Dimitris19 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα παιδιά! Παρακολουθώ καιρό το φόρουμ σαν αναγνώστης αλλά μιας και αγόρασα καινούριο pc είπα να γραφτώ γιατί μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες σχετικά με τα τροφοδοτικά.. Η απορία μου είναι η εξής. Το τροφοδοτικό ειναι 600w και έχω καρτα γραφικών Gainward GeForce 9800GT 1G Green Edition, επεξεργαστή INTEL CORE I7-920 2.66 GHZ LGA1366 και μητρική ASUS P6T SE. Απο το e-shop που τον συναρμολόγησα μου έιπαν ότι επαρκούν αλλά διαβαζω διαφορα στα φόρουμς και έχω μπερδευτεί... Θα ήθελα, αν μπορείτε, να μου πείτε και τη γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
BaNcU Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 ( Welcome to our pleasant community btw ! ) Και no-name να ήταν, πρέπει να ήσουν ιδιαίτερα γκαντέμης για να μην δουλέψει το σύστημα. Τώρα μας λές την μάρκα, για να το αναλύσουμε πιο πολύ. Μπορείς να πείς επίσης αν έχεις υπερσυγχρονίσει το σύστημα ( aka OC ) και άν έχεις τίποτα ιδιαίτερα ενεργοβόρο πάνω . Cheers !
Dimitris19 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις Η μάρκα του έιναι ZALMAN, αλλα είμαι ολίγον τι άσχετος γι αυτό και μου γεννήθηκαν οι απορίες.
The_Judas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Πολύ άνετα... το Zalman είναι αρκετά δυνατό τροφοδοτικό.
Kryptonite Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μιας και λύθηκε η απορία και για να μην ανοίγω άλλο θρέντ να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου κάτι σχετικό... Καταρχήν, τους περισσότερους θα σας πάω μερικά χρόνια πίσω μιας και ακόμα ασχολούμαι με αρχαιολογίες.. Τέσπα.. Έχω μια nvidia 7600GS AGP σε ένα P4@3Ghz..Κατά την εγκατάσταση drivers μου εμφάνισε το κλασσικό οτι δεν παίρνει πολύ ρεύμα κτλ κτλ..Το τροφοδοτικό που χρησιμοποιούσα ήταν ένα 400άρι no-name με 16A στα +12V.Γίνεται η εγκατάσταση, κλείνω το pc και αλλάζω το τροφοδοτικό με ένα 350άρι πάλι σχετικά άγνωστο, με 15Α στα +12V, αλλά με πιο καλή κατασκευή (μη με ρωτήσετε πως το ξέρω..Είμαι μέντιουμ!) και δοκιμασμένο..Μετά απο το restart δεν το εμφάνισε ξανά, αλλά ούτε η κάρτα δείχνει να έχει ρίξει επιδόσεις (400Mhz και τα 2 ρολόγια)..Βέβαια δεν το πολυζορίζω είναι η αλήθεια..Να τονίσω οτι όλα είναι συνδεδεμένα τέλεια οπότε μην επικεντρωθούμε εκεί..Στο ίδιο τροφοδοτικό έτρεχε και μια 6600GT παλιότερα και εκεί είχε εμφανιστεί μια φορά το εν λόγω προειδοποιητικό παράθυρο..Αλλά πάλι μια φορά είχε γίνει, και τότε όντως είχε ρίξει τα ρολόγια πιο κάτω απ τα default.. Με κάτι αναζητήσεις είδα σε κάνα 2 ξένα φόρουμ οτι "φοριέται" πολύ να λένε οτι η 7600 θέλει 18Α και μερικοί ακόμα και 20Α min το οποίο μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο (για να μην πω εξωπραγματικό)..Απο περιφερειακά δεν έχω πολλά. 1 HDD 1 SB Audigy 1 DVD-R 1 κάρτα δικτύου και κάνα 2 ανεμιστήρια..Αυτά! Η απορία τώρα..Μπορεί κάποιος νεκρόφιλος με P4 ή έστω κάποιος με καλή μνήμη να μου πει αν θυμάται με τι τροφοδοτικό έτρεχε την εν λόγω κάρτα?Για την 6600 ξέρω το κουτί οτι έλεγε 300W min αλλά για την 7600 δεν έχω κουτί και δε βρήκα πουθενά κάτι. Επίσης πόσο επίφοβο για ζημιά είναι να τρέχει έτσι το σύστημα? Να τονίσω οτι δεν το χρησιμοποιώ συστηματικά το συγκεκριμένο pc αλλά πιο σπάνια για κανένα παιχνιδάκι..Το "βασικό" μου είναι ένα άλλο P4 στα 1,7Ghz!
liopyr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Σοβαρές απαιτήσεις δεν έχει το σύστημά σου, οποιοδήποτε τροφοδοτικό δεν θα έπρεπε να ζοριστεί. Αλλά επειδή μιλάμε για noname, και κομμάτια που έχουν φάει τα ψωμιά τους, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Το αφήνεις όσο δουλέυει. Όταν σταματήσει, βλέπεις και κάνεις. Επίφοβο δε θα έλεγα πως είναι, αλλά επειδή μιλάμε για noname, και κομμάτ- μπλαμπλαμπλα. ps. Οι απαιτήσεις που διάβασες στα ξένα φόρουμ μου φαίνονται εξωπραγματικές για αυτή την κάρτα.
Kryptonite Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Σ' αυτό το επίπεδο βρίσκομαι κι εγώ αλλά είπα μήπως υπάρχει καμμιά μυστική συνωμοσία πίσω απ' τις 7600 που δεν τη γνωρίζω και απαιτεί extra ρεύμα για να κινηθεί!! :lol: :lol: :lol: :lol: Όπως και να το κάνεις τα 18-20Α μου φάνηκαν υπερβολικά πολλά για κάρτα 5ετίας..Κάνα παιχνιδάκι είπαμε να παίξουμε..όχι να τροφοδοτήουμε το Enterprise!
phanispal Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Τα 18-20Α που διάβασες, αφορούν την κατανάλωση ενός μέσου συστήματος (της εποχής) με την 7600GS, όχι την κατανάλωση της 7600GS ξεχωριστά.
Kryptonite Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δε μπορώ να το καταλάβω ακριβώς αυτό που λες.Δε μου βγάζει και τόσο νόημα απ την εξής άποψη..Για να είναι αυτή η απαίτηση ενός μέσου συστήματος σημαίνει οτι κάποιος θα ΠΡΕΠΕΙ να έχει τροφοδοτικό με 18-20Α min στα +12V.Δηλαδή τι άλλο εκτός απο την 7600 έχει min απαίτηση 18-20Α και δεν μπορεί να δουλέψει με 15-17Α?? Αν δηλαδή στο ίδιο σύστημα έβαζα μια 5200 πάλι 18-20Α θα ήθελε min?Δε νομίζω..Άρα βασικά απ' αυτό που μου λες καταλήγω πάλι στο ότι μάλλον η 7600 τα χρειάζεται.. :rolleyes: :rolleyes:
phanispal Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δηλαδή θες να πεις ότι η 7600GS απαιτεί 18/20*12 watts; Πράγμα που σημαίνει 216-240W; Η 7600GS δεν έχει εξωτερική υποδοχή για τροφοδοσία, κάτι που σημαίνει ότι τροφοδοτείται αποκλειστικά και επαρκώς μέσω της AGP θύρας η οποία τραβάει 50W απ' το τροφοδοτικό, αφού η κατανάλωσή της δεν ξεπερνά τα 30W. Τα parts που τραβάνε περισσότερο από τη +12V είναι η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής. Λίγο καλύτερα τώρα;
Kryptonite Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μα η 7600 έχει εξωτερική υποδοχή για molex! Αν δεν είχε θα μου φαινόταν πολύ λογικό αυτό που λες...
phanispal Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Αν ψάξεις λίγο στο νετ, θα δεις ότι και σε άλλους φαίνεται παράξενο που έχει εξωτερική υποδοχή, τη στιγμή που δεν τραβάει πάνω από 35W.. Τι συγκρίνουμε τώρα;
liopyr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Οι 6600 και 7600 έχουν extra τροφοδοσίες μόνο στις AGP εκδόσεις τους, αν θυμάμαι καλά. Όχι ότι έχει σχέση με την όλη υπόθεση, απλά κουβέντα να γίνεται.
phanispal Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Έτσι είναι, βέβαια η PCI-Express τραβάει 75W και όχι 50W που τραβά η AGP, αλλά και πάλι, δε μπορώ να φανταστώ (με κάποια βεβαιότητα εννοώ) τι είχαν στο μυαλό τους αυτοί που τις σχεδίασαν.. Μήπως για οποιοδήποτε λόγο η AGP δε θα ήταν σε θέση να τραβήξει την απαιτούμενη ισχύ; Ποιος ξέρει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.