Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ' αρχάς χρόνια πολλά με υγεία σε όλους!

Αγόρασα ένα kindle ως δώρο για τη μητέρα μου και άρχισα να το σετάρω πριν της το δώσω. Πρέπει να πω ότι έχω ψιλοαπογοητευθεί... Η οθόνη είναι εξαιρετική και στα ebook είναι εξαιρετικό. Όμως δυστυχώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στα pdf. Δεν αναφέρομαι σε κόμικ αλλά σε βιβλία λογοτεχνίας που ακόμα μια μεγάλη πλειοψηφία ελληνικών βιβλιοπωλείων πουλάει pdf. Δοκίμασα να τα στείλω μέσω amazon και να κάνω convert μπας και έχω reflow αλλά το αρχείο που μου επεστράφη δεν διαβάζεται (οι χαρακτήρες είναι "κινέζικα"). Το ίδιο αποτέλεσμα είχα και όταν προσπάθησα μέσω calibre ή άλλους free pdf to mobi converters. Η μόνη λύση επομένως που βλέπω είναι να διαβάζεις στο πλάι που θεωρώ όμως πολύ ενοχλητικό. Από αυτή την άποψη, το ενός έτους Sony μου είναι απείρως καλύτερο. Έχει λύσει κανείς από τους χρήστες kindle το πρόβλημα; Υπάρχει άλλη λύση; (ή μήπως δεν έκανα κάτι καλά;)

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους?η οθόνη που έχει το Nook,έχει κάτι διαφορετικό (από άποψη ευκολίας διαβάσματος) από την οθώνη των archos? (πχ του 101)

Έχω την ισχυρή εντύπωση οτι η οθόνη του nook color είναι η ίδια εξαιρετική ips που έχει και το tablet. Τρομερά ξεκούραστη και άνετη, ακόμη και για πολλές ώρες. Έχει την ίδια ανάλυση (1024Χ600) με του archos αλλά μικρότερη διαγώνιο, άρα μεγαλύτερη πυκνότητα.

Οι διαφορές είναι (χοντρικά) οτι το tablet έχει διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο (στον οποίο όμως δεν έχει πλήρη πρόσβαση ο χρήστης), μεγαλύτερη ram και γρηγορότερο επεξεργαστή. Από την άλλη είναι κλειδωμένο η εγκατάσταση εφαμογών είναι πολύ προβληματική (η τελευταία αναβάθμιση κλείδωσε και το sideloading).

Δημοσ.

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!

Έχω ήδη ένα Nook Color το οποίο είναι όντως φανταστικό για τα χρήματα του tablet και με το τελευταίο available nightly του CM7 είναι αξιοπρεπέστατο.

Θέλω όμω και ένα dedicated reader αποκλειστικά για βιβλία και αποκλειστικά (ή σχεδόν αποκλειστικά) για ePub βιβλία, και κατέληξα πάλι σε B&N, με άλλα λόγια Nook Simple Touch. Τα καλά λόγια που διάβασα εδώ σίγουρα βοήθησαν στην απόφαση. Ξέρει κανείς άλλη πηγή πέρα από ebay, γιατί οι τιμές αλλά και τα ταχυδρομικά που βρίσκω είναι τρελά τελείως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ' αρχάς χρόνια πολλά με υγεία σε όλους!

Αγόρασα ένα kindle ως δώρο για τη μητέρα μου και άρχισα να το σετάρω πριν της το δώσω. Πρέπει να πω ότι έχω ψιλοαπογοητευθεί... Η οθόνη είναι εξαιρετική και στα ebook είναι εξαιρετικό. Όμως δυστυχώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στα pdf. Δεν αναφέρομαι σε κόμικ αλλά σε βιβλία λογοτεχνίας που ακόμα μια μεγάλη πλειοψηφία ελληνικών βιβλιοπωλείων πουλάει pdf. Δοκίμασα να τα στείλω μέσω amazon και να κάνω convert μπας και έχω reflow αλλά το αρχείο που μου επεστράφη δεν διαβάζεται (οι χαρακτήρες είναι "κινέζικα"). Το ίδιο αποτέλεσμα είχα και όταν προσπάθησα μέσω calibre ή άλλους free pdf to mobi converters. Η μόνη λύση επομένως που βλέπω είναι να διαβάζεις στο πλάι που θεωρώ όμως πολύ ενοχλητικό. Από αυτή την άποψη, το ενός έτους Sony μου είναι απείρως καλύτερο. Έχει λύσει κανείς από τους χρήστες kindle το πρόβλημα; Υπάρχει άλλη λύση; (ή μήπως δεν έκανα κάτι καλά;)

φιλε μου και εγω εψαξα για λυση στην αρχη,ομως δεν μπορεσα να κανω τιποτα γι'αυτο.

Αλλα τελικα οσα εχουν μικρα γραμματα τα διαβαζω στο πλαι,εγω δεν το βρισκω ενοχλητικο απλα σε μια σελιδα πατας 2 φορες το πληκτρο.

Ουτε που δινω σημασια πλεον,ξεχνιεμαι με το διαβασμα,πραγματικα πολυ ωραιες οι οθονες E-ink.

Ωπα ξεχαστηκα ,,,χρονια πολλα σε ολους..

Επεξ/σία από Nitseg4
Δημοσ.

φιλε μου και εγω εψαξα για λυση στην αρχη,ομως δεν μπορεσα να κανω τιποτα γι'αυτο.

Αλλα τελικα οσα εχουν μικρα γραμματα τα διαβαζω στο πλαι,εγω δεν το βρισκω ενοχλητικο απλα σε μια σελιδα πατας 2 φορες το πληκτρο.

Ουτε που δινω σημασια πλεον,ξεχνιεμαι με το διαβασμα,πραγματικα πολυ ωραιες οι οθονες E-ink.

Ωπα ξεχαστηκα ,,,χρονια πολλα σε ολους..

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ψάχνοντας λίγο βρήκα το k2pdfopt, ένα προγραμματάκι που βελτιώνει την κατάσταση, έχει όμως δύο σοβαρά μειονεκτήματα:

- φουσκώνει το μέγεθος του αρχείου (ένα αρχείο 1ΜΒ μετετράπη σε 30 ΜΒ)

- κεντράρει το κείμενο στη μέση αφήνοντας μεγάλα κενά στα άκρα

Πρακτικά ούτε αυτό μου έλυσε το πρόβλημα... :-(

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ψάχνοντας λίγο βρήκα το k2pdfopt, ένα προγραμματάκι που βελτιώνει την κατάσταση, έχει όμως δύο σοβαρά μειονεκτήματα:

- φουσκώνει το μέγεθος του αρχείου (ένα αρχείο 1ΜΒ μετετράπη σε 30 ΜΒ)

- κεντράρει το κείμενο στη μέση αφήνοντας μεγάλα κενά στα άκρα

Πρακτικά ούτε αυτό μου έλυσε το πρόβλημα... :-(

Όπως έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές στο thread, η καλύτερη λύση για PDF -> mobi για Kindle είναι η υπηρεσία του Amazon - όλα τα άλλα είναι χειρότερα ή έχουν περιορισμούς.

Δημοσ.

Όπως έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές στο thread, η καλύτερη λύση για PDF -> mobi για Kindle είναι η υπηρεσία του Amazon - όλα τα άλλα είναι χειρότερα ή έχουν περιορισμούς.

Μιχάλη καλησπέρα και χρόνια πολλά. Πιθανόν δε διάβασες το προηγούμενο post μου στην ίδια σελίδα, δοκίμασα την λύση της Amazon αλλά δε δουλεύει με ελληνικά pdf. Μου επέστρεψε πίσω ένα κείμενο με ακατάλυπτους χαρακτήρες. Έστειλα δε mail στο support τους και μου απάντησαν ότι λυπούνται για το incovenience!

Δημοσ.

Κατά βάση πρέπει να είναι θέμα του ίδιου του PDF. Έχω μετατρέψει αρκετά ελληνικά κείμενα, τόσο μέσω calibre όσο και μέσω της Amazon και σε ελάχιστα είχα κάποιο πρόβλημα (συνήθως όμως αφορούσε σε λανθασμένη στοίχιση και όχι σε... κινέζικους χαρακτήρες).

Μήπως είναι εύκολο να ανεβάσεις κάπου το/τα PDF για να τους ρίξουμε μια ματιά;

Δημοσ.

Κατά βάση πρέπει να είναι θέμα του ίδιου του PDF. Έχω μετατρέψει αρκετά ελληνικά κείμενα, τόσο μέσω calibre όσο και μέσω της Amazon και σε ελάχιστα είχα κάποιο πρόβλημα (συνήθως όμως αφορούσε σε λανθασμένη στοίχιση και όχι σε... κινέζικους χαρακτήρες).

Μήπως είναι εύκολο να ανεβάσεις κάπου το/τα PDF για να τους ρίξουμε μια ματιά;

Έχεις δίκιο, πιθανόν έχει να κάνει με το ίδιο το pdf (δοκίμασα το Ιμαρετ, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο). Από την άλλη, δοκίμασα να μετατρέψω το τελευταίο βιβλίο του Θέμελη μέσω calibre και απλά μου έβγαλε μία χάλια στοίχιση αλλά διαβαζόταν. Σε ένα ακόμα βιβλίο (τα δάκρυα του Θεού από τις εκδόσεις Λιβάνη) μου έβγαλε ξανά μη αναγνώσιμους χαρακτήρες. Όπως καταλαβαίνεις, επειδή πρόκειται για έργα που καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα δεν μπορώ να τα ανεβάσω ελεύθερα στο φόρουμ. Ωστόσο, αν έχεις κάποια ιδέα για το πως θα μπορούσαν να καταστούν μετατρέψιμα, θα μπορούσα να σου στείλω ένα από τα "προβληματικά" pdf στο mail σου. Στείλε μου PM.

Επισυνάπτω το αποτέλεσμα της μετατροπής μέσω calibre (επειδή το δοκίμασα, το Amazon convert θα μου έβγαζε πιθανά πιο σωστή στοίχιση αλλά οι χαρακτήρες φαίνονταν ακριβώς το ίδιο στο συγκεκριμένο αρχείο)

2012-01-05_003443.pdf

Δημοσ.

Έριξα μια ματιά στα "Δάκρυα του Θεού" (φαίνεται καλό βιβλίο btw). Το πρόβλημα νομίζω ότι είναι οι γραμματοσειρές που χρησιμοποιεί το pdf. Δοκίμασα να κάνω διάφορες μετατροπές αλλά μου παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα. Το αρχικό pdf διαβάζεται κανονικά βέβαια (ακόμα και στο Kindle), αφού έχει ενσωματωμένα τα σχετικά fonts (UB-Baskerville).

Χωρίς να γνωρίζω πολλά από true type fonts, νομίζω ότι τα UB-Baskerville έχουν γενικά πρόβλημα κατά τη μετατροπή τους. Η μόνη πρόχειρη λύση που βρήκα ήταν να μετατρέψω το pdf μέσω του Abbyy, καθώς δεν είχα εύκαιρο κάτι σε Adobe Professional. Το τελικό κείμενο φαίνεται να έχει κάποια ελάχιστα λαθάκια αλλά γενικά διαβάζεται. Το calibre έκανε την κλασική χάλια μετατροπή (με πολλά κενά ανάμεσα στις γραμμές), οπότε το έστειλα για convert στην Amazon. Θα σου στείλω τις τελικές εκδόσεις να τις ελέγξεις.

Δημοσ.

Παίδες γεια χαρά και χρόνια πολλά!

Φίλος ψάχνει να αγοράσει ebook reader για δώρο. Η αγορά θα γίνει στην Ισπανία, είδα ότι υπάρχει αυτή η επιλογή αλλά από εκεί και πέρα σκέφτηκα ότι θα ήθελα και τη γνώμη σας πριν του μιλήσω. Δυστυχώς δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια "κρίνεται" ένας ηλεκτρονικός αναγνώστης (κάποια από αυτά μπορώ να τα φανταστώ φυσικά) οπότε κάθε πρόταση/συμβουλή καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

:)

Δημοσ.

Παίδες γεια χαρά και χρόνια πολλά!

Φίλος ψάχνει να αγοράσει ebook reader για δώρο. Η αγορά θα γίνει στην Ισπανία, είδα ότι υπάρχει αυτή η επιλογή αλλά από εκεί και πέρα σκέφτηκα ότι θα ήθελα και τη γνώμη σας πριν του μιλήσω. Δυστυχώς δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια "κρίνεται" ένας ηλεκτρονικός αναγνώστης (κάποια από αυτά μπορώ να τα φανταστώ φυσικά) οπότε κάθε πρόταση/συμβουλή καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

:)

Οι "καλοί" αναγνώστες θεωρώ ότι έχουν:

-Χαμηλή τιμή

-Οθόνη e-ink pearl

-Μεγάλη αυτονομία

Από εκεί και πέρα εισέρχονται και άλλοι παράγοντες όπως η σταθερότητα του λογισμικού(που σχεδόν όλοι το έχουν εκτός από τα μεγάλα onyx),τα συμβατά format(.epub,.mobi κ.ο.κ),η δυνατότητα hack και γενικά η σχεδίαση της συσκευής(κάποιοι το θεωρούν πολύ σημαντικό).

Αυτά τα 3 τα έχουν όλοι σχεδόν οι γνωστοί αναγνώστες(που παραθέτω παρακάτω).

Εάν είναι για δώρο το kindle 4 που έβαλες είναι καλό γιατί είναι φθηνό και καλύπτει τις βασικές ανάγκες ανάγνωσης.

Τώρα εάν θέλεις περισσότερα(όπως επεκτάσιμη μνήμη,καλύτερη εμπειρία pdf/browsing, κ.ο.κ.)δες πιο ακριβές προτάσεις όπως το kindle touch,nook touch,sony prs-t1 και cybook odyssey.Εκτός από το odyssey&sony τα άλλα από ότι ξέρω έρχονται από Αμερική.

Εγώ έχω το cybook orizon & sony prs-t1.Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το sony και αρκετά με το orizon(για αυτό άλλωστε πήρα και το sony).Βέβαια το sony είναι αρκετά ακριβότερο(το πήρα 145 ευρώ,τώρα δεν ξέρω πόσο έχει Ισπανία).

Δημοσ.

Οι "καλοί" αναγνώστες θεωρώ ότι έχουν:

-Χαμηλή τιμή

-Οθόνη e-ink pearl

-Μεγάλη αυτονομία

Από εκεί και πέρα εισέρχονται και άλλοι παράγοντες όπως η σταθερότητα του λογισμικού(που σχεδόν όλοι το έχουν εκτός από τα μεγάλα onyx),τα συμβατά format(.epub,.mobi κ.ο.κ),η δυνατότητα hack και γενικά η σχεδίαση της συσκευής(κάποιοι το θεωρούν πολύ σημαντικό).

Αυτά τα 3 τα έχουν όλοι σχεδόν οι γνωστοί αναγνώστες(που παραθέτω παρακάτω).

Εάν είναι για δώρο το kindle 4 που έβαλες είναι καλό γιατί είναι φθηνό και καλύπτει τις βασικές ανάγκες ανάγνωσης.

Τώρα εάν θέλεις περισσότερα(όπως επεκτάσιμη μνήμη,καλύτερη εμπειρία pdf/browsing, κ.ο.κ.)δες πιο ακριβές προτάσεις όπως το kindle touch,nook touch,sony prs-t1 και cybook odyssey.Εκτός από το odyssey&sony τα άλλα από ότι ξέρω έρχονται από Αμερική.

Εγώ έχω το cybook orizon & sony prs-t1.Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το sony και αρκετά με το orizon(για αυτό άλλωστε πήρα και το sony).Βέβαια το sony είναι αρκετά ακριβότερο(το πήρα 145 ευρώ,τώρα δεν ξέρω πόσο έχει Ισπανία).

Αρχικά να ευχαριστήσω πολύ για την απάντηση, ήσουν αρκετά κατατοπιστικός!

Ας πούμε ότι το μπάτζετ είναι +-100 ευρώ, από εκεί και πέρα θα μπορούσες να γίνεις πιο σαφής όσον αφορά την "καλύτερη εμπειρία pdf/browsing"? Η μνήμη νομίζω ότι είναι αρκετή για υπέρ-κάμποσα βιβλία και αν κάνω λάθος διορθώστε με.. :whistle:

-edit-

Επίσης να ρωτήσω τι είναι αυτά που δεν κάνει το kindle και ποια από αυτά "γίνονται" με το hacking που προ αναφέρθηκε.

thnx :)

Δημοσ.

Αρχικά να ευχαριστήσω πολύ για την απάντηση, ήσουν αρκετά κατατοπιστικός!

Ας πούμε ότι το μπάτζετ είναι +-100 ευρώ, από εκεί και πέρα θα μπορούσες να γίνεις πιο σαφής όσον αφορά την "καλύτερη εμπειρία pdf/browsing"? Η μνήμη νομίζω ότι είναι αρκετή για υπέρ-κάμποσα βιβλία και αν κάνω λάθος διορθώστε με.. :whistle:

Με τέτοια χρήματα από ότι ξέρω στην Ευρώπη(Ισπανία) παίρνεις μόνο kindle4.

Εάν έχεις γνωστό αμερική ή παραγγείλεις από εκεί καλύτερα είναι να πάρεις nook touch ή sony prs-t1 που και τα 2 είναι στα 100$(για παραγγελία φυσικά αυξάνεται η τιμή 10-15%) και ανώτερες συσκευές από το 4.

Καλύτερο browsing σημαίνει ότι όταν συνδεθείς στο ιντερνετ η συσκευή ανταποκρίνεται καλύτερα,έχει περισσότερες επιλογές για browsing κ.ο.κ.

Στα pdf έχει reflow,καλύτερη απόκριση,καλύτερο χειρισμό λόγο οθόνης αφής κ.ο.κ.

Αυτό για την μνήμη είναι ανάλογα τις προτιμήσεις.

Προσωπικά έχω πάνω από 5giga βιβλία e-pub και 380+giga pdf και θέλω τουλάχιστον όλα τα epub μου να είναι και στην συσκευή(μαζί με κάποια pdfs)έτσι τα 2giga που έχει το 4 μου φαίνονται πολύ λίγα.

Κάποιος άλλος θέλει να έχει μόνο 10-20 βιβλία στην συσκευή και έτσι τα 2giga του είναι υπεραρκετά.

Από την άλλη το θεωρώ ότι καλό είναι να έχει επιλογή επέκτασης μνήμης ανεξάρτητη από το ιντερνετ και την amazon(έχει amazon cloud το 4)που αποδεδειγμένα έχει παρέμβει σε συσκευές για να σβήσει αρχεία και στο κάτω κάτω μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποσύρει την υποστήριξη της από την υπηρεσία.

-edit-

Επίσης να ρωτήσω τι είναι αυτά που δεν κάνει το kindle και ποια από αυτά "γίνονται" με το hacking που προ αναφέρθηκε.

thnx :)

Το kindle4 δεν έχει οθόνη αφής αλλά σταυρόνημα για χειρισμό.Έτσι είναι δύσκολο να γράψεις κάτι,να χειριστείς τον browser/pdf.Ακόμη λείπουν κάποια χαρακτηριστικά που έχει το kindle touch όπως το x-ray για την έρευση λέξεων/εκφράσεων σε ένα βιβλίο.

Μετά είναι το θέμα ότι έχει και μικρότερη μνήμη(2giga αντι 4ρων του touch)και μικρότερη μπαταρία(1 μήνας αντί 2 που ανακοίνωσε η amazon για το touch).

Τέλος δεν έχει ούτε ηχεία/phonejack και δεν μπορεί να χειριστεί audiobooks/text to read όπως γινόταν με το 3 και το touch.

Όταν hackarεις την συσκευή την κάνεις κατ'ουσίαν tablet με android(με πολλούς περιορισμούς βέβαια λόγω οθόνης).

Έτσι έχεις πρόσβαση σε adds που τροποποιούν την συσκευή σου ανάλογα με το τι θέλεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...