Προς το περιεχόμενο

Σετάρισμα Μνημών DDR3

nikosjc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω για παραδειγμα πηρα τις δικες μου επειδη ηταν ποιο φθηνες οι 1600.

Δες για παραδειγμα εδω (οχι οτι πηρα αυτες.)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr3-3X2Gb-Kit-TR3X6G1333C9G.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr3-6Gb-Kit-Tr3X6G1600C9-TR3X6G1600C9-G.htm

και οχι δεν ειναι οπως πρεπει να γινει. 1600 ειναι overclocked και οχι το κανονικο.

Δημοσ.
εγω για παραδειγμα πηρα τις δικες μου επειδη ηταν ποιο φθηνες οι 1600.

Δες για παραδειγμα εδω (οχι οτι πηρα αυτες.)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr3-3X2Gb-Kit-TR3X6G1333C9G.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr3-6Gb-Kit-Tr3X6G1600C9-TR3X6G1600C9-G.htm

και οχι δεν ειναι οπως πρεπει να γινει. 1600 ειναι overclocked και οχι το κανονικο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα τι εννοείς και το παράδειγμα σου.

Ο καθένας αγοράζει αυτό που χρειάζεται ή αυτό που τέλος πάντων θέλει και προφανώς υπάρχει η απαίτηση να του δουλεύει σωστά. Αν ήθελα να μη δώσω πολλά λεφτά ή δεν τις χρειαζόμουν ή ήξερα ότι δεν τις υποστηρίζει η μητρική και βέβαια δεν θα τις έπαιρνα. Θα πήγαινα στα 1333 ή 1066 ή θα έμενα στον core2duo με τις 800άρες.

Όσο για το "κανονικό", δεν είναι overclocked οι μνήμες. Την μητρική ανεβάζεις (που λόγω αρχιτεκτονικής δεν σου προσφέρει απ'ευθείας αυτές τις συχνότητες). Και από τη στιγμή που πουλάνε τις μνήμες σε αυτές τις συχνότητες και μάλιστα πακέτο των τριών για triple channel (i7?) και η μητρική τις υποστηρίζει, τι σημαίνει δεν είναι κανονικό. Δεν πήγα να τις κάνω 1800. Όσο είναι θέλω να τις δουλέψω.

Και για τις διαφορές παιδιά, μπορεί σε κάποια πράγματα να μην φαίνονται σπουδέες όταν όμως κάνεις επεξεργασία φωτογραφίας, βιντεο, ακόμα και σε απαιτητικά παιχνίδια οι διαφορές είναι παραπάνω από εμφανείς.

Φιλικά...

Δημοσ.
Θα πήγαινα στα 1333 ή 106

Απλα σου εδειξα οτι η 1600 ειναι φθηνοτερες απο τις 1333.

Όσο για το "κανονικό", δεν είναι overclocked οι μνήμες. Την μητρική ανεβάζεις (που λόγω αρχιτεκτονικής δεν σου προσφέρει απ'ευθείας αυτές τις συχνότητες). Και από τη στιγμή που πουλάνε τις μνήμες σε αυτές τις συχνότητες και μάλιστα πακέτο των τριών για triple channel (i7?) και η μητρική τις υποστηρίζει, τι σημαίνει δεν είναι κανονικό. Δεν πήγα να τις κάνω 1800. Όσο είναι θέλω να τις δουλέψω.

Όταν αγοράζουμε μνήμες κοιτάμε και τις υποστηρίζει η μητρική. Μπορεί οι μνήμες να γράφουν οτι αντεχουν και 2Ghz, τι σημαίνει αυτό ; οτι ντε και καλά πρέπει να τις πας τόσο ; Το θέμα είναι και τι υποστηρίζει η μητρική.

Και για τις διαφορές παιδιά, μπορεί σε κάποια πράγματα να μην φαίνονται σπουδέες όταν όμως κάνεις επεξεργασία φωτογραφίας, βιντεο, ακόμα και σε απαιτητικά παιχνίδια οι διαφορές είναι παραπάνω από εμφανείς.

Οσο και να τις ανεβάσεις, όταν το fsb ειναι ακόμα στο 133, δεν θα δεις διαφορά.

Δημοσ.

Θα 'θελα να δω κάποια επιχειρήματα πάνω σ' αυτό.

Δημοσ.

Τι περιμένεις, μετρήσεις? Σίγουρα δεν πρόκειται να έχω. Εμπειρικά μιλάω. Και μάλιστα όχι σε αυτές τις συχνότητες. Αλλά επαναλαμβάνω, όταν έχω δει διαφορές από 533 σε 800άρες κυρίως σε video rendering, προφανώς πιστεύω ότι 534mhz διαφορά στην ταχύτητα της μνήμης κάτι θα έχουν να μου δώσουν. Έστω και μερικά δευτερόλεπτα στην εκκίνηση κάποιων προγραμμάτων ή στην διαδικασία κάποιων εργασιών σε εμένα μπορεί να είναι χρήσιμα.

Αλήθεια γιατί έχουν βγάλει τις 1600άρες αφού δεν έχουν διαφορές από τις 1066. Και μη μου πείτε για το μαρκετινγκ! Να πω ότι είναι μικρές οι διαφορές από τα 1066 στα 1333 εντάξει. Αλλά όταν ήμουν στις 800άρες, έχει διαφορά το να πάω στα 1600 από τα 1066.

Επίσης ποια μητρική για i7 υπόστηρίζει πάνω από 1066? Τι σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάλει κανένας 1333 και πάνω?

Όσο για το fsb προφανώς και για να μπορείς να κάνεις oc τις μνήμες με τέτοιες διαφορές (2000mhz!) είναι ξεχωριστό από των μνημών!

Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία τι έχουν να μου δώσουν και αν μου κάνει η διαφορά. Σημασία έχει ότι έχω αγοράσει κάτι, το οποίο μπορέι να δουλέψει και εγώ δεν μπορώ να το λειτουργήσω!!! Όποιος θέλει να βοηθήσει οκ...

Δημοσ.

Έβγαλα μια άκρη (για όποιον ενδιαφέρεται)! :-)

Για να ανέβει η συχνότητα των μνημών έπρεπε εκτός από τα

-Uncore Frequency στο [3200MHz] και το

-DRAM Frequency στο [800MHz (DDR3 1600)]

να αλλάξω και το

-Load CPU EZ OC Setting σε ένα από τα [Manual], [i.O.T.] ή [Optimized] και όχι στο [Auto] που ήταν. (***)

Εγώ το έβαλα δοκιμαστικά στο Optimized και έτσι αφήνει και τις μνήμες να γίνουν oc στα 1600mhz!

Επιτέλους!!!

Δουλεύει σταθερότατα προς το παρόν και πλέον θα δοκιμάσω να ανεβάσω και την cpu σιγά σιγά... ;)

Ευχαριστώ πάρα πολύ όσα παιδιά προσπάθησαν να με βοηθήσουν.

(***)Overclock Mode

Use this to select Overclock Mode. Configuration options: [Auto], [Manual],

[i.O.T.] and [Optimized]. The default value is [Auto]. If you select [Manual],

Untied Overclocking function is enabled. Please refer to page 52 for the

details of Untied Overclocking Technology. Therefore, you are allowed to

adjust the Host frequency and PCIE frequency in the following two items.

If you select [i.O.T.] (Intelligent Overclocking Technology), the system will

automatically enable the overclocking function when your CPU is heavy

loaded.

Δημοσ.

Ωραίος και μπράβο που ενημέρωσες. :-)

Εν τω μεταξύ κοιτούσα σήμερα ένα manual μιας ASRock με παρόμοιο BIOS, αλλά είχα ξεχάσει τελείως το παρόν thread. :-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...