Προς το περιεχόμενο

Σετάρισμα Μνημών DDR3

nikosjc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα βοήθεια από όποιον μπορεί.

Έχω πάρει μια μητρική asrock x58 extreme και μνήμες 6gb A-data στα 1600. Η μητρική υποστηρίζει μνήμες εως 2000(oc) όπως και τις 1600(oc). Όταν τις βάζω πάνω αναγνωρίζονται ως 1066. Προφανώς θα πρέπει αν κάνω κάποιο oc για να δουλέψουν στη σωστή ταχύτητα αλλά δεν βρίσκω κάποια ρύθμιση ή τι ακριβώς πρέπει να κάνω (και το manual είναι κάπως ασαφές!). Αν κάποιος έχει το εν λόγω motherboard και ξέρει τις ρυθμίσεις ή γνωρίζει κάτι γενικά ας βοηθήσει please.

Ευχαριστώ πολύ...

Δημοσ.

Απο οτι εχω διαβασει ο i7 λογω του ενσωματωμένου memory controller δεν μπορει να ανεβασει συχνοτητα πανω απο 1066mhz και το ρυθμιζει αυτοματα η μητρικη σε αυτη την συχνοτητα και καλο ειναι να το αφησεις auto.Τωρα αμα υπαρχει καποιος τροπος περα απο το bios να ανεβασεις την συχνοτητα "εικονικα" δεν ξερω παντως το ιδιο θα ειναι παλι αφου εκει θα τρεχουν παλι.Aμα κανω καποιο λαθος διορθωστε με...

Δες εδω:http://www.intel.com/products/processor/corei7/index.htm?iid=prod_desktopcore+body_corei7

Λεει:

Integrated memory controller enables three channels of DDR3 1066 MHz memory, resulting in up to 25.6 GB/sec memory bandwidth. This memory controller's lower latency and higher memory bandwidth delivers amazing performance for data-intensive applications

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι οι μνήμες υπερχρονίζονται ξεχωριστά από τον επεξεργαστή. Αλλιώς γιατί όλα τα motherboards με x58 που είναι για i7 αναφέρουν υποστήριξη μνημών 1333, 1600, 1800, 2000, 2133 έστω και με oc? Σίγουρα κάτι θα υπάρχει αλλά δεν μπορώ να το βρω!!!

Πάντως σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσπάθεια και την απάντηση... :-)

Δημοσ.

Προφανως και υπερχρονιζονται ξεχωριστα απο τον επεξεργαστη μεχρι ενα σημειο...Αυτο θα το δεις απο το DRAM Frequency στο BIOS σου, θα κοιταξεις να δεις ποια ειναι η μεγαλυτερη επιλογη που σου δινει...

Μολις με βοηθησε και μενα ο GeorgeMan εδω http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3009456#post3009456

να κανω αυτο ακριβως που ζητας..

Κοιταξε το , ποσταρε εδω και βλεπουμε..

• Moderators
Δημοσ.

Στο X58 chipset ειναι πιο περιπλοκα τα πραγματα, καθως εχουμε να κανουμε με ενα καρο διαφορετικες ρυθμισεις (uncore , B-clock και λοιπα). Και αυτα διοτι δεν υπαρχει FSB.

Δεν ειχα τη τυχη να ασχοληθω με LGA 1366 πλατφορμα, κι ετσι δε μπορω να βοηθησω επ ακριβως εδω :-(

Παντως αρχικα πρεπει οντως να κοιταξεις μηπως υπαρχουν επιλογες για Dram/ memory frequency.

Δημοσ.

Καταρχήν παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια κα τις απαντήσεις.

Και εγώ με τον i7 τώρα άρχισα να ασχολούμε και με παιδεύουν αρκετά οι μνήμες.

Παρακάτω έχω τις ρυθμίσεις του bios, της καρτέλας για το oc, με κάποια αναλυτικά στοιχεία για ότι αφορά τις μνήμες.

-Load CPU EZ OC Setting

-Load DDR3 EZ OC Setting

-Overclock Mode

-Use this to select Overclock Mode.

-BCLK Frequency (MHz)

-PCIE Frequency (MHz)

-Boot Failure Guard

-Spread Spectrum

-CPU Ratio

-QPI Frequency

-Uncore Frequency

Use this option to adjust uncore frequency. The value of uncore frequency

should be at least double of DRAM frequency. For exanple, if the DRAM

frequency is [800MHz (DDR3 1600)], uncore frequency should be above

[3200MHz]. Configuration options: [Auto], [1600MHz], [1866MHz], [2133MHz],

[2400MHz], [2666MHz], [2933MHz], [3200MHz], [3466MHz], [3733MHz],

[4000MHz] and [4266MHz]. The default value is [Auto].

-DRAM Frequency

If [Auto] is selected, the motherboard will detect the memory module(s)

inserted and assigns appropriate frequency automatically. You may select

[Auto], [400MHz (DDR3 800)], [533MHz (DDR3 1066)], [666MHz (DDR3

1333)], [800MHz (DDR3 1600)], [933MHz (DDR3 1866)] or [1066MHz (DDR3

2133)].

-XMP Frequency

-DRAM Timing Control

-CPU Voltage

Use this to select CPU Voltage. Configuration options: [Auto], [Manual] and

[Overdrive Offset]. The default value is [Auto].

-DRAM Voltage

Use this to select DRAM Voltage. The default value is [Auto].

-IOH Voltage

-VTT Voltage

Τώρα απο όλα αυτά:

Δοκίμασα να ανεβάσω το -DRAM Frequency στο [800MHz (DDR3 1600)] - ανοίγει το pc αλλά δεν κάνει το "μπιπ" και δεν δείχνει τίποτα η οθόνη.

Δοκίμασα να ανεβάσω το -Uncore Frequency στο [3200MHz] σύμφωνα με το "if the DRAM

frequency is [800MHz (DDR3 1600)], uncore frequency should be above [3200MHz]" και το -DRAM Frequency στο [800MHz (DDR3 1600)] - τα ίδια

Τέλος δοκίμασα τα παραπάνω με τάση -DRAM Voltage ~1,65 αλλά και με ~1,85 αλλά και πάλι τίποτα!

Το κλείνω από τον διακόπτη του κουτιού και στην δεύτερη εκκίνηση μου βγάζει μια οθόνη που αναφέρει μη επιτυχημένη προσπάθεια εκκίνησης, με επιλογές αν θέλω να μπω στο bios για διόρθωση ή αλλιώς μπαίνει στα windows (7 x64) αλλά φαντάζομαι με τις αρχικές ρυθμίσεις (1066?) και όχι με αυτές που του έχω στο bios.

Καμιά ιδέα, αν κάποιος καταλαβαίνει κάτι, τώρα που τα έχετε πιο αναλυτικά?

ΥΓ. Ξέρει κανείς κάποιο προγραμματάκι που να βλέπω αυτά τα στοιχεία (τάση, συχνότητα κλπ μνημών/επεξεργαστή) για windows 7 x64bit?

Και πάλι ευχαριστώ πολύ...!

Δημοσ.

Τα στοιχεια των RAM σου θα τα δεις με το EVEREST...Ψαξτο λιγακι και θα το βρεις...

Δοκιμασες δηλαδη και το DRAM Frequency = 1600 και DRAM Voltage = 1.85 και το Uncore Frequency = 3200 ΟΛΑ ΜΑΖΙ

και δεν μπουταρει? Παραξενο... Το uncore frequency ποια ακριβως συχνοτητα ειναι?

Δημοσ.
Τα στοιχεια των RAM σου θα τα δεις με το EVEREST...Ψαξτο λιγακι και θα το βρεις...

Δοκιμασες δηλαδη και το DRAM Frequency = 1600 και DRAM Voltage = 1.85 και το Uncore Frequency = 3200 ΟΛΑ ΜΑΖΙ

και δεν μπουταρει? Παραξενο... Το uncore frequency ποια ακριβως συχνοτητα ειναι?

Παιδιά ευχαριστώ, θα τα ψάξω τα προγράμματα.

Φίλε koumos, ναι τα έχω βάλει έτσι ακριβώς και ΔΕΝ μπουτάρει. Και εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί είναι ο πιο πιθανός συνδιασμός. Τώρα τι είναι το uncore frequency δεν έχω ιδέα, αλλά επειδή αναφέρει σαν παράδειγμα ακριβώς την περίπτωσή μου ([For example, if the DRAM frequency is [800MHz (DDR3 1600)], uncore frequency should be above [3200MHz]) γι'αυτό και το έβαλα. Και επειδή οι μνήμες υποτίθεται τρέχουν και με 1,65 το δοκίμασα και αυτό αλλά τίποτα.

Τώρα σκέφτομαι μήπως κάτι τελικά δεν ταιριάζει? Οι μνήμες ίσως για κάποιο λόγο?

Δεν μπορώ να καταλάβω... :-(

Δημοσ.

Μηπως να δοκιμαζες με μεγαλυτερο uncore frequency? Γιατι λεει οτι πρεπει να ειναι ABOVE 3200 στην περιπτωση σου..Τι αλλες επιλογες σου δινει?

Δημοσ.

Το δοκίμασα και αυτό, αλλά τίποτα πάλι...

Έχει διάφορες επιλογές εώς 4266***. Το δοκίμασα και στο αμέσως επόμενο αλλά και στο τελευταίο. Τα ίδια, δεν μπουτάρει με τίποτα! Αφού κάνω μια δυο επανεκκινήσεις μετά μπαίνει παίρνoντας τις αρχικές ρυθμίσεις. Έβαλα και το cpu-z και οι μνήμες τρέχουν στα 533 (1066).

Κρίμα να έχω πάρει 1600άρες μνήμες και να χάνω τόση ταχύτητα μόνο και μόνο για μερικές ρυθμίσεις! Δεν μπορούσαν να είναι πιο σαφεις???

***-Uncore Frequency

Use this option to adjust uncore frequency. The value of uncore frequency

should be at least double of DRAM frequency. For exanple, if the DRAM

frequency is [800MHz (DDR3 1600)], uncore frequency should be above

[3200MHz]. Configuration options: [Auto], [1600MHz], [1866MHz], [2133MHz],

[2400MHz], [2666MHz], [2933MHz], [3200MHz], [3466MHz], [3733MHz],

[4000MHz] and [4266MHz]. The default value is [Auto].

Δημοσ.

Οντως κριμα...Αλλα ειμαι σιγουρος οτι κατι παραξενο παιζει εδω...Για κανε ενα googl-αρισμα με το Uncore frequency + ram overclock να δεις τι θα βρεις....Υπαρχουν με μια ματια αρκετα αρθρα αλλα δεν εχω χρονο να τα διαβασω for now..Εχει ενδιαφερον παντως το θεματακι..

Δημοσ.

Το έψαξα λίγο στο google (αν και το είχα ξανα ψάξει αρκετές φορές) και βρήκα και το παρακάτω post από το hwbox που έχει κάποιες πληροφορίες για το "χάος" που επικρατεί με τους i7!

Για όποιον ενδιαφέρεται...

http://www.hwbox.gr/intel-cpus/5409-project-chaos-core-i7-920-overclocking.html

Επίσης ποστάρισα και εκεί μήπως υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάτι και βοηθήσει...

http://www.hwbox.gr/memory/6761-setarisma-mnimon-ddr3-1600-gia-i7.html#post68389

Εννοείται ότι θα ενημερώσω για τις εξελίξεις.

Άντε να δούμε, τι θα δούμε...

Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Δημοσ.
και γιατι να βαλεις τις μνημες στα 1600 ; θα δεις διαφορα νομιζεις ;

Κατ'αρχήν γιατί τις πλήρωσα!!! :-(

Δεύτερον, ναι θεωρώ ότι triple channel σε 1600 θα δουλεύουν σαφώς πιο γρήγορα απ'ότι στα 1066. Εδώ από 533 σε 800 είχα πάει κάποτε και είδα διαφορές!

Τρίτον γιατί από τη στιγμή που μπορούν να δουλέψουν έτσι γιατί να μη δουλέψουν?

Τέταρτον γιατί τρελαίνομαι όταν δεν γίνεται κάτι όπως πρέπει να γίνει (και μ'αρέσει γενικώς να το ψάχνω)

Και τέλος πέμπτον γιατί... τις πλήρωσα!!! ;)

Τα παιδιά από το hwbox μου είπαν να βάλω τα timings χειροκίνητα γιατί παίζει να τα αλλάζει το auto όταν ανεβάζω τη συχνότητα, οπότε το δοκιμάζω το απόγευμα και ενημερώνω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...