nikos21aek Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Το ήδη ξεφτυλισμένο; Σε αυτά τα λεφτά χωράς και τον 160άρη τον postville αλλά βαριέμαι να το επιχειρήσω.
ikskarda Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 ολα ΟΚ απλα μία φθηνοτερη οθονη μπορεις να βαλεις που να κανει τα ιδια σαν την αρχικη που ειχα βαλει την LG στα 219 ? 80 ευρο κερδιζω και παμε στα 1810 περιπου Το ήδη ξεφτυλισμένο; Σε αυτά τα λεφτά χωράς και τον 160άρη τον postville αλλά βαριέμαι να το επιχειρήσω. ρε συ ενταξει γιατι εισαι καπως εριστικος ? προφανως δε ξερω τοσα οσα εσυ και για αυτο μπηκα στο φορουμ και γι αυτο και γραφω και δινω διαφορες συνθεσεις μεχρι να μου πειτε οκ οτι αυτη μας κανει και οτι αξιζει απο ολες τις πλευρες (αναβαθμιση , αξιοπιστια , καλη οθονη για πολλα χρονια ) . καλοδεχουμενες ειναι για μενα ολων σας οι αποψεις γιατι μεσα απο τις συζητησεις σας και τις κοντρες σας μαθαινω και εγω παραπανω
euklidis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 για τα 1600 το ανελυσα στην προηγουμενη σελιδα , μπορει να παιξει και παραπανω με μια τετοια συνθεση το ξεφτιλισα ε ? H συνθεση ειναι μια χαρα σχεδον. 850αρι τροφοδοτικο δεν χρειαζεται εκτος και αν πας για CrossFire, με 650αρι εισαι μια χαρα...και ριχνεις και καμια 40αρια ευρω την τιμη. Διαφορες στην οθονη δεν θα δεις ιδιαιτερες αλλα αυτο ειναι καθαρα στο τι σου καθεται καλυτερα στο ματι. Καλυτερα να πας στο plaisio να τις δεις απο κοντα και να αποφασισεις εσυ πια σου αρεσει περισσοτερο. Κατα τα αλλα Αν η τσεπη σου μπορει να σηκωσει τα 900 ευρω go for it.
nikos21aek Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Καλα οτι πεις... Βαρεθηκα να λεμε παλι τα ιδια και τα ιδια. Οτι και να πεις το triple channel με γρηγορες μνημες και το HT κανουν διαφορα. Για εσενα μπορει να ειναι αμεληταια αλλα οταν πας να κρατησεις ενα pc για μια 4ετια η διαφορα φαινεται. Τι να πουμε τωρα, συμφωνα με εσενα να παρει φθηνη μητρικη (γνωριζοντας οτι μπορει να εχει θεμα) φθηνοτερο επεξεργαστη, πιο αργες μνημες, χειροτερη καρτα γραφικων για να παρει οθονη 500+ ευρω. Ξερεις δεν ειναι φετιχ ολων το να θελουν να δωσουν καποια λεφτα παραπανω για να παρουν κατι καλυτερο και να περνουν κατι πολυ λιγοτερο. Οσο περναει ο καιρος βγαινουν ολο και περισσοτερα multicore προγραμματα και σε 1 χρονακι που θα αυξηθουν ελα πες μου για το αν βλεπεις διαφορες... Mε τον 920 κανω encoding ταινια σε 7 λεπτακια οταν με τον 750 γινεται σε 11(σε μαγνητικο δισκο) Θα μου πεις αυτα τα 4 λεπτα δεν ειναι τοσο μεγαλη διαφορα. Οταν κανεις encoding σε HD ομως θα δεις οτι η διαφορα ειναι μεγαλυτερη, ποσο μαλλον οταν περιμενουμε εναν ffmpeg multicore που εκει το HT δινει ρεστα... Αυτα σε συνδυασμο με εναν SSD κανουν τεραστια διαφορα. Και μην μου δειξεις τωρα benchakia σε encoding πανω σε μαγνητικους δισκους γιατι κανουν τρελλο bottleneck και εκει δεν θα φανει η διαφορα. Στον μαγνητικο πανω απο 25% χρηση δεν ειδα στο encoding με τον 920 γιατι τον τραβαγε πισω ο δισκος. Διάβασε κάτι thread πιο κάτω ποιόν επεξεργαστή προτείνω για HD encoding.Πρώτον. Δεύτερον που έβαλα χειρότερη κάρτα γραφικών; Τρίτον τι θέμα θα έχει με τη μητρική; Τέταρτον.Εγώ δεν είπα ΝΑ ΒΑΛΕΙ ssd;;Πρίν αρχίσω να ποστάρω στις προτάσεις απουσίαζε αν δεν κάνω λάθος. Πέμπτον και κυριότερο.Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο OP κάνει encode και μάλιστα HD encoding και μάλιστα με τέτοια συχνότητα που να τον απασχολεί αν θα κάνει 8 λεπτά ή 11 ή 15;
ikskarda Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 H συνθεση ειναι μια χαρα σχεδον. 850αρι τροφοδοτικο δεν χρειαζεται εκτος και αν πας για CrossFire, με 650αρι εισαι μια χαρα...και ριχνεις και καμια 40αρια ευρω την τιμη. Διαφορες στην οθονη δεν θα δεις ιδιαιτερες αλλα αυτο ειναι καθαρα στο τι σου καθεται καλυτερα στο ματι. Καλυτερα να πας στο plaisio να τις δεις απο κοντα και να αποφασισεις εσυ πια σου αρεσει περισσοτερο. Κατα τα αλλα Αν η τσεπη σου μπορει να σηκωσει τα 900 ευρω go for it. απλα εβαλα 850αρι επειδη πριν ειπατε για μεγαλυτερο τροφοδοτικο απο αυτο που ειχα. οσων αφορα τις οθονες εχω δει απο κοντα την LG 24αρα με τα 219 ευρω στο πλαισιο . μπορω να πω οτι μου αρεσε , αλλα δεν ξερω πως θα ειναι οταν θα δουλευω μαζι της
euklidis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 ολα ΟΚ απλα μία φθηνοτερη οθονη μπορεις να βαλεις που να κανει τα ιδια Συμφωνω, για αυτο του ειπα να τις δει απο κοντα και να κρινει. η οθονη των 219 με των 299 δεν εχουν τοσο μεγαλη διαφορα. Αν παει και τις δει διπλα διπλα θα δει οτι εισαι σχεδον ιδιες σε νορμαλ ρυθμισεις. Αλλωστε ουτε το contrast θα παει ποτε στο ταβανι ουτε η φωτινοτητα. Οταν παει να το παραγγειλει ας τις δει, ας τις ρυθμισει εκει που θελει και ας συγκρινει. Εγω με αυτη την οθονη http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/Samsung-SM-2033HD-LCD-TV-Monitor-20-SM-2033HD.htm σε 19" (1440χ900) εχω παρα πολυ καλη ποιοτητα και σκεψου οτι παιζω και με photoshop μια χαρα. Ενα σωστο calibration θελει στo λειτουργικο oπως και με καθε οθονη και ειναι μια χαρα. Απο τοτε που την πηρα ακομα και μετα απο 15ωρα στο pc δουλευοντας δεν εχω σηκωθει ποτε με πονοκεφαλους και πειραγμενα ματια...
nikos21aek Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 ρε συ ενταξει γιατι εισαι καπως εριστικος ? προφανως δε ξερω τοσα οσα εσυ και για αυτο μπηκα στο φορουμ και γι αυτο και γραφω και δινω διαφορες συνθεσεις μεχρι να μου πειτε οκ οτι αυτη μας κανει και οτι αξιζει απο ολες τις πλευρες (αναβαθμιση , αξιοπιστια , καλη οθονη για πολλα χρονια ) . καλοδεχουμενες ειναι για μενα ολων σας οι αποψεις γιατι μεσα απο τις συζητησεις σας και τις κοντρες σας μαθαινω και εγω παραπανω Είμαι εριστικός γιατί είδα πρόταση στα 1600€ χωρίς ssd,με tn-panel οθόνη,με έναν επεξεργαστή που μόνο άχρηστος θα σου είναι για τις χρήσεις που αναφέρεις,πιο ζεστός,με μεγαλύτερη κατανάλωση,με απίστευτες και αχρείαστες σπατάλες.Και οι από κάτω να λένε μια χαρά και μια χαρά...Δεν θα ξαναποστάρω άλλο.Κάτσε διάβασε κανένα review,σκέψου καλά τι χρήση θα κάνεις στο μηχάνημα,σκέψου επίσης τι επενδύσεις μπορείς να κάνεις με τα περισσότερα χρήματα και αποφάσισε.Μόνο οι κάτοχοι του 920 υπεραμύνονται την αγορά τους.Και μόνο κάτοχοι 20" οθονών tn panel κρίνουν την αγορά της πολύ ποιοτικής οθόνης ασύμφορη.Σκέψου το και αυτό. Καλό θα ήταν να ποστάρουν και άλλοι στο thread αλλά δεν βλέπω κίνηση.Και εγώ στην αρχή δεν ήθελα να μπλέξω.Αλλά παραήταν εκνευριστικά αυτά που διάβαζα.Λοιπόν καλές αγορές από εμένα.
euklidis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 απλα εβαλα 850αρι επειδη πριν ειπατε για μεγαλυτερο τροφοδοτικο απο αυτο που ειχα. οσων αφορα τις οθονες εχω δει απο κοντα την LG 24αρα με τα 219 ευρω στο πλαισιο . μπορω να πω οτι μου αρεσε , αλλα δεν ξερω πως θα ειναι οταν θα δουλευω μαζι της Mενει να δεις και την αλλη
ikskarda Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Είμαι εριστικός γιατί είδα πρόταση στα 1600€ χωρίς ssd,με tn-panel οθόνη,με έναν επεξεργαστή που μόνο άχρηστος θα σου είναι για τις χρήσεις που αναφέρεις,πιο ζεστός,με μεγαλύτερη κατανάλωση,με απίστευτες και αχρείαστες σπατάλες.Και οι από κάτω να λένε μια χαρά και μια χαρά...Δεν θα ξαναποστάρω άλλο.Κάτσε διάβασε κανένα review,σκέψου καλά τι χρήση θα κάνεις στο μηχάνημα,σκέψου επίσης τι επενδύσεις μπορείς να κάνεις με τα περισσότερα χρήματα και αποφάσισε.Μόνο οι κάτοχοι του 920 υοεραμύνονται την αγορά τους.Και μόνο κάτοχοι 20" οθονών κρίνουν την αγορά της πολύ ποιοτικής οθόνης ασύμφορη.Σκέψου το και αυτό. Καλό θα ήταν να ποστάρουν και άλλοι στο thread αλλά δεν βλέπω κίνηση.Και εγώ στην αρχή δεν ήθελα να μπλέξω. καλως !!! παντως σε ευχαριστω για τα ποστ που εχεις κανει και την γνωμη σου . παντως πανω στα επιχειρηματα αυτα που ειναι 100% σωστα , και αλλοι εχουν καποιες bmw x5 και cayenne και τα εχουν για φιγουρα και μονο , χωρις να εκμεταλευονται τις δυνατοτητες που τους προσφερουν αυτα τα πανακριβα αυτοκινητα
pcos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 καλως !!! παντως σε ευχαριστω για τα ποστ που εχεις κανει και την γνωμη σου . παντως πανω στα επιχειρηματα αυτα που ειναι 100% σωστα , και αλλοι εχουν καποιες bmw x5 και cayenne και τα εχουν για φιγουρα και μονο , χωρις να εκμεταλευονται τις δυνατοτητες που τους προσφερουν αυτα τα πανακριβα αυτοκινητα τωρα μιλησες σωστα! συμφωνω με τον Νικο αλλα δεν επεμεινα διοτι το ειχα ψιλιαστει το "φιγουρα" πραμα
stakar1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Είμαι εριστικός γιατί είδα πρόταση στα 1600€ χωρίς ssd,με tn-panel οθόνη,με έναν επεξεργαστή που μόνο άχρηστος θα σου είναι για τις χρήσεις που αναφέρεις,πιο ζεστός,με μεγαλύτερη κατανάλωση,με απίστευτες και αχρείαστες σπατάλες.Και οι από κάτω να λένε μια χαρά και μια χαρά...Δεν θα ξαναποστάρω άλλο.Κάτσε διάβασε κανένα review,σκέψου καλά τι χρήση θα κάνεις στο μηχάνημα,σκέψου επίσης τι επενδύσεις μπορείς να κάνεις με τα περισσότερα χρήματα και αποφάσισε.Μόνο οι κάτοχοι του 920 υπεραμύνονται την αγορά τους.Και μόνο κάτοχοι 20" οθονών tn panel κρίνουν την αγορά της πολύ ποιοτικής οθόνης ασύμφορη.Σκέψου το και αυτό. Καλό θα ήταν να ποστάρουν και άλλοι στο thread αλλά δεν βλέπω κίνηση.Και εγώ στην αρχή δεν ήθελα να μπλέξω.Αλλά παραήταν εκνευριστικά αυτά που διάβαζα.Λοιπόν καλές αγορές από εμένα. Να ρωτησω κ εγω κατι με την σειρα μου Θέλω κ εγώ να φτιάξω ένα νέο pc, και για games με απαιτησεις, και έχω κάποιες απορίες σε 2, 3 πραγματάκια. Οπότε θα χρειαστώ την αποψή σας. Έχουμε και λέμε win 7 64bit i7-920 oveclocked to 3.6ghz ή και περισσότερο Gigabyte ex58-ud5 Prolimatech megahalem cpu cooler 6gb dd3 memory sticks 3 x 2gb 2 x hdd WD 640gb 7200 rmp 1 x ssd 80 gb 1 x creative sound blaster x-fi titanium case coolermaster sniper storm 1. Κάρτα γραφικών. Είχα υπόψιν ή την msi lightning gtx275 1.8gb ή την Gigabyte super oveclocked 1.8 gb gtx275. Αλλά στην πορεία προέκυψε ότι η ΑΤΙ με την 5850 είναι καλύτερη από την gtx285 οπότε σκέφτομαι να πάω στην Sapphire 5850, που υποστηρίζει και directX 11. Οπότε θέλω άποψη εδώ και από ποιά εταιρεία λέτε... 2.Επειδή θέλω να κάνω oc θα πάρω Prolimatech megahalem. Αυτός είναι μεγάλος οπότε δεν θα πάρω μνήμες με heatsink, ελεγα για τις corsair. Εσεις τι λέτε για μνήμες? Οπότε θέλω άποψη εδώ 3.Τι τροφοδοτικό ? Μία σκέψη είναι το corsair 750HXEU (750W). Πιστεύεται ότι θα με καλύψει και σε full load άνετα ή θα ζορίζεται Επισης διαβασα οτι στο site Sapphire οτι θελει το ΤΧ που δεν ειναι Modular και στο site Corsair ειναι ακριβως τα ιδια και τα δυο στα χαρακτηριστικα. Πειτε μου κ εσεις τι λετε. 4.Οθονη δεν εχω οπως ειδατε. Τι προτεινετε στις 22"?? Θέλω και ποιότητα και χωρίς θόρυβο κομματια, μην κάνει σαν μπετονιερα. Και τέλος όποιος διαφωνει με συνθεση καλοδεχουμενος με προταση **Αν ειναι δυνατον απο Ελλαδα οι προτασεις αγορας** Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ikskarda Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 οχι λαθος καταλαβες . δεν θελω να κανω φιγουρα καθολου . δεν ειμαι τετοιος τυπος . απλα αφου μου δινεται η δυνατοτητα να φτιαξω Η/Υ και να πληρωσω μονο τα μισα τοτε γιατι να μην φτιαξουμε κατι σε αυτα τα λεφτα ? αν ηταν να δωσω ΟΛΑ τα λεφτα απο την τσεπη μου , θα ηταν ενα οριο στα 1500 μεσα στο οποιο θα ηταν ολα και τοτε ΝΑΙ θα εξεταζα τελειως διαφορετικα ολες τις προτασεις και θα λαμβανα με μεγαλη προσοχη την συνθεση του Νικου καθως θα επρεπε να πηγαινα σε συστημα value for money
nikos21aek Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 αλλοι εχουν καποιες bmw x5 και cayenne και τα εχουν για φιγουρα και μονο , χωρις να εκμεταλευονται τις δυνατοτητες που τους προσφερουν αυτα τα πανακριβα αυτοκινητα Με αυτά τα αμάξια ρίχνεις και καμία καλή γκόμενα τουλάχιστον.Τα parts του υπολογιστή σου μέσα στο κουτί θα βρίσκονται δεν θα τα βλέπεις ούτε εσύ,και αν πεις σε καλή γκόμενα έχω και ι7 θα σε περάσει για καμένο.Σίγουρα πράγματα.
pcos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 σορυ ikskarda, πηγα να κανω τον εξυπνο και τον υπερανω... φιλε stakar1 1.ναι 5850 οποια εταιρια σου δωσει 3 χρονια εγγυηση πιο φθηνα. μη κολησεις σε φιρμες! για τα αλλα δεν ξερω
ikskarda Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 σορυ ikskarda, πηγα να κανω τον εξυπνο και τον υπερανω... δεν τρεχει κατι γιατι δεν παρεξηγω μιας και δεν ηταν κατι τρανταχτο λοιπον βαζω την τελικη συνθεση (θα βαρεθηκατε να βλεπετε συνθεσεις σημερα απο εμενα) και νομιζω πως σταματαω εδω χωρις αλλαγες ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:40 ---------- ενα ευχαριστω σε ολους και για τον κοπο σας και συγνωμη αν σε καποιους φανηκα σπαστικος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.