songless_bird Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Θα προβώ και εγω στην αγορα ενος GPS. Το μεγιστο της τιμης ειναι τα 150€ Οι επιλογες μου ειναι: Mio moov M400 4.3" Mio Moov S505 4.7" Turbo-X EasyDrive 3.5" RYE Traveller 4311 BT 4.3" Φυσικα απορρίπτω τα MLS γιατι γιατι οπως διαβασα εχουν διακοψει τη συνεργασια τους με την εταιρεια Geointelligence (πρώην NGI) και ετσι εχουν χασει το πλεονεκτημα του destinator αφου η Geointelligence δίνει αλλου χαρτες πλεον. Οι αποριες μου τωρα... Το λογισμικο: Και τα 2 MIO και το turbo x εχουν χαρτες της Geointelligence αλλα με αλλη υλοποιηση απο ο,τι καταλαβα. Το Mio Moov M400 εχει MioMap 2009(δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι βασισμενο σε χαρτες της Geointelligence), το S505 εχει το Spirit και το turbo X το GiniusDriver. Εκτος αν τα στοιχεια ειναι λαθος. Ποιο αξιζει κατα τη γνωμη σας; Το spirit ειναι καλυτερο απο το miomap; Αυτο της RYE ειναι το Sygic Drive..Εχουμε καμια αποψη για αυτο; Στα χαρτια δειχνει αρκετα ενημερωμενο. Ειναι εξελληνισμένα ολα; Ποιο θα μου προσφερει καλυτερες μελλοντικες ενημερωσεις; Το hardware: Ο μονος λογος που εβαλα το turbo x στις επιλογες ειναι η δωρεαν 3ετης αναβαθμιση. Μια οθονη 4.3" ειναι η πρωτη επιλογη μου. Ποια απο τα παραπανω μπορουν να ξεκλειδωσουν σε περιπτωση που θελω να δοκιμασω αλλο λογισμικο; Ο επεξεργαστης τους ειναι καλος; Τα RYE παραειναι ειδανικα για αυτα που προσφερουν σε αυτη τη τιμη (BT, Μεγαλη οθονη, player για ολα τα media). Μηπως η κινεζικη καταγωγη τους κρυβει προβληματα σε μπαταρια, δεκτη, οθονη; Παρακαλω τα φωτα σας και ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σας.
Flying_Dutchman Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Προσωπικα, οσες επιλογες αναφερεις θα τις παρεβλεπα και θα κοιταγα για τις συσκευες της ΤΟΜΤΟΜ, που μολις εκαναν την εμφανιση τους στην Ελληνικη αγορα, με χαρτες teleatlas (δηλ. ngi). Σχετικα μπορεις να διαβασεις εδω... http://www.navimania.gr/showthread.php?t=19512
giorgoslouk Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Θα σου συνιστούσα Mio.Ξεκλειδώνουν πανεύκολα και βάζεις μέσα ότι θέλεις.......
anger Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Θα σου συνιστούσα Mio.Ξεκλειδώνουν πανεύκολα και βάζεις μέσα ότι θέλεις....... ++++++11:-):-):-):-)
songless_bird Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Προσωπικα, οσες επιλογες αναφερεις θα τις παρεβλεπα και θα κοιταγα για τις συσκευες της ΤΟΜΤΟΜ, που μολις εκαναν την εμφανιση τους στην Ελληνικη αγορα, με χαρτες teleatlas (δηλ. ngi). Σχετικα μπορεις να διαβασεις εδω... http://www.navimania.gr/showthread.php?t=19512 Ναι, τα ειδα και τα TOmTom, αλλα απο ο,τι γνωριζω εχουν δικο τους λειτουργικο, οπως και τα garmin και ετσι το "σπασιμο" το ξεχναμε σε περιπτωση που επιθυμησω κατι τετοιο... Αρα MIO:-) Ποιο απο τα 2 που ανεφερα;
songless_bird Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 to 4.7.................. Για την οθονη, το σχεδιασμο, τις δυνατοτητες , το νεο λογισμικο Spirit; Τα φωτα σου
Flying_Dutchman Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Πραγματι, οι νεες συσκευες της ΤΟΜΤΟΜ ειναι βασισμενες στο linux, αρα ξεκλειδωμα-περασμα αλλων προγραμματων και ιστοριες δεν παιζουν. Απο την αλλη ομως, αυτο που χρειαζεται ο μεσος χρηστης ειναι 1 αξιοπιστο προγραμμα ΜΕ πολυ καλους χαρτες. Και το ΤΟΜΤΟΜ τα καλυπτει και τα δυο (και στο μελλον ακομα περισσοτερο μιας και ερχονται οι αναβαθμισεις της Teleatlas/Gi). Ακομα και σημερα, πολλοι χρηστες ψαχνονται να ξεκλειδωσουν συσκευες και να περασουν αλλα προγραμματα... κατ'εμε αυτο γινεται γιατι δεν υπηρχε ολοκληρωμενη προταση. Με την ΤΟΜΤΟΜ νομιζω οτι το κενο κλεινει αρκετα, καθιστωντας τη χρηση αλλων προγραμματων μη αναγκαια. Οχι οτι δεν υπαρχουν αλλα καλα προγραμματα -οπως το iGo για παραδειγμα... απλα μαθαινεις σε ενα προγραμμα και μενεις σ'αυτο, Σχετικα με το ΜΙΟ που ρωτας, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε ενα μαγαζι (πχ. Πλαισιο) και να δεις το προγραμμα απο κοντα. Επισης, ριξε και μια ματια στα navigon (αν και πασχουν ακομα στους χαρτες).
songless_bird Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Ο Κωτσοβολος νομιζω εχει και TomTom και το Μιo. Μαλλον αυριο το πρωι θα πεταχτω για ερωτησεις Στο TomTom μου αρεσει η δυνατοτητα διορθωσης που υπαρχει απο τον χρηστη, αλλα δεν ξερω το λογισμικο που φορανε κατα ποσο θα με ικανοποιει. Παντως η 4.7" του Mio ειναι δέλεαρ για την αποκτηση του.
Flying_Dutchman Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δυστυχως δε μπορω να κανω συγκριση μεταξυ του λογισμικου του ΤΟΜΤΟΜ με το ΜΙΟ SPIRIT, γιατι δεν εχω χρησιμοποιησει (ουτε καν δει απο κοντα) το ΜΙΟ. Αλλα για το ΤΟΜΤΟΜ μπορω να σου πω τα καλυτερα μιας και το εχω δουλεψει. Κι οχι μονο εγω, αλλα και ΠΑΡΑ πολλοι αλλοι, και ειναι απο τα καλυτερα προγραμματα που κυκλοφορουν (οι πωλησεις του κατι δειχνουν). Δες τα απο κοντα και αποφασισε. Επισης ριξε και μια ματια στο navigon, απλα για να εχεις πιο ολοκληρωμενη αποψη.
songless_bird Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Τελικα εντυπωσιάστηκα απο το tomtom xl Φιλε μου Flying_Dutchman πολυ καλη η προταση σου. Ειμαι αναμεσα στο mio s505 και αυτο. Το mio μονο και μονο για τη δυνατοτητα να βαλω και αλλα λογισμικα της αρεσκειας μου και για την 4.7" οθονη. Αλλα με το τοσο καλο λογισμικο της tomtom πραγματικα δεν ξερω αν θα με ενδιαφερει μια τετοια κινηση
fanpan Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 ρε παιδιά σε κάποιο forum διάβαζα ότι τα tomtom δεν έχουν ακόμα τους τελευταίους χάρτες και αναμένουν τους καινούργιους. Ξέρει κανέις τίποτα? κάποιος που να το έχει ας γράψει κάνα σχόλιο
Flying_Dutchman Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 ρε παιδιά σε κάποιο forum διάβαζα ότι τα tomtom δεν έχουν ακόμα τους τελευταίους χάρτες και αναμένουν τους καινούργιους. Ξέρει κανέις τίποτα? κάποιος που να το έχει ας γράψει κάνα σχόλιο Η ιστορια με τους χαρτες στην Ελλαδα ειναι λιγο 'πονεμενη'. Καθε εταιρεια που τους φτιαχνει διατεινεται οτι οι δικοι τους χαρτες ειναι οι πιο πληρεις, με τη μεγαλυτερη καλυψη, τα περισσοτερα χλμ κτλ. Κατα γενικη ομολογια, την καλυτερη καλυψη την εχουν οι χαρτες της Gi (πρωην NGi). Ειναι η εταιρεια που προμηθευει χαρτες στην γνωστη Teleatlas για την Ελλαδα. Τωρα, μπορουμε να πουμε οτι ο ελληνικος χαρτης της ΤΟΜΤΟΜ εχει τα στοιχεια της τελευταιας αναβαθμισης που ειχε δοθει και στο Destinator, συν καποια αλλα στοιχεια. Οπως ειναι λογικο, καθως περναει ο χρονος θα δινονται αναβαθμισεις χαρτων που θα καλυπτουν ολο και περισσοτερες περιοχες. Σε γενικες γραμμες, το μελλον ειναι ευοιωνο, ισως περισσοτερο απο καθε αλλη περιπτωση. Προγραμμα (ΤΟΜΤΟΜ) και χαρτες (teleatlas/Gi) θα κανουν εναν πολυ δυνατο συνδυασμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.