ata1983 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Έχει καταντήσει γραφικό το θέμα, αλλά επειδή αυτή τη φορά ήταν πολύ κοντά λέω να ρωτήσω. Αφού έκανα εγκατάσταση τους restricted ATI drivers (4670) όλα δούλευαν ρολόι! Και οι δύο οθόνες μου! Μετά από επανεκκίνηση άρχισαν τα κουλά: Τα δύο panel ανοιγόκλειναν ασταμάτητα και δεν με άφηναν να κάνω τίποτα! Υπάρχει κάποιο γνωστό θέμα? Και ανεξάρτητα από αυτό επειδή μετά μπήκα με recovery και έκανα remove ότι είχε να κάνει με ati και fglrx αλλά μετά από reboot δεν μπήκε με τον vesa, ούτε είχα xorg να τον δηλώσω εγώ η δεύτερη ερώτηση είναι σε περίπτωση που ξαναδοκιμάσω πως επανέρχομαι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δεν εχω να προτεινω καποια λυση αλλα... Αφού έκανα εγκατάσταση τους restricted ATI drivers (4670) όλα δούλευαν ρολόι! Και οι δύο οθόνες μου! Μεχρι αυτο το σημειο εισαι με radeon, οχι με fglrx! Μετα την επανεκκινηση, που εγινε η αυτοματη φορτωση του fglrx, σου δημιουργηθηκε το προβλημα. Αν εκανες ενα modprobe τον fglrx και μια επανεκκινηση τον xorg θα το καταλαβαινες χωρις επανεκκινηση. Οποτε... γιατι δεν μενεις με radeon? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δεν το έχω διατυπώσει σωστά, έβαλα τους restricted drivers, έκανα επανεκκίνηση, μέσα από το control panel των Catalyst ρύθμισα τις αναλύσεις και extended desktop για την οθόνη μου, έκανα logout, login όλα δούλευαν ρολόι και μετά σε μια τυχαία επανεκκίνιση έγινε αυτό που λέω. Το μόνο που άλλαξα στο διάστημα αυτό ήταν η εγκατάσταση του avant navigator+awn manager και ότι έκανα remove τη notification area. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkangel000039 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 παιδια για να μην ανοιγω νεω θεμα να ρωτησω κ εγω 2 πραγματακια... 1)εχω μια 4870χ2 και οταν κανω install το fglrx κολαει το συμπαν, καμια ιδέα? 2)επισης απο οτι διαβασα σε αναζητηση στο google 4870χ2 k linux = fail με λιγα λογια, γνωριζει κανεις αν εχει βρεθει καποιος τροπος να περαστουν οι οδηγοι? *ειμαι τρελο newbie υποψην! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrissk2 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δεν το έχω διατυπώσει σωστά, έβαλα τους restricted drivers, έκανα επανεκκίνηση, μέσα από το control panel των Catalyst ρύθμισα τις αναλύσεις και extended desktop για την οθόνη μου, έκανα logout, login όλα δούλευαν ρολόι και μετά σε μια τυχαία επανεκκίνιση έγινε αυτό που λέω. Το μόνο που άλλαξα στο διάστημα αυτό ήταν η εγκατάσταση του avant navigator+awn manager και ότι έκανα remove τη notification area. O open source driver κανει σχεδον οτι και ο catalyst αν οχι περισσοτερα. Τον δοκιμασα σε ενα Fujitsu Siemens amilo laptop και επαιξε τελεια ακομα και το experimental modesetting. Η ερωτηση ειναι αν υπαρχει κατι θελεις και δεν το κανει διοτι η amd ουσιαστικα δεν υποστηριζει πλεον τον catalyst και απλα βοηθαει το community για να γραψει τον open source driver Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Ποιον εννοείς open source? Υποστηρίζει 3D? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrissk2 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Ποιον εννοείς open source? Υποστηρίζει 3D? O default driver xf86-video-ati ερχεται προεγκατεστημενος και γραφεται με την βοηθεια της ATI-AMD. Υποστηριζει 3D (τρεχει κανονικα compiz) χωρις τα προβληματα του catalyst. Σε εμενα δεν εμφανιζε κανενα προβλημα παρολο που το laptop ηταν αρκετα παλιο. Σε chipsets μεχρι και το r500 ολα παιζουν κανονικα. Για τα τελευταια r600-r700 ισως πρεπει να εγκαταστησεις καποια μεταγενεστερη εκδοση σαν αυτη που θα υπαρχει στο fedora που βγαινει αυριο. Δες το παρακατω http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=8139568 Τα παραπανω ειναι ελαφρως beta αλλα με καλυτερο αποτελεσμα απο αυτα του catalyst και αυτα για γενικες πληροφοριες http://www.x.org/wiki/radeon http://www.x.org/wiki/RadeonFeature αν το δοκιμασεις postare το αποτελεσμα (απο απλη περιεργεια) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Για καρτες που υποστηριζονται πληρως μονο απο τον fglrx, δηλαδη απο r600 και πανω. Ο σημερινος radeon εχει ~15% της αποδοσης του fglrx σε 3d. Αυτο αρκει για ενα ψωροcompiz και για τα εφε του kwin, αλλα ως εκει. Ο αυριανος radeon, που θελει τον 2.6.32 κλπ, θα φτασει το πολυ ως το 40-50% της αποδοσης του fglrx σε 3d. Με εικονες Αυτο ειναι ο σημερινος radeon. Αυτο ειναι ο σημερινος fglrx. Αν βελτιωθει ο radeon το πολυ πολυ να γινει ετσι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrissk2 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Για καρτες που υποστηριζονται πληρως μονο απο τον fglrx, δηλαδη απο r600 και πανω. Ο σημερινος radeon εχει ~15% της αποδοσης του fglrx σε 3d. Αυτο αρκει για ενα ψωροcompiz και για τα εφε του kwin, αλλα ως εκει. Ο αυριανος radeon, που θελει τον 2.6.32 κλπ, θα φτασει το πολυ ως το 40-50% της αποδοσης του fglrx σε 3d. Με εικονες Αυτο ειναι ο σημερινος radeon. Αυτο ειναι ο σημερινος fglrx. Αν βελτιωθει ο radeon το πολυ πολυ να γινει ετσι... Το 50% της Mercedes ειναι το Fiataki ?? Ωραια ... Χωρις πλακα τωρα οντως οπως τα λες ειναι διοτι κανεις δεν ενδιαφερεται για παιχνιδια στο linux, οποτε ακομα και αν ο driver ειναι super, υπαρχουν αλλα σημεια στο stack που καθηστερουν πχ mesa. Αλλα για την καθημερινη χρηση ειναι πολυ καλος driver ισως καλυτερος του catalyst με τα απειρα bugs. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 O default driver xf86-video-ati ερχεται προεγκατεστημενος και γραφεται με την βοηθεια της ATI-AMD. Υποστηριζει 3D (τρεχει κανονικα compiz) χωρις τα προβληματα του catalyst. Σε εμενα δεν εμφανιζε κανενα προβλημα παρολο που το laptop ηταν αρκετα παλιο. Σε chipsets μεχρι και το r500 ολα παιζουν κανονικα. Για τα τελευταια r600-r700 ισως πρεπει να εγκαταστησεις καποια μεταγενεστερη εκδοση σαν αυτη που θα υπαρχει στο fedora που βγαινει αυριο. Δες το παρακατω http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=8139568 Thanks λέω να το δοκιμάσω, οι οδηγίες είναι αυτές στο 2ο post από το link που μου έστειλες? Γιατί δεν πολυψήνομαι να βάλω RC kernel! Anyway κάτι ακόμα, έχει κάποιο θέμα το kde4 με το dual monitor? Κατάφερα στο gnome με xrandr να τα κάνω όλα όπως θέλω αλλά μόλις κάνω login στο kde4 τίποτα, μου κάνει clone Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vas77 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Τα δύο panel ανοιγόκλειναν ασταμάτητα και δεν με άφηναν να κάνω τίποτα! Υπάρχει κάποιο γνωστό θέμα? Το πρόβλημα οφείλεται σε ένα script της ATI για εξοικονόμηση ενέργειας. Στο φάκελο /etc/acpi θα βρεις ένα αρχείο της ati (δε θυμάμαι το όνομα του αρχείου, αλλά θα καταλάβεις ποιο είναι μόλις το δεις). Σβήσε το αρχείο ( ή μετακίνησέ το σε άλλο φάκελο) και το πρόβλημα θα διορθωθεί. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:34 ---------- Για καρτες που υποστηριζονται πληρως μονο απο τον fglrx, δηλαδη απο r600 και πανω. Ο σημερινος radeon εχει ~15% της αποδοσης του fglrx σε 3d. Αυτο αρκει για ενα ψωροcompiz και για τα εφε του kwin, αλλα ως εκει. Ο αυριανος radeon, που θελει τον 2.6.32 κλπ, θα φτασει το πολυ ως το 40-50% της αποδοσης του fglrx σε 3d. Με εικονες Αυτο ειναι ο σημερινος radeon. Αυτο ειναι ο σημερινος fglrx. Αν βελτιωθει ο radeon το πολυ πολυ να γινει ετσι... Το πρόβλημα με τον fglrx είναι η συμβατότητα με τους νέους πυρήνες ή τον X. Κάποτε τον χρησιμοποιούσα και ήμουν ευχαριστημένος. Όμως, η ασυμβατότητα και μερικά άλλα προβλήματα με τα fonts και τα γραφικά με οδήγησαν στο radeon. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Vas77 δείνχει να δουλεύει μέχρι τώρα thanks!!! Μπορεί κάποιος να κοιτάξει το όνομα της εφαρμογής του ati control panel να το τρέξω από terminal γιατί στα kubuntu δεν μου έχει βγεί εφαρμογή στο menu όπως στο gnome και δεν θυμάμαι καθόλου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.