Προς το περιεχόμενο

Core i5 και συμβατή μνήμη, προτάσεις για δοκιμασμένες λύσεις για Win7 64

ghri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόκειται να αποκτήσω σύντομα Core i5 με 2χ2 GB RAM στα 1333 MHz και μετά απο αρκετό ψάξιμο στα διεθνή και τοπικά forums παρατηρώ πολλές ασυμβατότητες και προβλήματα με τις υποστηριζόμενες μνήμες, voltages, timings κλπ. Επειδή έχω μπερδευτεί αρκετά, θα ήθελα τις προτάσεις σας για μνήμες απο συστήματα που ήδη χρησιμοποιείτε και είναι δοκιμασμένες λύσεις με τις παρακάτω μητρικές (οι οποίες είναι και υποψήφιες για αγορά). Να σημειώσω πως δεν με ενδιαφέρει το overclocking, αναζητώ απλά ένα σίγουρα σταθερό σύστημα.

α) ASUS P7P55D ή P7P55D LE

B) Gibabyte GA-P55-UD3R η GA-P55-UD3

c) ASRock P55 Extreme

Ποιές μνήμες 2x2GB @ 1333 MHz για τα παραπάνω?

Παρακαλώ για την πολύτιμη βοήθειά σας, απο συστήματα που ήδη έχετε ή έχετε δοκιμάσει.

Δημοσ.

Για gigabyte UD3 έχω δοκιμάσει Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm (PC3 10666, 9-9-9-18, AD31333002GMU) και δουλεύουνε μια χαρά μέχρι στιγμής. Απο εκεί και πέρα ρίξε και μια ματιά στις μνήμες που έχουν δοκιμάσει οι κατασκευαστές με αυτές δεν νομίζω να εμφανιστεί πρόβλημα.

Δημοσ.

Αυτές είχα στο μυαλό μου κι εγώ, αν και δεν φαίνονται στις προτεινόμενες απο την Gigabyte. Απο την άλλη δείτε αυτό το post ενός φίλου που έχει πρόβλημα με μνήμες που προτείνονται απο την εταιρεία.

Δημοσ.

Το QVL του εκάστοτε κατασκευαστή δε λέει απολύτως τίποτα, όπως θα κατάλαβες και μόνος σου, αν και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο InViSiBLE106 δε νομίζω ότι έγκειται στις μνήμες..

Δημοσ.

Κατανοητό φίλε phanispal. Εσύ ως έμπειρος και σχετικός όπως φαίνεται να είσαι τι μνήμες μου προτείνεις?

Δημοσ.

και εγω δεν πιστευω να φταινε οι μνημες...γιατι ειχα δοκιμασει και κατι cοrsair στην gigabyte ud3...εστειλα και μηνυμα στην ιδια την gigabyte και μου προτεινε να την γυρισω πισω για αντικατασταση γιατι πολυ πιθανον να παιζεται κατι με την μητρικη...και ετσι εκανα...τωρα περιμενω να δω αν θα βγαλω ακρη

Δημοσ.

Εισαι τυχερος. Ο αδερφος μου με την P55 pro ακομα δε μπορει να το λυσει. Πληρωσε 80 ευρω και εχει μονο 2 gb. Κριμα...

Δημοσ.
Πρόκειται να αποκτήσω σύντομα Core i5 με 2χ2 GB RAM στα 1333 MHz και μετά απο αρκετό ψάξιμο στα διεθνή και τοπικά forums παρατηρώ πολλές ασυμβατότητες και προβλήματα με τις υποστηριζόμενες μνήμες, voltages, timings κλπ. Επειδή έχω μπερδευτεί αρκετά, θα ήθελα τις προτάσεις σας για μνήμες απο συστήματα που ήδη χρησιμοποιείτε και είναι δοκιμασμένες λύσεις με τις παρακάτω μητρικές (οι οποίες είναι και υποψήφιες για αγορά). Να σημειώσω πως δεν με ενδιαφέρει το overclocking, αναζητώ απλά ένα σίγουρα σταθερό σύστημα.

α) ASUS P7P55D ή P7P55D LE

B) Gibabyte GA-P55-UD3R η GA-P55-UD3

c) ASRock P55 Extreme

Ποιές μνήμες 2x2GB @ 1333 MHz για τα παραπάνω?

Παρακαλώ για την πολύτιμη βοήθειά σας, απο συστήματα που ήδη έχετε ή έχετε δοκιμάσει.

Αν πάρεις Gigabyte< να πας στα ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ P55 A !!

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/WebPage/mb_091020_333/tech_091020_333.htm

Δημοσ.

Φίλε le_bron, απ' οτι έχω διαβάσει στα διάφορα forums σχετικά με αυτό το πρόβλημα:

α) Επιβεβαίωσε οτι τα 2 DIMM βρίσκονται στις θέσεις Α2 κ Β2

β) Προσπάθησε να αλλάξεις τις θέσεις των DIMM κάνοντας αντιμετάθεση στις ιδιες θέσεις, πιέζοντας τες αρκετά στις θέσεις τους

γ) Κάνε enable το memory remap απο το BIOS

Σε κάποιες περιπτώσεις βγάζοντας και επανατοποθετώντας την CPU, το πρόβλημα λυνόταν (ο memory controller είναι στην CPU).

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δοκιμαστούν τα DIMMS ένα-ένα.

Ελπίζω να βοήθησα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...