Προς το περιεχόμενο

Τελικη συνθεση Η/Υ κοντα στα 1600 ευρο

ikskarda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Να ρωτησω κ εγω κατι με την σειρα μου

Θέλω κ εγώ να φτιάξω ένα νέο pc, και για games με απαιτησεις, και έχω κάποιες απορίες σε 2, 3 πραγματάκια. Οπότε θα χρειαστώ την αποψή σας. Έχουμε και λέμε

win 7 64bit

i7-920 oveclocked to 3.6ghz ή και περισσότερο

Gigabyte ex58-ud5

Prolimatech megahalem cpu cooler

6gb dd3 memory sticks 3 x 2gb

2 x hdd WD 640gb 7200 rmp

1 x ssd 80 gb

1 x creative sound blaster x-fi titanium

case coolermaster sniper storm

1. Κάρτα γραφικών. Είχα υπόψιν ή την msi lightning gtx275 1.8gb ή την Gigabyte super oveclocked 1.8 gb gtx275. Αλλά στην πορεία προέκυψε ότι η ΑΤΙ με την 5850 είναι καλύτερη από την gtx285 οπότε σκέφτομαι να πάω στην Sapphire 5850, που υποστηρίζει και directX 11.

Οπότε θέλω άποψη εδώ και από ποιά εταιρεία λέτε...

2.Επειδή θέλω να κάνω oc θα πάρω Prolimatech megahalem. Αυτός είναι μεγάλος οπότε δεν θα πάρω μνήμες με heatsink, ελεγα για τις corsair. Εσεις τι λέτε για μνήμες?

Οπότε θέλω άποψη εδώ

3.Τι τροφοδοτικό ? Μία σκέψη είναι το corsair 750HXEU (750W). Πιστεύεται ότι θα με καλύψει και σε full load άνετα ή θα ζορίζεται Επισης διαβασα οτι στο site Sapphire οτι θελει το ΤΧ που δεν ειναι Modular και στο site Corsair ειναι ακριβως τα ιδια και τα δυο στα χαρακτηριστικα. Πειτε μου κ εσεις τι λετε.

4.Οθονη δεν εχω οπως ειδατε. Τι προτεινετε στις 22"??

Θέλω και ποιότητα και χωρίς θόρυβο κομματια, μην κάνει σαν μπετονιερα.

Και τέλος όποιος διαφωνει με συνθεση καλοδεχουμενος με προταση

**Αν ειναι δυνατον απο Ελλαδα οι προτασεις αγορας**

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ρε παιδιά έχετε παρασυρθεί σε μια κόντρα άνευ λόγω και αντί να κοιτάξουμε να δούμε τι θα πάμε να αγοράσουμε για να φτιάξουμε ένα υπολογιστή αρχίζετε τις διαμάχες και ούτε διαβάζετε αν κάποιος άλλος θέλει και αυτός μια γνώμη. Εντάξει ο καθένας θα υποστηρίξει την γνώμη του λογικό είναι, αλλά με τον τρόπο αυτό ποτέ δεν θα τελειώσει ένα thread και στο τέλος ως συνήθως θα ξεφύγει από το αρχικό του θέμα.

Αν μπορεί κανένας φίλος να μας πει καμμιά γνώμη για το παραπάνω καλό θα είναι....

Καλημέρα

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ε φίλε αν δεν έχεις πάρει τις απαντήσεις σου στο υπάρχον thread μάλλον είσαι πολύ εγωκεντρικός.Τι διαφορά έχει δηλαδή το σύστημα του OP με το δικό σου;Όλα τα είπαμε.Κάτσε διάβασε προσεκτικά και θα βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Για τις διαφορές στις επιδόσεις σε παιχνίδια,για οθόνες,για θερμοκρασίες,για κατανάλωση,για κουτιά,τα πάντα είπαμε.Τα ίδια να λέμε ξανά;Για games δεν πρόκειται να δείς καμία διαφορά και με τον 750.Η μόνη διαφορά θα είναι η πολύ μικρότερη κατανάλωση και οι νορμάλ θερμοκρασίες που θα έχεις και τα € που θα μπορείς να επενδύσεις αλλού.Σε καλύτερη κάρτα γραφικών πχ Που με αυτή θα κερδίσεις σε επιδόσεις.Οθόνη μια καλού πάνελ θα είναι μια πολύ καλή επένδυση.Τις διαφορές δες τες πάνω πόσο φαίνονται και σε φωτογραφία από κινητό φαντάσου από κοντά δηλαδή.

Δημοσ.
Ε φίλε αν δεν έχεις πάρει τις απαντήσεις σου στο υπάρχον thread μάλλον είσαι πολύ εγωκεντρικός.Τι διαφορά έχει δηλαδή το σύστημα του OP με το δικό σου;Όλα τα είπαμε.Κάτσε διάβασε προσεκτικά και θα βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Για τις διαφορές στις επιδόσεις σε παιχνίδια,για οθόνες,για θερμοκρασίες,για κατανάλωση,για κουτιά,τα πάντα είπαμε.Τα ίδια να λέμε ξανά;Για games δεν πρόκειται να δείς καμία διαφορά και με τον 750.Η μόνη διαφορά θα είναι η πολύ μικρότερη κατανάλωση και οι νορμάλ θερμοκρασίες που θα έχεις και τα € που θα μπορείς να επενδύσεις αλλού.Σε καλύτερη κάρτα γραφικών πχ Που με αυτή θα κερδίσεις σε επιδόσεις.Οθόνη μια καλού πάνελ θα είναι μια πολύ καλή επένδυση.Τις διαφορές δες τες πάνω πόσο φαίνονται και σε φωτογραφία από κινητό φαντάσου από κοντά δηλαδή.

Εγω τα διαβασα τα παραπάνω αλλά έχω και κάτι συγκεκριμένο που ρωτάω. Για την κάρτα γραφικών και το τροφοδοτικό έχεις κάτι να μου πεις πάνω σ αυτά που παραθέτω?

Επισης 6ms δεν είναι αρκετός χρόνος για games? Γιατι στην οθόνη που προτείνιες τοσο ειναι αν και στα σχολια ειπαν οτι δεν υπήρχε προβλημα σε lag ή ghosting...

Δημοσ.

Ευχαριστω

Για την sapphire εχω επισης διαβασει οτι ειναι από τις καλυτερες αυτη την στιγμη. Επισης με 525W θα ειμαι οκ με το συστημα που θέλω να φτιάξω? Δεν είναι κάπως μικρό το psu? Θέλω να κάνω και overclocking στην cpu.

Δημοσ.

Γιατί πάντα το μάτι πέφτει και το μυαλό κολλάει στο πιο άχρηστο χαρακτηριστικό της οθόνης;:-D

Μην κοιτάς την ονομαστική ισχύ των τροφοδοτικών.Το efficiency κοίτα και τα ρεύματα που δίνει σε κάθε γραμμή.

Δημοσ.
Για την sapphire εχω επισης διαβασει οτι ειναι από τις καλυτερες αυτη την στιγμη.

Καλύτερη σε ποιον τομέα ακριβώς;

Επισης με 525W θα ειμαι οκ με το συστημα που θέλω να φτιάξω? Δεν είναι κάπως μικρό το psu?

Το σύστημα που έχεις κατά νου, ζήτημα να φτάσει τα 350W σε full load.

Τo Enermax θα σε καλύψει με το παραπάνω.

Και άλλους 4 δίσκους να προσθέσεις αργότερα, πάλι ΟΚ θα είσαι.

Δημοσ.
Γιατί πάντα το μάτι πέφτει και το μυαλό κολλάει στο πιο άχρηστο χαρακτηριστικό της οθόνης;:-D

Μην κοιτάς την ονομαστική ισχύ των τροφοδοτικών.Το efficiency κοίτα και τα ρεύματα που δίνει σε κάθε γραμμή.

Να σου εξηγησω. Γιατί όταν όλοι μα όλοι αναφέρονται στα 2ms για να μην υπάρχει ghosting και τα σχετικά, εγώ που δεν έχω ιδέα από τεχνικής των οθονών τι θα κάνω? Θα πάω σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιων που "λογικά" ξέρουν. Αν τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα και δεν το ξέρω τότε πάω πάσο.

Δημοσ.

Ιστορίες για αγρίους για να βγάλουν την αγορά τους την καλύτερη δυνατή.Μόνο αυτό βρήκαν καλύτερο από τις καλού πάνελ οθόνες και το κάναν big deal.Εδώ ο άλλος βαράει 80άρες η cpu,για gaming δεν δίνει τίποτα,κατανάλωση έχει διπλάσια,τιμή διπλάσια και επιμένει επειδή κερδίζει 3 λεπτά σε HD encoding..Δεν βλέπεις πως πάνε αυτά;Κάτσε ψάξε κανένα καλό οδηγό που να εξηγεί τα χαρακτηριστικά των οθονών και βγάλε τα συμπεράσματά σου μόνος.

Δημοσ.
Καλύτερη σε ποιον τομέα ακριβώς;

Αστο, μην μπλέξουμε εκεί. Πάνω κάτω ίδιες είναι.

Μια τελευταία να σε ρωτήσω. Προσωπικά θεωρείς οτι τώρα κάποιος πρέπει να παίξει σε 5850 αντι να πάει σε nvidia ασχετα αν σε σχεση με 5850 & gtx 285 χάνει η nvidia? Το λέω αποκλειστικά και μόνο απο αξιοπιστία σε υποστήριξη (drivers, προβληματα κτλ)

Δημοσ.

Τι προβλήματα δηλαδή;Προβλήματα με τους drivers των ati έχουν μόνο όσοι δεν έχουν ati και τα βλέπουν στον ύπνο τους ή σε κάποια ati κάρτα που είχαν πριν 10 χρόνια.Δεν νομίζω να υπάρχουν τέτοια θέματα πλέον.Αν θέλεις nvidia περιμένεις τις νέες dx11 κάρτες της.Για αγορά dx10 κάρτας και μάλιστα σε τόσο υψηλότερη τιμή από την δυνατότερη και dx11 κάρτα της ati..δεν χρειάζεται καν να το συζητήσουμε.Δώσε κανένα ψιλό για καλύτερο κουτί και τροφοδοτικό που θα σου μείνουν αντί να τα δώσεις για χειρότερη κάρτα.

Δημοσ.

Τροφοδοτικο θελεις μεγαλυτερο...

ATI Radeon™ HD 5850 System Requirements

* PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard

* 500 Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended (600 Watt and four 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)

απο http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-5000/hd-5850/Pages/ati-radeon-hd-5850-system-requirements.aspx

Οποτε τσιμπα ενα 650 για να εισαι σιγουρος και να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο...

Δημοσ.
Τροφοδοτικο θελεις μεγαλυτερο...

ATI Radeon™ HD 5850 System Requirements

* PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard

* 500 Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended (600 Watt and four 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)

απο http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-5000/hd-5850/Pages/ati-radeon-hd-5850-system-requirements.aspx

Οποτε τσιμπα ενα 650 για να εισαι σιγουρος και να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο...

Μπράβο euklidis..

Παραπληροφόρησε τον κόσμο..

Δημοσ.

οταν ανοιξα το θεμα δεν περιμενα οτι θα εφτανε τοσες σελιδες και οτι θα προκαλουσα τοση συγχυση . γυρισα απο την δουλεια και ειδα οτι εγινε πανικος εδω .

απο την αλλη και εγω ακρη δεν εχω βγαλει τελικα με το τι να παρω

Δημοσ.
Μπράβο euklidis..

Παραπληροφόρησε τον κόσμο..

Eαν τα επισημα requirements ειναι παραπληροφορηση αυτο που κανεις εσυ τι ειναι ρε μεγαλε; Ελεος με τα complex. Μην σου παει κανεις κοντρα, ακομα και δικιο να εχει τον βγαζεις ασχετο. Δωσε και μια διευθυνση στο παιδι σε περιπτωση που πανω στο παιχνιδι του κρεμαει το pc λογο τροφοδοτικου να ερθει με κανενα μαδερι να σε κυνηγαει... Γιατι και η καρτα θελει 500αρι, και ο SSD θελει το ρευματακι του, και οι επεξεργαστες δεν ειναι Pentium 1 να θελουν 100αρι τροφοδοτικο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...