Προς το περιεχόμενο

Ιδανικη ρυθμιση fan GTX 260

koumos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες.

Μολις χθες εγινα κατοχος μιας Palit GTX 260

Ψαχνοντας την λιγακι ειπα να δω τι παιζει με τους ανεμιστηρες της. Δεν εχουν καποιο software για ρυθμιση των στροφων αλλα δουλευουν αυτοματα. Βεβαια εχω τη δυνατοτητα ρυθμισης τους manually με το rivatuner.

Τρεχοντας ενα OCCT στην καρτα γραφικων παρατηρησα οτι full load η θερμοκρασια της φτανει τους 78 βαθμους και τα ανεμιστηρια να δουλεουν στο 50% - 2500rpm. Σε καμια περιπτωση δεν ανεβηκε η θερμοκρασια πανω απο τους 78.

Αναρωτιεμαι λοιπον, μηπως δεν ειναι σωστα ρυθμισμενη? Γιατι οταν ζεσταινεται στους 78 να μην δουλεουν 100% οι ανεμιστηρες για να την ριξουν σε πιο χαμηλη θερμοκρασια? Εδω να σημειωσω οτι ρελαντι εχουν ρυθμισμενους τους σβουρους στο 40%..

Τι θα προτεινατε? Καθε φορα που θελω να παιξω παιχνιδι να ανεβαζω manually τους σβουρους στο 100% και οταν βγαινω να τους γυρναω στο auto? ταλαιπωρια λιγακι...Γενικως ειναι πολυ 78 βαθμοι ή κανονικα?

Και κατι τελευταιο...το βραδυ που το pc μενει ανοιχτο για downloading ειναι ασφαλες να ρυθμισω τα ανεμιστηρια στο 25% ή θα εχω προβληματα?

Ευχαριστω για τον κοπο σας προκαταβολικα και συγνωμη αν κουρασα με το μεγαλο post.

Δημοσ.

δες ξερω αμα ειναι καλοι οι 78 αλλα εμενα οταν παει στους 85 και πανω κολαι το pc :P

εγω το εχω σταθερα στο 75% και ειναι μια χαρα ο θορυβος γιατι του cpu μου κανει μεγαλυτερο :lol:.

και 0% να το βαλεις το βραδυ παλει δεν θα παθει πραμα γιατι τα ρολογια κατεβαινουνε και δεν εχει και πολυ χρηση της καρτας ;)

Δημοσ.

Γενικως 78 μου φαινεται καλα...Τωρα αν παει πιο πανω δεν ξερω τι θα γινει..

Παντως αν το βαλω στο 75% κανει αρκετο θορυβο..Αυτη η palit εχει 2 ανεμιστηρες που πανε max 3900rpm οποτε φανταζεσαι...

Οσο για το βραδυ 0% δεν παει και να ηθελα :P. Απλα θελω να σιγουρευτω οτι θα ειναι οκ αν ριξω τις στροφες στο 25% τη νυχτα..Το pc μονο utorrent θα τρεχει ουτως η αλλως.

Δημοσ.

Aν θυμάμαι καλά μπορείς μέσω riva tuner να δημιουργήσεις profile και για τις στροφές που θα έχει το fan ανάλογα σε 2D/3D mode.

Βέβαια οι 78C δεν είναι κακή θερμοκρασία, εμένα 90ρίζει με furmark stress test, και συνεχίζει απροβλημάτιστα.

Δημοσ.

Και που να σας πω τι επαθα τωρα που λεμε για θεμροκρασιες..!

Αγορασα αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650757 την ψυχτρα για την παλια μου την 8800GT..εκανε λιγη φασαριουλα, δεν ηταν και για πολλα πολλα η καρτα λεω ας παρω fanless...

Ποσους βαθμους λετε να εφτασε με 10λεπτο stress test του OCCT?? Καλα, εγω απλα δεν το πιστευα....

Hint : Το stress test το ακυρωσα πριν τελειωσει γιατι φοβηθηκα...!

Δημοσ.

βασικα δεν γεινετε να παθεις πραμα το πολυ πολυ να σου κολισειτο pc ;)

ΥΓ πως γεινετε να πηγαινει στους 90 βαθμους χωρις προβλημα??

δεν σου κλεινει το pc σου :fear:

Δημοσ.

Και ομως!! εφτασε τους 125 βαθμους παρακαλω!!! μεσα σε 5 λεπτα stress-test!! και μετα το everest απλα σταματησε να δειχνει τη θερμοκρασια της...υποθετω οτι ανεβηκε κ αλλο...

Και ομως το Pc δουλευε ακομα, δεν μυρισε τιποτα και οταν ξαναεβαλα την stock ολα μια χαρα παλι και κανονικες θερμοκρασιες...!

Δημοσ.
Και ομως!! εφτασε τους 125 βαθμους παρακαλω!!! μεσα σε 5 λεπτα stress-test!! και μετα το everest απλα σταματησε να δειχνει τη θερμοκρασια της...υποθετω οτι ανεβηκε κ αλλο...

Και ομως το Pc δουλευε ακομα, δεν μυρισε τιποτα και οταν ξαναεβαλα την stock ολα μια χαρα παλι και κανονικες θερμοκρασιες...!

λολ σε συμβουλευω να την κρατισεις την αλλη ψυξη ερχοντε παγωνιες οπου να νε :P

Δημοσ.

Αυτές οι κάρτες είναι φτιαγμένες να αντέχουν και παραπάνω από 125C, μη σας φαντάζει εξωπραγματικό.

Το οτι αντέχουν βέβαια εκεί ψηλά, δεν σημαίνει πως εκεί είναι και η θερμοκρασία λειτουργίας τους.

Οι 90C είναι ένα κλικ πάνω από τα όρια του φυσιολογικού, και αφού φτάνει εκεί μόνο με furmark δεν με απασχολεί.

Σε gaming συνθήκες παίζει ~80-85C που είναι εντός φυσιολογικών ορίων.

Δημοσ.
Αυτές οι κάρτες είναι φτιαγμένες να αντέχουν και παραπάνω από 125C, μη σας φαντάζει εξωπραγματικό.

Το οτι αντέχουν βέβαια εκεί ψηλά, δεν σημαίνει πως εκεί είναι και η θερμοκρασία λειτουργίας τους.

Οι 90C είναι ένα κλικ πάνω από τα όρια του φυσιολογικού, και αφού φτάνει εκεί μόνο με furmark δεν με απασχολεί.

Σε gaming συνθήκες παίζει ~80-85C που είναι εντός φυσιολογικών ορίων.

εμενα γιατι δεν φτανει παραπανω απο 85??

γιατι μετα παγωνει :-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...