Aztec Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Έχω ενα laptop με δύο σκληρούς 320GB ο καθένας . Σκέφτομαι να δοκιμάσω software raid 0 ( stripping ) για να δω πόση διαφορά θα έχει η ταχύτητα του υπολογιστή όσον αφορά ΙΟ operations. H ερώτηση μου είναι εξής! Έχει δοκιμάσει κανεις software raid γενικότερα? Δεν με ενδιαφέρει η ασφάλεια των δεδομένων. Το θέμα είναι ότι θέλω το λειτουργικό πάνω σε RAID.Γίνεται αυτό με την απαραίτητη σταθερότητα? Απο όσο γνωρίζω το πρόβλημα υπάρχει για το /boot partition όπου δεν μπορεί να γίνει assemble η συστοιχία. Οπότε μάλλον δεν μπορεί να παίξει εκτός και αν βάλω και τρίτο σκληρό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 ερώτηση μου είναι εξής! Έχει δοκιμάσει κανεις software raid γενικότερα? Δεν με ενδιαφέρει η ασφάλεια των δεδομένων. Το θέμα είναι ότι θέλω το λειτουργικό πάνω σε RAID.Γίνεται αυτό με την απαραίτητη σταθερότητα? Χρησιμοποιώ LVM over Linux software RAID εδώ και αρκετά χρόνια. Όσο οι δίσκοι και οι controllers είναι εντάξει, το RAID (και το LVM) παίζει σταθερότατα. Απο όσο γνωρίζω το πρόβλημα υπάρχει για το /boot partition όπου δεν μπορεί να γίνει assemble η συστοιχία. Οπότε μάλλον δεν μπορεί να παίξει εκτός και αν βάλω και τρίτο σκληρό. Όχι: raid array μπορείς να φτιάξεις με οποιαδήποτε block devices: LVM logical volumes, DOS partitions, ολόκληροι δίσκοι, ακόμα και δίσκοι άλλων μηχανημάτων μέσω δικτύου. Οπότε μπορείς απλά να κόψεις σε ένα δίσκο ένα partition (ή LVM logical volume, με τον grub2) μερικών δεκάδων MB για το /boot και από ένα δεύτερο partition (ή LVM logical volume) σε κάθε δίσκο για το RAID. Δες το Software RAID howto. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Σε ευχαριστώ nske θα κάνω τα εξής /dev/sda1 /boot 150MB /dev/sda2 / REST /dev/sdb1 NOT BOOT 150MB /dev/sdb2 / REST με τα /dev/sda2 και /dev/sb2 σε raid Για να έχω μια συμμετρία στα partitions Με την έλευση του fedora 12 θα το δοκιμάσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.