ikskarda Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Καλημερα σε ολους !!! Αυριο θελω να καταθεσω στο πλαισιο τα χαρτια για το Ε.Σ.Π.Α (για το επιδοτουμενο προγραμμα) και την Τριτη-Τεταρτη τα χαρτια για ολο το προγραμμα στο ependyseis.gr:-D μετα απο διαβασμα σε φορουμς για τα συν και τα πλην των socket 1156 , 1366 θελω να μου πειτε για τα παρακατω συστηματα τις αποψεις σας πριν υποβαλλω τα χαρτια , τι να αλλαξω η τι να προτιμησω . Τιμη 1600 ευρο θελω γνωμη για το τροφοδοτικο αν φτανει , για το κουτι αν το εχει κανεις το οποιο μαρεσει πολυ , για αγορα SSD (Postville) αντι για σκληρο , και κυριως για επιλογη 24αρας οθονης που να ειναι καλη για ολα και φυσικα για την νεα μητρικη της Gigabyte με usb3.0 και sata3.0 με την οποια παιζει θεμα σχετικα με με το PCI-e που παιζει σε 8χ οταν ειναι enable to usb3/sata3 ειμαι και σε σκεψη για αγορα AMD X4 965 . Θελω εναν υπολογιστη για ολες τις χρησεις , να αντεξει καμποσα χρονια (σχετικο) και να δεχτει αναβαθμιση ευκολα αργοτερα ειτε αυτο ειναι σε usb3/sata3 ειτε σε cpu με περισσοτερους πυρηνες ειτε σε Χ2 gpu
Kleos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 προσωπικα η δεξια συνθεση μου αρεσει περισσοτερο...αν το τροφοδοτικο ειναι καλο νομιζω θα αντεξει..οσο αναφορα την καρτα εισαι σιγουρος πως θες μια τοσο ακριβη...εννοω τι παιχνιδια παιζεις??σκεψου επισης να παρεις μία φτηνοτερη ωστε να εχεις για μελλοντικη αναβαθμιση...
euklidis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Και εγω ειμαι υπερ της 2ης. Εχω και εγω τον 920 και ειναι αψογος... Go for it...
Kleos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Και για να εξηγησω γιατι ειμαι υπερ της δευτερης.. 1)Πιστευω πως τα παραπανω λεφτα για την πρωτη οθονη δεν χρειαζονται 2)ο 920 μπορει να ανταπεξελθει σε οτι θες(core i7 ειναι αλλωστε) δεν νομιζω πως χρειαζεσαι αυτον με τα 2,80 GHZ.... 3)Στη δευτερη περιπτωση εχεις 6GB ram...
euklidis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Και για να εξηγησω γιατι ειμαι υπερ της δευτερης.. 1)Πιστευω πως τα παραπανω λεφτα για την πρωτη οθονη δεν χρειαζονται 2)ο 920 μπορει να ανταπεξελθει σε οτι θες(core i7 ειναι αλλωστε) δεν νομιζω πως χρειαζεσαι αυτον με τα 2,80 GHZ.... 3)Στη δευτερη περιπτωση εχεις 6GB ram... + οι επερχομενοι i9 βγαινουν σε s1366...
ikskarda Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 θα απαντησω μια μια τις ερωτησεις σας 1)θελω την 5870 γιατι θελω και εγω επιτελους καποτε να παιξω καποιο game της προκοπης με τερμα γραφικα γιατι ποτε δε το ειχα αυτο . οχι οτι θα λιωσω βεβαια αλλα επειδη εχει μεινει σαν αποθημενο 2)για οθονες δεν εχω ιδεα , σαν μετρο συγκρισης δικο μου εχω την αντιθεση για το ποσο καλη ειναι μια οθονη για αυτο θελω την συμβουλη σας . Θελω μια οθονη κοντα σε αυτα τα λεφτα που να μεινει να μην την αλλαζω 3)απο οσο ξερω οι νεο i9 θα κοστιζουν 900 ευρο οποτε αυτο το ξεχναμε . ξερω οτι βγαινει και ο i7 930 4)αν αγορασω τελικα socket 1366/1156 (η που λεει ο λογος και AM3) θα μπορω με καποιο τροπο αργοτερα να βαλω καποιον controller για usb3/sata3 χωρις προβληματα οπως αυτο που εχει η νεα P55A που σου ριχνει το pci-e στο 8x οταν εχεις ενεργο το usb3/sata3 ? με ενδιαφερει αυτο το ενδεχομενο ωστε να μην αλλαζω μητρικη παλι , αλλα με καποιο controller αργοτερα να ειμαι παλι οκ
Kleos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 θα απαντησω μια μια τις ερωτησεις σας 1)θελω την 5870 γιατι θελω και εγω επιτελους καποτε να παιξω καποιο game της προκοπης με τερμα γραφικα γιατι ποτε δε το ειχα αυτο . οχι οτι θα λιωσω βεβαια αλλα επειδη εχει μεινει σαν αποθημενο 2)για οθονες δεν εχω ιδεα , σαν μετρο συγκρισης δικο μου εχω την αντιθεση για το ποσο καλη ειναι μια οθονη για αυτο θελω την συμβουλη σας . Θελω μια οθονη κοντα σε αυτα τα λεφτα που να μεινει να μην την αλλαζω 3)απο οσο ξερω οι νεο i9 θα κοστιζουν 900 ευρο οποτε αυτο το ξεχναμε . ξερω οτι βγαινει και ο i7 930 4)αν αγορασω τελικα socket 1366/1156 (η που λεει ο λογος και AM3) θα μπορω με καποιο τροπο αργοτερα να βαλω καποιον controller για usb3/sata3 χωρις προβληματα οπως αυτο που εχει η νεα P55A που σου ριχνει το pci-e στο 8x οταν εχεις ενεργο το usb3/sata3 ? με ενδιαφερει αυτο το ενδεχομενο ωστε να μην αλλαζω μητρικη παλι , αλλα με καποιο controller αργοτερα να ειμαι παλι οκ Ας μη μιλαμε για το μελλον οτι να παρεις καποτε παλιωνει και ειναι αναποφεκτο αυτο...Τωρα οσο αναφορα την καρτα γραφικων πιστεψε και εγω οταν διαλεξα τα κομματια για το δικο μου υπολογιστη το ιδιο αποθημενο ειχα αλλα σκεφτηκα οτι τα περισσοτερα παιχνιδια που παιζω δεν χρειαζονται μια 5870 για να παιξουν στο φουλ...για αυτο σκεψου συνετα γιατι μπορεις να μη χρειαστει να δωσεις τοσα...τι παιχνιδια παιζεις και τα θες σε μεγιστη αναλυση?Γιατι μπορει μία 5770 να ειναι ΟΚ..
euklidis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 θα απαντησω μια μια τις ερωτησεις σας 1)θελω την 5870 γιατι θελω και εγω επιτελους καποτε να παιξω καποιο game της προκοπης με τερμα γραφικα γιατι ποτε δε το ειχα αυτο . οχι οτι θα λιωσω βεβαια αλλα επειδη εχει μεινει σαν αποθημενο 2)για οθονες δεν εχω ιδεα , σαν μετρο συγκρισης δικο μου εχω την αντιθεση για το ποσο καλη ειναι μια οθονη για αυτο θελω την συμβουλη σας . Θελω μια οθονη κοντα σε αυτα τα λεφτα που να μεινει να μην την αλλαζω 3)απο οσο ξερω οι νεο i9 θα κοστιζουν 900 ευρο οποτε αυτο το ξεχναμε . ξερω οτι βγαινει και ο i7 930 4)αν αγορασω τελικα socket 1366/1156 (η που λεει ο λογος και AM3) θα μπορω με καποιο τροπο αργοτερα να βαλω καποιον controller για usb3/sata3 χωρις προβληματα οπως αυτο που εχει η νεα P55A που σου ριχνει το pci-e στο 8x οταν εχεις ενεργο το usb3/sata3 ? με ενδιαφερει αυτο το ενδεχομενο ωστε να μην αλλαζω μητρικη παλι , αλλα με καποιο controller αργοτερα να ειμαι παλι οκ Ναι θα βγουν USB3 controller. Sata 3 δεν νομιζω να βγουν αλλα αργουν ακομα και μιλαμε μονο για SSD δισκους πολυ πιο ακριβους απο τους SATA2 που εχουμε τωρα. i9 θα βγουν και πιο οικονομικα μοντελα. Σε τιμες θα παιζουν οπως παιζαν οι i7 οταν βγηκαν οποτε θα ειναι μια χαρα. Τα υπολοιπα ειναι βλακειες καποιον να υποστηριξουν το 1156 για το οποιο δεν εχει ανακοινωθει τιποτα μελοντικο ακομα περαν του οτι θα βγουν core2duo για αυτο το socket. 900 ευρω θα κανουν μονο οι extreme ι9 οπως κανουν τωρα οι extreme i7.
ikskarda Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 νομιζω πως και εγω αυτα που θελω να παιξω δεν χρειζονται μια 5870 , απλα για σιγουρια μην βγει κανενα παιχνιδι στυλ far cry 3 και ζηταει καλη gpu , επειδη μαρεσει το far cry οι ενδιασμοι μου ειναι στην οθονη γιατι δεν εχω ιδεα απο οθονες (με μια LG Flatron 17αρα ειμαι χρονια τωρα) και στο θεμα που περιεγραψα παραπανω με τα usb3/sata3 . φυσικα ομως θα με ενδιαφερει μετα απο αρκετα χρονια 2-3 και ενας αλλος cpu . παντως απο o.c εγω δεν εχω ιδεα και πιθανον να μεινει ο i7 ετσι οπως ειναι , η με μικρο o.c απο οτι μπορω να καταφερω μονος μου μετα απο ψαξιμο ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:04 ---------- συνεπως παιδες καταληγουμε σε αυτην την συνθεση ?
pcos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 κοιτα, σε 2-3 χρονια θα ξαναπας για αναβαθμηση οποτε μην το σκεφτεσαι. μην πετας ετσι χρηματα, δες και τον i5 750 και μια μητρικια των 100e. μη πληρωνεις φυκια για μεταξωτες κορδελλες. εξαλλου για παιχνιδια δεν το θες μονο? οι μελλοντικες αναβαθμίσεις CPU ειναι μυθος. Μ/Β και CPU πανε πακετο πλεον. για καρτα καλυτερα 5850 (με λιγο OC την κανεις 5870 )
euklidis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 νομιζω πως και εγω αυτα που θελω να παιξω δεν χρειζονται μια 5870 , απλα για σιγουρια μην βγει κανενα παιχνιδι στυλ far cry 3 και ζηταει καλη gpu , επειδη μαρεσει το far cry οι ενδιασμοι μου ειναι στην οθονη γιατι δεν εχω ιδεα απο οθονες (με μια LG Flatron 17αρα ειμαι χρονια τωρα) και στο θεμα που περιεγραψα παραπανω με τα usb3/sata3 . φυσικα ομως θα με ενδιαφερει μετα απο αρκετα χρονια 2-3 και ενας αλλος cpu . παντως απο o.c εγω δεν εχω ιδεα και πιθανον να μεινει ο i7 ετσι οπως ειναι , η με μικρο o.c απο οτι μπορω να καταφερω μονος μου μετα απο ψαξιμο ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:04 ---------- συνεπως παιδες καταληγουμε σε αυτην την συνθεση ? Εμενα μια χαρα μου φαινεται το συστημα. To ΟC με το κουτι και την ψυξη που εχεις δεν θα ειναι προβλημα και θα ειναι κατι αρκετα ευκολο Εμενα δουλευει 24/7 στα 4Ghz.
euklidis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 κοιτα, σε 2-3 χρονια θα ξαναπας για αναβαθμηση οποτε μην το σκεφτεσαι. μην πετας ετσι χρηματα, δες και τον i5 750 και μια μητρικια των 100e. μη πληρωνεις φυκια για μεταξωτες κορδελλες. εξαλλου για παιχνιδια δεν το θες μονο? οι μελλοντικες αναβαθμίσεις CPU ειναι μυθος. Μ/Β και CPU πανε πακετο πλεον. για καρτα καλυτερα 5850 (με λιγο OC την κανεις 5870 ) Mε την λογικη σου και την 5870 με λιγο OC την κανεις 5970 Αν δεις τα προσφατα στοιχεια η καρτα γραφικων γινεται botleneck απο τον επεξεργαστη και οι i7 ειναι οτι καλυτερο για αυτη την καρτα...
ikskarda Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 οχι δεν τον θελω για παιχνιδια . το σωστο θα ηταν να πω τον θελω ΚΑΙ για παιχνιδια (εξαιτιας του μικρου μου αδερφου ). προοριζεται για καθημερινη χρηση internet , download , movies , και wed design επειδη ασχολουμε λιγακι και που και που για video encoding . ειπαμε να εκμεταλευτουμε το προγραμμα ΕΣΠΑ που πληρωνει αυτο το 50% και να φτιαξω ενα αρκετα καλο Η/Υ για καμποσα χρονια με δυνατοτητα (ουσιαστικης) αναβαθμισεις (πχ με εναν καλο SSD σε ενα χρονο ) ομως δεν μου ειπατε κανενα σχολιο για το PSU και για την οθονη για αυτη που εβαλα . λετε οτι θα ειμαι ΟΚ η μπορω να παρω κατι καλυτερο στα ιδια σχεδον λεφτα ?
Kleos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 νομιζω πως και εγω αυτα που θελω να παιξω δεν χρειζονται μια 5870 , απλα για σιγουρια μην βγει κανενα παιχνιδι στυλ far cry 3 και ζηταει καλη gpu , επειδη μαρεσει το far cry οι ενδιασμοι μου ειναι στην οθονη γιατι δεν εχω ιδεα απο οθονες (με μια LG Flatron 17αρα ειμαι χρονια τωρα) και στο θεμα που περιεγραψα παραπανω με τα usb3/sata3 . φυσικα ομως θα με ενδιαφερει μετα απο αρκετα χρονια 2-3 και ενας αλλος cpu . παντως απο o.c εγω δεν εχω ιδεα και πιθανον να μεινει ο i7 ετσι οπως ειναι , η με μικρο o.c απο οτι μπορω να καταφερω μονος μου μετα απο ψαξιμο ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:04 ---------- συνεπως παιδες καταληγουμε σε αυτην την συνθεση ? Απευθυνομενος σε ολους(γιατι σχετικα με μητρικες δεν ξερω πολλα) μηπως θα ηταν καλυτερα να εβαζε μια s1366 φτηνοτερη ομως??την ιδια δουλεια δε θα κανει??
pcos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 σε μεγαλες αναλυσεις 1920χ1080 δεν υπαρχει Bottleneck, με τετραπύρηνο τουλαχιστον. η "λογικη" προερχεται απο εδω: http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/radeon-hd5850.html προσπαθω να σας σωσω κανα ευρω παραπανω, αν δεν θελετε... edit: a oκ αν τα πληρωνουν αλλοι (φορολογουμενοι) πάω πασο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.