bilisios Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Ορμώμενη από την προσφορά παρήγγειλα από Μεταιχμιο, αλλά τα βιβλία ΔΕΝ ειναι drm free . Yπάρχει κάποιο plugin για το calible ή κάποια εύκολη σε διαδικασία εφαρμογή για να το περάσω στο kindle? Αν ψάχνεις για νόμιμο τρόπο εδώ, Αλλιώς μπορείς μέσω calibre να βγάλεις την drm προστασία, το όποιο βέβαια είναι παράνομο! Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2017 από bilisios 1
nzeppos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Αυτό που είπε ο bilisios. Γκούγκλαρε για το πως αφαιρείς DRM μέσω Calibre και προχώρα ακάθεκτη. Δεν θυμάμαι να έχω αγοράσει ποτέ ebook από ελληνικό βιβλιοπωλείο για το οποίο δεν χρειάστηκε να κάνω αυτό το πράγμα. Είναι must. Ανάθεμα τα DRM τους, ειδικά αυτά του Adobe Digital Editions. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2017 από nzeppos 1
Conan2046 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Για να είμαστε δίκαιοι το πρόβλημα το έχει η Amazon που θέλει ντε και καλά να αγοράζουν τα βιβλία από το δικό της store. Από την άλλη δεν είναι και μεγάλο θέμα να κάνεις ένα βιβλίο drm free. 1
ripper386 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Πάντως εγώ έχω ξαναπροτείνει κάτι στα όρια της παρανομίας για τα ηλεκτρονικά βιβλία, για όσους είμαστε βιβλιοφάγοι. Επειδή οι περισσότεροι θα θέλαμε να διαβάζουμε περισσότερα βιβλία από όσα μπορούμε να αγοράσουμε, αν συμφωνούσαμε σε μια ανάλογη προσφορά στο μέλλον μια ομάδα 20 ας πούμε ατόμων, να αγοράζαμε από 2 βιβλία και στη συνέχεια να ανταλλάσσαμε όλοι όλα τα βιβλία, θα μπορούσαμε να έχουμε 40 βιβλία με την αξία των 2. Αυτό που είχα προτείνει παλιότερα στο ίδιο θέμα ήταν πάλι μια ομάδα ατόμων να συμφωνούσαμε ότι θα αγοράζουμε 5-6 ebooks το χρόνο πιθανότατα από μια λίστα 100 βιβλίων που θα είχαμε σχεδόν συναποφασίσει. Στο τέλος του χρόνου θα είχαμε πολύ περισσότερα βιβλία από όσα μπορούμε να διαβάσουμε... Επίσης θα μπορούσε να φτιαχτεί κάπου ένα κλειστό γκρουπ και ο καθένας να λέει έχω αυτά, αναζητώ αυτά κ.λ.π 1
nzeppos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Νομίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα σε μια τέτοια (τρόπον τινά) virtual συνεταιριστική-δανειστική βιβλιοθήκη θα ήταν να μαζευτεί αρκετός κόσμος για κάθε γούστο. Ως δίαυλο επικοινωνίας θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα Slack ή FB chat για να τα συζητάμε εκεί και πιθανώς ένα κοινόχρηστο Google Drive για αποθηκευτικό χώρο. Αν όμως δείτε για παράδειγμα τι παλαβομάρες διαβάζω εγώ (τσεκάρετε goodreads), θα είναι δύσκολο να βρεθεί κοινός τόπος για περισσότερα από 2-3 άτομα. Αν υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, μπορούμε να ξεκινήσουμε κάτι και πάμε βλέποντας και κάνοντας. 1
bilisios Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Πάντως εγώ έχω ξαναπροτείνει κάτι στα όρια της παρανομίας για τα ηλεκτρονικά βιβλία, για όσους είμαστε βιβλιοφάγοι. Επειδή οι περισσότεροι θα θέλαμε να διαβάζουμε περισσότερα βιβλία από όσα μπορούμε να αγοράσουμε, αν συμφωνούσαμε σε μια ανάλογη προσφορά στο μέλλον μια ομάδα 20 ας πούμε ατόμων, να αγοράζαμε από 2 βιβλία και στη συνέχεια να ανταλλάσσαμε όλοι όλα τα βιβλία, θα μπορούσαμε να έχουμε 40 βιβλία με την αξία των 2. Αυτό που είχα προτείνει παλιότερα στο ίδιο θέμα ήταν πάλι μια ομάδα ατόμων να συμφωνούσαμε ότι θα αγοράζουμε 5-6 ebooks το χρόνο πιθανότατα από μια λίστα 100 βιβλίων που θα είχαμε σχεδόν συναποφασίσει. Στο τέλος του χρόνου θα είχαμε πολύ περισσότερα βιβλία από όσα μπορούμε να διαβάσουμε... Επίσης θα μπορούσε να φτιαχτεί κάπου ένα κλειστό γκρουπ και ο καθένας να λέει έχω αυτά, αναζητώ αυτά κ.λ.π Είμαι μέσα με όλο μου το είναι! Ας βρούμε κάποιο τρόπο να μαζευτούμε! 1
LongTom Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, επειδή μετά από πέσιμο το Energi(y; δεν ξέρω τι είναι εδώ λόγω εταιρικών τρικ) pro hd μου έκανε νερά και έχει σπάσει η οθόνη στην άκρη, το έδωσα δρόμο και πήρα το νέο pocketbook touch hd 2. Μέχρι τώρα(2 κάτι μέρες) δεν το έχω μετανιώσει. Τουλάχιστον από άποψη συσκευής, διότι έκανα βλακεία και δεν είδα καλά μεταφορικά/φόρους και πλήρωσα καπέλο >35€(από ~150 στα 190€).... Σίγουρα δεν είναι συσκευή για 190 ευρώ, αλλά στα 140-150 που θα την βρει κάποιος στην Γερμανία αξίζει. Το λογισμικό είναι λίγο ανανεωμένο του Inkpad 2 που έχω, δεν έχει κανένα πρόβλημα και τα μενού είναι καλά μεταφρασμένα στα Ελληνικά. Η αίσθηση είναι πολύ καλή και είναι πολύ ελαφρύ.Έχει 4 διαφορετικά κουμπιά, με μπρος-πίσω, μενού και home. Όλα λειτουργούν άψογα, αν και θα προτιμούσα να είχε και πλάγια κουμπιά. Τώρα είναι περίεργο να το συνηθίσεις, αλλά επειδή είναι πολύ ελαφρύ κάθεται καλά στο χέρι. Πέρασα βιβλία στο άψε σβήσε, μάλιστα απλά "πέταξα" την microSD μέσα για να δω τι θα γίνει και δούλεψε με τους φακέλους που είχαν μέσα από το energy pro. Τώρα έχει καμία 5GB στην κάρτα και ~1 στην μνήμη, δουλεύει μια χαρά και όσο γρήγορα όσο ήταν άδειο. Τα PDF πετάνε και έχει όλα τα "εργαλεία" του inkpad 2. Το δοκίμασα σε σκαναρισμένο(δεν το πρόσεξα ότι ήταν PDF) και δούλεψε πολύ καλά, με δεδομένους τους περιορισμούς τέτοιων αρχείων. Η οθόνη έχει επιλογή για soft φωτισμό, είναι όντως καλύτερο την νύκτα με λιγότερο μπλε. Έχει και "αυτόματο" φωτισμό, βασισμένο στο εσωτερικό ρολόι. Δεν το δοκίμασα. Η οθόνη δεν έχει κάποιο ορατό πρόβλημα και ο φωτισμός είναι 90% απόλυτα ομοιογενής, εκτός από το κάτω μέρος που είναι τα LED και έχει τις συνηθισμένες διαφορές. Στα κακά τώρα, είναι ότι εάν επιλέξεις πληροφορίες ώρας-μπαταρίας όταν διαβάζεις, σου "κρατάει" μια μπαμπάτσκια μπάρα στο πάνω μέρος, έξτρα με αυτήν που έχει κάτω για την σελίδα. Είναι 100% σπατάλη χώρου. Στην αρχή είχε κάποια glitch στην μπαταρία και στο άνοιγμα στην σελίδα, αλλά δεν τα ξαναείδα. Το μόνο bug μέχρι τώρα είναι στο screensaver, που δεν παρουσιάζει αυτό που επιλέγεις. Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται στο epub που έχω. Συμπερασματικά οι πρώτες εντυπώσεις από χρήση λίγων ημερών είναι εξαιρετικές. Δεν έχω σοβαρό πρόβλημα σε κάτι μέχρι τώρα. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2017 από LongTom 1
maras00 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Ας κάνει κάποιος την αρχή με μιά μικρή ομάδα και βλέπουμε για την εξειδίκευση βιβλίων Ας ανταλλάξουμε απο τα ηδη υπάρχοντα βιβλία μας
nzeppos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 ΟΚ κάτι θα οργανώσουμε. Αναμείνατε για τις λεπτομέρειες (σε ΠΜ). Εννοείται πως αν υπάρχουν αντιρρήσεις για την όλη συζήτηση από τους moderators του insomnia, παρακαλώ πείτε μας να ξέρουμε και διαγράψτε τα σχετικά μηνύματα.
Gianis1996 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) ilikrina sta oria tis paranomias iseee? Πάντως εγώ έχω ξαναπροτείνει κάτι στα όρια της παρανομίας για τα ηλεκτρονικά βιβλία, για όσους είμαστε βιβλιοφάγοι. Επειδή οι περισσότεροι θα θέλαμε να διαβάζουμε περισσότερα βιβλία από όσα μπορούμε να αγοράσουμε, αν συμφωνούσαμε σε μια ανάλογη προσφορά στο μέλλον μια ομάδα 20 ας πούμε ατόμων, να αγοράζαμε από 2 βιβλία και στη συνέχεια να ανταλλάσσαμε όλοι όλα τα βιβλία, θα μπορούσαμε να έχουμε 40 βιβλία με την αξία των 2. Αυτό που είχα προτείνει παλιότερα στο ίδιο θέμα ήταν πάλι μια ομάδα ατόμων να συμφωνούσαμε ότι θα αγοράζουμε 5-6 ebooks το χρόνο πιθανότατα από μια λίστα 100 βιβλίων που θα είχαμε σχεδόν συναποφασίσει. Στο τέλος του χρόνου θα είχαμε πολύ περισσότερα βιβλία από όσα μπορούμε να διαβάσουμε... Επίσης θα μπορούσε να φτιαχτεί κάπου ένα κλειστό γκρουπ και ο καθένας να λέει έχω αυτά, αναζητώ αυτά κ.λ.π Εμένα βγάλε με εξω απο αυτήν την ομάδα ...ειλικρινά τωρα στα ορια της παρανομίας κ εμεις οι βιβλιοφάγοι??????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ...ετσι βαφτίζεις της κουτοπονηριες σου κ την βλαχιά σου για να κλέψεις μερικα βιβλία.?????? Απλα μαζευόμαστε κάποιοι ποου εχουμε αγοράσει μερικα βιβλια κ τα ανταλλάσουμε γιατι ετσι επειδη πληρώσαμε λιγα χρήματα?? ...καλα δεν το ξέρεις εστω κ μια σελίδα να ανταλλάξεις χωρις την άδεια απο εκδοτικό οικο ειναι παρανομία καλα ποια όρια παρανομίας ???????????κλεβεις πεντακάθαρα ...κ ευτυχως που διαβάζεις κ βιβλια ...στην πουστια ο ελληναρας πρώτος απλα μην τον πεις κλεφτή...ας κλέβει....................... α ρε ελληναρα μου Δηλαδή εαν μαζευτούμε 20 ατομα η 100 η 1000 ποιος μας δινει το δικαίωμα για ανταλαγη ????? Παράνομος εισαι φιλε …κ κουτοπόνηρος Ελπίζω οι υπεύθυνοι του μπλογκ να λάβουνε άμεσα μέτρα , Εχω στείλει κ τα σχόλιά αυτα σε 2 εκδοτικούς οικους με σκοπο να προβούνε σε καθε νόμιμη --αμυνα --- κατα της κουτοπονηριας ξαναδιαβαζω ρε φιλε τι γραφεις κ μου ερχετε εμετος ...αυτην την βλαχια -εκ του πονηρου ολα- κ μαγκιες μετα,οχι απλος μαγκες τεραστιοι με το χαμογελο στην παρεα τι εκανα εγω κ γλιτωσα λιγα χρηματα ,ας εκλeψα δεν πειραζει,ρε ουστ βλαχο δεν προκειτε ποτε να την αποβαλουμε σαν λαος οσα κ βιβλια να διαβασουμε... Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2017 από Gianis1996
ripper386 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Για πρώτο μήνυμα στο φόρουμ φίλε, με εγγραφή πριν από 20 ημέρες, καταπληκτική δημοσίευση και αναφορά της λέξης βλάχος 10 φόρες. Μας έχει πραγματικά εντυπωσιάσει, ελπίζουμε να μείνεις στο φόρουμ μαζί μας καιρό για να ειδοποιήσεις και τους υπόλοιπους εκδοτικούς οίκους.
ripper386 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Ρε φίλε ειλικρινά έχεις θιχτεί τόσο πολύ για μια ανταλλαγή βιβλίων; Είσαι συγγραφέας; Είσαι εκδοτικός οίκος; Όλα τα προγράμματα που έχεις στο PC σου είναι αγορασμένα; Δεν έχεις δανειστεί ποτέ βιβλίο από βιβλιοθήκη ή φίλο; Τι συζητήσαμε πια; Ήταν συζήτηση για το Dark Web; Σαν πιο παλιός εδώ μέσα λοιπόν (όπως ανέφερες) θα σου πω τα εξής: Αν ξεχωρίζει για κάτι αυτό το φόρουμ αυτά τα χρόνια (εγώ είμαι εδώ από το 2001) είναι το επίπεδο στις συνομιλίες και το κυριότερο η μη χρήση greeklish που είναι το χαρακτηριστικότερο των βλάχων Ελληναράδων που ανέφερες, που πιάνουν ένα πληκτρολόγιο και γίνονται οι κριτές των πάντων. Για το αν είμαι καχύποπτος σύμφωνα με τις 20 μέρες σου; και βέβαια είμαι γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει να πετάγονται ξαφνικά φανατικοί υποστηρικτές της NOVA της COSMOTE του ΓΕΡΜΑΝΟΥ και όλων των μεγάλων αλυσίδων. Ας το λήξουμε λοιπόν εδώ όπως λες και σου προτείνω από εδώ και στο εξής σε όποιο θέμα κι αν μπεις να είσαι πιο ήπιος, ευγενικός και να μην γράφεις σαν να καίγεται το σπίτι σου ή βρίσκεσαι στο καφενείο - γήπεδο. Μπορείς κάλλιστα να γράψεις την άποψη σου, χωρίς να γράφεις Ουστ λαμόγια - βλάχοι - Ελληνάρες (και μάλιστα με greeklish). Καλή συνέχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα