katcos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μιας και μέσω της προσφοράς αποκτήθηκαν αρκετά netbook mini 110c (student edition ) ας γράφουμε εδώ εμπειρίες , σχόλια , προβλήματα κτλ. Να αρχίσω με μια ερώτηση : Μπορώ να βγάλω την αρχική επιλογή για Ubuntu ,για να μπαίνει αμέσως με Xp ?
katcos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Έχει εγκατεστημένο τον grub; sorry αλλά είμαι ψιλοασχετος με τα Linux και δεν το κατέχω το θέμα Δεν γνωριζω για το grub , απλά οταν bootαρει το netbook σε μια μαύρη οθόνη σου ζητάει να επιλέξεις με ποιο λειτουργικό θέλεις να ξεκινήσει ... Επιλέγω XP για να μπώ , δεν είναι σοβαρό το θέμα , αλλά έλεγα αν υπάρχει η δυνατότητα να μπαίνω κατευθείαν στα windows χωρίς να προηγείται η επιλογή αυτή.
seric Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Συγνώμη που κανω μια ασχετη ερώτηση...αλλά για ποια προσφορά μιλας?
Palm Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 sorry αλλά είμαι ψιλοασχετος με τα Linux και δεν το κατέχω το θέμα Δεν γνωριζω για το grub , απλά οταν bootαρει το netbook σε μια μαύρη οθόνη σου ζητάει να επιλέξεις με ποιο λειτουργικό θέλεις να ξεκινήσει ... Επιλέγω XP για να μπώ , δεν είναι σοβαρό το θέμα , αλλά έλεγα αν υπάρχει η δυνατότητα να μπαίνω κατευθείαν στα windows χωρίς να προηγείται η επιλογή αυτή. Στο directory του c.. κανε edit to boot.ini και σβησε την επιλογη που δε θελεις να εμφανιζεται στο boot....
katcos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Συγνώμη που κανω μια ασχετη ερώτηση...αλλά για ποια προσφορά μιλας? http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=343585
billstamaniac Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 αποψη μου μην τα βγαλεις τα linux γιατι λιγο που τα ειδα κ εγω πρωτη φορτα σε λινουξ δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει πηγαιναν σφεντονα σε σχεση με τα xp εγω τωρα εχω αλλο προβλημα απο τα ΧΡ δεν μπορω να συνδεθω στο ιντερνετ ουτε μεσω αυρματου ουτε μεσω καλωδιου δικτυου αντιθεντα sta ubuntu μου συνδεεται κανονικα στο ιντερνετ και ενσυρματα κ ασυρματα λογικα υποθετω θα ειναι θέμα τον drivers για τα ΧΡ ξερεις κανεις που υπαρχουν οι τελευταιοι ?
katcos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 αποψη μου μην τα βγαλεις τα linux γιατι λιγο που τα ειδα κ εγω πρωτη φορτα σε λινουξ δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει πηγαιναν σφεντονα σε σχεση με τα xpεγω τωρα εχω αλλο προβλημα απο τα ΧΡ δεν μπορω να συνδεθω στο ιντερνετ ουτε μεσω αυρματου ουτε μεσω καλωδιου δικτυου αντιθεντα sta ubuntu μου συνδεεται κανονικα στο ιντερνετ και ενσυρματα κ ασυρματα λογικα υποθετω θα ειναι θέμα τον drivers για τα ΧΡ ξερεις κανεις που υπαρχουν οι τελευταιοι ? Εδώ ? : http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=el&dlc=el&cc=gr&product=3984757&lang=el
tolis_01 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Είναι η ίδια οθόνη που σου βγάζει και όταν εγκαθιστάς δυο εκδόσεις windows; (πχ xp μαζί με vista) Αν ναι, σαν bootloader έχει αναλάβει το ntldr των windows, οπότε κάνεις αυτό που σου είπε ο Palm. Μια πιο απλή λύση είναι να πας στο έναρξη->εκτέλεση->msconfig και μετά στην καρτέλα boot.ini , νομίζω πως έχει επιλογή για το πιο λειτουργικό θέλεις να είναι προεπιλεγμένο κατά την εκκίνηση. Αν σαν bootloader υπάρχει ο grub (θα το γράφει σε αυτή την μαύρη οθόνη όταν ξεκινάει το pc), είναι άλλη διαδικασία (μέσα από το ubuntu). Αλλά μάλλον δεν είναι, οπότε δεν τη λέω ακόμη
billstamaniac Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Εδώ ? : http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=el&dlc=el&cc=gr&product=3984757&lang=el ολοι οι drivers απο το κομματι Πρόγραμμα οδήγησης - Κάρτα δικτύου χρειαζονται η καποιοι συγκεκριμενοι ???
katcos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Στο directory του c.. κανε edit to boot.ini και σβησε την επιλογη που δε θελεις να εμφανιζεται στο boot.... Είναι η ίδια οθόνη που σου βγάζει και όταν εγκαθιστάς δυο εκδόσεις windows; (πχ xp μαζί με vista)Αν ναι, σαν bootloader έχει αναλάβει το ntldr των windows, οπότε κάνεις αυτό που σου είπε ο Palm. οπότε σβηνω το : C:\wubildr.mbr = ''Ubuntu" ? Αν κάποια στιγμή το προσθέσω πάλι επανέρχεται ή αρχική επιλογή?
Palm Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 οπότε σβηνω το : C:\wubildr.mbr = ''Ubuntu" ?Αν κάποια στιγμή το προσθέσω πάλι επανέρχεται ή αρχική επιλογή? Πολυ σωστα.............
tolis_01 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 οπότε σβηνω το : C:\wubildr.mbr = ''Ubuntu" ?Αν κάποια στιγμή το προσθέσω πάλι επανέρχεται ή αρχική επιλογή? Χμ, αυτό είναι αρχείο μέσα στον c; Δεν ξέρω και σίγουρα, φοβάμαι μην στα σβήσει όλα τα boot options. Περίμενε να απαντήσει και κανένας άλλος (edit: με προλάβανε ) Από την άλλη, το αρχείο αυτό φανερώνει πως η εγκατάσταση του ubuntu δεν είναι κανονική αλλά με wubi! (παταει σε ntfs δηλαδή και όχι σε ext3/4) Μήπως μέσα στην προσθαφέρεση προγραμμάτων των xp έχει το ubuntu ή το wubi;
katcos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 ολοι οι drivers απο το κομματι Πρόγραμμα οδήγησης - Κάρτα δικτύου χρειαζονται η καποιοι συγκεκριμενοι ??? Για το δικο μου Compaq Mini 110c-1030SV μαλλον είναι οι : -Atheros Wireless LAN Driver for Microsoft Windows XP -Πρόγραμμα οδήγησης Broadcom Wireless LAN : Πολυ σωστα............. Ok το έσβησα και έφυγε η επιλογή . Το ξαναέγραψα και επανήλθε Όλα καλά. Χμ, αυτό είναι αρχείο μέσα στον c; Δεν ξέρω και σίγουρα, φοβάμαι μην στα σβήσει όλα τα boot options. Περίμενε να απαντήσει και κανένας άλλος (edit: με προλάβανε )Από την άλλη, το αρχείο αυτό φανερώνει πως η εγκατάσταση του ubuntu δεν είναι κανονική αλλά με wubi! (παταει σε ntfs δηλαδή και όχι σε ext3/4) Μήπως μέσα στην προσθαφέρεση προγραμμάτων των xp έχει το ubuntu ή το wubi; Στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων των xp δεν έχει τίποτα. Μάλλον δεν έχει γίνει εγκατάσταση , αν επιλέξεις Ubuntu στην αρχική επιλογή ίσως γίνει (μπορεί να λέω και άσχετα ...ας επιβεβαιώσει όποιος ξέρει)
Palm Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-74896-1&lc=el&dlc=el&cc=gr&lang=el&os=228&product=3984757 Περαστε και το τελευταιο BIOS........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.