Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δες καλύτερα τι λέει το ίδιο: https://support.scribd.com/hc/en-us/articles/210134106-Scribd-s-Membership

Το αν μπορείς να κατεβάσεις ή όχι εξαρτάται από το αν το έχει επιτρέψει αυτός που έχει ανεβάσει τα βιβλία, έτσι κάποια είναι διαθέσιμα για κατέβασμα ενώ τα υπόλοιπα μόνο για ανάγνωση, μιλώντας πάντα για το τι είναι σύμφωνο με τους όρους χρήσης  και όχι τι είναι εφικτό.  Δοκίμασε το, δωρεάν είναι στην αρχή δεν πρόκειται να σε χρεώσει αν ακυρώσεις πριν την ανανέωση. 

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/1/2019 στις 12:44 ΜΜ, Conan2046 είπε

Δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα. Δεν είναι θέμα epub αλλά του σωστού font, αν λείπει θα το προσθέσεις.

To Pocketbook που έχω πάντως και ελληνικό μενού έχει και ελληνικές γραμματοσειρές.

Για το Pocketbook συνυπογράφω και εγώ. Είναι πολύ καλά γιατί όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα με τα Ελληνικά βιβλία, αλλά έχουν και πολύ αξιόλογα ελληνικά μενού, με ικανοποιητική μετάφραση και όχι αυτοματοποιημένες νιανιά που έχει π.χ. το Energy Sistem (ναι έτσι το γράφουν) Pro HD που ήταν προφανώς άρπα-κόλλα δουλειά.

9 ώρες πριν, barman_ είπε

καλησπερα..να ρωτησω αν καποιος χρησιμοποιει το scribd να μου δωσει μερικες πληροφοριες?

σκεφτομαι να κανω τον φρι μηνα να δω τι γινεται,μπορω να κατεβασω βιβλια?εαν ναι ποσα,παει με το μηνα κτλ?

μετα τη φρι,αν δε με ενδιαφερει μπορω να ακυρωσω χωρις να με χρεωσει η πρεπει να πληρωσω υποχρεωτικα?

Α) Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα σχετικό με το εν λόγω νήμα, καλύτερα να ρωτήσεις στο νήμα "Βιβλία" στο "Μπλαμπλα".

Β) Το scribd είναι στην (πολύ, πολύ) γκρίζα ζώνη με τα πνευματικά δικαιώματα. Όταν το είχα χρησιμοποιήσει είχε μόνο, ή σχεδόν μόνο, σκαναρισμένα και σίγουρα πειρατικά. Πιθανώς να έχει και νόμιμα, αλλά μάλλον θα φας άκυρο εάν το δουν οι μοντς.

Επεξ/σία από LongTom
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, LongTom είπε

Β) Το scribd είναι στην (πολύ, πολύ) γκρίζα ζώνη με τα πνευματικά δικαιώματα. Όταν το είχα χρησιμοποιήσει είχε μόνο, ή σχεδόν μόνο, σκαναρισμένα και σίγουρα πειρατικά. Πιθανώς να έχει και νόμιμα, αλλά μάλλον θα φας άκυρο εάν το δουν οι μοντς.

Έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό αυτό που λες. Πλέον βρίσκεις κανονικά περιεχόμενο αναρτημένο από τους εκδότες και αρκετά βιβλία μάλιστα υπάρχουν και σε audiobook.

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό αυτό που λες. Πλέον βρίσκεις κανονικά περιεχόμενο αναρτημένο από τους εκδότες και αρκετά βιβλία μάλιστα υπάρχουν και σε audiobook.

Μάλιστα, τότε άκυρο αυτό που έγραψα. 

Πάντως καλύτερα να ποστάρεις εκεί που ανέφερα πριν. Θα το δουν πολύ περισσότεροι.

• Like 1
Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα e-ink reader. Η χρήση του θα είναι αποκλειστικά για manga, δεν πρόκειται να διαβάσω άλλα βιβλία. Το ιδανικό θα ήταν να φορτώσω το tachiyomi, μία εφαρμογή που τρέχει σε android συσκευές. Δευτερευόντως με ενδιαφέρει να φορτώνω .cbr & .cbz αρχεία. Για μέγεθος δεν θα ήθελα να πέσω κάτω από 7,8 ίντσες, όμως τα μεγαλύτερα βλέπω πως είναι δυσανάλογα ακριβότερα, επομένως μάλλον θα μείνω σε αυτό το μέγεθος. Ύστερα από πολύ ψάξιμο, νομίζω πως έχω καταλήξει στο Likebook Mars που κάνει όλα τα παραπάνω + έχει υποστήριξη για SD έως 128 GB. Στο Ali Express αν το στείλουν από Ισπανία, πάει 205€ μαζί με μεταφορικά και θήκη.

Υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική; Βλέπω πως υπάρχει το Boox Nova Pro στον ορίζοντα για Απρίλιο, όμως δεν ξέρουμε ούτε τιμή, ούτε το έχουμε πιάσει στα χέρια μας, ούτε θα υποστηρίζει SD απ' ό,τι φαίνεται.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Phantom Duck είπε

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα e-ink reader. Η χρήση του θα είναι αποκλειστικά για manga, δεν πρόκειται να διαβάσω άλλα βιβλία. Το ιδανικό θα ήταν να φορτώσω το tachiyomi, μία εφαρμογή που τρέχει σε android συσκευές. Δευτερευόντως με ενδιαφέρει να φορτώνω .cbr & .cbz αρχεία. Για μέγεθος δεν θα ήθελα να πέσω κάτω από 7,8 ίντσες, όμως τα μεγαλύτερα βλέπω πως είναι δυσανάλογα ακριβότερα, επομένως μάλλον θα μείνω σε αυτό το μέγεθος. Ύστερα από πολύ ψάξιμο, νομίζω πως έχω καταλήξει στο Likebook Mars που κάνει όλα τα παραπάνω + έχει υποστήριξη για SD έως 128 GB. Στο Ali Express αν το στείλουν από Ισπανία, πάει 205€ μαζί με μεταφορικά και θήκη.

Υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική; Βλέπω πως υπάρχει το Boox Nova Pro στον ορίζοντα για Απρίλιο, όμως δεν ξέρουμε ούτε τιμή, ούτε το έχουμε πιάσει στα χέρια μας, ούτε θα υποστηρίζει SD απ' ό,τι φαίνεται.

Γιατί θέλεις e-ink; Δεν θα σε βολέψει, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι θα τα διαβάζει άνετα είναι όλα ασπρόμαυρα όσα διαβάζεις; Μετά με τα ίδια χρήματα θα πάρεις ένα μεγαλύτερο τάμπλετ. 

Όσο οι e-book readers μένουν στάσιμοι είναι άνετοι μόνο για βιβλία όχι για κόμικς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα manga, τα ιαπωνικά κόμικς δηλαδή, είναι ασπρόμαυρα εξ ορισμού :P. Για αυτό θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τέτοια και όχι για λοιπά κόμικς που είναι έγχρωμα. Έχω προσπαθήσει να διαβάσω ψηφιακά κόμικς σε κινητό, ταμπλέτα και υπολογιστή, όμως κάθε φορά μου βγαίνουν τα μάτια. Επομένως για τα manga, θέλω ένα e-ink μπας και βρω την υγειά μου (κυριολεκτικά). Και για τα υπόλοιπα, καλά να είμαστε, η βιβλιοθήκη έχει μπόλικο χώρο ακόμα.

Επεξ/σία από Phantom Duck
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Phantom Duck είπε

Τα manga, τα ιαπωνικά κόμικς δηλαδή, είναι ασπρόμαυρα εξ ορισμού :P. Για αυτό θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τέτοια και όχι για λοιπά κόμικς που είναι έγχρωμα. 

Ομολογώ την άγνοια μου επί του θέματος των ιαπωνικών κόμικς.  Αλλά συνεχίζω να αμφιβάλλω αν είναι καλή η ιδέα, ασπρόμαυρα μπορεί να είναι αλλά παρ' όλα αυτά οι τόνοι του μαύρου σε μια e-ink οθόνη δεν ξέρω πόσο θα σε ικανοποιήσουν, είναι λίγο παλιός ο reader μου αλλά και πάλι δεν ξέρω πόσο έχει βελτιωθεί η τεχνολογία. 

Αν παρ' όλα αυτά αγοράσεις ένα από τα 2 θα ήθελα να μας πεις τις εντυπώσεις σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ύστερα από ενδελεχή έρευνα ημερών, και αφού μέσα σε αυτό το διάστημα άλλαξα γνώμη περίπου 5 φορές (:P), τσίμπησα το Likebook Mars.  Θα γράψω εντυπώσεις όταν φτάσει και το δουλέψω λίγο, σε κάνα δεκαπενθήμερο δηλαδή.

Επεξ/σία από Phantom Duck
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάζομαι μιλάς για λεξικό English -> Greek. Για χρόνια η καλύτερη προσπάθεια ήταν το https://freeeneldict.wordpress.com/about/ αλλά πλέον νομίζω δεν παίζει στις τελευταίες εκδόσεις Kindle. Όπως και να 'χει ήταν περισσότερο λύση ανάγκης και δεν μπορούσε να συγκριθεί με τα προεγκατεστημένα λεξικά της συσκευής (πχ. το αγγλοαγγλικό της Οξφόρδης).

Δεν έχω κάτι άλλο υπ' όψη μου. Υπάρχουν καναδυό που πωλούνται στο Amazon (Slovoed και Koine) αλλά δεν ξέρω πόσο αξιοπρεπή είναι, πάρα πολύ αμφιβάλλω διαφορετικά θα είχαν ακουστεί περισσότερο.

Προσωπικά σταμάτησα εδώ και καιρό να ψάχνω και βολεύτηκα με αυτό της Οξφόρδης. Στο 99% των περιπτώσεων βγαίνει άκρη είτε από το ίδιο το λεξικό  είτε από τα συμφραζόμενα, εκτός πια κι αν ο αναγνώστης είναι σχετικά αδύναμος στη γλώσσα (ή τελοσπάντων το βιβλίο είναι επιπέδου... Canterbury Tales και πάνω).

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Καλησπέρα Παιδιά!

Πήρα το Kindle Paperwhite και είναι πολύ ωραίο! Από τη μέρα που το άνοιξα διαβάζω όσο περισσότερο μπορώ, δεν μπορώ να σταματήσω😂

Αλλά θέλω μία βοήθεια... Κατέβασα ένα βιβλίο που είναι κλειδωμένο. έχω ήδη κατεβάσει Calibre και Adobe digital editions και δεν ξέρω μπορώ να το μετατρέψω από epub σε Mobi γιατί είναι κλειδωμένο. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορω να κάνω για να το μετατρέψω σε mobi και να το περάσω στο kindle;

Ευχαριστώ εκ των προτερων

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billy15 είπε

Καλησπέρα Παιδιά!

Πήρα το Kindle Paperwhite και είναι πολύ ωραίο! Από τη μέρα που το άνοιξα διαβάζω όσο περισσότερο μπορώ, δεν μπορώ να σταματήσω😂

Αλλά θέλω μία βοήθεια... Κατέβασα ένα βιβλίο που είναι κλειδωμένο. έχω ήδη κατεβάσει Calibre και Adobe digital editions και δεν ξέρω μπορώ να το μετατρέψω από epub σε Mobi γιατί είναι κλειδωμένο. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορω να κάνω για να το μετατρέψω σε mobi και να το περάσω στο kindle;

Ευχαριστώ εκ των προτερων

Καλορίζικο :)

Πόσο το αγόρασες; Είναι το καινούργιο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...