ekpemba Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Γεια σε όλους, Χρειάζομαι την γνώση-βοήθεια- εμπειρία σας πάνω στο εξής: Έχω από αγοράσει από την άνοιξη του 2009 ένα υπολογιστή με επεξερ intel core quad 9550 τέσσερις πυρήνες. Όταν έπιασαν οι ζέστες και παίζοντας παιχνίδια μου έκανε shut down.Βάζοντας air-condition όμως όλα μια χαρα. Κατάλαβα οτι φταει η υψηλή θερμοκρασία.Μετά λόγω οτι λογω δουλειας πήγα εξωτερικο το άφησα το θεμα. Τώρα το ξανάπιασα και με prime που πουσάρω τον επεξεργαστή μετά από 4 λεπτά η θερμοκρασία πάει στους 82. Επίσης λόγω οτι τώρα κάνει κρυο ο υπολογιστής δεν κλείνει. Μητρικη έχω την gigabyte EP45-UD3R, τροφοδοτικό chiftec, ψύκτρα μαμα σε βοχ πήρα τον επεξεργαστη. Εβγαλα λοιπον τον επεξεργαστή έβαλα λίγο κόλλα παραπάνω σε όλη την επιφανεια του και μετά τον ξαναέβαλα...η θερμοκρασία έπεσε - 4 βαθμους κελσιου και ήταν πιο ομοιομορφα κατανεμημενη στους πηρήνες. Παρόλα αυτά επειδη μετά από 5 λεπτα πήγαινε στους 78 αποφάσισα να το πάω στο e-shop service επειδη ειναι στην εγγήση μέσα. Εδώ ειναι που θέλω να καταγγείλω την ψαροκόσταινα που λέγεται Ελλάδα. Μετά από 2 μέρες μου λένε οτι κανανε update sto bios ( είχα βάλει πιο πριν το τελευταιο) και οτι το ανοιξανε καθαρισανε την κολλα (που είχα βάλει εγω και πηγαινε καλύτερα) και αφού αφήσανε για 1 ωρα το pc δεν ξεπέρασε τους 68 βαθμους κελσίου. Το πάω σπίτι βάζω το prime μετά από 2 λεπτά στους 85 βαθμούς κελσίου. Το ξαναπάω καπάκι τους το λέω και μου λένε πάρε άλλη ψήκτρα 50 ευρω....Δεν είναι τα λεφτά ρε μάγκες αλλά γιατι?????? Επειδή αυτή δεν μπορούνε να φτιάξουνε ένα pc σύμφωνα με τα specs της intel? Ειλικρινα δεν ξέρω ποιος φταει? Intel, e-shop δεν ξέρω αλλά από την στιγμή που σου πουλάνε ένα pc είναι υποχρεωμενοι να δουλεύει. Άς μου λέγανε από την αρχη οτι θέλει άλλη ψυκτρα... Το κουτι έχει ανεμιστηρα μπροστα και πίσω επίσης μεγάλους. Αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ή έχει να προτείνει κάποια λύση είναι ευκπροσδεκτος ευπρόσδεκτος.... Επίσης αν δεν μου δώσουν λύση θα διαμαρτυρηθώ στον Ο.Η.Ε Είμαστε για κλάματα στην Ελλάδα πάντως...πάσχουμε παντού ρε γαμώτο.
nick#18 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Η απαντηση ειναι πως δεν εχει κουμποσει η ψυχτρα σωστα...(τωρα οτι σου ειπαν οτι την εβγαλαν και την ξαναεβαλαν ειναι αλλο θεμα..) βγαλτη και ξαναβαλτη και βεβαιοσου οτι εχουν κουμποσει σωστα τα αθλια κλιπσακια που την κρατανε... δες και στις οδηγιες της intel..λεει πρωτα να κουμπωσεις 2 διαγωνια κλιπσ και μετα τα αλλα..
ekpemba Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά την έχω κουμπώσει καλά (σταυρωτά όπως είπες). Όντως είναι άθλια τα κλιπσακια.......όσο πάνε και τα ψευτίζουνε
The_Judas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Ετσι σου είπαν? Μόνο 68 βαθμούς ανέβηκε??? Δηλαδή το καλοκαίρι η θερμοκρασία του πια πρέπει να είναι με βάση αυτά τα στάνταρ? :rolleyes: Η απαντηση ειναι πως δεν εχει κουμποσει η ψυχτρα σωστα...(τωρα οτι σου ειπαν οτι την εβγαλαν και την ξαναεβαλαν ειναι αλλο θεμα..) βγαλτη και ξαναβαλτη και βεβαιοσου οτι εχουν κουμποσει σωστα τα αθλια κλιπσακια που την κρατανε... δες και στις οδηγιες της intel..λεει πρωτα να κουμπωσεις 2 διαγωνια κλιπσ και μετα τα αλλα.. Δεν είναι και απίθανο αυτό. Οι στοκ ψύκτρες της intel με τα push-pins στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι μάπα. Ιδιαίτερα αν τις βάλεις-βγάλεις 2-3 φορές στραβώνουν και τα πινς και γίνονται ακόμη χειρότερες (σε αυτόν τον τομέα προτιμώ την AMD). ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:19 ---------- Αν έχεις υπομονή να τον ξαναπάς στο eshop και να απαιτήσεις να στο φτιάξουν. Εστω να αλλάξουν την στοκ ψύκτρα με άλλη στοκ. Αλλιώς πάρε μια φθηνή ψύκτρα, βιδωτή όμως αυτή την φορά.
ekpemba Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Αυτό έκανα...Το θέμα είναι πόσο περίπου θερμοκρασία πρέπει να δω μετά από κάνα 10 λεπτό full load? Θα το δοκιμάσω επί τόπου.......
PaokToTheBone Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 εχω και γω τον ιδιο επεξεργαστη και με την δικια του στοκ επαιζε idle 40 και full load 70. Aρα ειτε δν εχεις απλωσει σωστα την "¨κολλα" που δν ειναι κολλα,αλλα 8ερμοαγωγιμη παστα,ειτε δεν εχει κουμπωσει σωστα.Εφοσον μας λες οτι το air flow στο κουτι σου ειναι προσεγμενο.Αλλα και παλι δεν νομιζω οτι φταιει τοσο το air flow η καποιος αλλος παραγωντας εκτος απο τα 2 ενδεχομενα που αναφερω. Δεν 8ελει πολυ 8ερμοαγωγιμη αλλα ισα ισα ενα "φιλμακι" να απλωσεις. Και την ψυκτρα πατα την οσο μπορεις.Με το οσο μπορεις σημαινει οτι δν 8α σπασεις την μητρικη αλλα ουτε 8α την λυπη8εις.
d3m0n Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μπορεί απλά να είναι κάποιο μπανανοκομμάτι και να είναι πιο ζεστό από ότι θα έπρεπε τώρα από εκεί και πέρα αν κάνεις πάλι καμιά δοκιμή με την στοκ και δεν... τότε πας για aftermerket ψύκτρα.
ekpemba Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 ok ρε παιδιά σωστό...αλλά είναι λογική αυτή? Όπως είπα το ξαναπήγα στο e-shop και δεν πρόκειται να το παραλάβω εάν δεν δω στα 95w 71 Κελσίου όπως λέει και στα specs της intel. Και κάτι άλλο...ποιος μου λεει εμένα ότι με αλλη ψύκτρα θα δουλέυει καλύτερα? Αν πετάξω 30 eurw kai είναι το ίδιο? Δεν είναι λογική αυτή. Το να φτάχνεις έναν υλογιστή δεν παεί να πεί οτι συναρμολογεί τα κομματια και αυτό είναι ...πρέπει να το κάνεις και να δουλεύει σύμφωνα με τα specification του κατασκευαστή. Πόσα μαγαζια λοιπόν στην Ελλάδα το κάνουν αυτό σήμερα??? Πόσα μετράν μέγιστες θερμοκρασίες κτλ?
liopyr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 H intel ορίζει περίπου τους 72C maximum για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή όταν δουλευει stock clocks/voltages. Μέχρι και 75C δικαιολογούνται κατά την διάρκεια κάποιου ισχυρού stress test από την stock ψύκτρα. Παραπάνω πας για after market λύση, όπου φυσικά και δεν είναι απαραίτητο να δώσεις 50€. H Xigmatek HDT-S983 Nepartak θα σε καλύψει απόλυτα.
ekpemba Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 ορίστε και ο πίνακας με τις θερμοκρασίες από την Intel
ekpemba Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Liopyr 75 το χειμώνα ή το καλοκαίρι? Την εξωτερική θερμοκρασία την καθορίζει η Intel κάπου?
ekpemba Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δηλαδή εδώ στην Ελλάδα οι επεξεργαστές πρέπει να καίγονται....
liopyr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δεν παθαίνει τίποτα ο επεξεργαστής, και 80C να φτάνει, στην χειρότερη θα αρπάξει λίγο degrade και χάσει λίγο overclock potential. Πέρα από την θερμοκρασία του δωματίου σου, υπάρχουν μπόλικοι παράγοντες που μπορεί να βλέπεις λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες, όπως το air flow του κουτιού σου, πόσο καυτό αέρα πετάει μέσα σε αυτό η κάρτα γραφικών (αν πετάει μέσα), τι chipset έχεις και σε τι θερμοκρασίες δουλεύει αυτό, τα voltages που πιθανόν να είναι "auto by default" και να δίνει λίγο παραπάνω η μητρική απ'όσο χρειάζεται κλπ.
ekpemba Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 To Θέμα είναι οτι για να κάνει shut down ο υπολογιστής το καλοκαίρι παεί στους 100C.........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.