euklidis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 ολοι επιμενουμε σε αυτο που λεμε, εννοειτε. αλλα η τελικη αποφαση ειναι του ikskarda, δικα του τα money για οθονη παντως την καλυτερη να παρεις αφου δεν προκειται να την αλλαζεις συχνα. εν αντιθεση με το υπολοιπο συστημα. τελικα καποια πραματα παραμενουν αναλλοίωτα στο περασμα του χρονου Σε 3-4 χρονακια μια χαρα θα την αλλαξει με καμια LED 28αρα που θα εχουν πεσει και οι τιμες τους. Δεν προκειτε να μεινουν στασιμες οι οθονες... Θα εξεληχθουν και αυτες. Συντομα θα σκασουν και στερεοσκοπικες οθονες. Και αυτη τη στιγμη στα 450 ευρω παιζει 22' samsung με γυαλια nVidia για 3D εμπειρια στα παιχνιδια και τις ταινιες... Τα μονα που μπορεις να κρατησεις ειναι ενα καλο κουτι και ενα καλο πληκτρολογιο και ποντικι. Τιποτα αλλο... Το θεμα ειναι να αγοραζεις και κατι το οποιο το χρειαζεσαι. Μια οθονη 500+ ευρω δεν χρειαζεται στον φιλο. Αυτη που διαλεξε τον βγαζει ανετα για τον ιδιο χρονο που θα του εβγαζε και η ακριβη...
nikos21aek Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Καλα κοβεις απο επεξεργαστη μητρικη και προτινεις σε καποιον που θελει το pc για κανενα game και καμια ταινια οθονη 500+ ευρω; Τα εχουμε χασει τα μυαλα μας; Έλα μου ντε...Το ίδιο λέω και εγώ..Και το πιο αστείο είναι ότι σε θερμοκρασίες και κατανάλωση τα λες και μόνος σου... Τι να την κάνει άραγε την οθόνη την καλή;Που θα την ευχαριστηθεί σε παιχνίδια και ταινίες; Δεν θα του μείνει.. Ενώ η cpu που βράζει θα του μείνει..και μάλιστα θα του στοιχίσει και περισσότερο χωρίς να του δώσει κάτι περισσότερο σε αυτά που θέλει να κάνει.. Αλλά θα αναβαθμίσει σε 3 χρόνια cpu με 500€!Γαμάτα...Με 500€ σε 3 χρόνια θα παίρνεις ολόκληρο pc που θα ρίχνει έτη φωτός στο προηγούμενο.. Μερικοί εδώ μέσα αντί να παραδεχτούν ότι κάναν λάθος αγορά αν η χρήση της cpu ήταν να παίζουν παιχνίδια και να βλέπουν ταινίες συνεχίζουν να υπερασπίζονται την αγορά τους σαν την καλύτερη δυνατή..Αυτό τους κάνει θύματα δύο φορές πιστεύω.
Kleos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Καλα κοβεις απο επεξεργαστη μητρικη και προτινεις σε καποιον που θελει το pc για κανενα game και καμια ταινια οθονη 500+ ευρω; Τα εχουμε χασει τα μυαλα μας; Μια χαρα ηταν η οθονη που ειχε βαλει απο την αρχη. Δεν ειναι ουτε γραφιστας για να λιωνει στο φωτομαγαζο ουτε ασχολειται με rendering. Ολες οι οθονες κανουν μια χαρα calibration και αφου δεν ειναι για επαγγελματικη χρηση η οθονη των 219 ευρω που ειχε αρχικα ηταν παραπανω απο καλη.Σε λιγο θα του βαλεις και C2D για να του βαλεις καμια EIZO 1000 ευρω. Ελεος. Λεμε οχι σε φτηνες μητρικες και του βαζεισ μητρικη 100 ευρω. Για να μην πουμε για τον i5, που ασχημος δεν ειναι αλλα οταν δινεις 1600 για μηχανημα προφανως βαζεις κατι καλυτερο. Εκοψες τα παντα απο τα βασικα για να βαλεις 24αρα οθονη που για αυτα που την θελει δεν θα δει τρελλη διαφορα (και προφανως οχι διαφορα που να αξιζει 300 ευρω). Εγω θα επιμεινω στην αρχικη μου θεση. Καλος ο 750 αλλα 920 δεν ειναι και αν θελησεις σε 2-3 χρονακια να κανεις μια αναβαθμισουλα θα βαλεις ανετα ενα C2D πανω. χαχαχαχα. Τα κολληματα ορισμενων εδω ειλικρινα δεν μπορω να τα καταλαβω, Αν ελεγε μηχανημα με 700 ευρω φυσικα θα πηγαιναμε σε 750 αλλα μιλαμε για τα διπλασια +. Ελεος... Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο...τι να την κανει την DELL 500 ευρω..γιατι με μία 230 αντε 300 ευρω full HD 22''/24'' δεν παιζει τελεια παιχνιδια -ταινίες??Και εφοσον παει για 1600 ευρω συστημα πρεπει να βαλει SSD (αν οχι τωρα αργοτερα..ετσι και αλλιως το συστημα με τοσα λεφτα πεταει ετσι και αλλιως) και να βαλει i7..nikos21aek τα reviews δεν λενε παντα την αληθεια..εξυπηρετουν διαφορες σκοπιμοτητες...π.χ 5770 την περουσιαζουν στα review σε χαμηλη θεση και στην πραξη που την εχω δει εγω τα σπαει η καρτα για τα λεφτα της..
nikos21aek Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Ρε ποιά review? Ο άλλος μόνος του δεν λέει ότι χτυπάει 75άρες η cpu;Και είναι και ευχαριστημένος κιόλας! Θα τρελαθούμε τελείως; Τα πιστεύετε αυτά που λέτε;Θα έδινα τόσα λεφτά για pc και δεν θα έπαιρνα καλή οθόνη και ssd;Από το μπαλκόνι θα έπεφτα μόλις καταλάβαινα τι μαλακία έκανα.Πάτε καθίστε σε μια dell και δουλέψτε για κανένα τεταρτάκι και ελάτε ξαναποστάρετε.Δεν θα δεί διαφορές* με την dell και θα τις δει με τον 920.. *Διαφορές εννοούμε μόνο θετικές.Στις θερμοκρασίες σίγουρα θα δει αλλά δεν θα είναι και ότι πιο ευχάριστο.
BaNcU Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Συμφωνώ με τον Νίκο σχεδόν σε όλα του τα Post. Μια καλή οθόνη και ένα ισορροπημένο σύστημα είναι το καλύτερο. Πάντως στο θέμα της κάρτας γραφικών μπορείς να πάς σε μια 5850 που είναι πιο vfm και να πάρεις ένα καλύτερο ποντικό-πληκτρολόγιο που θα μείνει επίσης .
Kleos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Ε και εσυ κατσε σε καποιες οθονες που εχουμε δοκιμασει εμεις και μετα κρινε..μην εισαι απολυτος επειδη εσυ ειδες την Dell οτι αυτη ειναι και η καλυτερη..και εμεις εχουμε δοκιμασει αλλες φτηνοτερες και εχουμε και εμεις γνωμη.. στο κατω κατω το παιδι δεν ειναι κανενας γραφιστας....εδω για ενα μεσο χρηστη μία 170-200 ευρω οθονη που δεν ειναι καν HD ειναι υπεραρκετη και αυτος παιρνει full HD 22αρα/24αρα απο 250-300 ευρω και του προτεινεις ακομα ανωτερη???τι να την κανει??Για να στο πω και αλλιως τι δε θα μπορει να κανει με την οθονη που προτεινε ο ιδιος στην πρωτη πρωτη συνθεση του στο πρωτο του post?
nikos21aek Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μα δεν καταλαβαίνεις ότι την dell την βάζω για να βγεί το 1600άρι.Γιατί την θεωρώ ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις για να συμπληρώσεις αυτά τα χρήματα.Ας μην την πάρει αλλά να πέσει στο budget. Θα έχει πολύ καλύτερη οθόνη που θα του μείνει.Από να τα δώσει για τον 920,μητρική 200€,και 170€ για μόνο 6gb ram 1000φορές καλύτερα.
Kleos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μα δεν καταλαβαίνεις ότι την dell την βάζω για να βγεί το 1600άρι.Γιατί την θεωρώ ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις για να συμπληρώσεις αυτά τα χρήματα.Ας μην την πάρει αλλά να πέσει στο budget. σορρυ τοτε παντως το παιδι ειπε τον θελει ΚΑΙ για παιχνιδια τον υπολογιστη οποτε μία 5850/5770 για μενα είναι αρκετη...να γλυτωσει δηλαδη λεφτα απο την καρτα για να παρει ενα δυνατο SSD που θα δει ουσιαστικες διαφορες (βασικα και εμενα γυρω στα 1600 εκανε το συστημα που παρηγγειλα αλλα δεν εβαλα SSD..δεν ειμαι ομως βλακας να μη βαλλω ..απλα περιμενω λιγο και θα βαλλω αργοτερα..)
nikos21aek Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 σορρυ τοτε παντως το παιδι ειπε τον θελει ΚΑΙ για παιχνιδια τον υπολογιστη οποτε μία 5850/5770 για μενα είναι αρκετη...να γλυτωσει δηλαδη λεφτα απο την καρτα για να παρει ενα δυνατο SSD που θα δει ουσιαστικες διαφορες (βασικα και εμενα γυρω στα 1600 εκανε το συστημα που παρηγγειλα αλλα δεν εβαλα SSD..δεν ειμαι ομως βλακας να μη βαλλω ..απλα περιμενω λιγο και θα βαλλω αργοτερα..) Σωστό και αυτό αλλά αν τα πάρει 50% που λέει δεν τον χάλασε και η 5870 για αυτό που θέλει.Θα βγάλει καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια σε αντίθεση με τον 920 αντί του 750.Κόβει και από αλλού για να μπει ο ssd.Και ναι πρέπει να βάλεις.Απλά μην περιμένεις 200gb στα 100€ σύντομα.Θα περιμένεις πολύ καιρό.Και ήδη ένας υπολογιστής πολύ φθηνότερος από τον δικό σου με ssd είναι πολύ πιο γρήγορος.
Kleos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Σωστό και αυτό αλλά αν τα πάρει 50% που λέει δεν τον χάλασε και η 5870 για αυτό που θέλει.Θα βγάλει καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια σε αντίθεση με τον 920 αντί του 750.Κόβει και από αλλού για να μπει ο ssd.Και ναι πρέπει να βάλεις.Απλά μην περιμένεις 200gb στα 100€ σύντομα.Θα περιμένεις πολύ καιρό.Και ήδη ένας υπολογιστής πολύ φθηνότερος από τον δικό σου με ssd είναι πολύ πιο γρήγορος. Το ξερω οτι ειναι πιο γρηγορος αλλα ετσι και αλλιως οτι εντολη δινω στο PC μου την κανει εν ριπει οφθαλμου....οποτε απλα περιμενω ΥΓ : βασικα το πιο γρηγορος εννοεις ποσο γρηγορα ανοιγουν οι εφαρμογες οταν τις ανοιγεις??
nikos21aek Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Το πιο γρήγορος εννοώ αποκρισημότητα.Έπρεπε να το βάλω σε εισαγωγικά.My fault. Τώρα που τον πήρες περίμενε..Καλά κάνεις.Απλά μην περιμένεις 5 χρόνια για να ανακαλύψεις τους ssd.300€ για 120-160gb καλού ssd θα είναι μια χαρά τιμή.
Kleos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Το πιο γρήγορος εννοώ αποκρισημότητα.Έπρεπε να το βάλω σε εισαγωγικά.My fault. Δεν το επιασα..τι εννοεις συγκεκριμενα??
ikskarda Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 να μαι και εγω γιατι απουσιαζα για 1 ωρα για φαι και ειδα οτι ειχα διαμαχες οταν ειπα 1600 ενταξει το ειχα σαν ενα οριο στο μυαλο μου . ουσιαστικα εγω θα πληρωσω τα 800 . σκοπευα πριν καν μαθω για το προγραμμα ΕΣΠΑ να αγορασω νεο Η/Υ + οθονη + SSD στα 1600 ευρο τα οποια θα ηταν ολα απο την τσεπη μου και θα ξεχνουμε ομως για 2-3 χρονια οποιαδηποτε αναβαθμιση μιας και δεν μου πεφτουν απο την τσεπη τα 100ευρα . οποτε καλλιστα αν ειναι προβλημα στα 1600 ευρο στις προτασεις που μου κανετε να φτιαξετε και ενα υπολογιστη με 1800 , αφου παλι 900 θα πληρωσω απο την τσεπη μου (πολυ καλυτερα απο τα 1600 που θα εδινα χωρις την επιδοτητση) μετα απο τις προτασεις σας , κατεληξα σε κατι τετοιο
nikos21aek Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δες την εκκίνηση των windows με την σουίτα του office να ανοίγει στο startup.Κάπου είχε πάρει το μάτι μου και ένα βίντεο με 60 εφαρμογές να ανοίγουν ταυτόχρονα στην εκκίνηση όπου έχει περισσότερο γέλιο αλλά δεν το έχω πρόχειρο να το ποστάρω τώρα. @ikskarda μόνο το κουτί που δεν έπρεπε άλλαξες;Βαράει 75άρες και 100άρες λέμε ο 920...
euklidis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 για να ξεκαθαρισουμε κατι... Με στοκ ρολογια χωρις OC το μηχανημα εχει 32 idle και 58 full load τωρα το χειμωνα με linpack που τον σκιζει οσο τιποτα αλλο. 75αρια και 80αρια εχω με linpack σε full load τωρα που ειμαι στα 4Ghz. Μην λεμε οτι θελουμε... Ο q6600 ειναι πολυ πιο ζεστος απο τον 920. Σε λιγοτερο απο ενα χρονο βγαινουν οι i9 και θα βγουν σε τιμες i7 οταν βγηκαν. 300 euro στην αρχη ο φθηνοτερος και σε ενα 6μηνο θα πεσει στα 250. Σε 3-4 χρονια θα ειναι πολυ πιο κατω η τιμη καθως αναμενονται και οι 12Χ της intel. Μην ακουμε μη τεκμιριωμενα πραγματα. Για 1156 δεν εχει ανακοινωθει τιποτα μεχρι το 2012 πλην των 2πυρηνων που θα βγαλει σε αυτο το socket.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.