Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας και από εμένα,

Μόλις πριν από μία εβδομάδα πήρα (επιτέλους) το Sony PRS-t1 από εδώ (Κύπρο) και η εξυπηρέτηση ήταν αρκετά καλή ομολογώ! (σε 4 μέρες το είχα στα χέρια μου).

Όσον αφορά τη συσκευή την χρησιμοποιώ κυρίως για ανάγνωση PDF και μάλιστα σκαναρισμένα και μπορώ να πω πως ακόμα και σε αυτά είναι πολύ βολικό [με οριζόντιο προσανατολισμό οθόνης και Manual Corp ή zoom] και δεν παρατήρησα καμία τραγική καθυστέρηση ή κόλλημα κατά το άνοιγμα ή στη διάρκεια της ανάγνωσης!

Τον browser δεν τον χρησιμοποίησα ιδιαίτερα αλλά καλούτσικος μου φάνηκε! Όσο για την εισαγωγή των αρχείων την κάνω χειροκίνητα (μιας και έχω Linux και το Calibre δεν το εμπιστεύομαι ιδιαίτερα) -εξάλλου μετά την εισαγωγή κάνει μόνο του σκανάρισμα για τα νέα αρχεία-!

Αυτές είναι οι πρώτες εντυπώσεις μου από το PRS-t1 ελπίζω να φανούν χρήσιμες σε μελλοντικούς "αναγνώστες"! :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Γεια σας και από εμένα,

Μόλις πριν από μία εβδομάδα πήρα (επιτέλους) το Sony PRS-t1 από εδώ (Κύπρο) και η εξυπηρέτηση ήταν αρκετά καλή ομολογώ! (σε 4 μέρες το είχα στα χέρια μου).

Όσον αφορά τη συσκευή την χρησιμοποιώ κυρίως για ανάγνωση PDF και μάλιστα σκαναρισμένα και μπορώ να πω πως ακόμα και σε αυτά είναι πολύ βολικό [με οριζόντιο προσανατολισμό οθόνης και Manual Corp ή zoom] και δεν παρατήρησα καμία τραγική καθυστέρηση ή κόλλημα κατά το άνοιγμα ή στη διάρκεια της ανάγνωσης!

Τον browser δεν τον χρησιμοποίησα ιδιαίτερα αλλά καλούτσικος μου φάνηκε! Όσο για την εισαγωγή των αρχείων την κάνω χειροκίνητα (μιας και έχω Linux και το Calibre δεν το εμπιστεύομαι ιδιαίτερα) -εξάλλου μετά την εισαγωγή κάνει μόνο του σκανάρισμα για τα νέα αρχεία-!

Αυτές είναι οι πρώτες εντυπώσεις μου από το PRS-t1 ελπίζω να φανούν χρήσιμες σε μελλοντικούς "αναγνώστες"! :-D

Το καλύτερο έκανες φίλε,πάντα μια γνώμη χρήστη είναι καλύτερη από κάθε "επαγγελματικό" review.

Καλορίζικο και καλές αναγνώσεις :-D

Το καλύτερο έκανες φίλε,πάντα μια γνώμη χρήστη είναι καλύτερη από κάθε "επαγγελματικό" review.

Καλορίζικο και καλές αναγνώσεις :-D

Σε ευχαριστώ πολύ!!! :D

Γεια σας και από εμένα,

Χαίρομαι που δεν έχεις προβλήματα και σε ευχαριστούμε για τη συνεισφορά της εμπειρίας σου. Καλορίζικο και καλοδιάβαστο!

Βρήκα ετούτο το βίντεο για το Cybook Odysseus.

http://www.youtube.com/watch?v=48c0GIh7kQ4&feature=player_embedded#!

Δυστυχώς το κινηματογράφησε στα πλάγια ο τύπος :shock: αλλά είναι το μόνο που γνωρίζω που είναι τόσο αναλυτικό και έχει καθαρή εικόνα.

Το λογισμικό μοιάζει σαν συνδυασμός του Orizon(το μεγαλύτερο ποσοστό) με του Sony/Nook.

Είναι πολύ ποιο γρήγορο από το orizon μου σε όλα(εκτός ίσως από το browsing που φαίνεται να κολλάει λίγο)και μοιάζει να έχει ικανοποιητικές επιδόσεις σε epub και pdf.

Πάντως δεν είδα τίποτα συνταρακτικό από άποψη ταχύτητας σε αυτό το βίντεο(όχι τουλάχιστον αυτά που διαφήμιζαν).

Οι ταχύτητες ούτε καλύτερες του ανταγωνισμού ήταν ούτε είχε ροή στο pdf(στον τομέα που έλεγαν ότι θα διαπρέψει).

Διάβασα ότι έχει πρόβλημα το firmware του Odysseus και δεν αναγνωρίζει microsd μεγαλύτερες των 2giga.

Λένε ότι θα το φτιάξουνε στο μέλλον.

Τουλάχιστον έμαθαν από τα λάθη του Orizon και έβαλαν καλή οθόνη και επεξεργαστή.Για μπαταρία ίδωμεν.

Εάν το έχει αγοράσει κανείς ας μας πει εντυπώσεις.

εχω διαβασει αρκετα το thread εχω καταλαβει και αρκετα που αν δεν υπηρχε το thread δεν θα μπορουσα να βρω απαντηση

καταλήγω ότι το συμπερασμα είναι ότι το απόλυτο Tablet θα είναι με 9-10 ιντσες με μια οθονη τύπου mirasol ή Liquavista (που ειδα οτι την αναφερει και ο e-anagnostis στο blog του ενω παλιοτερα που ειχα δει δεν την είχε γραψει)

με ενα 1ghz επεξεργαστη και 512mb ram

wifi (3g δεν μου λεει κατι προσωπικα αλλα συνηθως μπαινει)

και freebootloader.

!

όποιος βγαλει μια τετοια συσκευη σε 250ευρω μεγιστη τιμη πιστευω οτι θα κερδισει την αγορα

μπραβο παιδια για το καλο thread!

Εγώ πάλι ονειρεύομαι μια ereader συσκευή με ώριμη τεχνολογικά έγχρωμη οθόνη που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα epaper/lcd,εάν βγει κάτι τέτοιο δίνω άνετα 350+ ευρώ.

Τώρα για τις νέες τεχνολογίες οθονών κρατάω μικρό καλάθι γιατί ακόμα έχουν δρόμο για να πούμε τι μειονεκτήματα έχουν και τι συμπεριφορά έχουν μακροχρόνια.

ώριμη τεχνολογικά έγχρωμη οθόνη που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα epaper/lcd

ετσι το σκεφτομαι και εγω

εψαξα αρκετα στο ιντερνετ για τετοιου ειδους οθονες και κατι καλυτερο απο mirasol ή Liquavista (και δεν βαζω στην κουβεντα για τις ευκαμπτες και διαφανες και κατι αλλες που κατα καιρους παρουσιαζονται)

δεν βρηκα

δεν ξερω αν υπαρχει κατι αλλο ;

Μάλλον θα αργήσουν λίγο ακόμα αυτά τα πράγματα. Μέχρι να κυκλοφορήσουν αυτές οι οθόνες (και μάλιστα σε λογική τιμή), ένα απλό ereader των 150-200 ευρώ θα τα έχει βγάλει τα λεφτά του :P

εγω παλι που εχω το kindle 3 διαβαζω μονο βιβλια εστω και τα pdf βιλια διαβαζονται μια χαρα.

Δεν εχω αντιμετωπισει βιβλιο που να μην μπορω να το διαβασω,εστω και οριζοντια γινετε η δουλεια.

Για τον μονο λογο που θα επερνα κατι καινουργιο,θα ηταν να ζουμαρω τα pdf οσο θελω και οχι με στανταρ επιλογη του reader(αντε και εγχρωμο-μαλλον θα περιμενω πολυ :rolleyes: ).

ετσι το σκεφτομαι και εγω

εψαξα αρκετα στο ιντερνετ για τετοιου ειδους οθονες και κατι καλυτερο απο mirasol ή Liquavista (και δεν βαζω στην κουβεντα για τις ευκαμπτες και διαφανες και κατι αλλες που κατα καιρους παρουσιαζονται)

δεν βρηκα

δεν ξερω αν υπαρχει κατι αλλο ;

Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Και στην πραγματικότητα μόνο η Mirasol υπάρχει, με την έννοια ότι η Liquavista είναι ακόμα στις εκθέσεις και τα εργαστήρια, όχι στην παραγωγή (btw, από την αρχή του blob γράφω τακτικά για τις νέες τεχνολογίες στις οθόνες και ειδικά για τις συγκεκτριμένες). Μια άλλη πολλά υποσχόμενη -τότε- επιλογή ήταν η Pixel Qi, που επειδή έχω δει και χρησιμοποιήσει το Notion Ink Adam που την είχε μπορώ να πω ότι είναι μάπα: μια κλασικά lcd στην οποία μπορείς να σβύσεις το backligt...

Πάντως, η πιο πιθανή εξέλιξη για το επόμενο χρονικό διάστημα (2-3 χρόνια) είναι αυτό που περιγράψατε: ένα tablet PC με οθόνη που να έχει την αναγνωσιμότητα του ηλεκτρονικού χαρτιού. Οι άλλες επιλογές (εύκαμπτες οθόνες κλπ) δε φαίνονται ρεαλιστικές για τώρα.

Για το video από το Odyssey, που πόσταρε από ο LongTom, νομίζω ότι οι βελτιώσεις στην ταχύτητα είναι ιδιαίτερα αισθητές και φέρνουν τη συσκευή στο ίδιο επίπεδο με τους κορυφαίους σήμερα e-readers: γρήγορο γύρισμα σελίδων, καλή μετάβαση στο μενού κλπ (κάπως αργή πάντως η πλοήγηση στα υπομενού), στα βαριά και μεγάλα PDF επίσης καλή ταχύτητα, το κατέβασμα της (πλήρους, όχι της mobile) σελίδας της Le Monde ιδιαίτερα αξιοπρεπές για e-reader. Και η οθόνη έχει την κλασική απόδοση μιας Pearl της E Ink. Από την άλλη, δε βλέπω το εντυπωσιακά γρήγορο scrolling που υπόσχονταν. Στην πραγματικότητα, απλά εφάρμοσαν και αυτοί το partial refreshing της σελίδας που κάνουν και οι άλλες συσκευές. Για τις αγορές που απευθύνεται (δηλαδή τις ευρωπαϊκές) έχει ένα μέλλον (είναι στην ίδια τιμή με τον Sony Reader, αλλά 20 ευρώ πάνω από το Kobo), αλλά τα €99 του απλού Kindle στην Ευρώπη όπου υπάρχει Amazon και ότι το Odyssey δεν έχει κάποιο killer feature απ' ό,τι φαίνεται δεν του αφήνουν περιθώρια να κάνει το άλμα.

μια ερωτηση: εγω μενω επαρχια στην αθηνα υπαρχει καποιο μαγαζι που να εχει e-readers στην βιτρινα που λεμε να τους πιασεις και να παιξεις μαζι τους ????

μια ερωτηση: εγω μενω επαρχια στην αθηνα υπαρχει καποιο μαγαζι που να εχει e-readers στην βιτρινα που λεμε να τους πιασεις και να παιξεις μαζι τους ????

Τα Public έχουν κάποιες συσκευές (αλλά μπορεί να μην είναι φορτισμένες...). Από αυτές που αναφέραμε εδώ, μόνο το Cybook Orizon έχουν. Και το Πλαίσιο έχει τη δική του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...