Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Ναι, με απλό micro-USB καλώδιο ή (ακόμα καλύτερα) ασύρματα με email απευθείας στη συσκευή (περισσότερες πληροφορίες στο site της Amazon). Η κάθε συσκευή έχει μοναδικό email (πχ. [email protected]) και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να επιτρέψεις σε άλλες διαυθύνσεις να στέλνουν σε αυτή (βλ. whitelist).

2) Ναι, το περίφημο Calibre που τα κάνει όλα τζάμπα και συμφέρει.

3) Νομίζω έχει να κάνει αποκλειστικά με τη διεύθυνση που δηλώνει ο αγοραστής. Εγώ πχ. που πήρα το Kindle Voyage από το ιταλικό Amazon έχω δηλωμένη ελληνική διεύθυνση και άρα αγοράζω από την αμερικάνικη βιβλιοθήκη (που είναι η συνηθισμένη επιλογή για Ελλάδα). Υπάρχουν σχετικές συζητήσεις στο site της Amazon, ένα απλό γκουγκλάρισμα αρκεί.

4) Η συσκευή δουλεύει με ενσωματωμένη μπαταρία, οπότε προφανώς ο φορτιστής χρειάζεται για να τη φορτίζει. Μπορείς να φορτίσεις μέσω απλής σύνδεση με το PC. Όλοι οι σύγχρονοι φορτιστές των κινητών δεν είναι τίποτα άλλο παρά κουτάκια που βγάζουν 5 Volt με ακροδέκτη mini-USB. Ακριβώς δηλαδή ό,τι χρειάζεται το Kindle για να δουλέψει, συνεργάζεται με όλους αυτούς τους φορτιστές.

Πως το αγόρασες από το ιταλικό amazon;

Γιατί βλέπω πως χρήστες χωρών που δεν έχουν δικό τους amazon, τους πάει στο .com

Παράδειγμα εγώ είμαι Βέλγιο, δεν μ'αφήνει ούτε από το .fr ούτε από το .de να το αγοράσω, με στέλνει στο αμερικάνικο και με μαμάνε οι φόροι και τελωνεία μετά.

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν σε αφήνει να το αγοράσεις αυτό;

https://www.amazon.it/dp/B0186FET66/

Αυτό;

https://www.amazon.de/Paperwhite-eReader-hochauflösendes-integrierter-Beleuchtung/dp/B00QJDU3KY/

Δεν λέω να τα πάρεις οπωσδήποτε από εκεί, το δίνω σαν παράδειγμα. Πήρα το Voyage από ιταλικό Amazon γιατί είχαν μεγάλη προσφορά, τα προηγούμενα όμως (Kindle 3, Paperwhite 1) τα παρήγγειλα από το αμερικάνικο site, με τους φόρους και τα τελωνεία που λες, γιατί τότε δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Τώρα πια νομίζω μπορείς να πάρεις από παντού.

Μήπως δοκιμάζεις να αγοράσεις την φθηνότερη έκδοση με διαφημίσεις (βλ. επιλογή Mit Spezialangeboten); Το πιθανότερο είναι πως αρκεί να επιλέξεις το "Ohne Spezialangebote" και δεν θα έχεις πρόβλημα, εκτός πια κι αν το Βέλγιο είναι καμια ειδική περίπτωση.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Δεν σε αφήνει να το αγοράσεις αυτό;

https://www.amazon.it/dp/B0186FET66/

Αυτό;

https://www.amazon.de/Paperwhite-eReader-hochauflösendes-integrierter-Beleuchtung/dp/B00QJDU3KY/

Δεν λέω να τα πάρεις οπωσδήποτε από εκεί, το δίνω σαν παράδειγμα. Πήρα το Voyage από ιταλικό Amazon γιατί είχαν μεγάλη προσφορά, τα προηγούμενα όμως (Kindle 3, Paperwhite 1) τα παρήγγειλα από το αμερικάνικο site, με τους φόρους και τα τελωνεία που λες, γιατί τότε δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Τώρα πια νομίζω μπορείς να πάρεις από παντού.

Μήπως δοκιμάζεις να αγοράσεις την φθηνότερη έκδοση με διαφημίσεις (βλ. επιλογή Mit Spezialangeboten); Το πιθανότερο είναι πως αρκεί να επιλέξεις το "Ohne Spezialangebote" και δεν θα έχεις πρόβλημα, εκτός πια κι αν το Βέλγιο είναι καμια ειδική περίπτωση.

Ναι, έχεις δίκιο, με αφήνει.

Και πρόσεξα ότι κε αφήνει και στο γαλλικό με τις διαφημίσεις, θα κάναν κάποια συμφωνία φαίνεται.

Σου έχω στείλει pm

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχω θέμα με τα μάτια θα πάρω κατι άμεσα με την τεχνολογία e-ink για να διαβάζω και να γραφω σε σελίδες τύπου insomnia κλπ.

Καταλαβαίνω ότι θα έχει θέματα στην δουλειά αυτή αλλά μπορείτε να μου προτείνετε τι είναι καλό να αγοράσει κανείς σήμερα που να μπορεί όσο το δυνατόν καλύτερα να ανταπεξέλθει στο άνοιγμα σελίδων?

Συζητάμε για λογικές τιμες σε σχέση με το τι προσφέρουν αλλά και σε τσιμπημενες αν η εμπειρία θα είναι καλύτερη.

Παράλληλα θα το χρησιμοποιεί και η καλή μου που τις αρέσει τόσο να διαβάζει βιβλία .

Επεξ/σία από drdedus
Δημοσ.

Επειδή έχω θέμα με τα μάτια θα πάρω κατι άμεσα με την τεχνολογία e-ink για να διαβάζω και να γραφω σε σελίδες τύπου insomnia κλπ.

Καταλαβαίνω ότι θα έχει θέματα στην δουλειά αυτή αλλά μπορείτε να μου προτείνετε τι είναι καλό να αγοράσει κανείς σήμερα που να μπορεί όσο το δυνατόν καλύτερα να ανταπεξέλθει στο άνοιγμα σελίδων?

Συζητάμε για λογικές τιμες σε σχέση με το τι προσφέρουν αλλά και σε τσιμπημενες αν η εμπειρία θα είναι καλύτερη.

Παράλληλα θα το χρησιμοποιεί και η καλή μου που τις αρέσει τόσο να διαβάζει βιβλία .

Είναι εξειδικευμένες συσκευές, δεν θα το πρότεινα σε καμία περίπτωση για σερφάρισμα αν σκεφτείς ότι είναι και ασπρόμαυρα. Καλύτερα να δώσεις 45 ευρώ και να πάρεις και ένα φτηνιάρικο τάμπλετ, καλύτερη εμπειρία θα έχεις.

Δημοσ.

Έχω tablet εχω τα πάντα απλά θέλω κάτι οσο περισσότερο ξεκούραστο γίνετε.

Το οτι ειναι ασπρόμαυρα δεν με χαλάει καθόλου.

Το ανέβα κατέβα της σελίδας μου φαίνεται το δύσκολο..

Σε κάθε περίπτωση θα πάρουμε ένα απλά υπάρχει κάποιο γρηγορότερο στην απεικόνιση της σελιδας σε σχέση με τα υπόλοιπα?

Έτσι και αλλιώς ρο είχαμε στο πρόγραμμα.

Δημοσ.

Απ' το δικό μου και 1-2 πάντως που έχω δει δεν είναι άνετο, χωρίς να είναι αδύνατον. Έχω μια υποψία ότι όλες οι οθόνες με παρόμοια τεχνολογία θα είναι αργές, ας απαντήσουν και άλλοι να δούμε.

Δημοσ.

Επειδη εχω και εγω θεμα με τα ματια και το εχω ψαξει η καλυτερη λυση ειναι να παρεις μια εξωτερικη οθονη e-ink σαν αυτη https://www.youtube.com/watch?v=GTTIHBK3YAM

αν θες e reader τοτε θα σου προτεινα καποιο που να εχει android οπως αυτο http://120.76.193.63/index.php/en/boox-products/boox-kepler-series

• Like 1
Δημοσ.

Ενώ για ανάγνωση λογοτεχνίας είναι ιδανικό και με έχει βολέψει αφάνταστα, δεν θα το συνιστούσα για internet browsing. Πολύ αργό, κακή απόκριση και κουράζει. Αυτά συγκεκριμένα για το kobo aura που χρησιμοποιώ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά e-reader με οθόνη ηλεκτρονικής μελάνης που να έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις σε browsing δεν νομίζω να υπάρχει. Όπως λέει κι ο rupak αυτές οι συσκευές προορίζονται (σχεδόν) αποκλειστικά για διάβασμα κυρίως λογοτεχνικών βιβλίων. Οτιδήποτε άλλο είναι μάλλον bonus για να χρησιμοποιείται περιστασιακά και όχι συνέχεια.

Επεξ/σία από nzeppos
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν λίγες μέρες έκαμα το μεγάλο βήμα και πήρα το πρώτο μου 8".

Το Pocketbook Inkpad 2 στα 220+€.

Θα έλεγα ότι είναι 50-50 το αποτέλεσμα, από την μια έχει πολλά καλά, όπως το μικρό βάρος(για το μέγεθος της οθόνης) και η επιλογή των μενού στα Ελληνικά και γενικά το καλό UI/παραμετροποίηση.Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής,εξαιρετικό feeling και εξαιρετικά κουμπιά.

Από την άλλη είναι μια ακόμη συσκευή με κάτω του μετρίου οθόνη και φωτισμό. Η οθόνη έχει μεγάλο ghosting στο κέντρο και ο φωτισμός είναι ανομοιογενής και έντονος(όχι τόσο έντονος όσο το kobo glo που σε τύφλωνε,αλλά πάλι έντονος).Η ανάλυση μέτρια(απλή pearl 250ppi).

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η e-ink,ως μονοπώλιο, δίνει τις σάπιες οθόνες στους "μικρούς" και κρατάει τα καλά κομμάτια για kindle-kobo,αλλιώς δεν εξηγείται πως έχουν τέτοια προβλήματα όλα τα κομμάτια που έχω δει-δοκιμάσει και διαβάσει...

Από την άλλη, γενικότερα η 8αρα είναι ευλογία για επιστημονικά και τεχνικά βιβλία με διαγράμματα και εικόνες. Τεράστια διαφορά και το τελευταίο βιβλίο του Osprey(epub)που διάβασα ήταν πολύ καλύτερη εμπειρία από οιαδήποτε είχα στις 6". Οι εικόνες επιτέλους ήταν στο σωστό μέγεθος και ακόμη και με το έντονο ghosting οι λεπτομέρειες ήταν ξεκάθαρες, όπως και το μικρό κείμενο πάνω σε αυτές. Οι χάρτες το ίδιο.

Βέβαια λόγω μεγέθους και βάρους, το βρήκα πολύ μπελαλίδικο σε σχέση με το πίπουλο το energy pro Hd που έχω.Το ότι είναι σχεδιασμένο για δεξιόχειρες κάμει τα πράγματα χειρότερα, ακόμη και με το flipping που μπορείς να επιλέξεις όταν διαβάζεις(τα μενού πάντα είναι στην "κανονική" θέση).

Ο λόγος αγοράς είναι φυσικά η μνήμη, που τερματίζει 4+32Gb και έτσι έχω αρχίσει να χώνω ότι τεχνικό-επιστημονικό epub/pdf έχω.Μέχρι τούδε, στα ~3Gb δεν έβγαλε πρόβλημα, εάν στο μέλλον βγάλει ή αρχίσει το lagg θα φύγει για πούλημα,διότι είναι ο μόνος λόγος που το πήρα έναντι του ανταγωνισμού(kobo aura one).

Από την άλλη το Energy pro hd που έχω μέχρι τώρα ~16Gb βιβλία,με ολική μνήμη 8+64Gb,επίσης στα 512MB RAM δεν έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα,πιστεύω ότι θα συμβεί το ίδιο και με το pocketbook.Βέβαια θα έλεγα ότι η όποια μελλοντική μου αγορά θα έχει τουλάχιστον 1Gb RAM,διότι τα 512 αποδίδουν μεν, αλλά δεν είναι ότι πιο smooth σε τέτοιες μεγάλες βιβλιοθήκες.

Έχει και TTS και jack για ακουστικά, αλλά ομολογώ ότι δεν τα έχω δοκιμάσει.

Συμπερασματικά, όποιος πάει στα 8" δεν θα το μετανιώσει, αλλά το Pocketbook inkpad 2 δεν θα έλεγα ότι αξίζει.Η οθόνη είναι χειρότερη ακόμη και από το μέτριο energy pro που έχω και είναι μικρής ανάλυσης για το μέγεθος(ή απλά κακής ποιότητας).  

Επεξ/σία από LongTom
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία η ανάλυση σου, με το φωτισμό με παραξενεύει μόνο, εγώ με το αμέσως προηγούμενο μοντέλο δεν είχα κάποιο πρόβλημα με τον φωτισμό, προσάρμοζα την ένταση εκεί που ήθελα και αυτό ήταν, όπως και η ανάλυση δεν με ενοχλούσε. Και περίμενα να ήταν ακόμα καλύτερο το InkPad 2.

Εγώ αν εστίαζα σε κάποιο πρόβλημα θα ήταν ότι σε φορτωμένα με εικόνες pdf αργεί σχετικά η φόρτωση της σελίδας αλλά δεν έχω δει να υπάρχει και κάτι εναλλακτικό για όσους από εμάς θέλουμε μεγάλη οθόνη.

Επεξ/σία από Conan2046
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία η ανάλυση σου, με το φωτισμό με παραξενεύει μόνο, εγώ με το αμέσως προηγούμενο μοντέλο δεν είχα κάποιο πρόβλημα με τον φωτισμό, προσάρμοζα την ένταση εκεί που ήθελα και αυτό ήταν, όπως και η ανάλυση δεν με ενοχλούσε. Και περίμενα να ήταν ακόμα καλύτερο το InkPad 2.

Εγώ αν εστίαζα σε κάποιο πρόβλημα θα ήταν ότι σε φορτωμένα με εικόνες pdf αργεί σχετικά η φόρτωση της σελίδας αλλά δεν έχω δει να υπάρχει και κάτι εναλλακτικό για όσους από εμάς θέλουμε μεγάλη οθόνη.

Ο φωτισμός είναι θέμα, τουλάχιστον για εμένα. Δεν είναι τόσο υπερβολικός όσο το kobo glo,αλλά ακόμη και στο μινιμουμ είναι ψιλο-ενοχλητικός.Είναι και το θέμα ότι εάν το κρατάς υπό γωνία βλέπεις πολύ έντονα τα 9 LED στο πάνω(ή κάτω για εμάς τους αριστερόχειρες) μέρος της οθόνης.

Μάλλον είναι θέμα συνήθειας η ανάλυση, όταν το άνοιξα και το είδα αμέσως το πρόσεξα.Ίσως γιατί είχα μια ιδέα πως είναι η υψηλότερη ανάλυση και με χτύπησε άσχημα.Η θεωρητικά ανάλογη ανάλυση στο energy pro HD που έχω δείχνει περισσότερο crisp/sharp(που λεν και στα χωριά).

Όπως και να έχει δεν είναι το τοπ στον τομέα και το ghosting το κάνει ακόμη χειρότερο, θυμάμαι η 6.8" του πρώτου Aura ήταν περισσότερο καθαρή.Ίσως είναι θέμα λογισμικού.

Στα pdf δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα, μόνο κάτι περίεργα κάνει όταν η σελίδα δεν χωράει ακριβώς στην οθόνη και προσπαθεί να την προσαρμόσει μέσω του λογισμικού.

Αργούν όλα τα e book reader να ανοίξουν μεγάλα αρχεία(μέχρι 1-2 λεπτά έχω περιμένει για epub των 240MB), η RAM τους είναι λιγότερο από ικανοποιητική, αλλά επειδή όλα είναι έτσι δεν το αναφέρω ιδιαίτερα διότι το έχω ψιλο-συνηθίσει. Όπως έγραψα χρειάζεται μια μαζική αλλαγή στην αγορά προς τα 1-2Gb RAM ώστε να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα των μεγαλύτερων αρχείων.

Εναλλακτικό εκτός από kobo Aura δεν υπάρχει ουσιαστικά, το Onyx i86 δεν έχει δει αναβάθμιση εδώ και χρόνο και τα υπόλοιπα δεν έχουν τίποτα που να προσφέρει τίποτα καλύτερο από το Pocketbook.Για αυτό πήγα και εγώ στο συγκεκριμένο, αν και ήξερα ότι δεν ήταν και η καλύτερη VfM που έχω κάνει.

Επεξ/σία από LongTom
Δημοσ.

Αργούν όλα τα e book reader να ανοίξουν μεγάλα αρχεία(μέχρι 1-2 λεπτά έχω περιμένει για epub των 240MB), η RAM τους είναι λιγότερο από ικανοποιητική, αλλά επειδή όλα είναι έτσι δεν το αναφέρω ιδιαίτερα διότι το έχω ψιλο-συνηθίσει. Όπως έγραψα χρειάζεται μια μαζική αλλαγή στην αγορά προς τα 1-2Gb RAM ώστε να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα των μεγαλύτερων αρχείων.

Εναλλακτικό εκτός από kobo Aura δεν υπάρχει ουσιαστικά, το Onyx i86 δεν έχει δει αναβάθμιση εδώ και χρόνο και τα υπόλοιπα δεν έχουν τίποτα που να προσφέρει τίποτα καλύτερο από το Pocketbook.Για αυτό πήγα και εγώ στο συγκεκριμένο, αν και ήξερα ότι δεν ήταν και η καλύτερη VfM που έχω κάνει.

νομίζω ότι το κάνουν συνειδητοποιημένα, θέλουν ντε και καλά με τους e-book readers να ανοίγουμε epub μυθιστορήματα. Ούτε pdf, ούτε τεχνικά εγχειρίδια. Εξ' ου και η μνήμη και οι επεξεργαστές, εξ' ου και οι μικρές οθόνες. Ακόμα και οι 8άρες οθόνες είναι στην ουσία για ποιο άνετο διάβασμα κειμένου. Ίσως να μην υπάρχει και το αντίστοιχο κοινό για κάτι διαφορετικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...