phanispal Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Εσύ τι ήθελες να σου πει η ATi και η nVIDIA; Ότι και με 400άρι ποιοτικό θα παίξει μια χαρά; Αφού στην αγορά υπάρχει πολλή σαβούρα, λογικό είναι να αναφέρουν τροφοδοτικά με μεγαλύτερη ονομαστική ισχύ, η οποία συνήθως δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Για να μην αναφέρω επιχειρήματα που παραπέμπουν σε άσκοπο καταναλωτισμό.. Ποια είναι τα κόμπλεξ ακριβώς; Αν δεν αντέξει το 525άρι Enermax, του αγοράζω εγώ ένα 650άρι το οποίο θα προτείνεις εσύ, αφού μου σπάσει το κεφάλι πρώτα με το μαδέρι. Δεν έχεις πάρει γραμμή ότι η κατανάλωση πέφτει παράλληλα με τα νανόμετρα. Η 5850 καταναλώνει 20W @ idle, ~100W @ load και ~150W @ peak. Επιμένεις σε 650άρι;
ikskarda Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 θα το ξαναπω για να ξαναδιευκρινισω την θεση μου . συμφωνω με τον Νικο σχετικα με την οθονη οτι πρεπει να αποτελει βασικο κριτηριο για την αγορα ενος καλου συστηματος . δευτερον ο i5 750 με καλυπτει σε ολες τις αναγκες μου και σε οτι σκοπευω να κανω (internet,download,gaming,movies,μουσικη,web design,και αραια και που κανενα encoding,για o.c τωρα αρχιζω να μαθαινω) . οποτε θα πηγαινα χωρις δευτερη σκεψη σε ενα συστημα με τα 1300 ευρω που προτεινε ο Νικος και θα ημουν οκ για 2 χρονακια πιστευω στο ανετο , μπορει και παραπανω για την τυπικη μου καθημερινη απλη χρηση . ομως επειδη ειναι το προγραμμα το οποιο πληρωνει το 50% (το 50% τις καθαρης αξιας πληρωνει , το ΦΠΑ το πληρωνω εγω) ειπα να το εκμεταλευτω και να φτιαξω εναν Η/Υ με μελλοντικη αναβαθμιση σιγουρη χωρις να χρειαζομαι μετα μητρικη,ραμ,cpu οπως στην περιπτωση των i5 αλλα με εναν νεο cpu (πχ i9 πιθανον) να ειμαι παλι ας πουμε ξανα TOP στις επιδοσεις , οποτε νομιζω πως ο i7 ειναι ο μοναδικος δρομος . ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:05 ---------- τωρα σχετικα με τα τροφοδοτικα νομιζω πως με i7 + ssd + 5870 και αργοτερα μετα απο 2-3 με μια πιθανη συνθεση i9 + ssd + αντιστοιχη 5870 το 650αρι να ειναι ΟΚ
euklidis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 θα το ξαναπω για να ξαναδιευκρινισω την θεση μου . συμφωνω με τον Νικο σχετικα με την οθονη οτι πρεπει να αποτελει βασικο κριτηριο για την αγορα ενος καλου συστηματος . δευτερον ο i5 750 με καλυπτει σε ολες τις αναγκες μου και σε οτι σκοπευω να κανω (internet,download,gaming,movies,μουσικη,web design,και αραια και που κανενα encoding,για o.c τωρα αρχιζω να μαθαινω) . οποτε θα πηγαινα χωρις δευτερη σκεψη σε ενα συστημα με τα 1300 ευρω που προτεινε ο Νικος και θα ημουν οκ για 2 χρονακια πιστευω στο ανετο , μπορει και παραπανω για την τυπικη μου καθημερινη απλη χρηση . ομως επειδη ειναι το προγραμμα το οποιο πληρωνει το 50% (το 50% τις καθαρης αξιας πληρωνει , το ΦΠΑ το πληρωνω εγω) ειπα να το εκμεταλευτω και να φτιαξω εναν Η/Υ με μελλοντικη αναβαθμιση σιγουρη χωρις να χρειαζομαι μετα μητρικη,ραμ,cpu οπως στην περιπτωση των i5 αλλα με εναν νεο cpu (πχ i9 πιθανον) να ειμαι παλι ας πουμε ξανα TOP στις επιδοσεις , οποτε νομιζω πως ο i7 ειναι ο μοναδικος δρομος . ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:05 ---------- τωρα σχετικα με τα τροφοδοτικα νομιζω πως με i7 + ssd + 5870 και αργοτερα μετα απο 2-3 με μια πιθανη συνθεση i9 + ssd + αντιστοιχη 5870 το 650αρι να ειναι ΟΚ Αν θεωρεις οτι ο 750 σε καλυπτει τοτε πηγαινε προς τα εκει και σε 3-4 χρονια βλεπεις. Για ΟC χωρις ψυκτρα καλυτερα να το αφησεις εκτος και αν καταφερεις να βρεις ανταπτορα για ψυκτρα. (εγω δεν εχω βρει ακομα) Τροφοδοτικο βαλε κατι μεγαλυτερο και ασε να λενε. 525 ειναι λιγο για την 5870 + τον επεξεργαστη + 3-4 δισκους + SSD + οτι εχει η μητρικη πανω + DVD-RW. Γιατι το 525 εχει ενα efficiency γυρω στο 85% αρα δεν δινει 525 ποτε. Απο εκει και περα ειναι και θεμα ασφαλειας και εχεις και το περιθοριο να βαλεις πραγματακια στο pc στο μελλον. Ενα καλο τροφοδοτικο σου μενει και για το επομενο pc. Οθονη προσοπικα πιστευω οτι με την "φθηνη" των 219 μια χαρα θα κανεις τη δουλεια σου και με το παραπανω... Για τον επεξεργαστη εγω σου ειπα την γνωμη μου, ναι ο 920 θελει καλη ψυξη αλλα εγω που τον αγορασα το καλοκαιρι δεν με εχει ξενερωσει ουτε στο παραμικρο. Ειναι ταχυτατος, πολυ αποκρισιμος και το μηχανημα πηγαινει σφαιρα σε οτι και αν κανω. Εχει τυχει να κανω encoding, να τρεχω simulation δικτυου, και να παιζω batman και το μηχανημα να μην καταλαβαινει χρηστο, ουτε το παραμικρο κολλημα. Φυσικα οι X58 μητρικες ειναι εγγυηση και δεν εχουν παρουσιασει θεματακια με καμενες μητρικες σε ρευματα που δεν ξεπερνουν τα specs τους... Κατα τη γνωμη μου αφου θες πραγματακια να σου μεινουν... Ενα καλο PSU, ενα καλο κουτι για οθονη δεν μπορω να πω με σιγουρια γιατι τωρα ξεκινησαν να βγαινουν οι LED οθονες που ακουγεται οτι ειναι πολυ καλυτερες. Τελος παντων, οταν αποφασισεις πες μας και εμας τι αποφασισες. Οτι ειχα να σου πω στα εχω πει σε ολα αυτα τα μηνυματα, δεν εχω κατι αλλο και θεωρω χασιμο χρονου να καθομαι να διαφωνω με τον νικο και τον phanispal ποσο μαλλον οταν πρεπει να εξηγησω τα βασικα (οπως γιατι το μηχανημα θελει καλυτερο τροφοδοτικο και για να ειναι σταθερω και ασφαλες και για μελλοντικες συσκευες που μπορει να μπουν πανω, η σειρα GT 300 της nVidia που βγαινει θελει 650αρι τροφοδοτικο, σε 1-2 χρονια μπορει να βαλεις nVidia και να μην χρειαστει να αλλαξεις τροφοδοτικο.) Αυτα απο εμενα, καλη τυχη στην επιλογη υπολογιστη και μεγεια προκαταβολικα...
ikskarda Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 σε λιγακι θα ανεβασω την φωτο με την τελικη μου αποφαση ( καταντησε hobbie απο χτες ) . απλα μια χαρη θελω οποιος μπορει να μου απαντησει κατι το οποιο το ρωταω απο χτες . Αν το APC RS800 που εχω που ειναι 800AVR και 540Watt θα αντεξει το νεο Η/Υ η θελω καινουργιο παλι UPS
nikos21aek Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Έχεις καταλάβει ότι το 525άρι δεν το πρότεινε στον OP; Εν πάση περιπτώσει ένα καλύτερο τροφοδοτικό σε λογικά πλαίσια ποτέ δεν είναι πεταμένα λεφτά οπότε δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε άλλο.Αν και το 525άρι πιστεύω ότι σηκώνει οποιαδήποτε μονοπύρηνη κάρτα υπάρχει ή θα υπάρξει χαλαρά.
stakar1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Έχεις καταλάβει ότι το 525άρι δεν το πρότεινε στον OP; Εν πάση περιπτώσει ένα καλύτερο τροφοδοτικό σε λογικά πλαίσια ποτέ δεν είναι πεταμένα λεφτά οπότε δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε άλλο.Αν και το 525άρι πιστεύω ότι σηκώνει οποιαδήποτε μονοπύρηνη κάρτα υπάρχει ή θα υπάρξει χαλαρά. Για μενα το είπε με την καρτα την 5850. Το ειχα κ εγς απορία πάντως οταν ρώτησα αν είναι οκ το τροφοδοτικο γιατι το είχα διαβάσει στο site της AMD που ελεγε για 600W +. Τι να πω ... τα πράγματα ή εχουν γίνει πολύ περίπλοκα ή εμείς τα έχουμε κάνει έτσι
ikskarda Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 κλεινουμε εδω στην παρακατω συνθεση ο Η/Υ στοιχιζει 1791.20 με το ΦΠΑ , αρα χωρις ΦΠΑ κανει 1791.20/1.19=1505.21 οποτε απο το ΕΣΠΑ θα μου πληρωσουν 1505.21/2=752.60 αφου πληρωνουν την καθαρη αξια . οποτε εγω θα πληρωσω 1791.20-752.60=1038.6 αν τα εχω κανει ολα σωστα και δεν λεω μπαρουφες . οποτε κοιταμε το αποτελεσμα το τι παιρνω με τα 1000 περιπου ευρω
nikos21aek Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 @stakar1 Τα περισσότερα τροφοδοτικά του εμπορίου είναι της πλάκας.Γιαυτό το λόγο η εταιρία γράφει αυτό το πράγμα για να καλύπτει όλα τα πιθανά σενάρια pebkac,υπάρχουν πάρα πολλά τροφοδοτικά με ονομαστική ισχύ 650W που τα βρίσκουν σκούρα με την 5850 και υπάρχουν και καλά 400άρια-500άρια που την σηκώνουν χαλαρά.Βέβαια αν μπορείς να πάρεις και καλύτερο σε λογικά πλαίσια χαμένα λεφτά δεν είναι.Τροφοδοτικό,κουτί,περιφερειακά μένουν.Στα υπόλοιπα δεν χρειάζονται σπατάλες γιατί σε μερικά χρόνια με τα λεφτά που σπατάλησες τσάμπα για πράγματα που δεν θα σου προσφέρουν τίποτα τώρα,θα κάνεις αναβάθμιση όλο το pc που θα ρίχνει έτη φωτός πίσω το ακριβό μηχάνημα του τώρα που μπορεί τότε να μην σε καλύπτει.Οπότε καλύτερα να πηγαίνεις σύμφωνα με τις τώρα ανάγκες σου και να αναβαθμίζεις όταν κρίνεις ότι χρειάζεται αναβάθμιση.
ahristos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Γιατι το 525 εχει ενα efficiency γυρω στο 85% αρα δεν δινει 525 ποτε., Μην μπερδευόμαστε... Δίνει 525 Watts και ίσως λίγο παραπάνω για μικρά διαστήματα. Απλώς όταν δίνει 525 με 80% Efficiency θα τραβάει από το δίκτυο 630 Watts.
nikos21aek Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 @ikskarda τσάμπα το παίρνεις δηλαδή. Να μην πω ότι με 1050€ έπαιρνες μια χαρά γαμάτο μηχάνημα και χωρίς την επιδότηση γιατί θα γίνω κακός.Άντε καλορίζικο και άμα τύχει να κάτσεις σε ι5 me 8gb φθηνές ραμ(160€ και πάλι λιγότερα από όσα δίνεις) έλα πόσταρε εντυπώσεις για το αν άξιζαν τα λεφτά σου.Τουλάχιστον αφού θα δώσεις τόσα για τροφοδοτικό πάρε ένα καλύτερο και modular.
stakar1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 @Ikskarda. Μονο με SSD 80gb θα μείνεις? o HDD που είναι ?? @nikos21aek. Αυτο Νίκο το τροφοδοτικό που προτείνεις είναι και αθόρυβο?
ikskarda Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 δεν διαφωνω μαζι σου στο εχω ξαναπει . πιθανων ο i5 να ειναι ακομα καλυτερος απο αυτα που εβαλα εγω . το σκεφτομουν για αυτο το PSU που εχει και αποσπωμενα καλωδια , αλλα ελεγα μηπως και τα 750watt παλι σε περιπτωση (που δε νομιζω) του CF ηταν λιγα ... αλλαζω λοιπον και βαζω αυτο το τροφοδοτικο , το οποιο ελπιζω να ειναι εξισου αθορυβο οσο το 850αρι ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:09 ---------- @Ikskarda.Μονο με SSD 80gb θα μείνεις? o HDD που είναι ?? @nikos21aek. Αυτο Νίκο το τροφοδοτικό που προτείνεις είναι και αθόρυβο? εχει 3 σκληρους ηδη σε αυτον τον υπολογιστη απο τον οποιο σου μιλαω οι οποιοι θα μπουν στον καινουργιο , και εχω και εναν παλιο Raptor 40gb φυλαγμενο τον οποιο θα τον βαλω μετα σε αυτο το πισι να το δωσω στην μανα μου να κανει οτι θελει
nikos21aek Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Το ένα είναι 750άρι με 88% efficiency το άλλο 850άρι με 80% efficiency.Το ένα είναι modular το άλλο όχι,Το ένα δίνει 62Α στη 12άρα το άλλο 70Α.Και από θόρυβο νομίζω το 750άρι είναι πιο χαμηλά.Και τα δύο σηκώνουν ελέφαντα.Θα προτιμούσα το 750άρι όμως.
ikskarda Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 ποπο με εφτιαξες τωρα !!! εφυγε ηδη το email στο πλαισιο . περιμενω μεχρι Τεταρτη την προσφορα τους ... νομιζω λοιπον πως τελειωσαμε εδω !!! οσο για το CoolerMaster RC840 επειδη τους ειπα οτι παιζει να εχουν κανει λαθος μου ειπε αυτος στο τηλεφωνο οτι θα το παρω στην τιμη που το εχουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.