορείς να βάλεις ότι γραμματοσειρά θέλεις, εγώ έψαξα και κατέβασα τη γραμματοσειρά του Android (droid fonts) που προτείνει το δεύτερο λινκ που σου έδωσα (είναι open source). Για δική σου ευκολία στην ανεβάζω ως συννημένο. Από τη στιγμή που θα το κάνεις αυτό, για τα βιβλία που τυχόν δε σου εμφανίζονται σωστά οι γραμματοσειρές, θα πρέπει να αλλάξεις το CSS αρχείο τους μέσω Calibre (περιγράφεται πως θα το κάνεις στο ένα από τα λινκ που σου δίνω). Εγώ απλά κάνω copy paste στο πεδίο CSS του calibre το περιεχόμενο του αρχείου pgepub.css που επίσης σου επισυνάπτω (μπορείς να το ανοίξεις με το Notepad). Στην ουσία παραπέμπεις κάθε βιβλίο (τροποποιώντας το αρχείο CSS) να κοιτάξει στον φάκελο fonts του Sony για να διαλέξει τη σωστή γραμματοσειρά με την οποία θα εμφανίσει το κείμενο. Άρα, αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να την κάνεις για κάθε βιβλίο (που δε σου εμφανίζεται σωστά) χωριστά. Για τα αγορασμένα βιβλία συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα, έχουν φροντίσει οι εκδότες να ενσωματώσουν τις σωστές γραμματοσειρές στο βιβλίο ήδη. Να σημειώσω ότι ακόμα και έτσι, οι τόνοι δεν εμφανίζονται σωστά στη λίστα των διαθέσιμων βιβλίων της συσκευής (αν πρόσεξες τις φώτο που είχα ανεβάσει οι τίτλοι των βιβλίων μου δεν είχαν τόνους για αυτόν ακριβώς το λόγο). Φυσικά το κείμενο του βιβλίου έχει τόνους κανονικότατα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jardan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Παιδία ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα ebook reader γύρω στα 100-150€ (ας το βρω και μεταχειρισμένο από ebay). Το πρόβλημα μου είναι ότι το θέλω για τη μητέρα μου όπου δεν μιλάει αγγλικά και δεν γνωρίζει από υπολογιστές, οπότε θέλω να έχει τις εξής προϋπόθεσης: 1. Να δέχεται κάρτα μνήμης (ώστε να περνάω βιβλία στην κάρτα, να της την στέλνω και απλά να αλλάζει κάρτες. 2. Να έχει ελληνικό μενού, ώστε να μην με παίρνει τηλέφωνο κάθε τρεις και λίγο και να με ρωτάει «τι λέει το ρημάδι» (εργάζομαι στην Γερμανία για την ώρα) και αν είναι δυνατόν και ελληνικό λεξικό (ποτέ δεν ξέρεις). 3. Αν είναι δυνατόν να έχει και πλήκτρα πλοήγησης. (4. Αναπαραγωγή μουσικής επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.) Το kindle το απορρίπτω λόγω έλλειψης κάρτας μνήμης (αν και το dx θα ήταν κουτί λόγω μεγέθους) To Sony T1 το είδα από κοντά και μου φάνηκε πολύ αργό… Το Nook simple touch έχει πλήκτρα πλοήγησης, το βρίσκω σε καλή τιμή αλλά δεν ξέρω αν έχει ελληνικό μενού. Το Kobo touch δεν ξέρω αν έχει ελληνικό μενού και σίγουρα δεν έχει πλήκτρα πλοήγησης αλλά εμφανισιακά είναι πολύ κομψό. Τα Βookeen reders από όσο ξέρω έχουν ελληνικό μενού αλλά δεν έχω καμιά άλλη ιδέα γι αυτά, και μου δείχνουν λίγο χοντροκομμένα. Και για όποιον αναρωτιέται, η μητέρα μου ταξιδεύει συχνά για να επισκεφτεί την μητέρα της (αιωνόβιο σόι) και διαβάζει πολύ. Ευχαριστώ για την βοήθεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Με αυτά τα κριτήρια, και το ελληνικό μενού, μάλλον θες Cybook Odyssey της Bookeen. Έχω κάνει μια αναλυτική παρουσίαση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jardan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Να υποθέσω πως εν τέλει το Nook και το Kobo δεν δέχονται ελληνικό μενού, σωστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα